Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
"Újabb koronavírusokat izoláltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, ez alapján úgy tűnik, hogy több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra – mondta Kis Zoltán, a központ laborvezetője hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
"Hozzátette, akár egy fertőzött szervezeten belül is többféle vírus fordulhat elő."
Ugyan ezt mondtam már én is többször, pld. amikor a spanyol tesztek 30%-os hatásfokot mutattattak. Ez azért lehetett, mert spanyolországban is több vírustörzs pusztíthat, és az a teszt nem mind volt képes kimutatni !!! Szinte biztos vagyok benne hogy így volt.
Kis Zoltán hangsúlyozta, egyelőre nincs olyan bizonyíték, hogy bármilyen gyógyszer hatásos lehet a koronavírus ellen, ezért óvatosan kell kezelni az ezzel kapcsolatos híreket."
MÁRPEDIG LÉTEZIK ILYEN "GYÓGYSZER", A GYÁRTÓJA PEDIG AZ EMBERI SZERVEZETEK !!! A VÉRPLAZMÁVAL LEHET KIVONNI A FERTŐZÉSEN ÁTESETTEK VÉRÉBŐL, ÉS EZZEL A MÓDSZERREL KEZELVE DRASZTIKUSAN LEHET(NE) CSÖKKENTENI A SÚLYOS ESETEK ÉS A HALÁLOZÁSOK SZÁMÁT !!! EZÉRT KÉNE A MAGYAR ÁLLAMNAK MINÉL TÖBB FERTŐZÉSEN ÁTESETTET FELKUTATNI (ERRE (IS) VALÓK PLD. A GYORS-TESZTEK, UGYEBÁR... !!!!!!!!), ÉS MINÉL TÖBB ELLENANYAGOS VÉRPLAZMÁT BEGYŰJTENI A VÉRBANKBA, HOGY LEGYENEK KÉSZLETEK AZ INDOKOLT SÚLYOS ESTEK KEZELÉSÉHEZ !!!!! Az indokoltságot nem az én dolgom eldönteni vagy abba beleszólni, úgy hogy ebbe a témába NEM is vagyok egyetlen szó mélységig sem "belemászni" ! De lesz erre bőven "önkéntes jelentkező", SŐŐŐT "önmagát kijelölt" "élet/halál döntésre felhatalmazott helyi isten" ITT a fórumon belül, efelől egy szikra kétségem sincsen !!! :D:D:D:cool:
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Amerika állítólag korei háború idején elraktározott maszkokat osztogat, biztos lejártak azok?

Mint minden anyag el tud ez is öregedni, és a hatékonyságát elveszti, majd végül semmit sem ér idővel. Bizony van szavatossága, ami ha lejár, utána totál lutri lesz az egész, hogy mennyire működik.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113

Kb, az elejétől ezt kommunikálta a kormány. Lehetett számítani rá, hogy 2020 kuka, meg valószínű 2021-is. 2022-re talán gatyába rázódunk. Általában nem a legrosszabb de nem is a legjobb szokott bekövetkezni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Köszi ! ;) Kiváló anyag !!! :D Nem "véletlenül" hoztam én sem az előző részt, onnan, azoktól kell mindig tájékozódni, akik profik a témában, persze töö ilyen van, például az "zállatorvos, részben az "ázsiába szakadtam", a magyar kutatócsapat vezetője és és tagjait, így Jakab Ferenc. Kemenesi Gábor, és bizonyára hosszú még a sor, de nem egy "mezei hoszonnyolmilliomodik senki", aki szórja a hülyeségeit. Én is kiakadtam pld. a "maszkgyártó gépsor összeszögelése a konyhaasztal sarkán", "blogen" folyamatosan mantrázott baromsága. DE EZ NEM IGAZ AMIT ÁLLÍT (nem lehetséges, aki ért hozzá (mérnök, tervező, gépgyártási szakemberek) az ezt pontosan tudja !!!) Teszek ide még pár egyszerű és alapos cáfolatot, amit bárki megért, akinek egy csepp esze is van - Vajon miért lélegeztetőgép gyártásban segít egy rakás HI-TECH cég a szakembereivel, ha olyan könnyű lenne egy "a konyhasztal sarkán" egy maszkgyártó gépsor "összeszögelése" ? Európa, az US, a fejlett világ tele van hülyékkel ? Tudnának AZ EU-BAN BÁRHOL "összeszögelni" maszkgyártó gépsorokat amik 1 héten belül működnek (blogen isten szerint), de szándékosan nem csinálták meg ??? Inkább kínának könyörögnek, meg egymástól lopják nagy diplomáciai botrányok közte a maszkokat ??? Hogy is van ez ??? AZ ÖSSZES MÉRNÖK, GÉPGYÁRTÓ, AUTOMATA GYÁRTÓ GÉPSOR ÜZEMELTETŐ (PLD. FÜZETGYÁRTÁS STB.) AZ MIND SEGG HÜLYE AZ EGÉSZ EU TERÜLETÉN ??? (BLOGEN SZERIT EZ ÍGY VAN, DE KÜLÖNÖSEN A MAGYAROK, AZON BELÜL PEDIG A KORMÁNY... :eek::D:D KÖSZÖNJÜK "EMESE" ! (BLOGEN) ;)) Na kérem, ennyi lenne egy túl bonyolult de mindenkinek világos cáfolat "blogen" és a hasonszórűek "maszkgyártó gépsor összeszögelés egy hét alatt" hoaxai ellen. Akinek így sem világos azokat csak sajnálni tudom. :)

Sajnos nem volt időm mostanában monitorozni a szakemberek anyagait, úgy hogy nagy köszönet a linkelésért, mert ez is nagyon fontos anyag.:)
 
  • Tetszik
Reactions: Mackensen

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A mai napot kezdjük egy rövid de kiváló összefoglalóval a jelenlegi járványügyi helyzetről.
Az elkövetkezendő 24 órán keresztül egészen biztosan kitart ez az előrejelzés, de valószínűleg még a héten, sőt lehet hogy egész hónapban is !!! ;)
Örülünk hogy a mi (információs) csatornánkat választotta ! További szép napot mindenkinek ! ;)

92194248_3062783150420465_8284216745401516032_n.jpg
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Lesz visszaút az EU-ba?

Boris Johnson 11 nap betegség után vasárnap köhögéssel és lázzal kórházba került, hétfő este már az intenzív osztályon kezelik – írja a BBC. Szóvivője szerint a külügyminiszter Dominic Raab helyettesíti majd.

Attól tartok, ha felteszik egy lélegeztetőgépre nem lesz neki visszaút... :(:(
Tudom xar a sajtója, de én kedvelem.
Attól tartok nagyon rossz állapotban van, állítólag szombat óta nem egyeztetett a helyettesével.
Vérplazmás kezeléssel gyógyult betegek immunanyagainak felhasználásával akkor is helyre tudják hozni, ha amúgy belehalna. Szóval van gyógyszer ha akarják... Kicsit a pénztárcába kell nyúlni, és megoldják. Felhívásra ezrek jelentkeznének azonnal hogy segítsenek rajta. "Megoldják" ! Ezt a lehetőséget mindig elfelejtitek. :) Nem őt kell félteni, hanem másokat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Ami minket legjobban a érint a felsoroltakból az autoipar. Itt jósolja legrövidebb leállást.A 3. Negyedévben már pörög. A masik az utazás. Az viszont idén bukta, max. Vmi szép kártya kedvezménnyel jövőre felpörgetik.
A szep kartya megmarad mindenkinel aki kapott ra penzt iden. Ha lemegy a valsag egymas hegyen hatan mennek meg telen is az emberek nyaralni, csak hogy elkolthessek rola az osszeget.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Ami minket legjobban a érint a felsoroltakból az autoipar. Itt jósolja legrövidebb leállást.A 3. Negyedévben már pörög. A masik az utazás. Az viszont idén bukta, max. Vmi szép kártya kedvezménnyel jövőre felpörgetik.
Nagyobb összeget fel mernek rá tenni hogy az autoipar nem fog felporogni meg legalább 1 evig.... El tudod azt te képzelni, ha mondjuk az EU ban és USA ban de ide vehetjük a világot, lemegy ez a kirugasokkal megszűnt munkahyekkel stb tűzdelt 6 hónap, utána az emberek első dolga lesz lecserelni az autóját?? De most komolyan ez lesz a legfontosabb dolguk?? Pénzügyileg is meg visel szinte mindenkit, félni fognak az emberek és el fognak gondolkodni a jovojukon mert hogy hitelbe nem ugranak bele az tuti. A többség legalább is biztos kivar minimum 1 évet.... De lehet többet... És akkor nem beszéltem arról hogy itt húzzák a tetőzését a vírusnak majdnem őszig... Aztán ha jön a 2 hullám mit csinálnak?? Ez mindenkinek benne van a fejében, nem fog itt senki költekezni...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
744 fertőzött (+11)
639 aktív eset (+6)
67 gyógyult (+1)
38 elhunyt (+4)
22282 mintavétel (+1032)
14325 hatósági házi karanténban (+890)

817 fertőzött (+73)
699 aktív eset (+60)
71 gyógyult (+4)
47 elhunyt (+9)
23746 mintavétel (+1464)
14997 hatósági házi karanténban (+672)
2020040725.jpg


forrás: Origo, koronavirus.gov.hu/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 018
113
A halálozások nem az optimista módon növekednek. Ha nincs kijárási tilalom húsvétra, akkor ez elszabadul. Csak az ünnepeket kell egyelőre megúszni, de azt meg kell!
Egyet értünk. Megjött a szép napos idő, eddig szépek a számok is, máshonnan is azt lehet olvasni hogy javuló tendencia van. Az emberek sajnos kezdenek túl korán megnyugodni, és hívja őket a vérük kifele! Most kell még szigorítani vagy 2-3 hétre legalább, és jók leszünk, ha nem esélyes hogy nyárra szarban leszünk!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
máshonnan is azt lehet olvasni hogy javuló tendencia van.
Nincs sajnos, tizenöt százalékos növekedés a legkonkrétabb számnál minden, csak nem laposodó görbe. Exponenciálisan növekvő fázis van. Nem olasz/kínai szinten persze, tehát van komoly eredmény, de ezt a számot nem egy megfogott terjedés produkálja. Ha a húsvét belecsap a lecsóba, akkor jobb ha stratêgiát váltunk a nyájimmunitásra, mert az elérhetőbb cél lesz!
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Egyet értünk. Megjött a szép napos idő, eddig szépek a számok is, máshonnan is azt lehet olvasni hogy javuló tendencia van. Az emberek sajnos kezdenek túl korán megnyugodni, és hívja őket a vérük kifele! Most kell még szigorítani vagy 2-3 hétre legalább, és jók leszünk, ha nem esélyes hogy nyárra szarban leszünk!
Nem az a baj, hogy elmennek kifele a természetbe, hanem "A BANDÁZÁST" nem akarják abbahagyni !!! Kódoroghatna mindenki gyalog vagy autóval, biciklivel, motorral. mehetnek a kertbe is, sőt még napozhatnak is, de ezt a kiB-ott tömörülést egy kupacra, utazást beszélgetést bármilyen tevékenységet egy kupacban ezt nem szabadna csinálni ! Pld. kizártnak tartom, hogyha egymástól 4m távolságban beszélgenek, dolgoznak, sétálnak stb. stb, hogy akkor halomra fertőznék egymást. De azt amit a videokon lehet látni, azt a 'bandázást", na az egy katasztrófa !
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Mint minden anyag el tud ez is öregedni, és a hatékonyságát elveszti, majd végül semmit sem ér idővel. Bizony van szavatossága, ami ha lejár, utána totál lutri lesz az egész, hogy mennyire működik.
A belgák modern maszkokból égettek el 5 millát ... Nem elosztogatták, elégették, hogy a migriknek legyen szállás. 2015!
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Van itt pénz!

Válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be az I. kerületben

100 ezer forintra egészítik ki a kerületi a rászorulók jövedelmét a következő három hónapban. Ezt a gyermeküket egyedül nevelők vehetik igénybe, valamint a munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők, a munkájukat a járvány miatt elveszítők, az egyéni kis- és középvállalkozók, akiknek megszűntek a bevételi lehetőségeik, a minimálnyugdíjasok, illetve azok a gyermekesek, akiknek az egy főre jutó jövedelme családi pótlékkal kiegészítve sem éri el ezt az összeget.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz