Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Tiszta vagyok meg a kis családom is.
Te?
Semmi bajom, közelebbi ismerősök között is jól van mindenki. Monitorozom a környezetem azért.
Azt tervezem hogy a gyógyult és aktív, tesztelt betegeket valahogy fel kéne deríteni és akkor lennének itt is adataink a lefolyásról...mert erről megbízható statisztika nem nagyon van.

De! FFP3-as maszkban cirkáltam ma a városban, hát ha éreztétek már magatokat kannibálok közt... :DD
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 828
65 396
113
Az USA modernkori kalózkodással szerzett meg maszkokat Németországtól

Az amerikaiak újabb szállítmányt loptak el.
Ezúttal Németország akadt ki, hiszen már Bangkok repülőterén lévő 200.000 maszkból álló küldeményt a 3M kínai gyáraiból Berlinbe német rendőröknek szállították volna.
Berlin belügyi képviselője pénteken elismerte, hogy elkobozták azokat és ismét az amerikaiak lopták el a németek orra elől, ahogy a francia és kanadai szállítmánnyal is tették.
"Ezt egy modern kori kalózkodásnak tartjuk." - mondta Geisel.
Az amerikai kormányzat komoly fellépéssel fenyegette meg a 3M céget. "Kemény árat fognak fizetni érte!"- írta Trump.
Nem tudom oket sajnalni. Hollo a hollonak vajja ki a szemet.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/04/04/koronavirus-ukran-orvoscsoport-utazik-olaszorszagba/
"Ukrán orvosok egy csoportja utazik szombaton Olaszországba, hogy segítsen a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, egyúttal tapasztalatokat cseréljen olasz kollégáival – olvasható az ukrán elnök hivatalos honlapján megjelentett közleményben.
A tervek szerint az orvosok két hetet töltenek Olaszországban – közölte Volodimir Zelenszkij elnök péntek esti videoüzenetében. Hangsúlyozta, hogy amíg Ukrajnában nem tetőzött a Covid-19 fertőzés elterjedése, felbecsülhetetlen tapasztalatokat szereznek az ukrán orvosok Olaszországban, és éppen akkor térnek majd haza, amikor a legnagyobb szükség lesz rájuk.
Az ukrán fél gondoskodik az orvoscsoport bérezéséről és védőfelszereléséről, míg Olaszország szállás- és étkezési költségeiket állja..."


Pár napja váltották le/mondott le a kevesebb mint egy hónapja hivatalban lévő Ukrán egészségügyi miniszter...


https://karpathir.com/2020/03/30/az...tette-az-egeszsegugyi-es-a-penzugyminisztert/
"...Sajtóhírek szerint az egészségügyi miniszter a koronavírus elleni küzdelemben a korlátozások drákói szigorításának híve volt, és az elmúlt napokban többször fenyegetőzött lemondással, ha nem kap támogatást a vezetésben elképzeléseihez..."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 828
65 396
113
A friss számok szerint szombatra 11 744 főre nőtt a spanyol koronavírusos halálesetek száma az előző napi 10 935-ről, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 809-en vesztették életüket – írja a Reuters.
A spanyoloknál is drámai a helyzet: 809 ember halt meg egy nap alatt a koronavírus miatt

Olaszországban túllépte a 15 ezret az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 681-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során - közölte szombat esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Február 20. óta most először csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma.
Koronavírus: Olaszországban csökkent a napi halálozások száma

Az Egyesült Királyság 300 lélegeztetőgépet kapott Kínából a koronavírus elleni küzdelem segítésére - írja a Reuters. Emellett saját fejlesztéseken is dolgoznak, hogy minél több lélegeztetőgép álljon rendelkezésre.
Az Egyesült Királyság 300 lélegeztetőgépet kapott Kínából

A kínai kormány 1000 lélegeztetőgpet ajánlott fel New York állam számára, mondta New York kormányzója, Andrew Cuomo. A küldemény várhatóan szombaton érkezik meg a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre - írja a CNBC.
1000 lélegeztetőgépet ad a kínai kormány New York állam számára
Na ha mar a fejlett britek, meg usakok is Kinabol kapnak alamizsnakent segitseget akkor nekunk tenyleg nem szegyen ez. Az itthoni fanyalgokat nem hallom aggodni a nyugatnak szant segitseg miatt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 593
113
Emlékeztek arra a vitára egy hónappal ezelőtt, amikor azon ruggóztam, hogy miért nincs gépsorunk a gyártásra és a kötözködők azzal a hülyeséggel jöttek, hogy hónapokig tartana csak a tervezés. Nohát szereztünk egy olyan kínai rögtönzött gépsort, amit egy másfél hónappal ezelőtti videóban már lehetett látni és az elkövetkező napokban egy csapat programozó és mérnök szépen beállítja, ahogy az várható volt, nem kellenek ehhez hónapok:

https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-meglepetesszeru-latogatasa-nezze-meg-7969571/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 828
65 396
113
Hát ma voltam Tescoban ellatmanyert, es baromi sokan voltak.
Nem tudom, hogy felfogtak e hogy iden nem lez husvet (igazi).
A durva meg, hogy pl Obi elott meg parkolohely sem volt.
ebruar
Februar 28-an tankoltam fel, kb Majus 1-ig kitartok. Kb Viktor fele katonai keszletgazdalkodas van. De lehet hogy elobb elmegyek egy ujabb ket honapos feltankolasra, nem akarom megvarni mig a tomeg fizetes utan elonti aboltokat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 828
65 396
113
Nálunk minden rendben. Jövő hétre intéztetünk tesztet a háziorvossal a biztonság kedvéért. Ez mondjuk visszaüthet, mert ha pozitív lesz az enyém is, akkor újra karantén...
De így a biztos.:confused:
De ha nem lesz meg csütörtökig a teszt, akkor elvileg én "szabadon távozhatok". ;)
Most mondtak a kinaiak hogy a felgyogyulas es a tunetmentesseg utan 8 nappal is fertozokepes a virus.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 593
113
Szlávik legfontosabb megállapításai ezek voltak:

- Az esetek 85-90 százalékban lázzal járnak.
- Nagyon sok beteg tapasztalata, hogy a legelső tünet a szaglás, majd az ízérzékelés elvesztése.
- Jó hír: a súlyos esetek is szinte maradványtünetek nélkül gyógyulnak.
- Túlnyomórészt tényleg az idős, krónikus betegségektől szenvedő emberek betegednek meg.
- Idős, beteg embereknél várható, hogy “1-2 szervrendszerük nem úgy fog működni”, mint a koronavírusfertőzés előtt.
- Gyanítja, hogy a következő hetekben fel fog gyorsulni a mostani, napi 50-100 beteges mennyiség és a csoportos fertőzésekből átlépünk a tömeges fertőzések szakaszába.
- A kulcs a megfelelő ellátás az intenzív osztályokon.
- Volt már olyan, intenzív osztályon kezelt beteg, aki meggyógyult.
- Szomorú volt látni, hogy milyen gyorsan romlik az idős, beteg emberek állapota, akár néhány óra alatt olyan állapotig juthatnak, hogy intenzív osztályon kell kezelni őket, erre fel kell készülni megfelelő kapacitásokkal.
- Meg kell védeni azokat, akik krónikus betegek.
- Mindenki vigyázzon magára, de aki idős és beteg, az még inkább.
- Maszkpárti, mert akin maszk van, az kevésbé tud szennyezett kézzel az arcához, orrához nyúlni.
- Aki más emberek között van, az viseljen maszkot!
- A járvány elején elterjedt, hogy aki egy bizonyos magas vérnyomás elleni szert szed, az nagyobb eséllyel betegszik meg súlyosan. Azóta kiderült, hogy ez nem igaz, ezért senki ne hagyja el a gyógyszerét.
- A Lászlóban úgy döntöttek, hogy kipróbálnak minden szóba jöhető gyógyszert, így kétféle maláriagyógyszert, HIV-ellenes szereket, egy antibiotikumot és immunerősítőket, méghozzá egyszerre, és úgy tűnik, hogy ezzel talán sikerül felvenni a betegség elleni harcot.
- A súlyos esetek lefolyása kísértetiesen hasonló: hosszabb lázas időszak után hőemelkedéses enyhülés, amit átmenet nélkül fulladásos állapot és intenzív osztály követ.
 
B

b4l4g3

Guest
Emlékeztek arra a vitára egy hónappal ezelőtt, amikor azon ruggóztam, hogy miért nincs gépsorunk a gyártásra és a kötözködők azzal a hülyeséggel jöttek, hogy hónapokig tartana csak a tervezés. Nohát szereztünk egy olyan kínai rögtönzött gépsort, amit egy másfél hónappal ezelőtti videóban már lehetett látni és az elkövetkező napokban egy csapat programozó és mérnök szépen beállítja, ahogy az várható volt, nem kellenek ehhez hónapok:

https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-meglepetesszeru-latogatasa-nezze-meg-7969571/
ja csak ezt nem most rögtönözte vki, hanem elfekvőben volt és beüzemelik... nem egészen ua. mintha nulláról csinálnád... de te biztos jobban tudod
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas