Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Ma megindul a második szakasz - mondta.

A három szakasz összesen 18-22%-a lesz a GDP-nek, ebbe beleértjük a jegybank programjait is.

A 2020-as költségvetéstől eltérünk.

A hiányt 2,7%-ra emeljük - mondta.

5 program indul el a mai napon:

  1. munkahely megőrzés. Rövidített munkavégzés esetén készen áll a kormány a bérköltségek egy részét.
  2. munkahely teremtés. Beruházásokat támogat a kormány, 450 milliárd forint értékben.
  3. kiemelt ágazatok. turizmus, egészségipar, élelmiszeripar, mezőgazdaság, logisztika, közelekdés, film és kreatív ipar.
  4. vállalatok finanszírozása. Magyar vállalkozásoknak 2000 milliárd forint értékben kamat és garancia támogatott hitelek
  5. család és nyugdíjas elem. Több részletben hozzák vissza a 13. havi nyugdíjat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Az azért erősen felháborító, hogy kinyírjuk a gazdaságunkat az idősek miatt, majd ugyanezeket az időseket megjutalmazzuk tizenharmadik havi nyugdíjjal! Mi a különbség Botka és Orbán között?

Ez egy több mint háromszázmilliárdos számla, ami csak terheli a megroppant gazdaságot! :mad:
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Igen, azt hiszem jelen helyzetben komolyan fontolóra kéne venni hogy azoktól akik az elmúlt években a rendszer nyertesei voltak és sok száz milliárdos profitokra tettek szert a társadalmi szolidaritàs nevében vissza kéne szedni a profit egy részét.

(a könyv találó: Rákosi jogdíjat szedhetne a mostani rendszer kitalálóitól :))
Miért nem az elmúlt 100 évben? Miért csak a 10 évet nézik sokkal nagyobb vagyont harácsolta össze elötte csak azoknak a neve nem hivatalos hiszen semilyen pályázaton és tenderen nem indultak. At ország kifosztátsában viszont részt vettek, de mindig azoknak a pénze kell akik esetleg teremtettek is valamit a tevékenységükkel.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Az azért erősen felháborító, hogy kinyírjuk a gazdaságunkat az idősek miatt, majd ugyanezeket az időseket megjutalmazzuk tizenharmadik havi nyugdíjjal! Mi a különbség Botka és Orbán között? :mad:
Ez a 22-es választásra szol, majd 2021-től, évente 1 hét. Ezt kapta fel a sajtó, ezt jól lehet kommunikálni. Elvették, visszaadjuk.( lehet Bözsi utalványba)
nyugdijasno-354459.jpg


Kevés volt a konkrétum, de ami lényeg volt, maradunk 3%-os hianycélon belül, megpróbáljuk nem eladósítani az orszagot. Ha sikerül és beindul a gazdaság ez helyzeti előny lesz a környező országokhoz képest.
Beszáll a bérekbe a kormány, ne legyen annyi munkanélküli. Ez jobb mint az emelkedő, megnövelt munkanélküli segély!

A beruházások meg a kedvező vallalti hitelek nem nagy meglepi. Az ördög úgyis a nem ismert részletekben rejlik.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113
Az azért erősen felháborító, hogy kinyírjuk a gazdaságunkat az idősek miatt, majd ugyanezeket az időseket megjutalmazzuk tizenharmadik havi nyugdíjjal! Mi a különbség Botka és Orbán között?

Ez egy több mint háromszázmilliárdos számla, ami csak terheli a megroppant gazdaságot! :mad:

Még mindig ott tartanak, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Rendben is lenne, de a járvány idejére sokan mindenképp elvesztik a munkájukat egy időre biztosan. Nem véletlenül fizet az összes szomszédos ország segélyeket most.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Botka fenyevekkel ertelmesebb mint barmelyik NER lovag a legkisebbet a legnagyobbat beleertve. Ebben a krizishelyzetben tovabbi karok merseklesere szukseg lenne egy szakertoi tanacsra, torvenyhozi hatalommal felruhazva aminek orvosok es szakemberek is a tagjai.
Kedves "testvérem", a baloldali pénzlovagokat miért akarod kihagyni ebből a jóból, miért ne terjesszük ki az egészet 30 évre visszamenőleg?!! Mitől jó ez a kettős mérce ?!! A 2008-as pénzügyi válság idején mikor órákon múlt hogy nem lett államcsőd (viszont lett rohadt nagy IMF-hitel!!), hogyhogy nem jöttek elő ezek az okos ötleteid?!!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Még mindig ott tartanak, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Rendben is lenne, de a járvány idejére sokan mindenképp elvesztik a munkájukat egy időre biztosan. Nem véletlenül fizet az összes szomszédos ország segélyeket most.
Rövid távon ez tűnhet szimpatikus megoldásnak, de közép és hosszú távon visszaüthet. Lássuk a reszleteket, aztán biztosabb ítéletet lehet mondani.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ez zseniális:
Fake News Tábor, Magyarország
"Nem baj, úgysem az a lényeg, mondott-e valamit, ha jól tesszük a dolgunkat, az olvasónak fel sem tűnik, hogy maga az érintett, ahonnan az egész sztori elindul, cáfol. Ügyes, ugye?"
https://888.hu/piszkostizenketto/fake-news-tabor-magyarorszag-4240725/

Müller Cecília beleszállt a New York Timesba, miután a magyar helyzetről közölt riportot
https://444.hu/2020/04/06/muller-ce...ba-miutan-a-magyar-helyzetrol-kozolt-riportot
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Termeszetesen ervenyessege es hatalyossaga a veszelyhelyzet fennallasaig valosulna meg.
Orbánnál ugyanez miért jelent diktatúra-építést?!! Miért jobb a baloldali diktatúra szerinted?!! Szeretnéd a 2006 őszi utcai ünnepi "népnevelést" viszontlátni?!! Érdekes, ez a "diktatórikus" "O1G"-kormány még nem csinált ilyet!!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
...Az 5G-nek és a coronavírusnak NINCS köze egymáshoz....

Én viszont nem vagyok ennyire magabiztosan jól értesült, mint te. És nem is tudom ellenőrizni, hogy minek mihez van köze, pontosan mi hogyan hat, avagy nem hat az immunrendszerünkre, sejtjeinkre. Mi gyengíti le, mi nem! DE! Éppen ezért kizárni sem zárom ki, hogy lehet összefüggés!
Ezt már csak azért sem teszem meg, mert hozzáértő mérnökök ezrei szerte a világon ugyanígy tesznek, azaz kételyeiket, aggodalmaikat fogalmazzák meg a rádiófrekvenciás sugárzás emberi szervezetre kifejtett káros hatásával kapcsolatban!
..
Szóval maradjunk annyiban, hogy amikor milliárdos üzletek, egy újabb "big biznisz" kapcsán merülnek fel egészségügyi hatásokkal kapcsolatos aggodalmak, akkor engedtessék már meg, hogy én inkább a kereső szkeptikus alapállását vehessem fel.
Annak fényében meg, hogy a méjnsztrím médiából, el-eltünögetnek a lehetséges káros hatásokról tudósító híradások, pedig méginkább erre helyezkedjek!
https://web.archive.org/web/2019041...zatok__hullamzo_teljesitmeny__sugarzo_orommel
..
„Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy az 5G-hálózatok valódi egészségügyi kockázatot jelentenek az ember számára, de az ellenkezőjét sem lehet egyértelműen kijelenteni. Ehhez hosszabb időt felölelő vizsgálatok kellenének, ám ilyen hosszú kísérletekre a bevezetés küszöbén már egész biztosan nincs idő” – mondja Thuróczy György, a Nemzeti Népegészségügyi Központ sugárbiológiai és sugáregészségügyi főosztályának illetékes osztályvezetője. Hasonlóan látják a kérdést azok a kutatók és orvosok, akik még 2017 szeptemberében nyílt levélben kértek időt.
..
A sugárzás károsságának bizonyítottsága valóban nem kérdés, abban viszont már hosszú évek óta nem értenek egyet a tudósok, hogy milyen határérték felett beszélhetünk egészségkárosító hatásról. „A GSM és a 3G kapcsán sokat vizsgálódtak, a kutatások különböző eredményekkel zárultak. Az Egészségügyi Világszervezet végül úgy döntött, lehetséges rákkeltőnek tekinti a mobiltelefonok kommunikációjához használt frekvenciát. Ez nagyon fontos lépés, ugyanakkor tudni kell azt is, hogy az ijesztően hangzó minősítés a lehetséges besorolások közül a legenyhébb” – magyarázza Thuróczy.
..
A sugáregészségügyi szakember szerint a veszély felmérése során érdemes számításba venni, hogy az ötödik generációs mobilhálózat a jelenlegi szolgáltatásoknál jóval magasabb frekvencián fog működni. Eleinte az Európai Unióban és a világ számos országában a 3,6 gigahertzes tartományban használják majd a hálózatot, de már lefoglaltak több sávot, még a 26 GHz-eset is hozzá. „A magasabb frekvencia előnye, hogy kevésbé hatol be az emberi szervezetbe, vagyis kisebb a behatolási mélysége. Ahol viszont behatol, ott épp emiatt nagyobb lehet az elnyelt sugárzás mennyisége, vagyis jobban koncentrálódik majd.
..
A szakemberek szerint ilyen terület például a közlekedés, ahol az 5G-kapcsolat alacsony válaszideje és a jelenleginél sokkal több egyidejű kapcsolódást lehetővé tevő kapacitása elhozhatja majd a folyamatosan online önvezető autók korát. Ugyancsak minőségi változásra számíthatunk az iparban, ahol minden egyes gépet, robotot és szerszámot a hálózatra kapcsolhatnak majd a vállalatok. Így nem csupán távolról irányíthatják a berendezéseket, de valós idejű információkat is kaphatnak aktuális állapotukról. Ezek miatt pedig a körülöttünk nyüzsgő jelek mennyisége óhatatlanul jóval több lesz a mostaninál, így az emberi szervezet nagyobb sugárterhelésnek lehet kitéve. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, emlékeztet Thuróczy, hogy az ötödik generációs mobilhálózatok nem leváltanak, hanem kiegészítenek majd valamit. „A 4G-hálózat ugyanúgy működik majd tovább, miközben odahaza a wifi sugároz.
..
A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője szerint ahhoz, hogy biztosat tudjunk mondani arról, milyen hatásokkal járnak majd a változások az emberi szervezetre, még sok időnek el kell telnie. „Egy epidemiológiai vizsgálat legalább öt-tíz évig tart, ennél rövidebb időt felesleges nézni” – állítja. Szerinte rövidebb távon sejtbiológiai kutatásokat lenne érdemes lefolytatni: megnézni, miként hat a sugárzás például a DNS-re. Ugyanakkor egy ilyen kutatás is legalább egy-két évig tart, ami a szakember szerint a fejlődés jelenlegi ütemét nézve szintén igen hosszú időnek tűnik."

..
A számszeríjas példádnál nekem sokkal jobban tetszik a DDT példája, igaz ez nem sarkított és blaszfemizáló, ellenben megtörtént történelmi példa!
A DDT-ről is sokáig azt gondolták, mennyire szuper technológiai újítás...
..
Én embernek inkarnálódtam, s nem tengerimalacnak!
És ezen nem is kívánok változtatni!
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Én viszont nem vagyok ennyire magabiztosan jól értesült, mint te. És nem is tudom ellenőrizni, hogy minek mihez van köze, pontosan mi hogyan hat, avagy nem hat az immunrendszerünkre, sejtjeinkre. Mi gyengíti le, mi nem! DE! Éppen ezért kizárni sem zárom ki, hogy lehet összefüggés!
Ezt már csak azért sem teszem meg, mert hozzáértő mérnökök ezrei szerte a világon ugyanígy tesznek, azaz kételyeiket, aggodalmaikat fogalmazzák meg a rádiófrekvenciás sugárzás emberi szervezetre kifejtett káros hatásával kapcsolatban!
..
Szóval maradjunk annyiban, hogy amikor milliárdos üzletek, egy újabb "big biznisz" kapcsán merülnek fel egészségügyi hatásokkal kapcsolatos aggodalmak, akkor engedtessék már meg, hogy én inkább a kereső szkeptikus alapállását vehessem fel.
Annak fényében meg, hogy a méjnsztrím médiából, el-eltünögetnek a lehetséges káros hatásokról tudósító híradások, pedig méginkább erre helyezkedjek!
https://web.archive.org/web/2019041...zatok__hullamzo_teljesitmeny__sugarzo_orommel
..
„Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy az 5G-hálózatok valódi egészségügyi kockázatot jelentenek az ember számára, de az ellenkezőjét sem lehet egyértelműen kijelenteni. Ehhez hosszabb időt felölelő vizsgálatok kellenének, ám ilyen hosszú kísérletekre a bevezetés küszöbén már egész biztosan nincs idő” – mondja Thuróczy György, a Nemzeti Népegészségügyi Központ sugárbiológiai és sugáregészségügyi főosztályának illetékes osztályvezetője. Hasonlóan látják a kérdést azok a kutatók és orvosok, akik még 2017 szeptemberében nyílt levélben kértek időt.
..
A sugárzás károsságának bizonyítottsága valóban nem kérdés, abban viszont már hosszú évek óta nem értenek egyet a tudósok, hogy milyen határérték felett beszélhetünk egészségkárosító hatásról. „A GSM és a 3G kapcsán sokat vizsgálódtak, a kutatások különböző eredményekkel zárultak. Az Egészségügyi Világszervezet végül úgy döntött, lehetséges rákkeltőnek tekinti a mobiltelefonok kommunikációjához használt frekvenciát. Ez nagyon fontos lépés, ugyanakkor tudni kell azt is, hogy az ijesztően hangzó minősítés a lehetséges besorolások közül a legenyhébb” – magyarázza Thuróczy.
..
A sugáregészségügyi szakember szerint a veszély felmérése során érdemes számításba venni, hogy az ötödik generációs mobilhálózat a jelenlegi szolgáltatásoknál jóval magasabb frekvencián fog működni. Eleinte az Európai Unióban és a világ számos országában a 3,6 gigahertzes tartományban használják majd a hálózatot, de már lefoglaltak több sávot, még a 26 GHz-eset is hozzá. „A magasabb frekvencia előnye, hogy kevésbé hatol be az emberi szervezetbe, vagyis kisebb a behatolási mélysége. Ahol viszont behatol, ott épp emiatt nagyobb lehet az elnyelt sugárzás mennyisége, vagyis jobban koncentrálódik majd.
..
A szakemberek szerint ilyen terület például a közlekedés, ahol az 5G-kapcsolat alacsony válaszideje és a jelenleginél sokkal több egyidejű kapcsolódást lehetővé tevő kapacitása elhozhatja majd a folyamatosan online önvezető autók korát. Ugyancsak minőségi változásra számíthatunk az iparban, ahol minden egyes gépet, robotot és szerszámot a hálózatra kapcsolhatnak majd a vállalatok. Így nem csupán távolról irányíthatják a berendezéseket, de valós idejű információkat is kaphatnak aktuális állapotukról. Ezek miatt pedig a körülöttünk nyüzsgő jelek mennyisége óhatatlanul jóval több lesz a mostaninál, így az emberi szervezet nagyobb sugárterhelésnek lehet kitéve. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, emlékeztet Thuróczy, hogy az ötödik generációs mobilhálózatok nem leváltanak, hanem kiegészítenek majd valamit. „A 4G-hálózat ugyanúgy működik majd tovább, miközben odahaza a wifi sugároz.
..
A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője szerint ahhoz, hogy biztosat tudjunk mondani arról, milyen hatásokkal járnak majd a változások az emberi szervezetre, még sok időnek el kell telnie. „Egy epidemiológiai vizsgálat legalább öt-tíz évig tart, ennél rövidebb időt felesleges nézni” – állítja. Szerinte rövidebb távon sejtbiológiai kutatásokat lenne érdemes lefolytatni: megnézni, miként hat a sugárzás például a DNS-re. Ugyanakkor egy ilyen kutatás is legalább egy-két évig tart, ami a szakember szerint a fejlődés jelenlegi ütemét nézve szintén igen hosszú időnek tűnik."

..
A számszeríjas példádnál nekem sokkal jobban tetszik a DDT példája, igaz ez nem sarkított és blaszfemizáló, ellenben megtörtént történelmi példa!
A DDT-ről is sokáig azt gondolták, mennyire szuper technológiai újítás...
..
Én embernek inkarnálódtam, s nem tengerimalacnak!
És ezen nem is kívánok változtatni!
Az nem lehet hogy az 5G elleni fikciók a Huawei térnyerése miatt lett elterjesztve, hogy időt nyerjenek. Ha az Apple vezetne a fejlesztési versenyben akkor is ez lenne?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113