Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
Tiboru Konspirációs Teóriák facebook oldaláról egy poszt:
"Csak úgy eszembe jutott így, az önkéntes karantén idején: ha arra akarnám rádöbbenteni a brit közvéleményt, hogy a vírus tényleg bárkit elérhet, nem tudnék hatásosabb dezinformációs műveletet elképzelni, mint a titkosszolgálat szakértőinek segítségével bedobni azt az információt, hogy maga a miniszterelnök is beteg. Kell ennél meggyőzőbb propaganda az óvintézkedések fontossága mellett?

Természetesen gyors gyógyulást kívánok Boris Johnsonnak, ha valóban súlyos az állapota."
 
T

Törölt tag 008

Guest
Azok gondolom sebészi gézmaszkok. Védelemre nem túl erősek.
Már raktam be róla fotót:

New York államban a Nemzeti Gárdának kiosztották a maszkot.
Igen....ez a koreai háborús időből való!

ETqYrKMX0AAqVwQ

ETqYt5GWoAAOSoF
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Féltek tőle, így szétverték az egészségügyi tábort Elefántcsontparton
2020. április 6. 17:19

A rettegő, feldühödött lakosok azt hitték a fertőzés a vírusbetegeket gyógyító egészségügyi táborból jött.

Fertőzéstől félő, feldühödött lakosok szétvertek és felégettek Elefántcsontparton hétfő reggelre egy ideiglenes egészségügyi tábort, amelyet a hatóságok a koronavírus-járvány betegeinek kezelésére építtettek. Az afrikai ország gazdasági – és volt – fővárosa, Abidjan egyik peremkerületében kialakított tábor nagyrészt sátrakból állt és könnyűszerkezetes kezelőközpontból. Az emberek vasárnap este támadtak a táborra. A rendőrség könnygázzal próbált rendet tenni, ám a dühös helyiek nem hátráltak meg, és fennen kiabálták, hogy nem akarnak fertőzötteket tudni szomszédságukban.


Afrika. Szép kilátások.

Wudu-hit. Ha rossz passzban van a sámán, bármit rájuk olt. Azok meg elhiszik. Ennyi.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 908
113
A koronavírus miatt hazatelepült román bűnbandák tagjait verték össze a román csendőrök
"Teleormán megyében a csendőrök össze-vissza vertek egy Olaszországból, Spanyolországból és Angliából hazaérkező alvilági figurákból álló csoportosulást.
Az említett országokból hazatérő, többségében cigány etnikumú állampolgárok a szabályok szerint kötelezően otthoni izolációba kellett volna vonulniuk, ehelyett az utcákon tébláboltak, megrohamozták a boltokat, kötekedtek az emberekkel és olaszul, spanyolul beszéltek. A helyiek szóltak a rendőrségnek, akik ki is jöttek, megpróbálták felszólítani a többségében zsebtolvajlást, valamint egyéb nyugati hiányszakmákat űző csoportosulást, hogy fejezzék be a tevékenységüket.
Válaszul kőzáport zúdítottak az egyenruhásokra, akiket így meghátrálásra késztettek. Miután a rendőrök elmentek, tovább folytatták a dolgaikat, mintha semmi sem történt volna.
Aztán megjelent néhány csapatszállító kisbusz. A Spy News helyi szemtanúkra hivatkozva úgy fogalmaz: „ronggyá verték őket”. Nemcsak a gumibot került elő, bakanccsal, ököllel ütötték a renitenskedőket, akik bemenekültek ugyan házaikba, udvaraikba, de a csendőrség oda is utánuk ment.
Azóta nemcsak ebben, hanem a szomszédos községekben is mindenki betartja a karanténra vonatkozó szabályokat – írja a lap."
https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/...andak-tagjait-vertek-ossze-a-roman-csendorok/
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113
"az átjátszók lerombolása miatt Jószi bácsi, meg te is, majd nem tud mentőt hívni, amikor már szüksége lenne rá"

Ez azért fals érv az 5G mellett, mert mentőt hívni már a 2G-vel (GSM) is lehetett.

hat ezzel az a baj, hogy altalaban csak 1 technologiat tartanak a tornyokban. Eloszor a legnagyobb varosokra raktak fel az 5G technologiat, az innen leszerelt regebbi technologia ment videkre a meg regebbi technologiat valtani. Nincs a tornyokban 5G , 3G paralell, csak 1 technologia van. Legalabbis amikor ilyen cegben dolgoztam, akkor ez igy tortent. 5 eve eljottem onnan, de nem hiszem, hogy azota visszaszereltek volna elavult technologiat az 5G melle.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 660
12 348
113
hat ezzel az a baj, hogy altalaban csak 1 technologiat tartanak a tornyokban. Eloszor a legnagyobb varosokra raktak fel az 5G technologiat, az innen leszerelt regebbi technologia ment videkre a meg regebbi technologiat valtani. Nincs a tornyokban 5G , 3G paralell, csak 1 technologia van. Legalabbis amikor ilyen cegben dolgoztam, akkor ez igy tortent. 5 eve eljottem onnan, de nem hiszem, hogy azota visszaszereltek volna elavult technologiat az 5G melle.
Ez így elég vicces lenne, mivel a különböző technológiáknak párhuzamosan kell jelen lenni az egyes körzetekben az adott technológia kivezetéséig, de legalábbis az arra támaszkodó eszközök mennyiségének marginálissá válásáig. Ez jelenleg az 5G-vel kapcsolatban nem adott.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/04/07/a-szivbetegekre-a-legveszelyesebb-a-koronavirus/
"Ukrajnában a koronavírus kapcsán elhunytak többsége szívbeteg.
Többnyire szív- és érrendszeri betegségekben szenvedtek a koronavírus eddigi ukrajnai áldozatai. A 38 halálos kimenetelű eset többsége 50-59 év közötti nők körében történt. 74 %-nál szív- és érrendszeri, 40 %-ál cukorbetegséget, 7,5 %-nál onkológiai elváltozást, 7,5 %-nál vesebetegséget, 11 %-nál tüdőbetegséget, 4 %-nál túlsúlyt, 26 %-nál egyszerre több krónikus betegséget is észleltek.
Az 1319 páciens közül 95 gyerek, jelenleg 597 személyt ápolnak kórházakban.
A betegek 74%-ka 30 és 69 év közötti."


Ez előrevetíti, mi is történhet majd Afrikában.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and zeal

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
akkor jobb ha stratêgiát váltunk a nyájimmunitásra, mert az elérhetőbb cél lesz!
Van más megoldás. Isten is erre a munkára teremtette az alegység-vakcinákat. Inkább egy teszteletlen, de elvileg biztonságos vakcina, mint egy orosz rulett fertőzés.
A visszafertőződés, na az rohadt nagy gáz. Ha ez nagy arányú lesz, akkor egészen a tömeges oltásokig nem oldódik meg "magától" az immunitás kérdése. És jöhet bill gates a nagy ötletével, hogy csak digitális oltási igazolással rendelkezők vehessenek részt a társadalom életében. Príma lesz.
Azt írják, hogy valószínűleg csak a felhasznált tesztek megbízhatatlanságából erednek ezek a misztikus újrafertőződések. Nem kell egyből a legrosszabbal számolni. Nincs baj.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Mistrík: szlovák tudósok 100.000 tesztet biztosítanak az országnak

Mistrík elmondása szerint a cél az, hogy Szlovákia önállóvá váljon a tesztek terén. Mistrík köszönetet mondott a tesztek létrehozásában szerepet vállaló tudósokat.
Matovič szerint az új tesztek ára töredéke a korábban vásárolt tesztekének.

https://ujszo.com/kozelet/mistrik-szlovak-tudosok-100000-tesztet-biztositanak-az-orszagnak
Még az lesz kérdés, mennyire hatékonyak.
De ha igen, ez a jó út!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 610
113
A koronavírus miatt hazatelepült román bűnbandák tagjait verték össze a román csendőrök
"Teleormán megyében a csendőrök össze-vissza vertek egy Olaszországból, Spanyolországból és Angliából hazaérkező alvilági figurákból álló csoportosulást.
Az említett országokból hazatérő, többségében cigány etnikumú állampolgárok a szabályok szerint kötelezően otthoni izolációba kellett volna vonulniuk, ehelyett az utcákon tébláboltak, megrohamozták a boltokat, kötekedtek az emberekkel és olaszul, spanyolul beszéltek. A helyiek szóltak a rendőrségnek, akik ki is jöttek, megpróbálták felszólítani a többségében zsebtolvajlást, valamint egyéb nyugati hiányszakmákat űző csoportosulást, hogy fejezzék be a tevékenységüket.
Válaszul kőzáport zúdítottak az egyenruhásokra, akiket így meghátrálásra késztettek. Miután a rendőrök elmentek, tovább folytatták a dolgaikat, mintha semmi sem történt volna.
Aztán megjelent néhány csapatszállító kisbusz. A Spy News helyi szemtanúkra hivatkozva úgy fogalmaz: „ronggyá verték őket”. Nemcsak a gumibot került elő, bakanccsal, ököllel ütötték a renitenskedőket, akik bemenekültek ugyan házaikba, udvaraikba, de a csendőrség oda is utánuk ment.
Azóta nemcsak ebben, hanem a szomszédos községekben is mindenki betartja a karanténra vonatkozó szabályokat – írja a lap."
https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/...andak-tagjait-vertek-ossze-a-roman-csendorok/
Hazajött a konkurencia és a regnáló helyi maffia riadóztatta a csendőreit, milyen leszámolások lesznek ott mordorban nemsokára?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-elnok-szerint-nagy-elorehaladas-tortent-a-terapiaban-7977386/
"...Az elnök elégedetlenségét fejezte ki az indiai állásponttal kapcsolatban. Még a hétvégén ugyanis telefonon felhívta Narendra Modi indiai miniszterelnököt, és arra kérte, hogy oldja fel a hidroxi-klorokin nevű szer exportkorlátozását. Ez az a malária és egyes súlyos autoimmun betegségek kezelésére használt gyógyszer, amellyel több amerikai kórházban is megpróbálják kezelni a koronavírus-fertőzötteket.
Modi azonban nem vette figyelembe a kérést. Trump a sajtókonferencián erre úgy reagált: „nem tetszik” neki az indiai politikus döntése, és meglehet, lesz ennek retorziója..."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Palkovics a gazdaságvédelmi intézkedésekről
  • rövidített munkavégzés: az állam 70%-ban 3 hónapra vállalja át a kieső bért. A kormány azt szeretné, ha nem otthon lennének ekkora a munkavállalók, hanem a vállalat számára hozzáadott értéket állítanának elő, a munkahely elvesztése nélkül
  • A mérnöki és K+F tevékenységben dolgozók számára 40%-os bérkiegészítést nyújt a kormány 3 hónapig
  • . Beindítottak egy vállalkozási portált az adminisztráció egyszerüsítésére, a cégek kérdéseinek megválaszolására. A szociális hozzájárulási adót 2 százalékponttal csökkentik július 1-jétől, ahogy erről korábban megállapodtak, elhalasztják szeptember 30-áig a beszámolási kötelezettségeket és a hozzá kapcsolódó adóbevallásokat, az EKÁER rendszerben biztosíték alóli mentességet vezetnek be, bevezetik az automatikus visszafizetés lehetőségét is. Felgyorsítják 20, illetve 30 napra az áfa-visszatérítéseket.
  • A tandíj 95%-át átvállalja aköltségvetés egyes munkavállók továbbképzésében, és 0%-os kamatozású felnőttképzési diákhitelt vezetnek be. Az egyetemi hallgatók számára egyszeri 500 ezer forintos szabad felhasználású, 0%-os diákhitel
  • 75 ezer hallgató nyelvvizsga-kötelezettségétől eltekintenek, enélkül is megkaphatják a diplomát,
  • turizmus, vendéglátás: december 31-ig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, június 30-ig 4%-ra csökken a SZÉP Kártya szociális hozzájárulási adója, és emelik a keretösszegeket is. 600 milliárd forintot biztosítanak a turizmus védelmének a programjára.
  • Támogatást biztosítanak egyetemek és privát kutatóintézetek számára is egészégügyi kutatások számára, létrejön az egészségipari innováció ügynökség ezek koordinálására. Az egészségipar támogatása kieemelt stratégiai elem.
  • mikrovállalkozásoktól a nagyvállalatokig közel 2000 milliárd forint kedvezményes hitel és több mint 500 milliárd forint értékű állami garancia jön hozzá
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Palkovics a gazdaságvédelmi intézkedésekről
  • rövidített munkavégzés: az állam 70%-ban 3 hónapra vállalja át a kieső bért. A kormány azt szeretné, ha nem otthon lennének ekkora a munkavállalók, hanem a vállalat számára hozzáadott értéket állítanának elő, a munkahely elvesztése nélkül
  • A mérnöki és K+F tevékenységben dolgozók számára 40%-os bérkiegészítést nyújt a kormány 3 hónapig
  • . Beindítottak egy vállalkozási portált az adminisztráció egyszerüsítésére, a cégek kérdéseinek megválaszolására. A szociális hozzájárulási adót 2 százalékponttal csökkentik július 1-jétől, ahogy erről korábban megállapodtak, elhalasztják szeptember 30-áig a beszámolási kötelezettségeket és a hozzá kapcsolódó adóbevallásokat, az EKÁER rendszerben biztosíték alóli mentességet vezetnek be, bevezetik az automatikus visszafizetés lehetőségét is. Felgyorsítják 20, illetve 30 napra az áfa-visszatérítéseket.
  • A tandíj 95%-át átvállalja aköltségvetés egyes munkavállók továbbképzésében, és 0%-os kamatozású felnőttképzési diákhitelt vezetnek be. Az egyetemi hallgatók számára egyszeri 500 ezer forintos szabad felhasználású, 0%-os diákhitel
  • 75 ezer hallgató nyelvvizsga-kötelezettségétől eltekintenek, enélkül is megkaphatják a diplomát,
  • turizmus, vendéglátás: december 31-ig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, június 30-ig 4%-ra csökken a SZÉP Kártya szociális hozzájárulási adója, és emelik a keretösszegeket is. 600 milliárd forintot biztosítanak a turizmus védelmének a programjára.
  • Támogatást biztosítanak egyetemek és privát kutatóintézetek számára is egészégügyi kutatások számára, létrejön az egészségipari innováció ügynökség ezek koordinálására. Az egészségipar támogatása kieemelt stratégiai elem.
  • mikrovállalkozásoktól a nagyvállalatokig közel 2000 milliárd forint kedvezményes hitel és több mint 500 milliárd forint értékű állami garancia jön hozzá
Nem szűnik meg az állásukat elvesztők tb-jogviszonya
A vészhelyzet során állásukat elvesztők biztosítási jogviszonya nem fog megszűnni.