Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Jó lenne tisztázni, mi az az intenzív ápolás. Gondolom esetleg aki oxigént kap vagy infúziót, az már annak számít, avagy???
(A lélegeztető gépre kapcsolás az tuti.)
Tipp: A szubintenzív is egy intenzív osztály. Ott is vannak monitorok, amikkel folyamatosan figyelni lehet a szívműködést, a vér oxigén telítettségét, ilyesmiket. Természetesen van oxigén is annak akinek kell, meg minden egyéb. :)
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Nem tudni meg hogy ez meddig tart itthon, de plane nem hogy kulfoldon. Szerintem az idei ev nyugaton kitart ebben az allapotban. Biztosan sokan kimennek ujra, es lesznek gondok a fogyasztoi tarsadalom felporgetesevel. Olaszban mar most sokan eheznek es kifutottak a penzbol, pedig hol van meg karacsony. Volt egy valsagmenedzseles Gyurcsany modra 2008-ban, nem jott be, tudjuk hogy jarhatatlan ut. Most egy nagyobb valsagban van a vilag, es egy mas tipusu valsagmenedzseles fog tortenni, meglatjuk igy hogy fog sikerulni mert 2008-ban europaban a legxarabbul teljesitettunk. En szemely szerint nagyon orulok hogy most Varga Mihaly kezeli a malacperselyt mert nem tudok az orszagban nala nagyobb koponyat alternativakent igy hirtelen.
Pedig van. Például Matolcsi., csak ő most mással van elfoglalva.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Tipp: A szubintenzív is egy intenzív osztály. Ott is vannak monitorok, amikkel folyamatosan figyelni lehet a szívműködést, a vér oxigén telítettségét, ilyesmiket. Természetesen van oxigén is annak akinek kell, meg minden egyéb. :)

Na jó, értem, de minek sorolják be, milyen ellátásnak? Mert lehet, hogy ettől az eltérő számok és a félreértés...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Na jó, értem, de minek sorolják be, milyen ellátásnak? Mert lehet, hogy ettől az eltérő számok és a félreértés...
Az enyhe eseteket már nem kezelik kórházban. Gondolom a 150-es szám a közepes és a súlyos esetek lehetnek összesen. Amikor a lélegeztetett betegekre kérdeznek rá az újságírók, akkor az ennek csak egy részhalmaza.
 

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
775
1 969
93
Ma az An-124-es érkezésén volt vagy 200 ember képek alapján, egymás hegyén hátán... mindenki vecsés külsőre jár a napokban autóval sétálni, mert állítólag joga van levegőzni... :)
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nem, viszont a húsvét előtti kétségbeesett bevásárlási lázat igen, mert a húsvéti tömeges fertőzés azzal fog kezdődni. Az akkor is éreztetni fogja a hatását, ha amúgy kijárási tilalom lesz!

Hátha nem úgy intézik ezúttal az emberek, bízzunk benne.
Én is ma vettem már meg a sonkát (egy 9kilósat :)), és láttam másokat is így tenni!
Tormát már nem is kaptam. Elfogyott. A drága nép megvette! :D
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A friss számok szerint szombatra 11 744 főre nőtt a spanyol koronavírusos halálesetek száma az előző napi 10 935-ről, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 809-en vesztették életüket – írja a Reuters.
A spanyoloknál is drámai a helyzet: 809 ember halt meg egy nap alatt a koronavírus miatt

Olaszországban túllépte a 15 ezret az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 681-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során - közölte szombat esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Február 20. óta most először csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma.
Koronavírus: Olaszországban csökkent a napi halálozások száma

Az Egyesült Királyság 300 lélegeztetőgépet kapott Kínából a koronavírus elleni küzdelem segítésére - írja a Reuters. Emellett saját fejlesztéseken is dolgoznak, hogy minél több lélegeztetőgép álljon rendelkezésre.
Az Egyesült Királyság 300 lélegeztetőgépet kapott Kínából

A kínai kormány 1000 lélegeztetőgpet ajánlott fel New York állam számára, mondta New York kormányzója, Andrew Cuomo. A küldemény várhatóan szombaton érkezik meg a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre - írja a CNBC.
1000 lélegeztetőgépet ad a kínai kormány New York állam számára
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A diploma nélküli orvostanhallgatók is munkába állnak New Yorkban

Több mint hétszáz áldozatot követelt pénteken a koronavírus Nagy-Britanniában – írta meg a BBC. Az áldozatok között van egy 5 éves gyermek is.
700-an haltak meg Nagy-Britanniában egy nap alatt

Igen érdekes beszámolót tartott Szlávik János, a Szent László kórház infektológus főorvosa az RTL Klubnak arról, hogy a magyar orvosok eddig milyen tapasztalatokat szereztek a gyakorlatban a koronavírusról.
Szlávik: Legelőször a szaglás tűnik el, igenis érdemes maszkot hordani odakint, már gyógyult meg intenzíven ápolt magyar beteg

Hyun Park először csak alig észrevehető, enyhe tüneteket észlelt magán, de pár nap alatt annyira leromlott az állapota, hogy oxigénre volt szüksége, és egy negatív nyomású szobában kezelték. A férfit lassan egy hónapja engedték ki gyógyultként a kórházból, ám az állapota, saját bevallása szerint, még mindig szörnyű.
„Olyan volt, mintha egy fémlap nehezedne a mellkasomra” – egy dél-koreai beteg beszámolója

A világ számos országában a rabok egy részének a kiengedésével próbálják elejét venni annak, hogy a zsúfolt börtönök veszélyes járvány-gócpontokká alakuljanak. A megoldások sokfélék a teljes amnesztiától az elektronikusan felügyelt házi őrizetig, de arra mindenhol figyelnek, hogy csak veszélytelennek tartott rabokat engedjenek vissza a külvilágba. A koronavírus jelentette fenyegetésre több helyen lázadással, szökésekkel válaszoltak a fogvatartottak, de nem csak az ő életük van veszélyben, a börtönbeli védekezés össztársadalmi érdek.
Inkább kiengedik a rabokat, csak ne terjedjen a vírus
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
Én régóta bizonyítom hogy az EU támogatja a tagállamait, de sajnos csak a kirgiz szájmaszkok ütik meg a hírértéket.
Minket mivel tamogatott? Semmivel. Koszi EU.
Ha akkora jotet lelek lenne akkor most ojropaban mindenkinek egysegesen legalabb 1000 ojrot fizetne a jarvany elmultaig, hogy ne ehezzenek, nelkulozzenek az emberek. Nm lehet szamitani az EU-ra, es ezt ongyilkossagok ezrei fogjak szerte ojropaban jelezni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
Kell bármilyen segély ahhoz, hogy ha az oroszok akarnak beszivárogjanak egy országba? Kötve hiszem. Ebből nyugodtan lehetne precedens tárgyalást csinálni, aztán ha az olasz lap nem tudja bizonyítani vagy a forrása amit állított, fizessen érte.
Szomoru hogy az EU egyik vezeto tagallamanak segelyre van szuksege. Plane egy nem EU tag orszagtol. Ennek oka van. Azt kellene a felesleges energiakbol kideriteni hogy miert. Szegyen ami a EU-ban folyik az utobbi hetekben,csak egy cukormaz volt az egesz. Nem kell elfogadni az orosz segitseget ha budos, adott volna Brusszel jobbat, tobbet, szebbet. Vagy legalabb valamit. Mi meg semmit se kaptunk.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 149
113
Szlovakia>

vilagoskek: osszesen elvegzett teszt
sotetkek: napi tesztek szama

d3ususl410hnya7jqlr1.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and SilvioD

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 115
45 422
113
Ki hogy áll?
Vannak fertőzötteink?
@pöcshuszár hogy vagy?
Nálunk minden rendben. Jövő hétre intéztetünk tesztet a háziorvossal a biztonság kedvéért. Ez mondjuk visszaüthet, mert ha pozitív lesz az enyém is, akkor újra karantén...
De így a biztos.:confused:
De ha nem lesz meg csütörtökig a teszt, akkor elvileg én "szabadon távozhatok". ;)