Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2577

Guest
Víz, villany, gáz, szemétszállítás, kaja a boltokban, orvosok, tanárok (soknak be kell mennie) egyébb otthonról nem végezhető munkák?
Hello okoska, az emberek jelentős részének be kell mennie dolgozni, hogy te meg a többi ballib herevere otthonról home officeből oszthassátok a fácsén az észt, hogy O1G diktatúra van.
Védőfelszerelést meg nem kapni. Homemade maszk meg 10-20 centiről nem fog megvédeni.
Szerintem hagyd rá.
Humoros meglatas, politikaval kicsit sem terhelt. ;) Tudod, esetleg maradhatnanak az emberek a seggukon otthon meg hordhatnanak vedofelszerelest, de jobb inkabb azon anyazni, hogy tele vannak a buszok. Ertjuk. :D
Tudod a felnőtteknek dolgozni is kell. Majd ha nagy leszel Te is megérted.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/mindekozben/poszt/...lkepzelhetetlenebb_tiltas_a_koronavirus_okan/
"Ez az eddigi legelképzelhetetlenebb tiltás a koronavírus okán
A globális korlátozások, a repülőgépek leállása, a turizmus összeomlása, a kijárási tilalmak, a mindenféle értelemben milliárdokat érintő karanténok, elmaradó olimpia, futball-Eb, mind, mind hihetetlenek lettek volna három hónappal ezelőtt, de a legkevésbé mindebből azt hittem volna el akkoriban, ha valaki azt mondja:
GRÚZIÁBAN BETILTJÁK AZ ALKOHOL FORGALMAZÁSÁT, BELEÉRTVE A TÖMÉNY MELLETT A SÖRT ÉS A BORT.
Grúziában. Betiltják. A Bor forgalmazását...
... A 3,7 milliós országban is érvényes a karantén, tilos a tíz főnél nagyobb rendezvények megtartása - ezt segíti az alkoholtilalom is -, korlátozottak a belföldi utazások - de az áruszállítás nem. Grúziában jelenleg 110 fertőzöttet tartanak nyilván."
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 977
113
Az EU KÉTEZER MILLIÁRD (2.000.000.000.000 Ft) forintos segélyének köszönhetően olyan intezkedeseket tudunk foganatositani mint az altalanos törlesztési moratórium illetve az egeszsegügyben dolgozók 500 ezer forintos prémiuma.
Piszkosul jó dolgunk van.
Blablabla... Az a penz mar el van koltve, te is tud linkelve volt itt vagy szazszor. Mivel az doszak vegen jarunk, a keretet pedig amugy is tulhivtuk, nem csak mi, hanem a 14 KKE orszagbol 12. A kovetkezo penzugyi idoszak meg a kovetkezo het evre majd csak 2021-ben indul de errol meg semmi sincs, meg a megbeszeles idopontjanak megbeszelesenel se tartunk. Lehet hogy amugy se lesz ebbol semmi ugy hazavagja a virus ojropat. Ugyhogy 0 forintot kapunk a virus ellen, kb mintha megadnad a tartozasodat a benzinkuton es kozolned hogy koronavirusra adtad, pedig a kutasnak a benzint kell belole kiegyenliteni. Amugy hogy ez a szam mennyi is a valosagban, mi kaptuk a legtobbet a 14 kozul, 5,6 milliardot, ami koronavirus szempontjabol nulla. A spanyolok pl valami 9+ milliardot kaptak, tobbet mint feltucat KKE orszag egyuttveve.
De ezt te is tudod, sot mint az EU hirek figyeloje ezt te tudod legjobban. Megis kovetkezetesen magyarazod a 0-at,hogy az 2000 milliard, bizva abban a regi modszerben hogyha eleg sokszor elmondasz valamit akkor az rogzul, es az emberek elhiszik. Meg a magyar ballib sajto is megirta magyarul hogy ez csak egy szam, az erteke pedig nulla, azaz 0,-.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
365343_dk_laptop.jpg


Ez a kép van a cikkben. Ha ezekről a laptopokról van szó, akkor azokat kábé ingyen szerezhették be.
Így ránézésre ezek Dell D630 Latitude gépek. Kábé 11 évesek lehetnek. Tipikus proci a T7100 Core 2 Duo, alaplap 667mhz, SATA I. HDD, HD felbontás (60 Hz), ram 2 vagy (esetleg 4 giga), billentyűzet talán svéd vagy német, aksi valószínűleg lenullázva, Windows Vista matrica az aksi alatt, stb...
2 millió Ft-ért a piacon is meg lehet venni 80-at, de ennyit már inkább a feléért. Valószínűbb persze, hogy ezek nem eladható modellek voltak, csak valakinek a raktáron maradt hulladéka.

Nekem is van egy ilyen tartalék laptopom, agyon pimpelve. (Win10, SSD, 8Gb ram, T9300 C2D, stb...). Birom nagyon. Strapabíró kis dög volt. Miatta maradok a Dell márkánál és Latitude szériánál. :)
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Hát a friss Szerbiai adat elég elszomorító lett, 748 tesztből 305 fertőzött. :eek: Megháromszorozódott az új esetek száma tegnap óta. Érdekes eközben Magyarországon meg mindig 3 számjegy alatt marad az új fertőzöttek száma, és pedig még ott többet is tesztelnek mint itt Szerbiába.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Akkor fussunk neki még egyszer a dolognak,az én véleményem szerint a kínai vezetés ott hibázott,hogy a már decemberben Vuhanban kialakult járványt nem vette komolyan,hogy ennek mi a pontos oka az egy másik kérdés,és ezzel komolyan hozzájárultak a világjárvány kialakulásához.Ugye az megvan hogy a vuhani rendőrség posztumosz bocsánatot kért attól az időközben sajnos a koronavírus miatt meghalt orvostól akit elhallgattattak,amikor figyelmeztette a kollégáit a járványra.

https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...irusra-figyelmezteto-orvostol-a-rendorok.html

linkelek egy másik hivatkozást is:

http://thepost.hu/reszletek.php?id=27684

Nem egy malomban őrölünk..., mindegy...
..
Erre, amit írsz, reagáltam azt, hogy ha ez volt a cél eredetileg is, pontosabban meg nem nevezhető háttér-erők részéről, akkor nem volt semmilyen "hibázás"!
Ennyi. Volt egy színjáték kifelé, egyébként meg a beavatottak tudták, hogy nagyjából mederben fut a sztori!
..
Megvan a rendőrfőnök, én is olvastam. Nem bizonyít semmit rendszer szinten. Csak annyit, hogy a wuhani rendőrfőnök nem volt beavatva a "nagyok játékába"!
De miért is lett volna, ha ezen a vonalon indulnánk el? (Annak idején a Pearl Harborban állomásozókat sem avatták be a dolgok alakulásába azok, akiknek megvolt a "füles". És még mennyi ilyen példa van...)
..
És a "nagyok játéka" természetesen úgy is indulhatott, hogy eredetileg esetleg nincs is kiszökött/kieresztett vírus, hanem csak időközben bekapcsolódott "magasabb érdekek" vannak egy kvázi természetes módon felfejlődött (tobzoska, denevér, kígyó) influenza járványba!
..
De ha nincsen semmilyen nagyok játéka és maradunk a méjnsztrím alapverziónál, akkor is hogy jön ide a kínai hibázás kérdése a világ többi részét illetően, kérdem? Hiába írod, decemberben nem volt még járvány ott sem. Néhány eset nem az. Azonban ők, mármint a kínaiak, ugyanakkor néhány száz esetnél már egy egész tartományt, több tíz milliónyi embert vasszigorral bekaranténoztak! 2020. január 22-én volt 571 fertőzött hivatalosan! Ekkor zártak!
..
Azaz, január 22-étől nyíltan, titkosszolgálati felderítés nélkül is, de ország-világ tudhatta, hogy valami KOMOLY DOLOG TÖRTÉNIK KÍNÁBAN!
Mi kellett volna még ennél több? Megírták az újságok, TV híradóban a fej este fél nyolckor minden országban bemondta! Elhárítás az európai országokban nem használ netán televíziót? Na most ezen gondolkodj el, nem akarom már tovább sarkítani, de világos mi is a szitu!
(Erre a nyilvánvaló, világos hírre és jelzésre egyébként Oroszország, Mongólia, és Észak-Korea egyből zárt is még azon a héten! Ők tudják miért!)
..
A WHO meg márciusban hirdetett világjárványt csak, akkor is ódzkodva!
Európai országok meg engedték a légiforgalmat, utazgatást lazán!
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200311-vilagjarvany-szintjere-lepett-a-covid19-virusfertozes.html
..
Ez volt akkor az első reakcióm amúgy, 2020. január 23-án még a Kína topikban:
Most robbanok fel b...meg! :mad::hadonaszos::hadonaszos:
Ezek ugyanazt fogják csinálni mint 2015-ben a migránshullám esetében...
Ezt is beengedik, figyeljétek meg!
https://www.brusselstimes.com/all-n...-fps-health-contamination-screening-measures/
..
Ha maradunk a méjnsztrím verziónál, akkor sem kellene a szart másra kenni! Ez a véleményem!
Semmi akadálya nem lett volna az első esetek után lezárni azokat a nagyvárosokat, amelyekben felbukkant! És utána ugyanígy vesztegzár alá vonni kijárási tilalommal az érintett területeket. Ez szimplán erő és politikai döntés kérdése! Meg lehetett volna tenni, ha akarták volna! De nam akarták! Valamiért...
..
(Számomra éppen ez egy olyan anomália a sok közül, ami arra utal, hogy a koronavírus itt másod-, harmadlagos tényező csak, és egy hadművelet zajlik...)
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Hát a friss Szerbiai adat elég elszomorító lett, 748 tesztből 305 fertőzött. :eek: Megháromszorozódott az új esetek száma tegnap óta. Érdekes eközben Magyarországon meg mindig 3 számjegy alatt marad az új fertőzöttek száma, és pedig még ott többet is tesztelnek mint itt Szerbiába.

csak azokat tesztelik akik vagy biztosan betegek, vagy akik azokkal erintkeztek. esetleg par szaz kulfoldit akit repcsivel hoztak haza..

irtam itt par napja, hogy nagyon le voltak maradva a tesztelesel (csak 1 helyen vegzik), 5 napot is kellet varni az eredmenyre, ugylatszik most utolertek magukat, ezert vannak a nagy szamok, par napja 40-50 uj beteg vot, most meg 300+

en egyaltalan nem voltam meglepve amikor lattam a mai szamokat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
365343_dk_laptop.jpg


Ez a kép van a cikkben. Ha ezekről a laptopokról van szó, akkor azokat kábé ingyen szerezhették be.
Így ránézésre ezek Dell D630 Latitude gépek. Kábé 11 évesek lehetnek. Tipikus proci a T7100 Core 2 Duo, alaplap 667mhz, SATA I. HDD, HD felbontás (60 Hz), ram 2 vagy (esetleg 4 giga), billentyűzet talán svéd vagy német, aksi valószínűleg lenullázva, Windows Vista matrica az aksi alatt, stb...
2 millió Ft-ért a piacon is meg lehet venni 80-at, de ennyit már inkább a feléért. Valószínűbb persze, hogy ezek nem eladható modellek voltak, csak valakinek a raktáron maradt hulladéka.

Nekem is van egy ilyen tartalék laptopom, agyon pimpelve. (Win10, SSD, 8Gb ram, T9300 C2D, stb...). Birom nagyon. Strapabíró kis dög volt. Miatta maradok a Dell márkánál és Latitude szériánál. :)
Mindegy milyen. Ha a google és a skype elfut rajta, gyors segítség lehet olyannak, akinek a sulihoz kellene, de nincs. Játszani nem fog vele. Lényegtelen, hogy DK. A 20 álarc, na az ciki volt. Ez még ehető. Én konstruktív vagyok, ha ez jön, dktól, jobbiktól, tök mindegy, segítség lehet valakinek. Persze, ha telepítve is van a rendszer, mert a telepítést senki sem fogja végigszenvedni ezekkel. Rendszer nincs ami még elfut rajta. Még előttem van, hogy amikor egy dagadt zenész nem tudta jó áron eladni a házikóját a válság miatt, felbecsültette azt, majd odaadta az önkormányzatnak örökbe átmeneti otthonnak. Még jobban is járt, mert le tudta írni az adójából. Ha valakinek ez a sok szar raktáron maradt és nem selejt, akkor hajrá!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/04/03/koronavirus_amerika_halalos_aldozatok_szama/
"Egyetlen nap leforgása alatt 1169 ember halt meg az Amerikai Egyesült Államokban, a járvány kitörése óta egyetlen másik országban sem volt olyan nap, amikor ennyi, a vírushoz köthető halálesetet rögzítettek volna – írja a BBC. Az USA-ban jelenleg 245 373 igazolt koronavírus fertőzött van, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 6000-et.
A vírus által leginkább sújtott New York városában már több mint 1500 fertőzött halt meg..."
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na de hol az eu-s pénz ami mindenkit kihúz a szarból? Vagy még sincs segitség csak papiron?
Az EU egy szimulákrum, egy média teremtette hoax, ami csak azért tűnik valóságosnak, mert olvasunk róla az interneten. Most, egy konkrét szituációban egyszerűen nincs nyoma, hogy egyáltalán létezne, ellentétben a nemzetállamokkal. A tény, hogy család hijján magányos liberálisok bolyonganak kihalt brüsszeli irodaházakban és Orbán Viktor diktatúrájától rettegnek csak azt mutatja, hogy még a szimulákrumoknak is vannak parazitái, mert már ebből is meg lehet élni, csak minek! Jól írta Orbán: nincs most nekünk időnk erre!

 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
Igen, a nővéreknek, ápolóknak, orvosoknak, meg a sok embernek aki ellátja a várost és még van munkája teleporttal kellene utaznia? Gondolod nincs rajtuk maszk vagy kesztyű? Akinek van esze, az hord maszkot és kesztyűt is. Szóltak ennek a jóllakott óvodásnak, hogy szarja le a saját parkolási maffiáját aki már Zuglóban elásta volna, és tegye ingyenessé a parkolást, hogy a munkába igyekvők autóval a kórház, bolt, és egyéb mellett parkolhassanak, úgysincs közlekedés, de nem. Erre még átálltak a bkvs kvótaführerrel a szombati járatsűrűségre. Okos.

Védheted őket, de igazi, vérbeli BALf...ok! Ennyit tudnak. ELSŐ intézkedésük volt, amikor nem a facebookon kellett bárgyún vigyorogni! Az első!

UPD: Ahogy bolondok napján is írtam, kíváncsi leszek a 4-6 nappal későbbi adatokra. Ezt tartom. Ha KG balfasz volt, akkor százas nagyságbeli ugrás lesz/nap. Ha nem, akkor bocsánatot kérek tőle és mindenkitől itt a fórumon.

Komolyan azt hiszed, hogy a meloba igyekvo noverekkel van tele a busz?;)

"Ezt tartom. Ha KG balfasz volt, akkor százas nagyságbeli ugrás lesz/nap. Ha nem, akkor bocsánatot kérek tőle és mindenkitől itt a fórumon."

Ezt KG intezkedesei nelkul is boritekolhatod; tudod nalunk nem KG a polgi, aztan megis mennek felfele a szamok... :D
Esetleg felvethetned, hogy mit ossze maszatolt a kormany kepviseleteben mindenki es mennyiben kestek egy csomo intezkedessel, de te politizalsz a fovaros kapcsan, mig a kormany benazasa rendben van. Szep munka, pacsi.
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
csak azokat tesztelik akik vagy biztosan betegek, vagy akik azokkal erintkeztek. esetleg par szaz kulfoldit akit repcsivel hoztak haza..

irtam itt par napja, hogy nagyon le voltak maradva a tesztelesel (csak 1 helyen vegzik), 5 napot is kellet varni az eredmenyre, ugylatszik most utolertek magukat, ezert vannak a nagy szamok, par napja 40-50 uj beteg vot, most meg 300+

en egyaltalan nem voltam meglepve amikor lattam a mai szamokat.

Értem. Két helyen tesztlenek már úgy tudom. Multkor azt olvastam valahol.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
365343_dk_laptop.jpg


Ez a kép van a cikkben. Ha ezekről a laptopokról van szó, akkor azokat kábé ingyen szerezhették be.
Így ránézésre ezek Dell D630 Latitude gépek. Kábé 11 évesek lehetnek. Tipikus proci a T7100 Core 2 Duo, alaplap 667mhz, SATA I. HDD, HD felbontás (60 Hz), ram 2 vagy (esetleg 4 giga), billentyűzet talán svéd vagy német, aksi valószínűleg lenullázva, Windows Vista matrica az aksi alatt, stb...
2 millió Ft-ért a piacon is meg lehet venni 80-at, de ennyit már inkább a feléért. Valószínűbb persze, hogy ezek nem eladható modellek voltak, csak valakinek a raktáron maradt hulladéka.

Nekem is van egy ilyen tartalék laptopom, agyon pimpelve. (Win10, SSD, 8Gb ram, T9300 C2D, stb...). Birom nagyon. Strapabíró kis dög volt. Miatta maradok a Dell márkánál és Latitude szériánál. :)
Jó mind1. Ez mégis értelmesebb dolog mint amit Hadházy művel. Féligazságokat torzít, amivel rémhíreket kelt.
Én beírom neki pluszpontnak a múltkori 20 maszk mellé.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ez még ehető. Én konstruktív vagyok, ha ez jön, dktól, jobbiktól, tök mindegy, segítség lehet valakinek
Csak extra infónak írtam a gépről és a költségekről. Mondjuk a semminél éppen jobb. Kamera az nincs benne, vagyis nem ez lesz a jó széria a gyerekeknek. Persze az is megoldható egy telefonos webcam alkalmazással, ha máshogy nem. :rolleyes:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Komolyan azt hiszed, hogy a meloba igyekvo noverekkel van tele a busz?;)

"Ezt tartom. Ha KG balfasz volt, akkor százas nagyságbeli ugrás lesz/nap. Ha nem, akkor bocsánatot kérek tőle és mindenkitől itt a fórumon."

Ezt KG intezkedesei nelkul is boritekolhatod; tudod nalunk nem KG a polgi, aztan megis mennek felfele a szamok... :D
Esetleg felvethetned, hogy mit ossze maszatolt a kormany kepviseleteben mindenki es mennyiben kestek egy csomo intezkedessel, de te politizalsz a fovaros kapcsan, mig a kormany benazasa rendben van. Szep munka, pacsi.
Rettentő okos vagy. Hogyhogy nem robbansz fel a sok okosságtól, bakker?
BuTapestről van szó.
Lehet, hogy megy fel nálad, de eközött és a majd százasával ugrunk egyet 4-6 napon belül között elég nagy különbség van.

Figyu, most már úgyis büntetik az rém és álhírkeltést. Rakd már be a maszatolást egy pacsiért, öcsi!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Csak extra infónak írtam a gépről és a költségekről. Mondjuk a semminél éppen jobb. Kamera az nincs benne, vagyis nem ez lesz a jó széria a gyerekeknek. Persze az is megoldható egy telefonos webcam alkalmazással, ha máshogy nem. :rolleyes:
Ja, hogy nincs benne kamera? Akkor tényleg kuka.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal