Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 386
113
Kelet-Közép Európai körkép
regios-egyforeeso-361428.png

regios-jarvanygorbe-361430.png

regios-elhunytak-korona-361432.png

teszt1-361442.png

korona-teszt2-korona-361440.png
 
  • Tetszik
Reactions: zztop and laiki

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 412
4 446
113
... Ez a kormány legnagyobb benazasa már régen még kellett volna mindenki nyugtatnia konkrét intézkedésekkel... Persze várjanak meg őszig és tutira nem kell senkit megmenteni mert nem lesz senki aki addig bírja ezt finanszírozni... És lesz egy pár milliós éhező tömeg, na az garancia minden jóra is...
Egyetértek, én személy szerint azon a véleményen vagyok hogy az éhséglázadások fogják végül bedönteni a rendszert. Tudtam hogy szakértelem hiánya nélkül végtére ide jut az ország. De ki mint vet, úgy arat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 418
46 270
113
Nem tudom milyen libsi helyről írogatsz, de nekem nem csak az a meggyőződésem, hogy állampolgárként csomó mindenről tudnom kell, hanem az is, hogy fix nemem és életkorom van, ami öszehasonlíthatóvá tesz másokkal!
És ettől mit vársz? Hogy 20-60 közötti férfiként majd téged biztosan elkerül a vírus? Vagy hogy biztosan beledöglesz?
Mindenkit meg tud fertőzni, te gyógyegér!
Nem azzal kerülheted el a vírust, hogy nő vagy, hanem azzal, ha a seggeden maradsz! Mondjuk ha meg bezárkózol, akkor nem most kapod el, hanem majd valamikor innentől számolva 1 éven belül.
Ha fiatal vagy az csak a túlélési esélyeidet növeli, nem a fertőződésed esélyét csökkenti.
Tudod mekkora bajban leszel, amikor majd megkapod a pozitív tesztedet?
Nem a teszteredmény miatt, hanem mert akkora pánikba esel, és olyan stressz fog érni, hogy csak ezzel drasztikusan csökkented a saját esélyeidet.
Majd jól elkezded magad hitegetni, hogy az nem lehet, hogy te pozitív legyél. A statisztika szerint TE aztán nem lehetsz! Hiszen te önérzetes állampolgár vagy! Meg maszkod is volt....
Aztán a PCR teszt majd mást mond....
Képzeld, a feleségem is maszkban kesztyűben dolgozva lett pozitív. Ráadásul nem most volt rajta életében először ilyen!
De fordítsunk egyet a dolgon. Mennyivel van nagyobb jogod ahhoz, hogy megtudd, hogy a Tolna megyei 35 éves férfiként mondjuk 1% a halálozasi esélyed, mint mondjum hogy egy Békési 55éves nőnek 60% os a halálozasi valószínűsége. De azzal, hogy az arcába tolják, sokkal nagyobbá válik az esélye hogy abba a bizonyos 60%-ba kerüljön. Mert amint megtudja az adatot, onnantól folyamatosan azon fog rettegni, hogy mikor hal már meg. Hiszen a hírekben is ezrével halnak meg az emberek!
Ezzel a stresszel pedig folyamatosan gyengíti a saját immunrendszerét.
Szándékosan használtam fals adatokat, de remélem mindenkinek érthető, hogy vannak olyan esetek, amikor előny, ha minden információ a rendelkezésünkre áll. Ezek olyan esetek, amikor döntési helyzetbe kerülünk.
A koronavírus csak annyira döntési helyzet, hogy a seggeden maradsz, vagy nem - ha erre lehetőséged van. Neked ahhoz statisztikai adat kell, hogy a seggeden maradj?
Az 55 éves Budapesti ápolónőnek viszont nincs meg a döntési lehetősége. (megint csak a példa kedvéért) Neki majd ott kell állnia az ágyad mellett, és "jó esetben" annyi dolga lesz, hogy nem lesz ideje azon lamentálnia, hogy neki vajon milyen esélyei lesznek.
Csak a miheztartás végett: jelenleg 85 magyar egészségügyi dolgozó igazoltan fertőzött. A 678-ból!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 418
46 270
113
Koronavírus áttörés, amint a tudósok felfedezték hogy a fejtetű kezelésére szolgáló gyógyszer elpusztíthatja a COVID-19 sejteket
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...-Ivermectin-kill-COVID-19-cells-two-days.html
A hipó is. De nem javasolnám, hogy megidd! A fejtetű elleni szert gy.k. a fejünkre szoktuk kenni! Indokolt esetben, de akkor is óvatosan, mert a fejbőrt is irritálja.
Még egy megjegyzés: a vírus nem sejtes létforma. :p:D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Kelet-Közép Európai körkép
korona-teszt2-korona-361440.png
Az egyetlen összehasonlításra alkalmas diagram ez volt, mivel ebből következtetéseket lehet levonni az adott ország vizsgálati protokolljaira. A környékünkön nálunk a legszéleskörűbb ez alapján a tesztelési hajlandóság gyanú esetén, ellentétben az ellenzéki média által sugalltal, miszerint nem tesztelünk eleget! Valójában pont ellenkezőleg, a környéken mindenki más biztosra vagy biztosabbra megy, úgy tűnik mi vagyunk a legalaposabbak a szűrő jellegű tesztelésben!

A többiről annyit, hogy a regisztrált fertőzöttek száma és aránya semmire se jó, míg a halottaké csak úgy hasonlítható össze, ahogy én is tettem feljebb, tehát az első halottól, vagy az első olyan halottól, aki nem epizodikus jelenség volt (spanyoloknál volt egy ilyen korai, mindentől elszigetelt halálozás). Mert akkor látható lesz, hogy épül fel a halálozás növekedése egy analóg közös ponttól számítva!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
És ettől mit vársz?
Információt, a következtetéseket majd levonom magam! Ne akarj okos lenni helyettem, mert az egyetlen logikus és tényszerű következtetés amit le tudok vonni abból, hogy mások akarnak okosak lenni helyettem, hogy hülyének néznek, mert hazudnak!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 418
46 270
113
Hát most ebből az alkalomból én is azt mondom neked, hogy a nagy lóbránert ! Tudod amikor etetni akarnak valami baromsággal, old. hogy a nők sokkal veszélyeztetettebbek, akkor tudjad pld. hogy a szemedbe hazudtak megint az ultrafeministák ! Megcsinálták, csak keress rá ! De sok különböző ilyen ok van ! A keleti statisztikák meg az olasz pedig egyértelműen kimutatta, hogy annak ellenére, hogy valóban több nő került kapcsolatba a vírussal, mégiscsak a férfiak hullanak mint a legyek, sokkal nagyobb arányban ! (hamarosan jön a Merle szerinti "Védet férfiak" korszaka, ha így folytatódik) Az meg a másik, hogy a korábbi hoaxokat is alapjaiban cáfolja, amikor ott virítanak szám szerint a 30-as 40-es életkorúak lebetegedései. (nem a fertőzés, hanem 15% súlyosabb eset !) Ezek amiket blogen kér én is kérem !!!! TUDNI AKAROM !!! Ezt kutya kötelességük nyilvánossá tenni !!! Akkor is, ha még nem releváns a fertőződés és súlyosság pontosan !!! (igen, majd csak kb. 0,5 - 1 év múlva lesz az, ha a pontos felméréseket el tudják készíteni, tudom !!!! ezt is írják mellé / alá az adatoknál, és ennyi)
Ha meg megtudod, és rád nézve kedvezőtlen lesz, akkor nemet változtatsz, letagadsz a korodból, vagy átköltözöl egy másik megyébe? :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 832
65 413
113
Te itt beragadt valami lemez. 30.000 munkanélküli volt egy hete is.... Ha napi 4000 az azóta van vagy a duplája is. De szerintem egy nullát hozzadobhatna mert szinte mindenhol rúgnak ki embereket és zsebbe fizetik hogy ne kelljen a baszott ágy járulékot is fizetni utánuk!! Ezt pl miért is nem engedik el végre?? Ne kelljen járulékot fizetni a munkaadoknak.. Ezt valaki magyarázza el nekem plíz... Meg azt is hogy az EU dolgozok miért csak nyáron kapják meg a belengetett 500e prémiumot?? Addig mi fogja bennük tartani a lelket?? Azonnal!! Ez lenne valami...
Addig se mondanak fel. Augusztus korul adjak a penzt nekik, augusztusra varjak itthon a csucsot a jarvanyban.
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 418
46 270
113
Információt, a következtetéseket majd levonom magam! Ne akarj okos lenni helyettem, mert az egyetlen logikus és tényszerű következtetés amit le tudok vonni abból, hogy mások akarnak okosak lenni helyettem, hogy hülyének néznek, mert hazudnak!
Felvázolnál egy lehetséges tényszerű következtetést?
Marha kíváncsi vagyok! :rolleyes:
 
T

Törölt tag 008

Guest
Egyetértek, én személy szerint azon a véleményen vagyok hogy az éhséglázadások fogják végül bedönteni a rendszert. Tudtam hogy szakértelem hiánya nélkül végtére ide jut az ország. De ki mint vet, úgy arat.
Szerintem is éhséglázadások lesznek nálatok a BENELUX államokban amikor a zombijaitok nem kapják meg a havi 3000 eurójukat.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ti ott magyarba hogy altok az ipari termelesel ami ilyen veszhelyzetekre valo?
Orvosi felszereles stb?

Ugy latszik kell gondolni a sajat termelesre is, kulonosem igy, hogy ilyen jarvanyok (+ hasonlo katasztrofak) eseten nem lehet bizni abban hogy majd behozuk kulfoldrol?

Nelunk itt elkurtak amit csak birtak, sok fontos gyart tito idejebol vagy csodbe vittek vagy szetloptak.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Felvázolnál egy lehetséges tényszerű következtetést?
Marha kíváncsi vagyok! :rolleyes:
Igen, mekkora veszélyben vagyok az ország egy adott pontján! Fölösleges kötekedned, egyedül vagy a hülyeséggel, még a kormányszóvivő is arról beszélt ma, hogy milyen fontos a részletes tájékoztatás ilyen adatok tekintetében, szóval ne védd a védhetetlent!
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Rettegni azt jól tudsz! Mi lenne ha a megoldást mondanád?
Mondtam csak a baszogatas helyett értelmezni kéne.... Azonnali (eddig is csúsztak 3 hetet) bér és járulék támogatása minden munkáltatónak minden érintett szektorban nem csak a turizmus és taxi azzal a feltétellel hogy nem szünteti meg a munkahelyet. Jó fej leszek, fizesse ki az 50%ot.... Sok mindenki kiegyezne vele... De nem. Majd munkahelyet teremt... Hàt akkor hajrá... Előre vagy utánam?? Itt asszem előre mert arról nem halottam hogy bármelyik zseni felajanlotta volna a tiszeletdijat a védekezésre.... Így kell példát mutatni egy országnak...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Remélem ebből mindenki felfogja végre, hogy azok a tudomános vizsgálatok, amik pontosan ugyanezt vizsgálták nem vicceltek, amikor a szövetmaszkok védőképességét lényegében nullára hozták ki (öt százalék körül), mert a védőképesség a speciális anyagból készülő orvosi maszknál kezdődik!

Ha vizsgálatoknak nem hittek, akkor legalább ez a látványos demonstráció győzze már meg végre azokat a hülyéket, akik szövetmaszkokkal bohóckodnak, vagy egyenesen sarlatánkodnak! Én a kormányzat helyében betiltanám a szövetmaszkokat, mert csak kárt okoznak, hasznuk nincs. A viselőjükkel elhitetik, hogy valamennyire védve van, pedig nincs és ha fertőző, akkor úgy fertőz, mintha nem lenne rajta semmi!

Minimum az összes olyan vállalkozásra és kommunára le kell csapni, amely szövetmaszkokat készít és hoz forgalomba!
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 832
65 413
113
Szlovakia:

meredeken ivel felfele a napi elvegzett tesztek szama, halistennek a fertozott szamok nem novekszenek. Na de majd most kivancsi leszek, kivalasztottak 33 ciganyputrit, hogy azokat komplett letesztelik, ha 10% nagyobb lesz a fertozottek aranya, akkor karantenba rakjak majd. Na ezekre a szamokra kivancsi leszek, mi lesz az eredmeny. A kormany kijarasi tilalom bevezeteset fontolgatja a husveti unnepekre, vasarnap dontenek felole. Ezt en szemely szerint csak tamogatni tudom.


Igor Matovič a szlovák rádió szombati adásában arról beszélt, hogy a Központi Válságstábnak azt a javaslatot tette, hogy vezessenek be kijárási tilalmat a húsvéti ünnepekre.

https://parameter.sk/matovic-kijarasi-tilalmat-javasol-husvetra

Ha a marginalizálódott roma közösségek tesztelése során bebizonyosodik, hogy a fertőzöttek száma a közösségben túllépi a 10 százalékot, akkor az egész romatelepen karantént rendelnek el. Ez derül ki abból a javaslatból, amelyet a vírushelyzet megoldására dolgoztak ki a marginalizálódott roma közösségekben. A javaslatot csütörtökön fogadta el a kormány.

https://parameter.sk/megvan-mennyi-fertozottnel-jon-karantent-az-egesz-romatelepen

1889 teszt
21 uj fertozott
471 osszes fetrozott


https://parameter.sk/koronavirus-1889-teszt-soran-csak-21-uj-fertozest-mutattak-ki-szlovakiaban
Ez nem kirekeszto, vagy ilyesmi? Mit fog szolni brusszel.
 
  • Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 048
30 961
113
Virusra nincs gyógyszer.Egyikre se.Oltással vagy természetes módon megszerzett ellenállóképesség lehet csak virus ellen.Vannak ugyan virus irtó szerek,de azok külsődleges fertőtlenitésre használhatók csak,nem gyógyszerek.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55