Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Valószínűleg ha lenne olyan, mint a játékokban, hogy állásmentés visszatöltése, megtennék. Aztán addig próbálgatnák, amíg sikerül eltalálni az arany középutat.
De sajnos az életben csak egyszer lehet elcseszni egy ilyet, nincs visszacsinálási lehetőség. Utólag persze lehet okosnak lenni, bár az általam fent belinkelt halálozási statisztikák alapján azért annyira nem lett eltúlozva ez, mint amennyire erőlteted. Egyébként még nincs vége, úgyhogy ne aggódj, meg fogjuk látni, milyen lett volna az első kör, ha nem zár le a világ...
"Szeretnék olyan okos lenni előre, mint anyósom utólag!"
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Mindeközben a legfejlettebb, függetlenobjektívex-náci haladóéknál egy Boris, aki még Palmer is:
Az idősek védelmének értelmét vitatta a német zöld polgármester
"'Olyan embereket mentünk meg, akik így is, úgy is meghalnának.' Boris Palmer, Tübingen zöld polgármesterének kijelentése óriási vitát váltott ki. A Zöldek tartományi elnöksége azt javasolta, hogy Palmer önként hagyja el a pártot, de a polgármester azt állítja: félreértelmezték az általa mondottakat."
https://mandiner.hu/cikk/20200511_boris_palmer_idosek_koronavirus_nemetorszag
Lol, hát egyszer mindenki meghal...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Az OORI-t azért kiürítették, az igazgatót meg menesztették.
Még egyszer, utoljára. Cserháti.
A Szuperkórház projektet elqurta. Első rossz pont. Más vette át, sőt szétbontották, külön kezelték, viszont, okt. 13-án nyert Geri, nyert a DKs a 11. kerületben éssss láss csodát, nem ballib telken épül a kórház, el is kaszálta a DKs 11. kerületi vezetés. Ennyi. Ezek után várható volt, hogy ha letagad halottakat ÉS! nem biztosítja az ágyszámokat, bajban lesz. Letagadta. Második rossz pont. Orbán focista. Két sárga után piros jön. Cserhátit leváltották.
Természetesen mellé álltak mindazok akik eleget nyaltak korábban Cserhátinak, nem akartak új embernél, egy új külsősnél újrakezdeni. Orbán leszarta, új külsős jött.
Cserháti ugyan eddig nem mutatta, de tuti két éven belül megmondó ember lesz ballib oldalon. Bár még nem jöttek elő, ismerve őket biztos villogni fognak vele 2022es kampány során, mint egészségügyi miniszter vagy valami hasonló. Ennyit az OORIról, lapozzunk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Nem azt mondtam és most se azt mondom, hogy kamu az egész helyzet. Csak azt mondom, hogy fel van fújva. Egyébként sosem voltam jobbikos, nem is kötődöm egyetlen politikai párthoz sem.
Minden fel van fújva. Olvass vissza a topik elejére. Két hét alatt elfogyó lélegeztetőket regéltek csak mert. Kezeljük helyén.
Pesti út.
Tarlós is megmondta. geri hibás, de hogy miben, az már jogi kategória. Nem kétséges, hogy hibás, ennek ellenére mindent! tagad, és ken visszafelé és másokra. Mosakszik, mint ahogy haverjai szoktak (Budaörs, Kispest, stb.), nem pedig felfogja, hogy oké, ő a fenntartó, övé a politikai felelősség, de ott a marha igazgató, akié a jogi. Ehhez is hülye. Így viszont annyi jön át, tagadja a menthetetlent. Ebből viszont nem szoktak jól kijönni. Ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Minden fel van fújva. Olvass vissza a topik elejére. Két hét alatt elfogyó lélegeztetőket regéltek csak mert. Kezeljük helyén.
Pesti út.
Tarlós is megmondta. geri hibás, de hogy miben, az már jogi kategória. Nem kétséges, hogy hibás, ennek ellenére mindent! tagad, és ken visszafelé és másokra. Mosakszik, mint ahogy haverjai szoktak (Budaörs, Kispest, stb.), nem pedig felfogja, hogy oké, ő a fenntartó, övé a politikai felelősség, de ott a marha igazgató, akié a jogi. Ehhez is hülye. Így viszont annyi jön át, tagadja a menthetetlent. Ebből viszont nem szoktak jól kijönni. Ennyi.

Pol. ON:
Én se hiszem, hogy ott állt Geri és mondta ne tedd ezt és azt, hanem fogalma se volt róla, hogy mit kell tenni, egyszerűen tényleg nem ért hozzá, Zuglón is látszott, nem tudom mit akartak vele, de látva mennyire kifizetőhely lett a városháza, egyértelmű, hogy volt olyan hülye, hogy elvállalta. Nem vágta a történetet. Sem a hogyant, sem a mit kell tennit. Fel se fogta, pedig volt korábbi tapasztalat külföldről, hogy mi a minimum, hogy ne köszönjön be az idős otthonokba a járvány, miközben azt brekegte, hogy a kormány jár mögötte egy lépéssel és az ő zseniális intézkedéseit, járványra adott válaszait valósítja meg. De ezt csak azért, mert egy kretén. Úgy van nevelve, hogy ne kételkedjen, lelkiismeret és gerinc pedig hiánycikk arrafelé. Történelmileg egyeseknél nem fejlődött ki.
Viszont, még azt se mondanám, hogy aljas, direkt csinálta/csinálja, csak egyszerűen síkbuta. Emellé hülye tanácsadói vannak, mondjuk nem ő küldte őket, de vannak. Ezek mind régi, bejáratott bolsevik módszerekkel operálnak, mint pl. okirat és még ki tudja milyen hamisítások. Felelősöket keres, meghurcol embereket, vsz nem ő, ő csak végrehajtja. A nemzet alkeszének támogatói vannak olyan okosak, hogy neki már gondolkodnia se kell. De pont ezért választották. Ezek amúgy ugyanaz a gárda, akik alatt már buktak egyszer a Nokiás dobozokon, csak ugye megúszták. A hálózat összezárt. De nem tudom mit vártak, hogy jönnek ki jól belőle, főleg ha hazudoznak és mutogatnak!
Az indexnek is volt egy cikke, amit már körbejártunk, hogy a címe totális szopatás több görgítésen át, hogy a végén odavakkantsák, hogy biza kimaradt, hogy a rokon kérte, vigyék haza a mamát. Meg is halt. De ez a média. Ugyanezt teszi mindegyik. Jobbos, balos. Ha elqurják, mindkettő ugyanúgy lapít. De azért ha ismered a dörgést, netán személyes tapasztalatod van, netán még közeli hozzátartozó is dolgozik adott helyen, akkor vágod, hogy akkora qurva nagy probléma nincs sem az egészségüggyel, sem az oktatással, sem a demokráciával, semmivel, mint ahogy a média előadja. Egész jól kezelték ami zajlik, és NEM sorakoznak az emberek temetetlenül a hullaházban, és nem is fognak akkora mértékben sem ellátás hiánya miatt meghalni, mint ahogy szajkózzák. De ugye ez a lélegeztető gép kategória. Korábban keveselték, mint a CTt. A CT ugye kiderült nem is kevés, csak sajnos a választás után. Aztán jöttek, hogy még az is kevés lesz. Majd hogy minek ez a sok lélegeztető, mobilkórház, ágyszám, stb. stb. Ha ismét bedurran majd a járvány, megint kezdik majd elölről.
Egy tény van: ez az ellenzék kormánytól függetlenül nem normális, és sajnos a média is a mundért védi, nem pedig összezár, hogy ezek végre takarodjanak el. Pedig tényleg lenne igény egy normális csapatra balról is, de nem ám Jákob és Bunkóné félékre, hanem normálisakra, akikkel legalább járvány idején meg lehet állapodni egy nemzeti minimumban. Erre kezd rájönni Mesterházy is, csak már késő, mert a pártszövetsége (MSZP-Párbeszéd) 3%on van, és nekik 10 kell a bejutáshoz. Aki pedig van, az meg Soros, aki szerint itthon diktatúra van. Most őszintén, pártállástól függetlenül itt diktatúra van? (Lásd korábban belinkelt ballib, jobber oldal médiáját!)
Pol OFF:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Már az elején mondták, hogy ha kedvezően alakulnak a dolgok, sok olyan hang lesz, miszerint eltúlozták az intézkedéseket.
Ha meg nem ezt tették volna, és itt lett volna katasztrófa, akkor meg te lennél az egyik szószólója annak, hogy nem tettek eleget a járvány megfékezéséért.
Ez egy ilyen sport...
Várj, jön a második kör ősszel, és már nyomni is fogják.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Abban egyetértek, hogy előre nem lehetett tudni. De utólag világosan látszik, hogy az intézkedések eltúlzottak voltak, nem lett volna szükség a világgazdaság bedöntésére.
A svédek semmit nem tettek, nem védekeztek, éssss, mégis szopni fognak ők is gazdaságilag. Még a vírus előtt két évvel, 18 választások utáni költségvetés itthon MÁR számolt gazdasági válsággal. 2018ban! Előre látható volt, de egyszerűbb a vírusra fogni. Vsz ezt látta meg pár ebben profi, és az egyik James Bond részhez hasonlóan felfújták azt, ami szomorú, de biztos lehetett volna kezelni, ha időben lép egyszerre mindenki, nem pedig magára hagyja egy ekkora vízfej az országokat, mint az EU is tette. De ennyi. A járvány valós, félelmetes és vigyázni kell. De ettől még ha összehangolt védekezés zajlik, nem jutunk el idáig, legalábbis ennyi halott papíron sincs. De ehhez NEM olyan vezetők kellenének, akiket SENKI SEM VÁLASZTOTT MEG, alkuk révén jutottak komoly hatalomhoz. Ez így kommunizmus, Brüsszel Moszkva helyett, egyfajta KGST, nem egyéb, ami az első bajnál (olajár, Csernobil, stb.) nem lép, vagy csak későn, és amit lép, azzal tönkreteszi az európai középosztály jólétét. Amit mutattak a járvány kapcsán, azt a szomszédasszonyom pinaszőrszála is képes lett volna megtenni, és még havi 20k eurót se kellett volna a bizottságosdi meg egyéb baromságokért (plusz a családtagok, segítők, EUs vízfej) kifizetni.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Valószínűleg ha lenne olyan, mint a játékokban, hogy állásmentés visszatöltése, megtennék. Aztán addig próbálgatnák, amíg sikerül eltalálni az arany középutat.
De sajnos az életben csak egyszer lehet elcseszni egy ilyet, nincs visszacsinálási lehetőség. Utólag persze lehet okosnak lenni, bár az általam fent belinkelt halálozási statisztikák alapján azért annyira nem lett eltúlozva ez, mint amennyire erőlteted. Egyébként még nincs vége, úgyhogy ne aggódj, meg fogjuk látni, milyen lett volna az első kör, ha nem zár le a világ...
Tom Cruise, A holnap határa
Ésss ott se jött össze! :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
New York egy 10 milliós metropolisz. Egy tízmilliós metropoliszban a mentő szirénája, bármilyen meglepőnek is tűnik elég gyakori lehet.
96156108_10223375761445023_6563968110108344320_n.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and zztop

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Abban egyetértek, hogy előre nem lehetett tudni. De utólag világosan látszik, hogy az intézkedések eltúlzottak voltak, nem lett volna szükség a világgazdaság bedöntésére.
Ha te előre ilyen okosan tudtad akkor miért nem szóltál előre hogy "hajrá világgazdaság, meg ne álljunk"!!?? Ha meg szerinted is csak "utólag látszik világosan", akkor miről is szónokolsz??!!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and zztop

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Mindeközben a legfejlettebb, függetlenobjektívex-náci haladóéknál egy Boris, aki még Palmer is:
Az idősek védelmének értelmét vitatta a német zöld polgármester
"'Olyan embereket mentünk meg, akik így is, úgy is meghalnának.' Boris Palmer, Tübingen zöld polgármesterének kijelentése óriási vitát váltott ki. A Zöldek tartományi elnöksége azt javasolta, hogy Palmer önként hagyja el a pártot, de a polgármester azt állítja: félreértelmezték az általa mondottakat."
https://mandiner.hu/cikk/20200511_boris_palmer_idosek_koronavirus_nemetorszag
Ó de aranyos-kedves bácsi! De ilyen alapon miért üldözzük/zargatjuk szegény gyilkosokat is, hiszen akit megölnek azok úgyis meghalnának előbb-utóbb??!! Bár ahogy figyelem, az ilyen aljasul hülyén gondolkozás mintha egyre inkább német betegség lenne ...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Még egyszer, utoljára. Cserháti.
A Szuperkórház projektet elqurta. Első rossz pont. Más vette át, sőt szétbontották, külön kezelték, viszont, okt. 13-án nyert Geri, nyert a DKs a 11. kerületben éssss láss csodát, nem ballib telken épül a kórház, el is kaszálta a DKs 11. kerületi vezetés. Ennyi. Ezek után várható volt, hogy ha letagad halottakat ÉS! nem biztosítja az ágyszámokat, bajban lesz. Letagadta. Második rossz pont. Orbán focista. Két sárga után piros jön. Cserhátit leváltották.
Természetesen mellé álltak mindazok akik eleget nyaltak korábban Cserhátinak, nem akartak új embernél, egy új külsősnél újrakezdeni. Orbán leszarta, új külsős jött.
Cserháti ugyan eddig nem mutatta, de tuti két éven belül megmondó ember lesz ballib oldalon. Bár még nem jöttek elő, ismerve őket biztos villogni fognak vele 2022es kampány során, mint egészségügyi miniszter vagy valami hasonló. Ennyit az OORIról, lapozzunk.

Halottak le nem jelentését a fehérvári igazgatónál hozták csak fel.
 
G

Galthran

Guest
Számomra még ma is az a fura, hogy Kelet-europaban a lengyeleken, románokon és oroszokon kívül nem vészes a helyzet.
szerintem lengyeleknél meg románoknál azért van ennyire sok mert nyugaton csomó emberük melózott és ott összeszedték ezt a szart.
mellett a román módszer is elég érdekes volt az elején, ugye ott van az az északi megyéjük ahol brutális számú a fertőzött, nem véletlen...

oroszországot nem nagyon ismerem, nem tudom az okát
 
S

Shektor11

Guest
Ha te előre ilyen okosan tudtad akkor miért nem szóltál előre hogy "hajrá világgazdaság, meg ne álljunk"!!?? Ha meg szerinted is csak "utólag látszik világosan", akkor miről is szónokolsz??!!
Egy hónappal ezelőtt is világosan látszott.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Egy hónappal ezelőtt is világosan látszott.
Egy hónapja nem olvastam tőled előre kimondva, hogy mennyi lesz legalább körülbelül a fertőzött és a halott Magyarországon. Pedig szerinted "világosan látszott". Akkor miért nem írtad meg előre, hogy ennyi meg ennyi, pontosan létszám szerint fertőzött és halott lesz, de neked ez nem túl sok. UTÓLAG már én is tudom mennyi de én nem vagyok annyira okos mint te (persze te is csak utólag dumálsz), de nekem ez is sok ...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Oroszoknál miért vészes a helyzet?

Ugyanannyi fertőzött (220 000 fő) esetén mint az Egyesült Királyságban Oroszországban 2009 halott van 39801 felgyógyult mellett,
míg az Egyesült Királyságban 32140 halott van 1007 felgyógyult mellett!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
W

Wilson

Guest
Oroszoknál miért vészes a helyzet?

Ugyanannyi fertőzött (220 000 fő) esetén mint az Egyesült Királyságban Oroszországban 2009 halott van 39801 felgyógyult mellett,
míg az Egyesült Királyságban 32140 halott van 1007 felgyógyult mellett!

Szerintem nem nagyon érdemes a különböző országok hivatalos halálozási statisztikáit összehasonlítani, mivel az országok nem egy egységes szabály mentén számolják a koronavírus áldozatait lásd pl Olaszország és Németország esetét.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and tonyo