Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 291
17 359
113
Hoppá :D

95737499_2926298640810650_8483864731038253056_n.jpg
 
M

molnibalage

Guest
Tökéletesen rávilágít a mai helyzetre. A hit erősebb még mindig sokaknál, mint a bizonyítékok.
És ezekből a hülyékből meg lehet élni és a YT is egyre gyakrabban a hülyeséget terjeszti és a valóságot cenzúrázza. Nagy kegyesen néha kivág egy két konteós hülyét, de kb. ennyi...
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 328
13 661
113
A cikk szerzőének, mint egy falat kenyér, úgy kellett a hír a F-35B és C modellek sebességkorlátozásáról.
Ez az a hír, ami egyelőre még nem is világos, hogy miképp is kell érteni.
Viszont erre van felfűzve az egész írás, hogy "mert a légi harcászatban a gyorsaság az egyik kulcs paraméter". Igen, az egyik. De a mai komplex hálózat alapú avionika és alacsony észlelhetőség rendszerében már nem feltétlen a legfontosabb tényező.

Most magyarázhatod, miképp is néz ki egy eszköz fejlesztése. A B/C gondját nyilván meg lehetett volna oldani - elég pénzzel. Mivel azonban a prioritási listán hátul volt, így nem érte meg. De pl. a felszállás előtti rugóstag oszcilláció az gond volt - megszerkesztették hetek alatt, mert az meg fontosnak lett ítélve.
(BTW a NAVY újabban megfogalmazott stratégiája szerint a hordozókat sokkal messzebbre vissza kell vonni az új fenyegetések miatt, így standoff fegyók indítása lesz az F-35/F-18 kombó feladata (mint az LRASM), arra meg a speed pont nem a legfontosabb, oda hatótáv kell).

A Szu-57 meg ebben nyilván jobb a nagyobb sebesség (bár olvasom nekik is meggyűlik a bajuk az SC fogyasztással) - de megintcsak ott van, hogy mi a prioritása a hadvezetésnek. Ha nekik a sebesség, akkor az - de mondjuk AA platformként inkább fontos, mint AG esetében, mint az F-35. Amúgy mai napig nem értem a gépet miért folyton az F-35-el vetik össze, holott az F-22 kategóriába lőtték be inkább. A nagy sebesség pont ott a lényeges, az indítólendület meg az elfarolás képessége miatt (ennek a gépnek meg főleg, mivel az LO értéke nem annyira optimális).
 
M

molnibalage

Guest
Már nem tudom ki és hova posztolta ki az osztrák borhamisítós videót, de köszi. Atomdurva sztori. És rémisztő is egyben...
 
G

Galthran

Guest
sajnos csak annyira emlékszik az átlagember hogy ő volt lópici meg a piócás ember. annál messze több volt, láttam élő előadáson, nagyon kedveltem de zavar hogy csak ezt a két karaktert emlegetik vele kapcsolatban.

ugyanez bujtorral, csak annyit tud róla a többség hogy magyar budspencer, pedig ő is messze több volt annál :/
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
sajnos csak annyira emlékszik az átlagember hogy ő volt lópici meg a piócás ember. annál messze több volt, láttam élő előadáson, nagyon kedveltem de zavar hogy csak ezt a két karaktert emlegetik vele kapcsolatban.

ugyanez bujtorral, csak annyit tud róla a többség hogy magyar budspencer, pedig ő is messze több volt annál :/



A lottó reklámokban is bírtam Szilágyit. :D
Bujtort meg a Sándor Mátyásban is,mondjuk a Szomszédok gáz volt.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 088
3 017
113
Ezt en amikor leirtam annak idején én voltam a szarember


Normálisan probálok neked válaszolni.......te egy mondatból csak a szavakat érted (ez nem rossz)...egy AO...MB...HPASP..AS...mondatokat tud értelmezni...ezért elfogadjuk tőlük....egyenlőre nagyon ,nagyon messze vagy ettől a szinttől...cikkek linkelésén és flame-s kívúl mást nem tudsz...sokkal,sokkal többet olvass és értsd meg egy nemzet gondolkodását...pl ott van Cinikus....nincs az előbb említett urak szintjén (technológiailag)....de sok összefüggést tisztán lát....szóval hajrá (őszintén írom)...csak sokkal sokkal kisebb arccal.....
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 376
8 563
113
"Valakik katonásdit játszanak Mészáros Lőrinc magántavánál"

https://magyarhang.org/belfold/2020/05/08/valakik-katonasdit-jatszanak-meszaros-lorinc-magantavanal/

Mellékesen ez a részlet is érdekes:

"A nyilvántartásban 4217. helyrajzi számon szereplő tavat 2014-ben szerezte meg Mészáros cége. Ezt követően a bicskeiek által korábban szabadon látogatható tavat körülkerítették, oda sem a horgászokat, sem a kirándulókat nem engedik már. Az ingatlant a mai napig élőerős őrzéssel biztonsági szolgálat védi, amiről mi is meggyőződhettünk ottjártunkkor."
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 337
10 690
113
Az arcoskodás a személyeskedésnél bontakozik ki . Hát én rám pont nem jellemző

5 évig aranysast olvastam míg nem volt internet szóval olvastam eleget:).
...hát nem tudom...én úgy élem meg, hogy mennél többet olvasok és ismerek/tudok, annál inkább úgy érzem, hogy mennyire is olvasatlan és tudatlan vagyok.