Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Visszatérve a 30.000 új munkanélkülire.mist megnéztem a kormányinfót. Áprilistól van a napi 4.000 munkanélküli. Illetve a betöltetlen állások száma lényegesen lecsökkent. Tehat6vki tudott máshova is még dobbantani. Emlékeim szerint 50.000 üres állás van még.
Ha ha a kormányinfón ezt mondják akkor az úgy is van.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Ezt az bruttó 5 kilót (szinte) mindenki megkapja, aki az eü-ben dolgozik. Emellett novemberben lesz 20% emelés. Aki koronás beteggel dolgozik az ezen felül kap + 50%-ot, ha "beleáll a szarba". Ez így teljesen korrekt. Nem kell dzsihádot hirdetned.


Ez még hatályos?

"

b) a pótlékalap 120%-a:
- röntgenben dolgozó orvos, asszisztens,
- röntgengép-javító műszerész,
- diagnosztikai laboratóriumban diagnosztikai tevékenységet végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,
- traumatológiai osztályon foglalkoztatott valamennyi orvos,
- boncolást végző orvos, boncmester, boncsegéd,
- vér és vérkészítmény előállítását végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,

- fertőző beteget ellátó, valamint pulmonológiai gondozóban foglalkoztatott orvos és egészségügyi szakdolgozó,

- pszichiátriai osztályon dolgozó orvos, ápoló, valamint
- műszakbeosztástól függetlenül, a három műszakos munkahelyen ápolási tevékenységet végző,
- az Országos Mentőszolgálat kivonuló állománya,
- szülészeti osztályon foglalkoztatott szülésznő,
- műtőssegéd,
- mosodában, teljes munkaidőben a szennyes ruhák átvételét végző;"

Forrás : https://weborvos.hu/jogasz_valaszol/veszelyessegi-potlek-105717
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Mondom, hogy teljesen irracionális vagy!
Alkalmas arra, hogy felbecsüljük mennyire hatékonyak a karanténintézkedések az adott területen. Egyes csoportok szociális érintkezéseit például az eddigiek minimalizálták, tehát a fertőzöttek között is csökkenő arányban kellene megjelenniük. Ez egy visszajelzés, hogy kell e egy területen komolyabb intézkedés életkorspecifikusan!

Ezekre az adatokra minden védekező országnak szüksége van, hogy a szakemberek pontosan meghatározhassák a betegség jellegét és egyre pontosabb, célzottabb intézkedéseket javasolhassanak.

Te magad is leírod, hogy ezekre az adatokra nem NEKED, hanem a HATÓSÁGOKNAK van szükségük. Te milyen intézkedést fogsz meghozni ezen adatok birtokában?
:rolleyes:
 
T

Törölt tag 008

Guest
Csak ez nem korrekt, hanem szemét húzás azokkal szemben akik most beleallnak ebbe a szarba...
Multi cég mikor is fizeti a bónuszt? Jaj feltétel, hogy Dec 31. még a cégnél legyél és csak akkor.
Ne kettős mércézzél, mindenhol így működik a világban. ha végigszopod megkapod, ha lelépsz semmit. A bónusz bináris.

Napi 30.000 maszk készül, de ha jól emlékszem 50-60.000-re akarják emelni. Hoztak most egy komplett gyártósort Kínából is. Illetve 3D nyomtatással is készülnek maszkok.....
Majdnem. napi 80 000 db a célszám maszkoknál. 3D vel nem maszkot, hanem plexi arcpajzsot nyomtatunk.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
És még mindig nem érted, hogyha kiírják a járások statisztikáit akkor az olyanok mint te egyből huppanak át azokba a járásokba (rokonokhoz pl) ahol kevés fertőzött van. Mi van akkor ha pont te vagy az a tünetmentes fertőző aki áthurcolja a cuccost?
A te agyadban talán ilyen dolgok kavarognak, de a valóságban ez nem így működik!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/04/03/jobban-megeri-szajmaszkot-csempeszni-mint-cigit/
"Úgy fest, mostanság sokkal jövedelmezőbb az orvosi maszkok csempészete, olyannyira, hogy még határőröket is megvesztegetnek a kárpátaljai csempészek.
Világszerte így Ukrajnában is tiltják az orvosi segédeszközök exportját, ezzel a szájmaszkok csempészete lett az egyik legjövedelmezőbb alvilági tevékenység napjainkban..."

https://karpathir.com/2020/04/03/ze...uropai-unioba-iranyulo-tomeny-szesz-exportot/
"Ukrajna elsődlegesen a belföldi piacát látja el és csak ezután szállít tömény szeszt az Európai Unió országaiba – jelentette be Denisz Smihal kormányfő...
...A kormányfő kiemelte, az anyagi támogatásért cserébe Ukrajna is segítséget nyújt az EU-nak. Mivel ukrajna a legnagyobb orvosi szesz előállító, Volodimir Zelenszkijjel folytatott megbeszélésen megállapodás született arról, hogy miután a belföldi piacot teljesen ellátják, megnyitják az Európai Unióba irányuló szesz exportot.
Korábban arról szóltak a hírek, hogy Ukrajna a koronavírus-járvány miatt teljesen leállítja a szesz exportját."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kar...vanygocca-valt-telepulest-romaniaban-7969055/
"A román hatóságok karanténba helyezték a dél-romániai Tandarei kisvárost, melyben járványgóc alakult ki az elmúlt napokban.
A 13 ezer lakosú kisvárosba tömegesen tértek vissza Nyugat-Európából vendégmunkások, és látványosan nem tartották be a járványügyi korlátozásokat. Amint Marcel Vela román belügyminiszter bejelentette: a Ialomita megyében jegyzett 50 megbetegedésből 31, nyolc halálesetből pedig hét Tandareiben van..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/del...oznak-masok-tomegsirokat-jelolnek-ki-7968908/
"Juan Orlando Hernández hondurasi elnök pénteken utasítást adott országa polgármestereinek, hogy jelöljenek ki földterületet tömegsíroknak arra az esetre, ha nagyon megnőne a gyorsan terjedő koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. Jair Bolsonaro brazil elnök pedig eleget téve az evangéliumi keresztények kérésének, nemzeti böjt- és imanapot hirdetett vasárnapra, hogy megszabadítsa Brazíliát a pandémiától...
...Brazíliában Jair Bolsonaro evangéliumi keresztény papokkal találkozott elnöki rezidenciája előtt pénteken. Ezek a felekezetek számítanak a járványügyi helyzet kezelése miatt heves bírálatok kereszttüzébe került jobboldali elnök egyik legfőbb támogatói bázisának. „A lelkipásztorokkal és vallási vezetőkkel közösen böjtnapra szólítjuk a brazilokat, hogy Brazília mihamarább megszabadulhasson ettől a gonosztól” – hangsúlyozta az elnök a Jovem Pan helyi rádió műsorában a találkozót követően. A brazil rádiónak adott interjúban ismét bírálta a járvány megfékezése céljából bevezetett, a közösségi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, a kereskedelem újraindítását szorgalmazta, és bírálta Luiz Henrique Mandetta egészségügyi minisztert, akiből szerinte hiányzik az alázat a válság kezeléséhez..."
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Gondolom annyi van korhazban igy hirtelen.
Négy nappal ezelőtt meg tizenheten voltak, az 782, azaz hétszáznyolcvankét százalékos emelkedést jelentene négy nap alatt, napi szinten 195, azaz százkilencvenöt százalékos emelkedést. Ilyen ugye csak akkor lenne lehetséges, ha féltucat öregek otthonát cakkpakk hospitalizáltak volna!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/11-millio-a-fertozottek-szama-a-vilagban-58-ezren-meghaltak-7968497/
"Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat reggelre több mint 83 ezerrel, 1,1 millió fölé nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 58 901-en vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5741-en. A meggyógyultak száma 226 669, a péntek reggelinél 14 894-cal több – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés továbbra is 181 országban van jelen..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/ausztralia-tavozasra-ker-ketmillio-kulfoldit-7968578/
"Az ausztrál kormány arra kér minden külföldit – több mint kétmillió embert -, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható ott is..."
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ha meg megtudod, és rád nézve kedvezőtlen lesz, akkor nemet változtatsz, letagadsz a korodból, vagy átköltözöl egy másik megyébe? :rolleyes:
Sőőőt B-ki egyenesen a marsra költözök el !!! :D:D:D:D:D De fontolóra veszem egy másik naprendszerbe történő áttelepülésem is ! :eek::rolleyes::D:D:p:p:hadonaszos: Még nem döntöttem el ! :eek::cool:

Te viszont jó lesz a leszállsz a földre a rózsaszín felhőkből. ;) Az is lehet hogy túl sokat aludtál, vagy keveset, netán a vírus részben roncsolt nálad egyes agy(hely)területeket... :rolleyes::D:p Amúgy én nem is tartok a vírustól, pld. az "A"-s vércsoportom is állítólag nagyobb kitettséget jelent. Viszont én nem letolt gatyával vártam eddig sem a vírust. :rolleyes::):):cool: (amúgy meg hegylakó típus vagyok, aki még a pályán van :p)
 
  • Tetszik
Reactions: Premortem

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 458
23 923
113
A te agyadban talán ilyen dolgok kavarognak, de a valóságban ez nem így működik!
Hogyne így működne, nem láttad azt amikor bejelentették É-Olaszország bizonyos pontjainak karanténját, hirtelen mindenki D-Olaszországba ment? Aztán szépen DO is lefertőződött. Itt nálunk ekkor, ugyan ez lenne csak kicsiben.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Sőőőt B-ki egyenesen a marsra költözök el !!! :D:D:D:D:D De fontolóra veszem egy másik naprendszerbe történő áttelepülésem is ! :eek::rolleyes::D:D:p:p:hadonaszos: Még nem döntöttem el ! :eek::cool:

Te viszont jó lesz a leszállsz a földre a rózsaszín felhőkből. ;) Az is lehet hogy túl sokat aludtál, vagy keveset, netán a vírus részben roncsolt nálad egyes agy(hely)területeket... :rolleyes::D:p Amúgy én nem is tartok a vírustól, pld. az "A"-s vércsoportom is állítólag nagyobb kitettséget jelent. Viszont én nem letolt gatyával vártam eddig sem a vírust. :rolleyes::):):cool: (amúgy meg hegylakó típus vagyok, aki még a pályán van :p)
Várjál-várjál-várjál!
Ezek a jelek kimaradtak: o_O:oops::confused::mad::(
Tessék rendesen odafigyelni!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 458
23 923
113
Lelepleződött volna a Kreml igazi szándéka? Utoljára az angliai vegyi fegyveres támadáskor voltak ennyire hisztérikusak az orosz szervek.
Mi a lelepleződés? Van egy helyi liberális lap, mint nálunk a 444 index stb akik betámadták a segítséget, majd ezt rossz néven vették az oroszok és megmondták, hogy rátok nézünk. Kb mint amikor ti hazudtok össze-vissza és nálunk Orbán kénytelen megmondani, hogy brüsszelt tekinthetjük ellenségnek a helyzetben.