Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 415
113
Tök jó dolog ez a 2000 milliárd ft. Tényleg. Viszont nyilván NEM ok nélkül adta az EU, nem is akárhová elkölthető neki sokszor szintén fontos beruházásokra(legkézenfekvőbb olyan infrastruktúra fejlesztés, ahol pl. saját MAG országok multijához épül az út pl.) általában. Most aki ezeket a projecteket még nem hívta le, az jól járhat, nekünk konkrétan NULLA, ZÉRÓ, azaz: 0 ilyen ft-ot jelent a korona elleni védekezésben.

Ezt persze le lehet kommunikálni úgy is, hogy minden jó intézkedését Orbánéknak ŐK fizetik, csak hát ez nem igaz.
Ez a pénz nekünk jár, mert nincs vám, nincs lófasz sem, még a vírus is útlevél nélkül jut be. Ez nem adomány, hanem, mint gyarmat megkapjuk annak az 1/10ét, amit ők kivisznek tőlünk.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 921
113
Az EU KÉTEZER MILLIÁRD (2.000.000.000.000 Ft) forintos segélyének köszönhetően olyan intezkedeseket tudunk foganatositani mint az altalanos törlesztési moratórium illetve az egeszsegügyben dolgozók 500 ezer forintos prémiuma.
Piszkosul jó dolgunk van.
Komolyan neked már vagy 100x elmondták, hogy az a 2000 milliárd az mi fán terem, de a fejedben lévő igen/nem bit nem tudja feldolgozni ezek szerint az infót.
 
W

Wilson

Guest
És mi van Németország felelősségével?
első eset: 2020. január 27.
..
Mi van az Egyesült államok felelősségével?
első eset: 2020. január 15. !!! (egy héttel vagyunk ekkor a Wuhani karantén előtt)
..
Mi van Olaszország felelősségével?
első eset: 2020. január 31. (ekkor már Wuhan és még 10 metropolisz egy hete vesztegzár alatt van, olasz elhárítás???)
..

Mi van Franciaország felelősségével?
első eset: 2020. január 24.
..
Sorolhatnám még tovább is, de minek!
Ezeknek az országoknak a vezetése kapcsán merül fel igazán a felelősség kérdése, meg az összes többié esetében.
Kína megtette a drasztikus lépéseket, ők meg felelőtlenül nem!
De mondom, ez mellékes, mert az egész sztori másról szól a véleményem szerint!
..
Egyébként meg, ha mindenképpen felelősöket akarsz, akkor az olasz sajtóban keress rá azokra a tudósításokra, hogy már 2019. október-november táján erős tüdőgyulladás járvány volt Itáliában!
..
(A felelősség kapcsán meg az olyan dolgokba most ne is menjünk bele, hogy mi van, ha ez egy mesterséges vírus szándékosan eleresztve valakik által. Mert ez is egy komolyan megfontolandó lehetőség a több verzió közül...)

Először is mint írtam nem csak Kína hanem az összes többi ország is bénázott a járvánnyal kapcsolatban,az általad említett 2019.októberi-novemberi Olasz tüdőgyulladás járvány (ha koronavírus okozta) is érdekes feltételezéseknek adhat táptalajt,hiszen az általánosan elfogadott nézet szerint ez a vírus Kínában jelent meg először.Ha hangsúlyozom ha a 2019.októberi-novemberi Olasz tüdőgyulladás járványt ez a koronavírus okozta, akkor az felveti annak a lehetőségét,hogy Kínában akkor már ez a vírus javában fertőzött,de ez ugye csak egy újabb hipotézis.Minden esetre az itt is és máshol is eluralkodó nézet mi szerint Kína mint valami minta állam mindenkinek példát mutat az én véleményem szerint távol áll a valós helyzettől.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Szerintem elég komolyságot vittem a mondandómba,lehet én fogalmaztam nem eléggé érthetően, de mint fentebb is írtam Kínán kívül a többi ország is dilettáns módon állt a járványhoz,de nagyon elterjedt az a vélekedés,hogy Kína a jóságos megmentő,holott a járvány kezelésében igen is hibáztak és van felelősségük a világjárvány kialakulásában.

Mit hibáztak volna?
..
Ha a hadművelet célja, egyik leágazása, éppen az például, hogy Kína (és ámblokk "a Kelet") legyen az, amely megmentőként felléphet a színpadra, akkor nincs itt semmilyen hiba kérem szépen!
..
Hiba a nyugat-európai országok vezetőiben, hírszerzéseiben, állampolgárainak ostoba életfelfogásában "carpe diem" van! Már, ha egyáltalán!
Mert lehet, éppen az a cél, hogy lerángassa valahogy Európát és az EU-t arról az önző, agyhalott, materialista, anyagias, önpusztító, élvhajhász és élveteg ballippsi agyalágyultságról, amire annyira rácuppant az elmúlt évtizedekben, és akkor hibáról még ott sem beszélhetünk! A járvány eleresztése része a hadműveletnek!
..
Majd megfogják, ha már kellően besz@rattak mindenkit és utána az új Európa már sosem lesz, sosem lehet olyan, mint amilyen annak előtte volt!
(Sok egyéb célja is lehet ennek az operációnak még amúgy, de ez, amire fentebb rámutattam is simán a forgatókönyv része lehet.)
..
Ezek a dolgok, mind-mind csak nézőpontok kérdései...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 415
113
Igy ez a juttatás jóval kevesebb mint amit a vízügyesek szoktak kapni árvízi készültség idején!
:hadonaszos::hadonaszos:
Khm, akkor a családtag dolgozik, most meg lehet, hogy nem. Akkor max. vészhelyzet van, most VÁLSÁG. Kedden okosabbak leszünk, nyilván lesz itt fizetésemelés ápolóknak, orvosoknak, stb.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 774
65 078
113
Az eü-ben szerintem (családi információim szerint, orvos, ápolónő) tényleg kevés a védőfelszerelés.Viszont a legtöbb kórházban még lötyögés van, roham előtti csend. Itt Debrecenben a Kenézyben azért már látni egy két űrruhás beteget és ápolót...
Unokahugomat beosztottak/atvezenyeltek (fogorvos) a virusosok csapataba. Gondolom szedik ossze a potolhato dokikat hogy felkeszuljenek a majus-juniusi dompingre.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/techtud/2020/04/03/a_koronavirus_az_agyat_is_karosithatja/
"A koronavírus-betegek egy kis hányadánál súlyos agyi rendellenességek - sztrók, neurológiai rohamok - alakultak ki. Egyelőre kevéssé értjük, hogy a vírus hogyan hat az agyra, de úgy tűnik, bizonyos fertőzötteknél nemcsak a légzőszervekre terjed ki a károkozása...
...A New York Timesnak nyilatkozó neurológus mindezt úgy értékelte, hogy a vírus ritkán ugyan, de közvetlenül az agyat is képes megtámadni.
Olaszországból is beszámoltak az orvosok arról, hogy egyes covid-19 betegeknél sztrók, különféle agyi eredetű rohamok, és agyvelőgyulladásszerű tünetek alakulnak ki, időnként zsibbadnak a végtagjaik, és még azelőtt delíriumot élnek át, hogy belázasodnának vagy légzőszervi tünetek lépnének fel náluk. A bresciai egyetemi kórház már külön osztályt is nyitott a neurológiai tünetekkel küzdő koronavírusos betegek részére.
Mindezt azért nagyon fontos kivizsgálni, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak a légzőszervi tünetekkel beérkező betegek lehetnek koronavírusosak, hanem a neurológiai betegek is..."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 415
113
Egyébként az szép ebben a "karanténban", hogy a gyerekeim, most, hogy egész nap a gép előtt tanulnak, szabadidejükben (du és hétvége) alig lopják el a mobilom, a nejem mobilját, vagy játszanak tableten, számítógépen. A tévét is alig kapcsolják be. Főleg kint rohangálnak az udvaron, és szadizzák egymást hatalmas röhögések közepette.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 415
113
https://index.hu/techtud/2020/04/03/a_koronavirus_az_agyat_is_karosithatja/
"A koronavírus-betegek egy kis hányadánál súlyos agyi rendellenességek - sztrók, neurológiai rohamok - alakultak ki. Egyelőre kevéssé értjük, hogy a vírus hogyan hat az agyra, de úgy tűnik, bizonyos fertőzötteknél nemcsak a légzőszervekre terjed ki a károkozása...
...A New York Timesnak nyilatkozó neurológus mindezt úgy értékelte, hogy a vírus ritkán ugyan, de közvetlenül az agyat is képes megtámadni.
Olaszországból is beszámoltak az orvosok arról, hogy egyes covid-19 betegeknél sztrók, különféle agyi eredetű rohamok, és agyvelőgyulladásszerű tünetek alakulnak ki, időnként zsibbadnak a végtagjaik, és még azelőtt delíriumot élnek át, hogy belázasodnának vagy légzőszervi tünetek lépnének fel náluk. A bresciai egyetemi kórház már külön osztályt is nyitott a neurológiai tünetekkel küzdő koronavírusos betegek részére.
Mindezt azért nagyon fontos kivizsgálni, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak a légzőszervi tünetekkel beérkező betegek lehetnek koronavírusosak, hanem a neurológiai betegek is..."
Nem jó hír, ha igaz.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Cskalovszkij katonai reptéren Moszkvában készülődnek az Il-76 szállítógépek a Szerbiának szánt segély leszállításához. 11 gép repülése van betervezve. Hasonló segély lesz mint az olaszoknak nyújtott, tehát orvosi müszerek, védőfelszerelések, orvosi csoportok vegyvédelmisek, 16 katonai jármü dezinfekcióra.
Az első gép már úton is van hozzánk, nem sokára eléri a Szlovák határt.
Üdv, új vagyok itt fórumon. Már régóta olvasom a fórumot, de csak most regisztráltam.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 081
10 239
113
Szijjartó videóbañ beszámolt az eu külügyminiszteri videókonferenciáról.
Mindenki nemzeti döntéseket hozott és hoz.
Az eu így, meg egy csapat, meg egység úgy, köröket megfutották, de mindenki egy helyről szerzi be a szükséges dolgokat.
A hazahozatalok működnek, sorolta a számokat, és egymásnak is segítenek.
Az eu kedden írt egy levelet, hogy segítséget nyujt a hazahozatalok megszervezésében. ( Jó reggelt! /G55/)
A határokon a személyforgalmat zárják, arú és teher forg. mehet.
Beszólt az egybegyűlteknek, ne álljanak be a rémhírterjesztők közé, mielőtt Magyarországot ekézik diktatúra és hasonlókkal, elősször olvassák el a törvényt.
Kb. ennyi.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/techtud/2020/04/03...ebbek_de_naluk_tobb_lehet_a_tarsult_fertozes/
"A vuhani Huazsong egyetem (Huazhong University of Science and Technology) kutatói összehasonlították az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta tüdőgyulladásos betegség (Covid-19) gyanújával kórházba került gyermekek és felnőttek eseteit, hogy megnézzék, miben különbözik a két korosztály esetében a betegség lefolyása. Hszia Vei és munkatársai a Pediatric Pulmonolgy-ban jelentették meg tanulmányukat.
A kínai kutatók a Vuhanban Covid-19 fertőzéssel kórházba került gyermekek klinikai, laboratóriumi és mellkas CT adatainak feldolgozása alapján azt állapították meg, hogy a Covid-19 betegség gyermekekben jellemzően enyhe tünetekkel zajlik, de a társult fertőzések gyakoribbak, mint felnőtt korban, írja az Orvostovábbképző Szemle a friss kutatásokra hivatkozva..."