Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Én még azt is elnézném, mert aznap mikor kiderült félig elismerték, hogy hiba volt. De másnap, miért nem korrigáltak, főleg, hogy az ígérték?
Az őszi választási kampányban figyelmeztette a kormánypárt a budapestieket, hogy: "al-kal-mat-la-nok", de persze nem hallgattak rájuk, mintha 2006-ban nem ugyanez lett volna, akkor is szólt a Fidesz, hogy: "rosszabbul élünk, mint négy éve" és rosszabbul éltek, csak nem hitték el, mert a budapestiek azt hiszik magukról, hogy jó okosak, aztán néhány hónap múlva persze már lángolt Budapest, a következő évben meg már kezdtek kopogtatni a végrehajtók is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Én még azt is elnézném, mert aznap mikor kiderült félig elismerték, hogy hiba volt. De másnap, miért nem korrigáltak, főleg, hogy az ígérték?
Visszarakni a 31én használatosat addig, míg egy ideiglenest nem készítenek. DE!!!! Hétfőtől ismét szüneti menetrend lesz. Normálisak? Nem ideiglenes, tanszüneti. Halál komoly!
https://bkk.hu/2020/04/hetfotol-ujra-tanszuneti-menetrend-lesz-ervenyben-budapesten/

Most szombati van. Továbbra se értik. Kamugeriznek.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Esetleg felvethetned, hogy mit ossze maszatolt a kormany kepviseleteben mindenki es mennyiben kestek egy csomo intezkedessel, de te politizalsz a fovaros kapcsan, mig a kormany benazasa rendben van. Szep munka, pacsi.
Ezt fejtsd már ki bővebben, mire gondolsz?
 

bikmakk

Active Member
2020. március 22.
31
150
33
Egy kis nemzetközi kitekintés - a sok sírás ellenére azért elég jól állunk pillanatnyilag.

EfOLDkO.png


Forrás: https://atlo.team/koronamonitor/
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Ez igy egymas mellett tényleg durva. Már tudom miért akar Vucic überbrutál szabályokat. Vagy elbasztak vmit, vagy a vendégmunkások tömegesen vitték haza, nem tartották be a házi karantént és szétfertőzték az országot.

Mo. 1368 tesztből 38 új beteg 2.7%
Szerbia 748 tesztből 305 új beteg 40%
Gondolom nagyban segít az ikonnok csokolgatása egyes helyeken.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nem tudod mit mennyiért csináltatnak meg velük. Vsz szállítási túlárazás van. Nem támogatHATjuk direktbe őket, de így igen. Ez benne a szép. Nyilván nem annyi repül, de a Cargo rész mindig jobban hoz minden cégnél, mint a sima személyszállítás.
A cargo ott fizet jobban, ahol spec cargo-gépek vannak, amiket géppel/palettával rakodnak. Ahol egyenként kézzel kell az utolsó dobozig mindent berakodni, az már nem akkora üzlet. Nem véletlen, hogy ezekkel a gépekkel normál forgalomban a Wizz csak utasokat szállít.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 366
113
A cargo ott fizet jobban, ahol spec cargo-gépek vannak, amiket géppel/palettával rakodnak. Ahol egyenként kézzel kell az utolsó dobozig mindent berakodni, az már nem akkora üzlet. Nem véletlen, hogy ezekkel a gépekkel normál forgalomban a Wizz csak utasokat szállít.

Ja, speciális előírás van a padló teherbírására (kg/m2)
Alapból alkalmatlan az utasgép emiatt nagyobb teher szállítására, ha ki is hajigálod a székeit:
-egyrészt nem bírj a padló ahogy említettem - a szőnyegezés meg nem erre való
-másrészt az ajtón nem fér be
-harmadrészt nem tudod lekötözni a cuccot hámokkal, így ha elcsúszik, zuhansz is le (mint a 747 Kabulnál)
-negyedrészt meg ugye nincs konténerajtó+görgők a padlón, így tök alkalmatlan az ilyesmire

Summa: utasgép teherszállításra abszolút gazdaságtalan
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Ezt te fenykepezted? Nagyon szep, gratula!
Igen. De utólag felnagyított kép. Nagyítás nélkül nem lenne ekkora. Ilyen nagyitás nélkül, a 200 mm es gyújtótávolság ennyire elég. Egész nap itt járkálnak felettem az Ilyushinok. :D Eddig 4 jött, abból már kettő elindult vissza fel, meg most szállt fel nemrég az ötödik Moskvábol.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Humoros meglatas, politikaval kicsit sem terhelt. ;) Tudod, esetleg maradhatnanak az emberek a seggukon otthon meg hordhatnanak vedofelszerelest, de jobb inkabb azon anyazni, hogy tele vannak a buszok. Ertjuk. :D
Persze, maradhatna mindenki otthon mint a nyugdíjasok, zárjanak be a boltok, pékségek, zöldségesek, gyógyszertárak is, nem kell kaja, mosószer, fertőtlenítő, gyógyszer, minek azokat kinyitni, még mindenki elhízik a végén?!! Zárjanak a bankok is, nem kell bankba menni a pénzért hogy ki lehessen fizetni az önkormányzati segítőket, bevásárlókat, elég ha felmutatjuk nekik a bankkártyát és kacsintunk hozzá, nem kell melóba menni a BKV-járművek karbantartóinak, takarítóinak se, végül is csak járvány van állítólag?!! Zseniális ... :mad::p
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
"Megdöbbentő felvételt készítettek amerikai orvosok arról, milyen károkat okozhat az új koronavírus a tüdőben. Kiderült, hogy a fertőzés az egész légzőszervet érinti és maradandó károsodást is okozhat."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kultur/cinematrix/2020/04/03/ujraindultak_kinaban_a_mozis_es_teves_filmforgatasok/
"Kínában egyszerre próbálják meg újra beindítani a gazdaságot, és megakadályozni a vírus második hullámának elszabadulását. A már megnyitott mozikat újra bezáratták, de filmeket már lehet forgatni...
...A forgatásokon mindenesetre szigorú előírásoknak kell megfelelni: a stáb tagjai számára például kötelező a karantén és a járványügyi oktatáson való részvétel. A helyi hatóságok pénzügyi segítséggel – például az eszközbérlés vagy az élelmezés támogatásával – próbálják rávenni a filmeseket, hogy újra dolgozni kezdjenek."
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer