Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Az EU-s maszkok kivalo minoseguek, szerencse hogy heti tiz repulovel kuldik brusszelbol ajandekkent mert kenytelenek lennenk a gyenge minosegu keleti maszkokat hasznalni.
Az EU KÉTEZER MILLIÁRD (2.000.000.000.000 Ft) forintos segélyének köszönhetően olyan intezkedeseket tudunk foganatositani mint az altalanos törlesztési moratórium illetve az egeszsegügyben dolgozók 500 ezer forintos prémiuma.
Piszkosul jó dolgunk van.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
„A most bevezetett rendkívüli állapotok ezentúl vissza-visszatérnek, velünk maradnak. Életünk megszokott része lesz a szájmaszk, az elzárkózás, a rettegés ismeretlen, új betegségektől. És a kárpótlás, amit a virtuális (túl)világ kínál nyomorult életünkért” – írja Lányi András a Válasz Online-nak küldött esszéjében. Az író, filozófus megítélésünk szerint kulcsszöveget alkotott arról, mit tett a vírus Európával és a Nyugattal, s külön arról, milyen állapotban találta Magyarországot. Mire számíthatunk, ha eddigi életünkre már biztosan nem?
Lányi András: Történelmünk legveszedelmesebb pillanatait éljük

A regisztrált magyar eseteknél körülbelül tízszer több koronavírusos fertőzött lehet a valóságban, ez szakmai körökben nem is kérdés – állítja Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus. Az Óbudai Egyetem docense szerint a kormányzat intézkedései gyorsak és hatásosak voltak, viszont sokkal többet kellene tesztelni, a magyar nyilvántartás transzparenciája pedig a hazai közegészségügyről állít ki szegénységi bizonyítványt. Ferenci az Indexnek a tényleges magyar halandósági arányról és az előrejelzések bizonytalanságairól is beszélt.
Tízszer annyi magyar fertőzött lehet a valóságban, mint a nyilvántartásban

Leváltották parancsnoki beosztásából Brett Crozier sorhajókapitányt, a USS Theodore Roosevelt repülőhordozó kapitányát. Crozier a héten négyoldalas levelet írt parancsnokainak, amelyben a hajóján elszabadult járványra hivatkozva azt kérte, hogy bevetésen levő hajójáról partra tehesse a négyezer fős legénységet. "Nem állunk háborúban, hogy tengerészeknek kelljen meghalniuk" - írta.
Leváltották a koronavírusjárvánnyal küzdő amerikai repülőhordozó kapitányát

A SARS-CoV-2 vírusra specifikus antitesteket termel egerekben egy új vakcina, ráadásul olyan mennyiségben, ami feltételezhetően elegendő a kórokozó semlegesítéséhez – állítja a Pittsburghi Egyetem orvostudományi karának Andrea Gambotto és Louis Falo professzorok által vezetett kutatócsoportja. Az influenza elleni védőoltások előállítása során alkalmazott eljáráshoz hasonlóan laboratóriumban előállított vírusfehérjékkel operáló Pittsburgh Coronavirus Vaccine, (PittCoVacc) nevű szer az első tesztek szerint jóval hatékonyabb indítja be az immunreakciókat, mint az eddig publikált mRNS-alapú oltóanyagok, de természetesen további klinikai kísérletekre van szükség ahhoz, hogy be lehessen vetni a vírus ellen. A kutatók most nyújtják be kérelmüket az USA Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalához, az FDA-hez, abban a reményben, hogy a néhány hónapon belül megkezdhetik a tesztelés első fázisát, amelynek során meggyőződhetnek arról, hogy az emberre nem veszélyes a vakcina.
A Pittsburghi Egyetem kutatói előálltak egy lehetséges vakcinával a koronavírus ellen

A globális gazdaság 4,1 ezermilliárdos veszteséget szenvedhet el a koronavírus miatt az Ázsiai Fejlesztési Bank szerint, ez a globális GDP 5%-a. A bank március 6-án még csak 0,4%-pontos GDP-hatással számolt, azóta viszont a fejlődő Ázsia helyett a fejlett világ vált a járvány epicentrumává.
Alábecsültük a koronavírust: már akkor is hatalmas kárt okoz a világnak, ha hamar vége lesz
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 892
113
A regisztrált magyar eseteknél körülbelül tízszer több koronavírusos fertőzött lehet a valóságban, ez szakmai körökben nem is kérdés – állítja Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus. Az Óbudai Egyetem docense szerint a kormányzat intézkedései gyorsak és hatásosak voltak, viszont sokkal többet kellene tesztelni, a magyar nyilvántartás transzparenciája pedig a hazai közegészségügyről állít ki szegénységi bizonyítványt. Ferenci az Indexnek a tényleges magyar halandósági arányról és az előrejelzések bizonytalanságairól is beszélt.
Tízszer annyi magyar fertőzött lehet a valóságban, mint a nyilvántartásban

Orbánék kezdetek óta mondják, hogy IGEN. Minden más meghalunk IMF hitel nélkül kategória. A tesztelés kapcsán pedig: ÁSÍT ....
 
T

torsen

Guest
Azt áruld már el nekem, honnét veszel ilyen baromságokat, hogy aszongya... "Neked nehéz lehet külföldön..." B+ neked beszél valaki hozzád a fejedben ??? :D:D:D:D:D "Mondták neked a hangok", akik beszélnek hozzád ??? Vagy honnét szopod ezeket a baromságokat ??? :D:D:D:D:D "Lövöd magad" valamivel ??? :D:D:D Összefolyik nálad az álom és a valóság ??? "Zombi" lettél ??? :eek: :D:D:p Megmondom őszintén, hogy a "képzelgéseid" (tüneteid) az igen alacsony szellemi "színvonaladra" (mélyrepülésedre) utalnak. Ilyeneket csak a legvadabb "chemtrail-esek" szoktak képzelődni, amit te csinálsz. Szánalmas vagy... :) (én nem is gondoltam hogy ilyen mélyen húz a szellemi képességed) Persze az ilyen összeesküvés hívők mint te minden más baromságot is beképzelnek, bármi kitelik tőlük, aztán el is hiszik maguknak hogy az a valóság :rolleyes::) Pedig nem az... :cool::p (csak arra sem képesek emlékezni, ami egy órája történt, nem hogy hetekre hónapokra... :D:D)

De szép kifestőkönyv!!! Ebből élsz? Grafikus vagy?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Cskalovszkij katonai reptéren Moszkvában készülődnek az Il-76 szállítógépek a Szerbiának szánt segély leszállításához. 11 gép repülése van betervezve. Hasonló segély lesz mint az olaszoknak nyújtott, tehát orvosi müszerek, védőfelszerelések, orvosi csoportok vegyvédelmisek, 16 katonai jármü dezinfekcióra.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 892
113
Igen, mivel fel lehet tenni a kérdést mi lett volna az országgal ha az ellenzék van most. Még mindig csak várnánk a választ az eu-tól, akkor zárhatjuk a határokat vagy sem? Ennyit pincsikről.:eek:
Ami BuTapesten volt amikor szombati menetrendre állt át a BKV lenne az alapintézkedés.
De már kezdetek óta nem lenne 1 db tesztünk sem, mert vagy nem lenne, vagy kifogytunk volna belőle. Háborúban állnánk Kínával, még mindig az EU maszkjaira, lélegeztetőgépeire és segítségére várnánk. 2009-re 14000 kórházi ágyat szüntetett meg az akkori kormányzat. Több kórházat eladtak, és vsz már túl lennénk a privatizáción, de minimum vegyes rendszer lenne, ami miatt pl. Spanyolországban több ezren halnak meg naponta, többek közt azért, mert a magánkórházak bezártak, a bennük lévő lélegeztetőgép pedig üresen áll. De nem lennének orvosaink, mindenki külföldön dolgozna aki nem idióta, mert romokban lenne a gazdaság, fizetésük még mindig a 2010 előtti szinten lenne, ugyanez lenne igaz a nővérekre, ápolókra is. Nem tudnád kihúzni karanténban napokig, mert semmi tartalékod nem lenne már hónap 15én. Minden rendben lenne, és valami hasonló történne, mint a svédeknél. A halálozási adatokat meghamisítanák, és mindenki rákban szívinfarktusban és egyéb daganatos betegségekben halna meg. De ha nem, akkor tutira átfertőznék az országot, vagy kijárási tilalom lenne, mert a főni félne, hogy megfertőzik őt a hívek. 24/24 a főni lenne a médiában, általában okos tanácsokkal, mint ahogy Szálin efftárs tette az ukrajnai éhínség idején. De ha ő nem, Fegyőr tutira jobbnál jobb tanácsokat adna, hogy ha nem akarunk rettegni, akkor hogyan programozzuk át a set top boxon a Echo Tévét (a Hír az övék lenne) a legutolsó helyre. Az index naponta 24/24 nyugtató témájú, minden rendben van, nem süllyedünk cikkeket közölne, és nem értené miért olyan galád a Magyar Idők (a MN az övék lenne) az országgal, hogy nem érti miért kell megfertőzni az egész országot/miért kell 24/24es kijárási tilalom 2099ig.
Persze lenne egy jó hozadéka is a dolognak. Amikor már a szart nem tudnák a média segítségével visszalapátolni az utcáról, "valóban civil kezdeményezésre" tüntetéssorozat kezdődne, és végre befejeznék a 2006os történetet a népek, egy 1989es szintű romániai végkifejlettel.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
OFF
De szép kifestőkönyv!!! Ebből élsz? Grafikus vagy?
:D:D:D:D

Mesélj még nekem, mit mondanak még a hangok a fejedben ? Ne félj, én meghallgatlak ! Nem úgy mások ! :D:D:p
És kaptál már valami gyógyszert ? Néha leszedálnak ? :rolleyes::D:D:p Vagy ezzel a képzelgéssel élsz végig minden napot ? Mint Don Quijote de la Mancha a szélmalmok ellen ??? :):D:D Ne-félj, majd javulni fog, én megígérem neked. :)
Kb. olyan szinten vagy, mint a jurgenbauer által idézett mozdonyvezető. Ő is úgy képzelgett mint te. :D:D
ON
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A sok, látszólag érthetetlen anomália közepette épp ez az egyik, ami szemet kell, hogy szúrjon. Hogy össze-vissza teszi a dolgát!
Californiában jó hónappal hamarabb megjelent mint New Yorkban, egészen pontosan a Wuhani zárlat után pár nappal Orange County-ban (Greater Los Angeles) már ott volt 2020. január 26-án!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_California
..
Sőt Washington államban 2020. január 21-én ott volt a cucc!

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Washington_(state)
..
S nézd meg a mostani adatokat! New York államban ~100.000 fertőzött, míg ahol jelen volt a kezdetektől, ott még mindig tízezer alatt vannak, Californiában is!
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_New_York_(state)
..
Kezdem néha azt gondolni, hogy a koronavírus ott tud terjedni, ahol terjesztik!
..
S nem utolsó sorban ez pszichológiai hadviselés! Ahol ki akarják mutatni, ott kimutatják, majd rikítóvörösre festik a térképen a területet. Ahol ez meg nem szükséges, ott meg nem is számolgatják (csak a példa kedvéért; Svédország, Fehéroroszország).

Egy kép többet elmond az Operation Coronavirus-ról, mint tucatnyi körmondat:
..
koronavirusclk-359848.jpg
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Az EU KÉTEZER MILLIÁRD (2.000.000.000.000 Ft) forintos segélyének köszönhetően olyan intezkedeseket tudunk foganatositani mint az altalanos törlesztési moratórium illetve az egeszsegügyben dolgozók 500 ezer forintos prémiuma.
Piszkosul jó dolgunk van.
Nem, mivel az az összeg már korábban le lett kötve, más támogatásokra, így ez az összeg csak papíron létezik.
Némi infó: https://www.portfolio.hu/unios-forr...orszag-brusszeltol-a-koronavirus-miatt-422504
 
W

Wilson

Guest
Az elhárítás, hírszerzés, titkosszolgálati felderítés szempontjából ez tökmindegy.
Ha meg az a kiindulópontod, hogy ez márpedig egy hibrid hadművelet, akkor meg teljesen értelmét veszítette egy ilyen kérdésfeltevés is!
..
Ugye nem nézzük egymást annyira madárnak, hogy erről az amerikai elhárítás (ide most behelyettesíthetsz még párat tetszés szerint) ne tudott volna jóval azt megelőzően, hogy a sajtóban az újságírók bármit is tudósítottak volna róla 2019 decemberében a kínai piacról...
..
Több komolysággal közelítsünk!


Szerintem elég komolyságot vittem a mondandómba,lehet én fogalmaztam nem eléggé érthetően, de mint fentebb is írtam Kínán kívül a többi ország is dilettáns módon állt a járványhoz,de nagyon elterjedt az a vélekedés,hogy Kína a jóságos megmentő,holott a járvány kezelésében igen is hibáztak és van felelősségük a világjárvány kialakulásában.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 414
44 023
113
Tök jó dolog ez a 2000 milliárd ft. Tényleg. Viszont nyilván NEM ok nélkül adta az EU, nem is akárhová elkölthető neki sokszor szintén fontos beruházásokra(legkézenfekvőbb olyan infrastruktúra fejlesztés, ahol pl. saját MAG országok multijához épül az út pl.) általában. Most aki ezeket a projecteket még nem hívta le, az jól járhat, nekünk konkrétan NULLA, ZÉRÓ, azaz: 0 ilyen ft-ot jelent a korona elleni védekezésben.

Ezt persze le lehet kommunikálni úgy is, hogy minden jó intézkedését Orbánéknak ŐK fizetik, csak hát ez nem igaz.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and Gyurma

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 892
113
Ami BuTapesten volt amikor szombati menetrendre állt át a BKV lenne az alapintézkedés.
De már kezdetek óta nem lenne 1 db tesztünk sem, mert vagy nem lenne, vagy kifogytunk volna belőle. Háborúban állnánk Kínával, még mindig az EU maszkjaira, lélegeztetőgépeire és segítségére várnánk. 2009-re 14000 kórházi ágyat szüntetett meg az akkori kormányzat. Több kórházat eladtak, és vsz már túl lennénk a privatizáción, de minimum vegyes rendszer lenne, ami miatt pl. Spanyolországban több ezren halnak meg naponta, többek közt azért, mert a magánkórházak bezártak, a bennük lévő lélegeztetőgép pedig üresen áll. De nem lennének orvosaink, mindenki külföldön dolgozna aki nem idióta, mert romokban lenne a gazdaság, fizetésük még mindig a 2010 előtti szinten lenne, ugyanez lenne igaz a nővérekre, ápolókra is. Nem tudnád kihúzni karanténban napokig, mert semmi tartalékod nem lenne már hónap 15én. Minden rendben lenne, és valami hasonló történne, mint a svédeknél. A halálozási adatokat meghamisítanák, és mindenki rákban szívinfarktusban és egyéb daganatos betegségekben halna meg. De ha nem, akkor tutira átfertőznék az országot, vagy kijárási tilalom lenne, mert a főni félne, hogy megfertőzik őt a hívek. 24/24 a főni lenne a médiában, általában okos tanácsokkal, mint ahogy Szálin efftárs tette az ukrajnai éhínség idején. De ha ő nem, Fegyőr tutira jobbnál jobb tanácsokat adna, hogy ha nem akarunk rettegni, akkor hogyan programozzuk át a set top boxon a Echo Tévét (a Hír az övék lenne) a legutolsó helyre. Az index naponta 24/24 nyugtató témájú, minden rendben van, nem süllyedünk cikkeket közölne, és nem értené miért olyan galád a Magyar Idők (a MN az övék lenne) az országgal, hogy nem érti miért kell megfertőzni az egész országot/miért kell 24/24es kijárási tilalom 2099ig.
Persze lenne egy jó hozadéka is a dolognak. Amikor már a szart nem tudnák a média segítségével visszalapátolni az utcáról, "valóban civil kezdeményezésre" tüntetéssorozat kezdődne, és végre befejeznék a 2006os történetet a népek, egy 1989es szintű romániai végkifejlettel.

Aristo
https://aristo.pestisracok.hu/az-ertelem-fenye/