Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Lelepleződött volna a Kreml igazi szándéka? Utoljára az angliai vegyi fegyveres támadáskor voltak ennyire hisztérikusak az orosz szervek.

Kell bármilyen segély ahhoz, hogy ha az oroszok akarnak beszivárogjanak egy országba? Kötve hiszem. Ebből nyugodtan lehetne precedens tárgyalást csinálni, aztán ha az olasz lap nem tudja bizonyítani vagy a forrása amit állított, fizessen érte.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 915
113
Csak egy megjegyzés. Blogen jött a pszicho fideszes polgármesterrel ...

Karigerinek "tejhatalma" van! (Teljhatalom=Korlátlan hatalom; teljes jogú intézkedési hatalom.)

Azt csinál a kibaszott parkolással BuTapesten, amit akar. De mivel a parkolási maffia elásná, semmit sem csinál. Hagyja megfertőződni a népeket reggelente a tömegközlekedési eszközön. Április 7. körül napi szinten három számjegyűre fog nőni a fertőzések száma. :(
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 903
113
Hagyd a chemtrailt, tegnap hatvan eves, facebookbol muvelodo, nem tul ertelmes kollegam jott azzal hogy a covid 19-et az egbol permetezik mert latta a repulogep belsejet, sarga ruhas emberek, nagy tartalyok kozott. Nem tudni milyen gep, kinai, orosz, amerikai? Meg hogy latott a facebookon egy vasuti tartalykocsit aminek az oldalara covid 19 volt felirva. Es ezt total elhiszi, komolyan veszi. Sulyos?
Na most képzeld el azt a "tudjukkit" aki annyira hülye, hogy úgy fertőzi TITOKBAN az embereket, hogy a tartálykocsira nagybetűkkel ráfesti, hogy Covid-19. :D:D:D:D
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Én régóta bizonyítom hogy az EU támogatja a tagállamait, de sajnos csak a kirgiz szájmaszkok ütik meg a hírértéket.
Teljesen igazad van. A képeken látható az a hatalmas mennyiségű áru, amit targoncák hada pakol ki egy óriásgépből, Ja, nem...
Akkor már inkább mi használjuk kirgiz maszkokat, Ti meg Ferikém a belga cuccot.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Nem tudom. Az intenzíven és az onkológián van ilyen, asszem például a pulmón már megszűnt, de inkább passzolom a kérdést.
Kösz.
Napok óta túrom a netet, de ezen kívül semmi hiteleset nem találok, az eü.pótlékokról.
És amit már valahol írtam, hogy a vízügyesek kapnak 3x bért árvíz idején, erre sem találok hatályos jogszabályt.
Ezekkel alá tudnám támasztani azt a petíciót, hogy most az eü. dolgozók is kapják meg ugyan azt a pótlékot mint a vízügyesek.
Ez az egyszeri 5k HUF jól hangzik, de messze nincs arányban a tényleges plussz munkával, - és java még csak most jön,..és a kockázatokkal.
Szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 559
113
Az USA modernkori kalózkodással szerzett meg maszkokat Németországtól

Az amerikaiak újabb szállítmányt loptak el.
Ezúttal Németország akadt ki, hiszen már Bangkok repülőterén lévő 200.000 maszkból álló küldeményt a 3M kínai gyáraiból Berlinbe német rendőröknek szállították volna.
Berlin belügyi képviselője pénteken elismerte, hogy elkobozták azokat és ismét az amerikaiak lopták el a németek orra elől, ahogy a francia és kanadai szállítmánnyal is tették.
"Ezt egy modern kori kalózkodásnak tartjuk." - mondta Geisel.
Az amerikai kormányzat komoly fellépéssel fenyegette meg a 3M céget. "Kemény árat fognak fizetni érte!"- írta Trump.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 915
113
Nem jött be a Qubit tudományos jóslata a lélegeztetőgépek hiányáról
A 444.hu tudományrovata, a Qubit március 17-én a lélegeztetőgépek elfogyását jósolta április 3-ra, persze feltételes módban.

"„Egészen más viszont az előrejelzés! Napi 3 új esettel számolva április 3-án 70 körül fog tetőzni a regisztrált fertőzöttek száma, és utána 63 körül stabilizálódik. Az 1,4-es növekedési rátával viszont azt kapjuk, hogy ezen a napon már több mint 19 ezer fertőzött lesz, és csak néhány lezárt eset, és valamikor a nap végére elfogynak a szabad lélegeztetőgépek (2000 lélegeztetőgéppel számolva, Orbán Viktor miniszterelnök múlt péntek esti bejelentése alapján). Összehasonlításképpen: Kína 9 nap alatt ért el hasonló esetszámot, Olaszország másfél hónap alatt. Vagyis áprilisban már hasonló helyzet lehet itthon is, mint most Olaszországban, ahol az orvosoknak választaniuk kell, hogy melyik betegnek adják a lélegeztetőgépet”írta a Qubit nevű „tudományos ismeretterjesztő” portál március 17-én.

Ma április 4-e van. Az igazolt esetek száma 678. Az intenzív ápolásra szorulók száma 150 körül mozog."
https://mandiner.hu/cikk/20200404_n...domanyos_joslata_a_lelegeztetogepek_hianyarol

Nem is tudtam miért fogtam a fejem folyton a Qubit agymenéseitől. Rengeteget linkeltétek. Látszik, hogy nem olvasok Soros blogot, de legalább tudom, hogy ez a 444 tudományrovata.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez még hatályos?

"

b) a pótlékalap 120%-a:
- röntgenben dolgozó orvos, asszisztens,
- röntgengép-javító műszerész,
- diagnosztikai laboratóriumban diagnosztikai tevékenységet végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,
- traumatológiai osztályon foglalkoztatott valamennyi orvos,
- boncolást végző orvos, boncmester, boncsegéd,
- vér és vérkészítmény előállítását végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,

- fertőző beteget ellátó, valamint pulmonológiai gondozóban foglalkoztatott orvos és egészségügyi szakdolgozó,

- pszichiátriai osztályon dolgozó orvos, ápoló, valamint
- műszakbeosztástól függetlenül, a három műszakos munkahelyen ápolási tevékenységet végző,
- az Országos Mentőszolgálat kivonuló állománya,
- szülészeti osztályon foglalkoztatott szülésznő,
- műtőssegéd,
- mosodában, teljes munkaidőben a szennyes ruhák átvételét végző;"

Forrás : https://weborvos.hu/jogasz_valaszol/veszelyessegi-potlek-105717

Nem.
Helyette:

2003. évi LXXXIV. törvény
az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=75676.376408#foot114
..
256/2013. (VII. 5.) Korm. rendelet
egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=161807.369152
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
932
2 573
93
Hát ez a rémhírkeltés nem jött be. A 444 "rudomanyos" rovata.
365534_quibit.png

https://mandiner.hu/cikk/20200404_n...domanyos_joslata_a_lelegeztetogepek_hianyarol
Hátra vinni,fejbe lőnni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez még hatályos?

"

b) a pótlékalap 120%-a:
- röntgenben dolgozó orvos, asszisztens,
- röntgengép-javító műszerész,
- diagnosztikai laboratóriumban diagnosztikai tevékenységet végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,
- traumatológiai osztályon foglalkoztatott valamennyi orvos,
- boncolást végző orvos, boncmester, boncsegéd,
- vér és vérkészítmény előállítását végző orvos, egyéb egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező munkatárs, továbbá asszisztens,

- fertőző beteget ellátó, valamint pulmonológiai gondozóban foglalkoztatott orvos és egészségügyi szakdolgozó,

- pszichiátriai osztályon dolgozó orvos, ápoló, valamint
- műszakbeosztástól függetlenül, a három műszakos munkahelyen ápolási tevékenységet végző,
- az Országos Mentőszolgálat kivonuló állománya,
- szülészeti osztályon foglalkoztatott szülésznő,
- műtőssegéd,
- mosodában, teljes munkaidőben a szennyes ruhák átvételét végző;"

Forrás : https://weborvos.hu/jogasz_valaszol/veszelyessegi-potlek-105717

+
356/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet
a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény egészségügyi intézményekben történő végrehajtásáról

..
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=120105.363106
..
16. §, ha jól látom...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Elég durva ez a repülőgépforgalom, én már nem nagyon tudom követni.
Ez a kínai Boeing még tegnap jött
6 millió maszk
60 lélegzetőgép
Több millió egyéb védőruha

Nem is kell tudni...
Betárazunk, hogy aztán Magyarország segíthesse ki az egykori (és majdan egyszer újjáalakítandó) Magyar Királyság területeit ilyen eszközökkel. Na meg egyébként sem árt a pozitív píár az irányunkba a környező népek körében így 100 évvel Trianon után. Be kell mutatni, hogy Magyarország és a magyarok segítenek.
Ezért is a nagy forgalom és túlbiztosítottság.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Várjál-várjál-várjál!
Ezek a jelek kimaradtak: o_O:oops::confused::mad::(
Tessék rendesen odafigyelni!
Szóval ezek nálad maradtak ki kicsi pöcshuszár... :):cool: (most már hagy abba az off-olást légyszíves... menj jurgenbauer-hez off-olni, vagy pld. blogen-hez, én nem érek rá veled meg a rigolyáiddal foglalkozni ;):p)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

A worldometers most is 17-et jelez:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
..
Fogalomzavar?
Jó lenne tisztázni, mi az az intenzív ápolás. Gondolom esetleg aki oxigént kap vagy infúziót, az már annak számít, avagy???
(A lélegeztető gépre kapcsolás az tuti.)
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Tegnap a batajnicai reptéren Belgrádban.
istovar_4_1585983235.jpg

tri_aviona_1585983263.jpg


Orosz katonák fertőtlenítik a topolyai kaszárnyát, ahol voltak koronavírus-fertőzöttek. Ez a város tőlem nem olyan messze van amúgy.
https://www.vajma.info/cikk/vajdasa...nyat-ahol-voltak-koronavirus-fertozottek.html
Az Orosz védelmi minisztérium híre alapján, a legfertőzöttebb városokba mennek az az Orosz csapatok, Belgrád, Nis, Cuprija, Valjevo és 1 Vajdasági város, Kikinda, az utóbbi nem tudom mióta a tartozik a legfertőzöttebbek közé, bár 4 napja már nem frissülnek a térképes oldalon az adatok, de utolsó információ óta is csak 6 fertőzött volt ot.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 915
113
Nem is kell tudni...
Betárazunk, hogy aztán Magyarország segíthesse ki az egykori (és majdan egyszer újjáalakítandó) Magyar Királyság területeit ilyen eszközökkel. Na meg egyébként sem árt a pozitív píár az irányunkba a környező népek körében így 100 évvel Trianon után. Be kell mutatni, hogy Magyarország és a magyarok segítenek.
Ezért is a nagy forgalom és túlbiztosítottság.
Láttátok azt a filmet, hogy El Cid, Charlton Hestonnal? Ott van egy jelenet amikor bevágják a várba a kenyeret, tömegverekedés bent, ők meg simán elfoglalják.

Ez lényegében ua. :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Láttátok azt a filmet, hogy El Cid, Charlton Hestonnal? Ott van egy jelenet amikor bevágják a várba a kenyeret, tömegverekedés bent, ők meg simán elfoglalják.

Ez lényegében ua. :)

És a kárpátaljai nyugdíj ukránnak, ruszinnak is?
Hogy fog szavazni az a népszavazáson majd szerintetek, akinek Budapestről viszi a postás a borítékot?
;)