Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
"A minisztérium szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a projekten dolgozó vállalati-egyetemi kutatócsoport akár már a héten elkezdheti beadni a szérumot. Az orvosi vizsgálatok és a tudományos kutatások alapján kimutatható, hogy a súlyos betegek vérében kialakuló túlzott immunreakció, az úgynevezett citokin-vihar egészséges szérum hozzáadásával gátolható. Ha a szérumot a fertőzésből kigyógyult ember adományozza, a vér magas ellenanyagszintje miatt a kezelés még hatásosabb lehet."

"A kutatócsoport a Semmelweis Egyetemmel

ééés a Pécsi Tudományegyetem virológiai központjával együtt

fejlesztette ki a már engedéllyel is rendelkező szérumot, amelynek beadása a héten megkezdődhet.
A program teljes megvalósításához több szereplő szoros együttműködése szükséges: a gyógyultak önkéntes plazmadonációjától kezdve a kutatási eredményeket értékelő statisztikusokig. A kutatók fő partnere az ellenszérum előállításában a Kedplazma Kft. és az Országos Vérellátó Szolgálat, a betegek kezelése pedig a Semmelweis Egyetem segítségével valósulhat meg."

Örülök hogy gyorsan "kapcsoltak", amikor nyomatékosan felhívtam a figyelmüket erre a lehetőségre. Bár egy rakás orvos egy kisebb patáliát csinált az Ázsiába Szakadtam "Rosszul tudtuk?" videoja alatt a hozzászólásokban, azért a PTE csapata komolyan vette a lehetőséget, és szerintem Jakab Ferenc professzor úrnak a "Víruskutató csoport" vezetőjének ebben komoly szerepe volt, hogy ez az ellenanyag terápiás módszer sínre került és a legsúlyosabb esetekben átmeneti ideig alkalmazhatóvá válik. Teljesen biztos vagyok benne, hogy több ország is át fogja venni tőlünk a módszert a gyakorlati kivitelezéssel együtt. Amúgy az ellenanyag kimutatás a későbbi lakosság átfertőzöttségi vizsgálatokhoz is nagyon kell majd később, de akár gyógyszer fejlesztés alapja is lehet, olyan gyógyszeréé, amit valamely gombával vagy mikrobával gyártatnak le, miután a megfelelő genetikai módosítást megkapta, így nekünk állítanak elő gyógyszert. (géntechnológiás gyógyszer termelés - ez nem vakcina !)

A szérumterápia legfontosabb eleme, hogy minél több olyan embert találjon a kutatócsoport, aki már átesett a vírusfertőzésen, és hivatalosan is gyógyultnak tekinthető, így védett a másokra veszélyes koronavírus ellen. A projekt az eddigi negyven jelentkező mellé ezért újabb gyógyultakat is keres, akik szívesen megosztják védettségüket a legyengült állapotban lévő súlyos betegekkel. A vérplazma-vétel jóval kisebb megterhelést jelent, mint egy véradás, az orvosi csapat szakemberei az erre önként vállalkozókat az operatív törzs segítségével a vérplazma adás helyszínére szállítják. A gyógyult koronavírus-fertőzöttek jelentkezését az info@orthosera.com e-mail címen vagy a 06-70-363-87-68-as telefonszámon várja a kutatócsoport.

Javaslom, hogy aki tud vagy akikk tudnak ilyen személyekről, azoknak szóljanak az előttük álló lehetőségről. Köszönöm.

Engedéllyel rendelkező ellenszérum előállításához keres gyógyult donorokat az ITM
A kép lemaradt a cikkből. Ezt egy nagyon fontos cikknek tartom, úgy ezért e jelképes képet is linlelni akartam hozzá.

Pöcshuszár, itt a lehetőség.

D_KOM20171024001-1000x600.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Én díjazom a pozitív, reménykedő hozzáállásodat, de én már lemondtam arról, hogy ezekkel javítható a viszony...
Persze, nyilván védjük őket (főleg a magyarokat) meg minden, de jó lenne most 1-2 évvel idősebnek lenni, hogy lássuk volt-e értelme ténylegesen.

Nagy elvárásaim azért nekem sincsenek...
De tényleg, túl a felebaráti jótékonykodáson is, saját, jól felfogott érdekünk, hogy ők se zuttyanjanak össze adott esetben!
Hiába leszünk jók mi, ha aztán elindul egy visszafertőződési hullám!
..
Mai hírek, hogy pár hét után mennyire fel vannak spannolva egyesek:
https://kuruc.info/r/35/211284/
..
https://foter.ro/cikk/ismet-a-rekordmagassagot-kozeliti-a-napi-fertozottek-szama-romaniaban/
Szőcsvásáron a legdurvább a helyzet továbbra is.
..
ÍRJÁTOK ALÁ!
https://szekelyhon.ro/aktualis/tortenelmi-pillanat-elott-a-romaniai-magyarsag
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez a kormány oldalán, közvetlenül az Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM oldalán megjelent mai remek hírnek a szérumterápiával kapcsolatban. A jelentkezőknek az elérhetőségek természetesen ott vannak a hír végén. (szó szerint vette át a PS is, a hibával együtt... :))
Engedéllyel rendelkező ellenszérum előállításához keresnek gyógyult donorokat

A sajtóban sok-helyen jelentek meg cikkek a kiemelt fontosságú terápiáról, így hamar szétterjed a hír a lehetséges donorok között. Egyenlőre ez az egyetlen igazán hatásos védekezés a súlyos esetek és halálozások kivédésére.
Koronavírus-fertőzésen átesettek jelentkezését várják vérplazmadonornak

A Világgazdaság cikke
Ellenszérumhoz keresnek donorokat

A Napi.hu cikke
Koronavírus: Magyarországon is kezdődhet az ellenszérum tesztje

Az ATV cikke
Ellenszérum előállításához keres gyógyult donorokat a minisztérium

A felsorolás nem teljes, csak kiragadott példák. Hála az égnek ebből nem csinálnak (egyenlőre) politikai patáliát. Nagyon fontos dologról van szó, a sajtó még fel sem fogta egészen. milyen súlyú ez a immunanyagos terápiás kérdés. Bíztam benne, hogy majd a PTE csapata rástartol a lehetőségre. Igazából ez a lehetőség már jó ideje fenn áll, szerintem Boris-t is gyógyultak vérével kezelték, mivel más ennyire hatásos gyógyszer egyenlőre nincs, a vérrel vagy vérplazmával történő kezelés. Biztos hogy volt egy kis szerepem a terápia beindulásában, mert ezt már hetekkel ezelőtt is megtehették volna, de a noszogatásom előtt valahogy elsiklottak felette / mellette. Mindegy, lényegtelen, most már hála az égnek sínen van az ügy. :)
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ez a kormány oldalán, közvetlenül az Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM oldalán megjelent mai remek hírnek a szérumterápiával kapcsolatban. A jelentkezőknek az elérhetőségek természetesen ott vannak a hír végén. (szó szerint vette át a PS is, a hibával együtt... :))
Engedéllyel rendelkező ellenszérum előállításához keresnek gyógyult donorokat

A sajtóban sok-helyen jelentek meg cikkek a kiemelt fontosságú terápiáról, így hamar szétterjed a hír a lehetséges donorok között. Egyenlőre ez az egyetlen igazán hatásos védekezés a súlyos esetek és halálozások kivédésére.
Koronavírus-fertőzésen átesettek jelentkezését várják vérplazmadonornak

A Világgazdaság cikke
Ellenszérumhoz keresnek donorokat

A Napi.hu cikke
Koronavírus: Magyarországon is kezdődhet az ellenszérum tesztje

Az ATV cikke
Ellenszérum előállításához keres gyógyult donorokat a minisztérium

A felsorolás nem teljes, csak kiragadott példák. Hála az égnek ebből nem csinálnak (egyenlőre) politikai patáliát. Nagyon fontos dologról van szó, a sajtó még fel sem fogta egészen. milyen súlyú ez a immunanyagos terápiás kérdés. Bíztam benne, hogy majd a PTE csapata rástartol a lehetőségre. Igazából ez a lehetőség már jó ideje fenn áll, szerintem Boris-t is gyógyultak vérével kezelték, mivel más ennyire hatásos gyógyszer egyenlőre nincs, a vérrel vagy vérplazmával történő kezelés. Biztos hogy volt egy kis szerepem a terápia beindulásában, mert ezt már hetekkel ezelőtt is megtehették volna, de a noszogatásom előtt valahogy elsiklottak felette / mellette. Mindegy, lényegtelen, most már hála az égnek sínen van az ügy. :)
Valamit elkutyultam megint, mert a kormány cikkéhez is az origo linkjét raktam be. :rolleyes::) Szóval jól írtam, de rosszul linkeltem. Itt az eddig hiányzó rossz kormányzati link is.
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Engedéllyel rendelkező ellenszérum előállításához keresnek gyógyult donorokat
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 784
65 159
113
Éjjel is jöttek cuccok.
5.000.000maszk
115.000 izolációs köpeny
170.000 teszt

Azóta a nap folyamán jött még 1 gép, meg 2 kamion.
3.120.000 maszk
2.000.000 kesztyű
164 lélegeztetőgép

A videót csak azert tettem be, mert érdekességképpen 0:40-től rajta vannak a lélegeztetőgépek.

Brusszelbol jott Tusktol?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Jóval kevésbé fertőznek azok a betegek, akiknél a koronavírus-fertőzésből való felépülésük után másodszor is kimutatták a vírust - közölték szerdán dél-korai egészségügyi illetékesek. Dél-Koreában több mint 180 olyan esetet jegyeztek fel, amikor másodszor is pozitív lett a vírustesztje a koronavírus-fertőzésből felgyógyult betegnek. A dél-koreai betegségellenőrző és megelőző központ (KCDC) vizsgálatot kezdett, és kiderült, hogy egyik ilyen beteg sem fertőzött meg senkit.
Dél-Korea szerint kevésbé fertőznek azok, akik már egyszer felgyógyultak, de újra elkapták a koronavírust

Európában és a világ más pontjain több állam is a kijárási korlátozások fokozatos enyhítése mellett döntött. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, végre nem mi vagyunk a kísérleti egerek, és ő személy szerint laboratóriumként tekint Ausztriára, ahol lazítottak az intézkedéseken. Az, hogy az európai nemzetek enyhítései milyen következményekkel járnak, egyelőre talány, de keletre már tekintgethetünk tapasztalatokért. A rossz hír, hogy Ázsiában, ahol a koronavírus jóval hamarabb megjelent, mint a mi kontinensünkön, több ország is megpróbált visszavenni a szigorból – vagy eleve lazábban kezelte a kialakult helyzetet –, de ez rosszul sült el. A jó hír, hogy tanulhatunk a hibájukból. A legkézenfekvőbb példa erre Szingapúr, amit sokáig példaként emlegettek a szakemberek a világ előtt a járványkezelésben, mígnem hirtelen kilőtt a fertőzések száma. Pedig ha van ország, amely szinte mindent hibátlanul csinált a vírus megjelenése óta, az épp Szingapúr. Esetük tökéletesen rávilágít arra, mi történik akkor, ha túl korán hisszük el a győzelmet a betegség felett, ahogy arra is, hogy csettintésre nem hozható vissza a két hónappal ezelőtti életünk, bármennyire is szeretnénk.
Szingapúr elvesztette a kontrollt a járvány felett, és ez intő jel a világnak
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and laiki

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-koronavirust-felismero-bioszenzort-fejlesztettek-ki-8032322/
"Egy kutatócsoport Svájcban olyan bioszenzort fejlesztett ki, amely felismeri a koronavírust és mérni tudja a koncentrációját.
A Svájci Szövetségi Anyagtudományi és Technológiai Laboratórium (Empa) kedden számolt be honlapján az új módszerről, amit az Empa, az ETH Zürich és a Zürichi Egyetemi Kórház kutatói fejlesztettek ki. Az eljárás képes mérni a koronavírus koncentrációját forgalmas helyeken valós időben. Az érzékelő munkába állítása lehetővé teszi a járvány mihamarabbi megállítását – hangsúlyozza a közlemény.
Az új érzékelő működésének demonstrálására a kutatók a koronavírussal közeli rokonságban álló, és 2003-ban Kínában járványt okozó SARS-CoV vírussal tesztelték a módszerüket.
A teszt igazolta, hogy az érzékelő világosan különbséget tud tenni a két vírus nagyon hasonló RNS-szekvenciái között és az eredmény perceken belül elkészül – magyarázta Csing Vang, a kutatócsoport tagja...
...A tudós hangsúlyozta, hogy az érzékelőt még széles körben nem lehet bevetni, ahhoz még további fejlesztésre van szükség. Vang szerint azonban egy éven belül elkészülnek, s ha kellő forrás áll rendelkezésükre, akár még hamarabb is."
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/valtozhat-az-idoseknek-jaro-idosav-a-boltokban-8031965/
"Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével – értesült a Magyar Nemzet...
...Információnk szerint nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet. Vagyis az első hét végi napon mindenki számára visszaállhat a korábban megszokott menetrend a családi időtöltésre való készülődés eddigi szokásaival. Eszerint szombaton az idősebbek is mehetnének vásárolni, de továbbra is tanácsos otthon maradniuk akkor, amikor sokan vannak az áruházakban...
...A korlátozások bevezetésekor elrendelt 9-12 óráig tartó idősáv kapcsán leginkább a szombati napon megszokott bevásárlások kényszerű változása miatt emeltek szót a vevők, ahogy a kereskedők is. A forgalmi adatok szerint a boltokban jellemzően az egyik legforgalmasabb nap a héten a szombat. A háromórás kieső idővel viszont az élelmiszerek értékesítése átalakult, miközben az internetes kiszállítások piaca túlterheltté vált. Azaz a fogyasztás továbbra is összességében élénk, de korlátozott a lakosság körében, amit a hagyományos üzletek így nehezebben tudnak kielégíteni. Mivel a kereskedelemben nap mint nap felelősen kezelik a járványhelyzetet, illetve a vásárlók java elsajátította mostanra az otthonmaradással járó felelős társadalmi hozzáállást, felkészülten a tömeges megbetegedésekre, fontolóra veheti a kormány az enyhítést – jelezték nem hivatalos forrásaink."
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Kisebb kitekintés következik az olasz fanpege.it sajtón keresztül főként a vakcina fejlesztésre és gyógyításra koncentrálva a cikkeikből.

2020. ÁPRILIS 22
A németek is lázas vakcinafejlesztésben vannak. Ahogy nézem, a többieket látva ők is "leengedték a lécet" a tesztelések előtt, hogy így hamarabb meg tudják majd kezdeni a III. fázisú humán és klinikai teszteket a vakcinájukkal. Egyszerre kettő variációval is tesztelnek. Most itt nem világos a számomra, hogy kik a valódi fejlesztők, több cég és intézet is fel van sorolva. Gondolom ők is mindent egyesítenek a siker érdekében. A nevek: A német Paul Ehrlich Intézet (PEI), a Biontech cég, a Pfizer gyógyszergyár. Az év végére várják a gyárthatóságot, a III. fázist júniusban tervezik elindítani.
"A Német Szövetségi Vakcina Intézet a koronavírus-oltás kísérleti tesztelési idejének megtervezését kezdi meg, melyeket a Biontech fejlesztett ki, amely Mainzban egy olyan vállalkozás, amely az ágazatra szakosodott és együttműködik a Pfizer gyógyszergyártó társasággal. Ezek úgynevezett mRNS-oltások, amelyek célja az emberi testben a betegség ellenanyagainak előállítása."
Sok sikert kívánok nekik, remélem minket is kihúznak a csávából.
Coronavírus vakcina, indulnak a humán tesztek Németországban: egészséges önkéntesekkel végzett kísérletek
vaccino-laboratorio-300x225.jpg


2020. ÁPRILIS 22
Svájcból reményt-keltő híren érkeztek a vakcina fejlesztés és gyártás területéről. Megj.: de azért ezen az úton még végig is kell előbb haladni, és sok a buktató, a csapda. Én a magam részéről sikert kívánok nekik, így mi is hozzájutnánk a vakcinához, hazai gyártásból persze. Idézetek a cikkből:
"Martin Bachmann professzor, a nemzetközileg elismert vakcinológus és immunológus bejelentette, hogy egy SARS-CoV-2 koronavírus oltóanyag már októberben készen állhat, és egy hónapon belül beadható az egész svájci lakosságnak. A nem fertőző részecskékre alapozott készítményből milliónyi adagot lehet legyártani rövid idő alatt.
Martin Bachmann professzor, a nemzetközileg elismert vakcinológus és immunológus bejelentette, hogy egy SARS-CoV-2 koronavírus oltóanyag már októberben készen állhat, és egy hónapon belül beadható az egész svájci lakosságnak. A nem fertőző részecskékre alapozott készítményből milliónyi adagot lehet kifejleszteni rövid idő alatt.
A koronavírus vakcina készen állhat már októberre , és az adott hónapban még nem fogják beadni a teljes svájci lakosságnak, illetve mintegy 8,5 millió lakosnak. Később világszerte is elérhetővé válik. Erről az ENSZ Sajtószövetségével (ACANU) az interneten keresztüli sajtótájékoztatón jelentette be Martin Bachmann professzor, a Berni Egyetem immunológiai tanszékének vezetője, az Oxfordi Jenner Intézet Jenner Intézetének vakcinatudományi professzora a Saiba Biotech biotechnológiai társaság társalapítója, amely a svájci egyetemmel együttműködik az oltás kifejlesztésében.
A tudós kijelentette, hogy csapatának "reális" esélye van arra, hogy a készítményt e nagyon rövid időn belül kidolgozza. Ez egyértelmű lenne az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megbízhatónak ítélt időkhöz képest, amely előírja a SARS-CoV-2 koronavírus elleni biztonságos és hatékony oltás forgalomba hozatalát 12-18 hónapon belül (bár néhány a gyógyszergyárak és a laboratóriumok szerint még szorosabb idő lehetséges). A kétség azzal kapcsolatos, hogy a vakcina forgalomba hozatala előtt meg kell felelnie az 1., 2. és 3. fázis klinikai vizsgálatának (emberi tesztek) , amelyben egyre több önkéntes résztvevő vesz részt - több ezer -, Ezenkívül hosszú követési periódusra van szükség a gyógyszer hatékonyságának és mindenekelőtt a biztonságosságának meghatározásához. Sőt, senki sem akar millió embernek olyan készítményt adni, amely valószínűleg károsabb, mint a megoldandó probléma. A svájci oltás esetében az idő még rövidebb lenne, mivel a klinikai vizsgálat, amint azt Bachman professzor rámutatott, augusztusban kezdődik, későn, összehasonlítva más, már az 1. fázisba lépett készítményekkel , és egy esetben (egy kínai oltás) a 2. szakaszban lévővel is.
De hogyan működik a svájci oltás? Bachmann professzor kifejtette, hogy ez egy " vírusszerű " készítmény, amely nem fertőző részecskékre épül, és nem a legszokásosabb készítményként használ gyengített vagy inaktivált vírusokat. Egyszerű szavakkal: ez a készítmény arra utasítja az immunrendszert, hogy felismerje az S fehérjét ( Spike ), amelyet a koronavírus felhasznál az emberi sejtek falán a behatolásra (az ACE2 receptorhoz való kötés után ), és bejuttatja őt a sejtbe, ezzel módot adva a replikációs folyamatnak a fertőzés kórokozója , az úgynevezett COVID-19 ."
Az Olasz-angol vakcina szeptemberben kész
Egy másik oltóanyagjelölt, amelyet az olaszországi Advent-Irbm olasz cég , az Oxfordi Egyetem Jenner Intézetével együttműködésben dolgozott ki, akár szeptemberben is kész lehet. A preklinikai tesztek bizonyították a hatékonyságot és biztonságosságot, ezért április végére 550 egészséges önkéntesen tesztelik őket Nagy-Britanniában. Ha sikeresen teljesíti a teszteket, szeptemberben be lehet adni az egészségügyi személyzetnek és a bűnüldöző szerveknek. Ezen okból is igazolni kell a klinikai vizsgálat ütemezését.

Hááát... én nem is tudom....ez így elég vadul hangzik, de legyen igaza a profnak. Nagyon bízik magukban, hogy minden sikerül nekik.
A svájci antikoronavírus oltóanyag valószínűleg készen áll októberre: "Adagok millióinak"
vaccino-638x425.jpg


2020. ÁPRILIS 21
Lassan kiderül, az angoloknak Oxfordban miért sikerült ilyen hamar előre haladniuk az oltás kifejlesztésében. "Természetesen" NEM a nulláról indultak, hanem jelentős un. "handicap"-pel (azaz előnnyel) indultak neki az új koronavírus elleni vakcina fejlesztésnek. A vakcina fejlesztési program 80% -os sikerre számít. (vagy is ekkora hatékonyságot várnak az immunitás megszerzésében a társadalomban, de ez a beoltottakra értendő)
Idézet:
"A Mers coronavírussal kapcsolatos munka már folyamatban volt Oxfordban
Egy másik Oxford-csapat tagja, Andrew Pollard professzor szerint az Oxford-projekt gyorsasága annak köszönhető, hogy a Sars és Mers koronavírusok már az utóbbi években járványokat követték el. "Amikor ez az új vírus kialakult, az Mers coronavírussal kapcsolatos munka már folyamatban volt Oxfordban, és egy oltást teszteltek emberekre. Amikor januárban felfedezték az új koronavírus genetikai kódját, nagyon gyorsan előállíthatták ezeket az új vakcinákat." magyarázta a szakértő, kiderítve: "A laboratóriumban fejlesztették ki őket és egy oxfordi gyártóüzembe vitték, hogy előkészítsék az első adagokat a tesztekhez". "Ha a tanulmányok sikeresek, akkor nagy technikai akadályok vannak a világ számára szükséges oltások millióinak , több tízmilliónak, sőt akár milliárdnak a beadásához", figyelmeztette azonban a kutató, emlékeztetve: "Ez folyamat egy nagyon eltérő termelés, hogy ilyen nagy mennyiségű oltást lehessen előállítani. A világszerte történő terjesztés lehetősége meglehetősen korlátozott "
Ez ugye egy nagyon rossz hír, ami sajnos összecseng azzal amit már többször emlegetettem, hogy nem áll rendelkezésre (egyenlőre csak !!!!) ehhez a vakcinához kipróbált jól működő nagyüzemi gyártási technológia, így azt is meg kell oldani az őszig. Hála az égnek ezen is dolgoznak már.
Nagy-Britanniában megkezdődik az emberek vakcinázási kísérlete: "Szeptemberben már elérhető"
vaccino-laboratorio1-300x225.jpg


2020. ÁPRILIS 21
Tömeges szerológiai tesztelés kezdődött el olaszországban Lodi, Cremona, Bergamo és Brescia megyékben. Április 29-től az egész régióra kiterjesztik a teszteket.
"Melyik polgár kapja meg először
Gallera tanácsos ezután elmagyarázta, hogy a végrehajtandó teszteket a Pavia Poliklinika fejleszti és "egy vérmintából állnak ", amellyel ellenőrizni lehet a koronavírus elleni antitestek jelenlétét vagy hiányát, valamint igazolni, hogy ezek semlegesítik a Covid új expozíciója esetén."
Gallera: "Szerológiai vizsgálatok Lombardia egész területén április 29-től kezdve"
GettyImages-147944073-638x425.jpg


2020. ÁPRILIS 22
Szintén az előző cikkben szerológiai vizsgálatokról egy mai friss cikk.
Április 23., csütörtöktől kezdődik a szerológiai vizsgálatok Bergamo, Brescia, Cremona és Lodi Lombardia területén
LP_11283781-300x225.jpg
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
  • Tetszik
Reactions: zztop

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
355
2 061
93
Fény az alagút végén?! Trendforduló a járványhelyzetben?! Már alig várom ....


"Napok óta egy fél ország azt találgatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pontosan mire alapozta azt a kijelentését, hogy a járvány május 3-ára fut fel szakértők szerint. Egy nemzetközi, a járványgörbék lefutását előrejelző modell szerint valóban május elején léphet új, csendesebb szakaszába a járvány hazánkban."

2020. április 22. 17:49
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-azt-mutatja-amire-orban-viktor-szamit-427702