Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 729
113
Szegények folyamatosan magyarázkodnak mindenkinek, hogy ők vietnámiak, nem kínaiak :D
De battán 1 millióról beszélnek, nem 700k-ról.
Tök lényegtelen. Anno Rákosival (nem a Matyi) is így kezdődött: magyarabb akart lenni a magyarnál, és meg is csinálta.

Egyébként ez az az ember, aki a Sparban is működteti azt az Ázsia boltot?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 372
24 745
113
Várható volt, előbb,vagy utóbb.

"Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség. A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni."

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-jarvany-feljutott-egy-otezer-fos-amerikai-hadihajora.html
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 729
113
Milyen lesz az EU gazdasági mentőcsomagja?

Egy napon egy gazdag német turista érkezik egy görög szigetre és megáll egy kis hotelnél.

Mondja a tulajdonosnak, hogy szívesen megnézné a hotelben található szobákat, és aztán ha megfelel valamelyik, kibérelné egy éjszakára.

Kaucióként letesz a pultra 100 euro-t, a tulajdonos pedig átad neki egy pár szobakulcsot.

1.) Amikor a látogató felmegy a lépcsőn a tulaj fogja pénzt és rohan a
szomszédos henteshez, hogy kifizesse tartozását.
2.) A hentes fogja a 100 euro-t és szalad a paraszthoz kifizetni a tartozását.
3.) A paraszt felkapja a pénzt és rohan a szövetkezeti raktárba a
tartozását rendezni.
4.) Az ott lévő ember rohan a pénzzel gyorsan a kocsmába és rendezi tartozását.
5.) A kocsmáros odacsúsztatja a pénzt a kocsmában ülő kurvának, akinek
a szolgáltatásait ebben az ínséges időben hitelbe vette igénybe.
6.) A kurva elteszi a pénzt és szalad a hotelbe, hogy kifizethesse az
elmaradt szoba-bérleti díjakat.
7.) A hotel tulajdonosa visszateszi a pénzt a pultra.
Ebben a pillanatban a turista visszaérkezik a hotel halljába és közli,
sajnos egyik szoba sem felel meg neki. Fogja a 100 euró-t és elhagyja
a szigetet.

Senki nem termelt semmit. Senki nem keresett semmit.

Minden résztvevő rendezte a tartozását és optimistán tekint a jövőbe.

(badog.blogstar.hu)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Van még-egy a fontos kormányzati link amit most kiteszek, mégpedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Konzuli Szolgálat 0-24 órában frissülő tájékoztató oldala, ahol egy végtelen hosszúnak tűnő listában tájékoztatnak az adott térségek és/vagy országok utazással kapcsolatos pillanatnyi helyzetéről az adott térséggel és/vagy országgal kapcsolatban. Ezt azoknak érdemes időnként átböngészni akik Magyarországra utaznának vissza, vagy majd ők utaznának innen külföldre a későbbiekben. A főoldalon országokra bontva is találhatók aktuális információk.
2020. március 31. 10:23 - az utolsó frissítés dátuma
Tájékoztató az új koronavírusos (COVID-19) megbetegedésekkel kapcsolatban
Ez ugyan az az oldal amit a másikkal szinkronban frissítenek, de az un. "akadálymentesített változata"

Tájékoztató az új koronavírusos (COVID-19) megbetegedésekkel kapcsolatban (akadálymentesített változat)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ez a rész maradhatna egy ideig. Lehetne csökkenteni a képviselő testületek számát is!

Ezzel viszont nem értek egyet! Eleve egyszer már csökkentették, jó az úgy ahogy most van! Kistelepülésektől elvenni a maradék önállóságot, s pl. járásközpontba telepíteni a döntéshozatalt, na azzal meg végképp nem tudok azonosulni!
..
Pont az lenne a cél, hogy a vidéki és emberhez méltó életet előtérbe helyezni az új világban és nem pedig panelekben tárolni az embereket mint a ketrecestyúkot!
Erős, identitásában is büszke és öntudatos falvakra van szükség!
..
Én most indítanék egy olyan giga-programot a Kormány helyében, hogy vadonatúj vasúti nyomvonalakat építenék, amivel gyakorlatilag minden falut bekötnék a megyeközpontokba, járásközpontokba! Nem mellesleg munkát adnék a sok százezernyi várható munkanélkülinek!
..
A koronavírus-hadműveletnek azt is "be kellene bizonyítania", hogy jobb szellősen létezni, mint élhetetlen módon összezsúfolódva pár-tíz négyzetméteren!
Most kell legalább 6000+ km-nyi új vasútvonalat építeni!
Itt a történelmi pillanat!
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A menetrend eddig sem tartalmazott cargo és egyéb spec gépeket. Csak a menetrend szerinti személy és charter frogalom publikus.
Na de az általuk tett ígéretet nem tartják be a beérkező teherszállító gépek járványhoz kapcsolódó szállítmányaival kapcsolatban, ez itt a probléma. Akkor ne írjanak ki hülyeségeket, hogy ők majd tájékoztatnak erről, mert minek írják ha nem igaz ?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Fürjes Balázs kéri a főpolgármester urat, hogy a távolságtartás okán ne a szombati menetrendet használják
https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/...e-a-budapestiek-haragja-is-a-gyurcsany-babut/
A mór megteszi a szolgálatát. Csak elérik, hogy budapesten beinduljon a tömeges fertőződés és végre hangosan zorbánozhassanak.
Senki sem erre fogja visszavezetni egy hét múlva amikor kilő a görbe és tizessével halnak majd meg az emberek.
A fura csak az lesz, hogy mind budapesti lesz.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A gyakorlatban hatékonynak ígérkező gyógyszer a SARS-CoV-2 vírus ellen

"A Tokiói Egyetem kutatócsoportja kimutatta, hogy az akut pancreatitis elleni véralvadásgátló és vírusellenes gyógyszer képes blokkolni a koronavírus és az emberi sejtek közötti „fúziót”, hatékonyan megakadályozva inváziójukat és replikációjukat. Az ígéretes laboratóriumi vizsgálatokat a hónapban kezdődő klinikai (humán) vizsgálatok követik.

Van egy új gyógyszer , amelyet felvesznek azok közé, amelyek potenciálisan hatékonyak a COVID-19 elleni küzdelemben , amely a SARS-CoV-2 koronavírus által kiváltott fertőzés . A Nafamostat-mezilát ( Fusan márkanév), antikoaguláns, antivirális és rákellenes tulajdonságokkal rendelkező gyógyszer, amelyet Japánban használnak akut pancreatitis és egyéb állapotok kezelésére. Ez az úgynevezett proteázgátlók vagy vírusos enzimek családjába tartozik , amelyek fehérjéket termelnek, és ezért ezeket a gyógyszereket szintén használják a HIV vírus ellen.(felelős a szerzett immunhiányos szindrómáért vagy az AIDSért) és a hepatitis C (HCV). A COVID-19 konkrét esetben a Nafamostat-mezilát képes blokkolni a SARS-CoV-2 koronavírus és az emberi sejtek közötti fúziót, hatékonyan megakadályozva a vírus invázióját és replikációját a potenciálisan halálos kimenetelű patológia alapján."
Új remények koronavírus ellen az akut pankreatitisz gyógyszertől: hogyan működik?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Senki sem erre fogja visszavezetni egy hét múlva amikor kilő a görbe és tizessével halnak majd meg az emberek.
A fura csak az lesz, hogy mind budapesti lesz.
Korábban beszélt ( vagyis felolvasta amit elé raktak :)) KariGeri, de már akkor sem értettem, hogy a kisebb boltokat miért akarta bezáratni. Azokkal csak felhígulna a vásárló tömeg. Biztos van valami magyarázat rá, de nekem eddig nem esett le...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 412
4 443
113
Jobb így,, ezt már mki megszokta. Ők is, mi is.
Mibe hogy lesz olyan hulye a kormany hogy elmegy a falig es utolsokent vonja vissza a veszelyhelyzetet, mikozben a vilag es a vilaggazdasag mar ezerrel duborog ujra. Kinezem beloluk, es meg ok fognak male szajjal csodalkozni hogy miert hatalmas municio ez az ellenzeknek kormanyvaltaskor.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Mibe hogy lesz olyan hulye a kormany hogy elmegy a falig es utolsokent vonja vissza a veszelyhelyzetet, mikozben a vilag es a vilaggazdasag mar ezerrel duborog ujra. Kinezem beloluk, es meg ok fognak male szajjal csodalkozni hogy miert hatalmas municio ez az ellenzeknek kormanyvaltaskor.
Addigra nem lesz ellenzék... :cool:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 386
113
Mibe hogy lesz olyan hulye a kormany hogy elmegy a falig es utolsokent vonja vissza a veszelyhelyzetet, mikozben a vilag es a vilaggazdasag mar ezerrel duborog ujra. Kinezem beloluk, es meg ok fognak male szajjal csodalkozni hogy miert hatalmas municio ez az ellenzeknek kormanyvaltaskor.
Hát majd 2030-ban meglátjuk... :D
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell and zeal

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 098
113
Sok százezres adománnyal segíti Százhalombattát a vietnámi kereskedő – Jó Hírek
"Több mint hétszázezer forint értékben ajándékozott fertőtlenítő tisztítószereket, védőmaszkot és vécépapírt a Százhalom Egészségügyi Központnak a városban élő Van Hoan Dinh."
(...)
"A helyi lap bemutatja Van Hoan Dinh-t, aki 16 éve él Magyarországon, öt éve Százhalombattán. Két vegyesboltot üzemeltet a lakótelepen. Családjával – feleségével, hétéves lányikreivel és két éves fiával – Óvárosban lakik. Elmondta: bár a járvány miatt bizonyos termékek beszerzése neki is gondokat okoz, de szívesen segít bármiben, amiben tud."
https://mandiner.hu/cikk/20200401_s...szazhalombattat_a_vietnami_kereskedo_jo_hirek

Tiszteletreméltó. Tényleg bajban ismerszik meg a jó barát.