Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
Van már egy, Németországnak hívják.
Koreaiak ázsia németjei (mondjuk sokan inkább ázsia zsidóinak hívják őket és van benne valami :D )


Hááááát, azért ez Kína :)
Sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehet, hogy mi hozzuk el a cuccokat és nem a gazdag és fejlett nyugat.
Most hagyjuk a keleti nyitás meg testvírnép f.sságot, mert az üzletben nem számít és a másik két visegrádi is kap cuccot.

Nagyon egyszerű. Mi ex-szocik tudjuk, hogy működik a kommunizmus. Míg a német áfás számlára akar mindent venni, mi valószínűleg tudjuk, hogy a vételár nem teljes összege a vételár és egy része másik számlára utalódik. :D

p5XU6ppjg3.gif

hat igen, ebben lehet valami...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
Sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehet, hogy mi hozzuk el a cuccokat és nem a gazdag és fejlett nyugat.
Most hagyjuk a keleti nyitás meg testvírnép f.sságot, mert az üzletben nem számít és a másik két visegrádi is kap cuccot.
p5XU6ppjg3.gif

Tudod, amikor valaki elmegy koszorúzni a Tienanmen térre, és Franciaországtól Magyarországig a média karóba húzza ezért, mert mocskos diktatúrát támogat, emberi jogok, meg még ki tudja mivel, miközben ugyanezek IS bizniszelnek Kínával, sőt meg is látogatják, akkor ha vészhelyzet van, és a koszorúzó országa az első aki felajánlotta segítségét Kínának, és visz egy jól működő (eddig), V4et, akkor ha te nagyhatalom vagy, és tudod, hogy a fütyülők is keresnek valamit és megfizetik, és a veled normálisan bánó is megfizeti, ráadásul még segített is korábban, sőt, úgy bánt veled, hogy tiszteletben tartotta a te gondolkodásod, akkor amikor a listát összeállítod amin látod ki mit keres és mennyit akar fizetni érte, akkor előreveszed az illetőt, becsületből, ahogy pl. az osztályból nem hívjuk meg a gyerek szülinapjára azt, aki bántja a gyerekünket, csak azt aki kedves vele. Persze nem tagadjuk ki a rakoncátlan gyereket, csak helyretesszük, hogy érezze a törődést.

Na, ez van most. Aki nekünk haver, az előrébb kerül, aki pedig nem, max. a gazdaságunkat használta ki, az bizony hátra. Ezért jár Trump is Canossát, ha már volt az USA anno olyan hülye Clingonék alatt, hogy otthonra semmit se hagyott.

Szlotákia se a mostani kormány, sem pedig Pellegriniék miatt kap hasonló elbánást, mint Magyarország, hanem mert a V4ek tagja. Ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
Nekem inkább az a furcsa az egészben, hogy nincsenek a médiában halottakról, tömött kórházakról képek. Gyógyult betegekkel interjúk...

Nem hiszem, hogy az empátia miatt. Máskor csak egy lövöldözés után is mutatják a hullákat.

Ilyen alapon egy egyszerű influenza járvánnyal is lehetne sokkolni a világot, ha folyamatosan mutatják a pörgő számlálót.

Fura ez az egész.

Nem furcsa.
A fertőző osztályra nem engedik be az újságírókat, ami elég természetes. A fődokinéni külön hangsúlyozta, hogy senki ne készítsen videót, fényképet a betegekről és ne adják ki az adataikat. Ez is természetes. A nagy többség nem szeretné, ha a betegség mellé még egy csomó újságírót is kapna a nyakába ő, vagy a családja. Azt sem hiszem, hogy sokan szeretnék, ha az elhunyt szeretteiket a médiában látnák viszont rossz állapotban, vagy holtan. A diagnosztizált fertőzöttek családja és azok akik közvetlenül érintkeztek velük eleve karanténban vannak.
Én ennek ürülők és nem gondolom, hogy emiatt egy kamu összeesküvés a járvány.

Egyébként meg vannak videók és fényképek túlterhelt kórházakról, túlterhelt egészségügyisekről, és sajnos halottakról is. Itt a fórumon is sokat lehetet látni.

Szerintem kifejezetten az a veszélyes, amikor a járvány súlyosságát vagy akár létét elég kevés alappal megkérdőjelezve, kimondatlanul is a járványellenes intézkedések betartása ellen hangolják az embereket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 002
113
Tegnap Trump felhívta Putyint és a koronavírusról és az olaj áráról tárgyaltak.
Valószínü megköszönte az orosz segélyt amit az oroszok a jenkiknek küldtek.

Trump: " Nagy gépet igen nagy gépet küldtek tele orvosi eszközökkel és berendezéssel"

P.S. Annak ellenére , hogy a jenkik állandóan rosszat akarnak és csinálnak Oroszországnak , azok az átlag amerikai emberek megmentésére segélyt küldenek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
Egyébként amit megtanultam a kínaiak kapcsán, hogy nem szeretik az adományokat. Ha viszont úgy intézed, hogy kölcsön adsz nekik valamit, ha majd ha eljön az idő akkor megfizetik, akkor az simán működik. A saját önbecsülésük nagyon fontos számukra, és ebbe nagyon beletalált a mostani kormány is.
 
T

Törölt tag 008

Guest
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
Tegnap Trump felhívta Putyint és a koronavírusról és az olaj áráról tárgyaltak.
Valószínü megköszönte az orosz segélyt amit az oroszok a jenkiknek küldtek.

Trump: " Nagy gépet igen nagy gépet küldtek tele orvosi eszközökkel és berendezéssel"

P.S. Annak ellenére , hogy a jenkik állandóan rosszat akarnak és csinálnak Oroszországnak , azok az átlag amerikai emberek megmentésére segélyt küldenek.
Most elképzelek egy normális szövetségi rendszert, ahol nincsenek ellenségek, max. csak a minden ország életét megnyomorító közös. Egy Orosz-Amerikai-Kínai szövetség elég nagy turbót adhatna a vírus utáni normális világnak. Mikre nem menne el pénz!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
Max, ha a kormánytól veszünk, de jelenleg portyázás van. Cégekkel kötünk szerződést és a kínait csak az aktuális MA elérhető haszon érdekli.

Apropó kínai gyár, ez megvan? Steril?

Ne felejtsd el, hogy Kína nem az USA. Kommunizmus van, még ha nem is látható. Az állam nem úgy van jelen, mint Észak-Koreában, de ott van. Ez a portyázás nem úgy működik, hogy felmész a netre és tied a cucc, majd hazahozod. Ehhez előtte olyan kapcsolatok kellenek az állammal, hogy a cégek ua pénzes csávók közül egyfajta direktíván keresztüli sugallatra téged válasszon. Ehhez kell a diplomácia. Ebben jók vagyunk Kínában. KKEben talán mi vagyunk a legjobbak.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 457
23 921
113
Nézd, nem emlékszem arra, hogy az állami és privát médiában bárhol is láthattuk volna a lefejezős szívevők által Szíriában lemészárolt keresztény gyerekek, családok holttestét, pedig az is sokkolt volna, különösen ahogy hypeolták a lefejezős szívevőket, bár lehet, hogy azok csak szívevők voltak, a lefejezős egy későbbi frakciójuk lett volna.
Jó, hogy nem láttad, akkor kb csak az alapítványok fizetett emberei kardoskodtak volna a migrik simogatása mellett (meg pár agyhalott), de a többség aknazárért kiáltott volna.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
Max, ha a kormánytól veszünk, de jelenleg portyázás van. Cégekkel kötünk szerződést és a kínait csak az aktuális MA elérhető haszon érdekli.

Apropó kínai gyár, ez megvan? Steril?
Ó, hát ilyesmi előfordulhat a vendéglátásban is - konkrét esetről is tudok az ismeretségi körömben. Szóval a lényeg: nem szívatjuk azt, aki kiszolgál minket, mert esetleg nem is tudjuk, de idaszúr a körmünk alá...
Ettől persze még nem lett szimpatikus ez a stílus, de hogy létezik, az biztos. Intelligencia kérdése.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 446
113
A kínai elemzők szerint

  • Olaszországban március 21. és 25. között,
  • Németországban és Franciaországban március 27. és 31. között,
  • Spanyolországban március 28. és április 1. között,
  • az Egyesült Államokban március 31. és április 3. között,
  • Iránban március 31. és április 4. között tetőzhet a járvány.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 937
113
Sztem ez a srác ma már a sitten mosolyog....
Nyilván nem szép, de azért a viszony olyan lehet mint ha egy hazánkba migrált székely srácnak kéne összeállítani egy csomagot Bukarestbe címezve! Lehet jutna bele azért üres Balaton szeletes csokipapír is, a történelmi nagy barátságra tekintettel ;)!