Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 823
31 827
113
https://index.hu/kulfold/2020/04/25/brazilia_manaus_tomegsirok_koronavirus_argentina/
"Tömegsírokat ásnak az Amazonasban a koronavírus áldozatai miatt
Az összeomlás szélére került a koronavírus-járvánnyal küzdő brazil egészségügy, írja jelentésében az Associated Press hírügynökség, ami szerint a kórházak, halottasházak és temetők sem bírják a terhelést a járvány közepén..."

Az Amazonasban (a folyóban) ásnak tömegsírokat? Tipikus indexes fogalmazás... Amazonas államban, Manausban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Egy kis statisztika. A nyers adatok:

00t-bl-zat.png


A halálozási adatok:
01hal.png

02hal.png

03hal.png


A halálozások számából becsülhető összes fertőzött száma:
04hal.png

05hal.png


Korrigáltam a feljebb közölt friss intenzív adatokkal (minden harmadik lélegeztetőre kerülő beteg meghal) és elkezdtem beleszámítani a felgyógyulókat is, az alapján, amit a kijárási korlátozásoknak a halálozási statisztikára gyakorolt hatása alapján késleltetve látok. Nos ez alapján egyre inkább úgy néz ki, hogy itt május első felében tényleg csökkenni kezd az aktív fertőzöttek száma! Legalábbis ha a halottak nem hazudnak...
Két kiegészítő statisztika, az egyik a halottak, becsült fertőzöttek és regisztrált fertőzöttek növekedésének korrelációjáról (a becsült összes fertőzött a halálozásból fakad, így annak összefüggése biztosan nem véletlen), hogy mennyire lehet kiindulni a regisztrált fertőzöttek számából, tekinthetőe e egyfajta átlagnak az is (no, inkább nem):
06hal.png


A másik pedig a trendvonalak alakulása a nyers számokból vett öt és tíznapos növekedési átlagok alapján:
07trend.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 912
113
  • Tetszik
Reactions: zeal

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A koronavírus-járvány elleni harcban kevés ország vizsgázott eddig jól. A néhány jó példa – Tajvan, Dél-Korea – mellett viszont elsikkadt egy szintén ázsiai sikertörténet. Vietnamban pontosan három hónappal az első pozitív koronavírus-teszt után elkezdtek lazítani a korlátozó intézkedéseken, miután ennyi idő alatt mindössze 270 fertőzött beteget regisztráltak, és a világban már közel 200 000 halálos áldozatot szedő vírus a 95 millió lakosú országban senkit nem ölt meg. A koronavírus elleni harc vietnami fordulóját nem túlzás elképesztő sikernek nevezni, de ennek részletezése előtt, a teljes tisztánlátás érdekében, szükség van egy apró közbevetésre. Ahogy a kínai járvány számai esetében, úgy itt sem lehet kizárni, hogy az országban a világ egyik legszigorúbb diktatúráját irányító Vietnami Kommunista Párt nem bontja ki az igazság minden részletét. A vietnami sajtó szabadságát a Riporterek Határok Nélkül friss jelentése 180 országból a 175. helyre rangsorolta. De a kétkedőknek érdemes elolvasniuk az amerikai járványügyi hatóság emberének szakvéleményét: „a vietnami munkatársaimmal folytatott beszélgetések alapján semmi jele annak, hogy ezek a számok ne lennének valódiak”. És azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ha Vietnamban valójában tízszer ennyi megbetegedés volt, még mindig bőven sikerről beszélnénk. Pedig ha volt ország, amely eleve handicappel indult ebben a járványban, az mindenképpen Vietnam volt. A Kínával közel 1500 kilométeres közös határral rendelkező ország volt a hetedik a világon, ahol regisztráltan megjelent a koronavírus. Január 13-án egy kínai férfi Vuhanból Vietnam fővárosába, Hanoiba utazott meglátogatni ott élő fiát, 10 nappal később pedig mindkettejük tesztje pozitív lett. Franciaországban másnap, Olaszországban és Spanyolországban pedig csak egy héttel később bukkant fel az első fertőzés, mégis, ezekben az országokban nagyságrendekkel rosszabbul alakult a járvány. Vietnamban április 23-án kezdtek el lazítani a korlátozásokon, amikor már egy teljes hete nem regisztráltak új fertőzést, és csak 44-en voltak, akik nem épültek fel a betegségből. A három európai ország mindegyikében csak ezen a napon többen haltak meg, mint ahányan Vietnamban három hónap alatt összesen megbetegedtek. Szemben a sokkal gazdagabb Szingapúrral, Tajvannal és Dél-Koreával, Vietnamban nem high-tech varázslatokkal sikerült még ezeknél az országoknál is sikeresebbnek lenni a vírus elleni harcban. A délkelet-ázsiai országban tömeges, de irányított teszteléssel, a fertőzöttek alapos kontaktkutatásával és tömeges karanténokkal sikerült szinte csodát tenni. Ezeket a világon máshol is alkalmazták, Vietnamnak azonban volt két adu ász is a kezében: friss tapasztalat hasonló járványok elleni küzdelemben, valamint a paranoiát súroló bizalmatlanság Kínával szemben.
Az elsők közt kapták el a koronavírust, mégsem halt meg senki

Önmagában a legmegbízhatóbb védőfelszerelés is kevés lenne segítségnek, de ameddig még ezek az alapok is hiányoznak, az életüket teszik kockára a világban az egészségügyi dolgozók, akik a koronavírusos betegeket próbálják gyógyítani. A helyzetükön ront a képzés- és információhiány, és – mint Spanyolországban történhetett – még az is visszaüthet, ha alapvetően jó munkakörülményekhez voltak szokva.
Arcul csapva érezzük magunkat, üzente az olasz ápoló
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 912
113
Nos, lássunk egy újabb gyöngyszemet:

Egyszerre vagyok dühös és szomorú
"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelőssége, hogy 100 beteg és 40 dolgozó betegedhetett meg a Szent Imre kórházban."
https://mandiner.hu/cikk/20200425_egyszerre_vagyok_duhos_es_szomoru

Felkészült a tömeges megbetegedésekre a Szent Imre Kórház
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://magyarnemzet.hu/belfold/fel...desek-ellatasara-a-szent-imre-korhaz-8044859/

A Szent Imre Kórház felkészült a tömeges megbetegedésekre
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette, hogy a szűrési szám kimagasló a kórházban, eddig 1926 laborvizsgálatot végeztek el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...zult-a-tomeges-megbetegedesek-ellatasara.html

Megmutatjuk, hol kezelik a koronavírusos betegeket a Szent Imre Kórházban - videó
"A Szent Imre Kórházban az orvosok azt mondták: minden védőfelszerelés rendelkezésre áll, és biztonságban érzik magukat az orvosok, ápolók."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...irusos-betegeket-video-szent-imre-korhaz.html

Vajon, sokak nagy kedvence a Magyar Hang, és a DK-s XI. kerületi kontár fake newst tolna? Ahol 100 beteg és 40 dolgozó koronavírusos, oda nem szokták beengedni a médiát, sőt, ilyen helyekre főleg az jellemző, hogy alig látni holmi Karácsonyokat, Gyépésnémetheket, lásd még: Pesti út és a megbetegedések.

Annak is van szépsége, hogy a XI. kerületi polgármester a saját kórháza helyett a MHból informálódik. Ha ilyen okos, lassan kiköltözhet bezzegromániába is!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Hogy lesz itt bármiféle védőoltás?

WHO: Nincs bizonyíték, hogy ne lehetne újrafertőződni

Szombati közleményében arra figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy a jelenlegi ismeretek szerint nincs bizonyíték arra, hogy ne lehetne újrafertőződni az új típusú koronavírussal, még akkor sem, ha antitestek maradnak a már felgyógyult beteg vérében. Éppen ezért egyelőre ellenzik a koronavírus-immunitási útlevelek kiadását, amelyek súlyosbíthatják a helyzetet.

Szintén óvatosságra intettek a koronavírustesztek kapcsán, amelyek közül a meglévő antitesteket vizsgáló típusok pontossága és megbízhatósága meglehetősen nagy szórást mutatott.
A WHO közleménye szerint a hasonló megbízhatatlan tesztek szintén problémákhoz vezethetnek, ugyanis

  • vagy negatív eredményt mutatnak fertőzött betegnél,
  • vagy nem fertőzött betegeknél mutatja ki a vírus jelenlétét.
A WHO szerint mindkét tévesztés súlyos következményekkel járhat a járvány irányítás alatt tartására nézve.

A WHO által említett koronavírus-immunitási útleveleket Chilében kezdenék elsőként kiosztani, hogy a víruson már átesők újra, biztonsággal munkába állhassanak, de Nagy-Britanniában is felmerült ez a lehetőség. Ugyanakkor a WHO meglátása szerint jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a meglévő antitestek valódi, tartós védelmet nyújtanak az újrafertőződés ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 912
113
Napi index, biztos lesz még pár, de természetesen ISMÉT a kórház válasza nélkül (halál véletlenül ők kekeckedtek a Pesti út kapcsán ...):

A kórházban koronavírusos lett és meghalt a nagymamám
https://index.hu/belfold/2020/04/24/szovetseg_utca_kezelt_betegek_koronavirus_fertozes/

Közben eszembe jutott, hogy vajon kivitték-e a nőt március 8. előtt, hogy megnézze ahová át akarták vinni? Vajon nem-e a Pesti útra akarták átvinni? Csak kérdezem, főleg a MH fake newsa után.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Munkanélküli segély, munka és étel nélkül emberek ezrei állnak sorba hogy ételt kapjanak. Új fejlemény a vírus kezelésével kapcsolatban? Fertőtlenítő - injekció és a nap. Angol, magyar felirattal.
Lehet engem piszkálni amikor olyan a csillagok állása, a telihold, vagy éppen jön egy fronthatás, de egyvalami biztos: ennek ellenére nagyrészt igazam szokott lenni, az idő bebizonyítja. Így van ez most is. Én már márciusban kifejtettem azt, hogy júniusig valahogy ki kell húzni az időt, mert a napfénnyal és a meleggel, na meg a baktériumokkal a természet is segíteni fog nekünk, ha meg nem is szűnik CSAK ETTŐL a vírus terjedése, DE KOMOLY SEGÍTSÉG LESZ MAJD. Igazam lett. Ezt ugye csak én mondtam, és amíg ezt tudományosan, pontosan, labortesztekkel nem vizsgálták meg, csak egy hétköznapi állításnak tűnt, ahogy sokan mások mást állítottak. Szóval a természet VALÓSZÍNŰLEG segíteni fog nekünk kb. szeptember végéig, max. október közepéig, de addigra sokkal jobban készen kell állnunk a második hullám elkezdődésére. Azért lesz / lehet második hullám, mert túl jól csináljuk az elsőt, alacsony lesz az átfertőzöttség, vagy egy másik olyan mutáció érkezik, ami ellen nem véd az első fertőzés sikeres átvészelése és az ellenanyagok megléte a szervezetünkben, vagy csupán az időjárási körülmények alakulás újra kedvezni kezd a terjedésnek, az influenzához hasonlóan. Szóval van mit csinálnunk az őszig. A sikeres harchoz fel kell készülni eszközökkel, adatbázisokkal is, példaként említhetem a betegségen átesettek listába szedése, mivel az ő vérplazmájuk remélhetőleg még később is magas szinten tartalmazza majd az ellenanyagot. Ha ez így lesz, azzal részben tárolás is könnyebbé válik, hiszen az emberek a saját vérükben tárolják a legfontosabb és leghatásosabb gyógyszer készleteket, nincs szükség drága és felesleges speciális tároló raktárakba felhalmozni a készlet nagy-részét, mert a legjobb tárolás maga az ember. Nincs se gép, se tárolás, se költségvonzata, nem jár le a szavatossága. Remélhetőleg már lesz addigra gyógyszer vagy gyógyszer koktélok, amik segítenek a súlyos eseteket a minimumra szorítani, a védőeszközök és a gyakorlat pedig a terjedést is alaposan lecsökkenti. Ha az égiek is úgy akarják, talán addigra sikeresen befuthat a teszteket végig "megugró" vakcina is, talán 2-3 is. De ebben csak reménykedhetünk, szóval van miért imádkozni addig is. A kilátásaink tehát most sem rosszak. Akkor lehetnek azok, ha nem lesz addigra sem hatásos nagy-tömegben elérhető veszélytelen antivirális készítmény ellene, sem használható ÉÉÉSS szintén veszélytelen, magas hatékonyságú, nagy tömegben gyártható vakcina sem. Egyenlőre ugye a különböző hatásmechanizmusú vakcinák nagy-tömegű előállítására sincs meg a szükséges ipari technológia, ezért a gyógyszer és vakcina fejlesztésekkel párhuzamosan azon is gőzerővel kell dolgozniuk a biokémikusoknak, géntechnológiai szakembereknek. Tehát lazsálásra sehol sincs lehetőség. Ami biztos, hogy EÜ háttér az egyéni védőeszközökkel a teljesen létrejön, rutinná válik az elkülönülés, egymás védelme, és addigra a védőeszközökből is fel leszünk töltve, a lakosság is, mivel a gyártókapacitások minden védekezés szükséges komponensből, a gumikesztyűtől a maszkokig, fertőtlenítőkig, az EÜ számára létfontosságú eszközökig, mint. pld. gépek (lélegeztető, PCR, stb.) és eszközök (az egyszerűbb egyéni felszereléseken át a túlnyomásos szkafanderes védőruhákig, a többször is használhat védőeszközök fertőtlenítő rendszeréig stb.) készen állnak majd a védekezésre. Szóval a "mind meghalunk" sopánkodást és jajgatást el lehet felejteni mindenkinek, mert annyira nem rosszak (egyenlőre) az idei évre szóló kilátások. Ha jelentősen romlanának, azt tőlem valószínűleg úgy is az elsők között hallanátok. Ha esetleg csapadékosabb lenne a nyár második fele, az augusztus és szeptember is (volt már ilyen, pld. a 2005-ös év), a vírusnak és a terjedésének az sem kedvez, tehát a természet októberig segíteni fog nekünk a napfénnyel, a meleggel, az esővel, a rohamosan növekvő számú baktériumaival. Addig is tartsunk ki, amíg, 1 - 1,5 hónapon belül nagyobb fokozatra kapcsol a természet (ahogy azt március elején már írtam), hogy ne legyen túl magas a vírus terjedés. Az sem baj ha nem túl alacsony, az arany középút megfelelőnek tűnik, különösen, hogy már van egy hatásos gyógyszerünk is, hogy a súlyos eseteket is van mivel kezelni, gyógyítani. Kitartás !!! :) El fog múlni ez a rémálom. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 912
113
Nos, lássunk egy újabb gyöngyszemet:

Egyszerre vagyok dühös és szomorú
"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelőssége, hogy 100 beteg és 40 dolgozó betegedhetett meg a Szent Imre kórházban."
https://mandiner.hu/cikk/20200425_egyszerre_vagyok_duhos_es_szomoru

Felkészült a tömeges megbetegedésekre a Szent Imre Kórház
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://magyarnemzet.hu/belfold/fel...desek-ellatasara-a-szent-imre-korhaz-8044859/

A Szent Imre Kórház felkészült a tömeges megbetegedésekre
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette, hogy a szűrési szám kimagasló a kórházban, eddig 1926 laborvizsgálatot végeztek el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...zult-a-tomeges-megbetegedesek-ellatasara.html

Megmutatjuk, hol kezelik a koronavírusos betegeket a Szent Imre Kórházban - videó
"A Szent Imre Kórházban az orvosok azt mondták: minden védőfelszerelés rendelkezésre áll, és biztonságban érzik magukat az orvosok, ápolók."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...irusos-betegeket-video-szent-imre-korhaz.html

Vajon, sokak nagy kedvence a Magyar Hang, és a DK-s XI. kerületi kontár fake newst tolna? Ahol 100 beteg és 40 dolgozó koronavírusos, oda nem szokták beengedni a médiát, sőt, ilyen helyekre főleg az jellemző, hogy alig látni holmi Karácsonyokat, Gyépésnémetheket, lásd még: Pesti út és a megbetegedések.

Annak is van szépsége, hogy a XI. kerületi polgármester a saját kórháza helyett a MHból informálódik. Ha ilyen okos, lassan kiköltözhet bezzegromániába is!

Erre alapozták:
A tatabányai kórház betegápolója a 41 éves férfi, aki koronavírus áldozata lett
"A betegápoló felesége az Indexnek viszont megerősítette, hogy férjéről van szó. Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek. A férfi halálhírét később megerősítette az RTL Híradónak a kórház főigazgatója is. A férfit a székesfehérvári kórházban kezelték, itt is halt meg."
https://index.hu/belfold/2020/04/25..._41_eves_ferfi_aki_koronavirus_aldozata_lett/

A Magyar Hang cikke ugyanerről:

A tatabányai kórházban is tombol a járvány: egy dolgozó elhunyt
https://magyarhang.org/belfold/2020...zban-is-tombol-a-jarvany-egy-dolgozo-elhunyt/

Székesfehérvárott ...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Most már akkor remélem mindenki előtt világos, hogy miért kell hazaküldeni a kórházból azokat akiknek nincsen feltétlen szüksége ott feküdni.
https://magyarhang.org/belfold/2020/04/25/kitort-a-jarvany-a-szent-imre-korhazban-is/
Nem tudjuk, hogy az operatív törzs által publikált mintavételi adatokba mit számítanak bele. Ha a vérvételes teszteket is, akkor elég nagy a baj
Erre még én is tudom a valaszt, nem. Csak a hivatalos PCR teszteket kommunikálják a hivatalos statisztikában, a vérvételes gyorsteszteket nem. Ezert járunk 60.000-nél, miközben kb. 1.500.000 tesztet hoztunk be. Tehát a mentők által élvezett gyorstesztek sincsenek bent a naponta frissített számokban.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Nos, lássunk egy újabb gyöngyszemet:

Egyszerre vagyok dühös és szomorú
"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelőssége, hogy 100 beteg és 40 dolgozó betegedhetett meg a Szent Imre kórházban."
https://mandiner.hu/cikk/20200425_egyszerre_vagyok_duhos_es_szomoru

Felkészült a tömeges megbetegedésekre a Szent Imre Kórház
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://magyarnemzet.hu/belfold/fel...desek-ellatasara-a-szent-imre-korhaz-8044859/

A Szent Imre Kórház felkészült a tömeges megbetegedésekre
"Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette, hogy a szűrési szám kimagasló a kórházban, eddig 1926 laborvizsgálatot végeztek el, ami a szűrési átlag ötszöröse."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...zult-a-tomeges-megbetegedesek-ellatasara.html

Megmutatjuk, hol kezelik a koronavírusos betegeket a Szent Imre Kórházban - videó
"A Szent Imre Kórházban az orvosok azt mondták: minden védőfelszerelés rendelkezésre áll, és biztonságban érzik magukat az orvosok, ápolók."
https://www.origo.hu/itthon/2020042...irusos-betegeket-video-szent-imre-korhaz.html

Vajon, sokak nagy kedvence a Magyar Hang, és a DK-s XI. kerületi kontár fake newst tolna? Ahol 100 beteg és 40 dolgozó koronavírusos, oda nem szokták beengedni a médiát, sőt, ilyen helyekre főleg az jellemző, hogy alig látni holmi Karácsonyokat, Gyépésnémetheket, lásd még: Pesti út és a megbetegedések.

Annak is van szépsége, hogy a XI. kerületi polgármester a saját kórháza helyett a MHból informálódik. Ha ilyen okos, lassan kiköltözhet bezzegromániába is!
Ez amúgy elég durva rémhírkeltés.

Szent Imre Kórház
DK - Magyar Hang 40 fertőzött dolgozó

A kórház főigazgatója
Minden dolgozót leteszteltek, mki negatív