Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

raptor

New Member
2011. október 28.
3
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterbeszerzés elhalasztva
Allitolag a temahiz 103 hozzaszolas erkezett eddig.
En miert csak az utolso harmat latom? Miert nem lapzhatok vissza a hozzaszolasok elejere, mint regen?!?!
Csak mobilrol hasznalom az oldalt, nem tudom, hogy normal pc-n is tapasztalhato-e a problema.
Maskulonben a decemberi oldal frissites ota szamomra kedvezotlenebb lett az oldal hasznalhatosaga, es igy sajnos egyre kevesebbszer lepek az oldalra. Nagy kar, mert decemberig napi szinten latogattam, olvastam nagyon ritkan hozzaszoltam temakhoz. Sajnos ezt egyre kevebbet teszem mostanaban, a szamomra nehezen kezelheto uj oldal miatt.

Bocsanat az off-ert, de ezt mar regen jelezni szerettem volna a szereztosegnek, ma telt be a pohar ennel a cikknel, hogy nem latom az osszes hozzaszolast.
Megegyszer mondom en apple ios keszuleken hasznalom az oldalt, lehet csak nekem nem jo, de akkor szolok, hogy a problema orvosolhato legyen.
Koszonom!
Tisztelettel:
Raptor
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 135
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterbeszerzés elhalasztva
raptor

A fórumról (fent a lap tetején "Közösség"/"Fórum főoldal" és ott kikeresve az adott témát), vagy a jobboldalt lévő "Új kommentek", vagy "Az elmúlt 24 óra aktivitása" alól lépj be, akkor látszik az összes komment. Ha a cikkre kattintasz, akkor gyakran csak a néhány legutolsó komment látszik valamiért...
 

mrteddy

New Member
2010. április 19.
18
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Helikopterbeszerzés elhalasztva
"Maskulonben a decemberi oldal frissites ota szamomra kedvezotlenebb lett az oldal hasznalhatosaga, es igy sajnos egyre kevesebbszer lepek az oldalra. Nagy kar, mert decemberig napi szinten latogattam, olvastam nagyon ritkan hozzaszoltam temakhoz. Sajnos ezt egyre kevebbet teszem mostanaban, a szamomra nehezen kezelheto uj oldal miatt."
detto...

"A fórumról (fent a lap tetején “Közösség”/”Fórum főoldal” és ott kikeresve az adott témát), vagy a jobboldalt lévő “Új kommentek”, vagy “Az elmúlt 24 óra aktivitása” alól lépj be, akkor látszik az összes komment. "

régen egy kattintással lehetett elolvasni a régi kommenteket, miért kellett egy jól működő egyszerű dolgot elrontani, túlbonyolítani... :(
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Nekem annyira nem lenne gond, hogy egynél többet kell kattintsak, ha valamit el akarok érni és az oldalt is megszoktam már, ha az elején nehezebb is volt. De olya qrva lassan lehet navigálni, olyan ráérősen tölti be a lapokat, hogy az már az agyamra megy.
 
M

molnibalage

Guest
Nekem semmivel nincs bajom. Még a céges gép űberszar és régi IE8 böngészője alatt is jól megy a cucc. Az elmúlt 24 óra aktivitással sokszor gyorsabb, mint az első váltás előtti felület, ahol ha nem tudtam fejből a hozzászólás számot, akkor nyithattam meg mindent...

A fórumba belépve meg aztán tényleg kilistáz mindent. Az új felület véleményem szerint hülyére veri a régit. Igen, egyszerűbb volt, de közelében nem volt a tudása a mostaninak. Nem lehetett idézni, nem lehetett szövegformázni, nem volt az szövegmező mérete változtaható. Nincs a pénz, amiért a régit visszasírnám most már. Az ziher.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Én használom pl a figyelés funkciót, amikor látom, hogy van valami új, akkor rákattintok és 3 másodperc kell az ablak lenyílásához. Ok ez még nem tragédia. De amikor azon belül rákattintok az egyik topikra, ott 14 másodperc kell, amíg behozza az oldalt, ha meg egy adott topikon belül az oldalak között lapoznék akkor 13 másodperc alatt megy át egyik oldalról a másikra. Most mértem le ezeket. A gépem melóban és otthon ís jó, az oprendszer meg a böngésző is friss, a netem gyors, szóval nem értem.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 070
9 190
113
Sebesség szempontjából egy hulladék a fórum, ezen nincs mit szépíteni. Ráadásul a kiépítés végett az oldal egyéb részeit is belassítja.

Egy ideje már elkezdtem dolgozni az ügyön, de jelenleg annyi meló a cégnél, hogy örülök, ha aludni jut idő. Ez még egy hétig biztos így lesz, utána gyorsuló tempóval tudok ezzel foglalkozni. Mondjuk április vége felé már lehet részletezni a dolgokat. Addig egy "kis" kitartást kérünk még ez ügyben.

Ami biztos, hogy a sebesség probléma orvoslásra kell kerüljön, mert ez így most roppant irritáló. A felület maximum csiszolva lesz, a mostani képességek - amik, ahogy molni is írta - hülyére verik a régit természetesen maradnak majd, akárhogy is lesz a megoldása a sebesség kérdésnek. A cél a mostani funkciók, felület megőrzése és javítása mellett egy pörgős sebességű fórum.

(Na jó, megsúgom a háttérben egy rövidebb ideje már kísérletezek egy prototípussal :) Ami a fórum jelenlegi adatmennyiségével dolgozik és nagyon meg vagyunk vele elégedve, de még vannak kinövendő gyerekbetegségei. Meg egy funkciót még bele kéne rakni. Szóval még nem bemutatásra érett.)
 

chimera

Member
2010. április 19.
560
1
18
Nekem régen nem tetszett az új felület de megszoktam és már egyre jobban használható....sőt tetszik
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 919
73 340
113
A legegyszerűbb megoldás az lenne ha minden cikk végére odaírnátok valami hasonló szöveget és a cikk témájának megfelelő linket.

 

"Itt találjátok a cikk témájával kapcsolatos hozzászólásokat:

http://htka.hu/forum/helikopterek/helikopterbeszerzes/page-33/#p54530 "

 

Egy ilyen link kellene minden cikk végére.

 

Legalább próbáljátok ki. Amíg Tcat-nek lesz ideje átalakítani az oldalt, addig ez egy jó átmeneti megoldás lenne. 

 

----------------------------

 

Nekem is jobban tetszett a régi megoldás, de már megváltoztak az olvasási szokásaim. A cikkek alatt már nem is olvasom el a hozzászólásokat, csak a fórumnézetben.

 

A radikális megoldás az lenne ha a cikk alatt nem is látszódnának a hozzászólások, csak egy link lenne a vonatkozó fórumrészhez.

Ez megoldaná a látom/nem látom/nem találom problémát.

 

A jobb megoldás viszont az lenne, ha visszalapozható lenne a hozzászólás rész a cikkek alatt is.
 
M

molnibalage

Guest
A fórum lassúságát nem okozhatja az, hogy ha egy hír kapcsolódik egy fórumhoz, akkor a hír megjelenése után az összes (?) hozzászólás megjelenik a hír/cikk megjelenése után? Tehát, ha ma kijön egy F-22 hír, akkor mától kezdve minden F-22-es fórumban levő hozzászólás látszódik ott az idők végezetéig. Ha egy év múlva lesz egy hír, akkor annak akkor kezdődik a lavina. Egy idő után eszméleten mennyiségű adat hivatkozása zajlik összevissza. Vagy nem?

Lövésem sincs a programozásról...
 

tundra

New Member
2013. április 4.
1
0
1
Tisztelt htka.hu!

 

Én csak egy olvasójuk vagyok, nem írtam még hozzászólást, de most lenne egy észrevételem.

Rendszeres olvasója voltam a lapnak, de mióta megváltoztatták a felületet egyre ritkábban térek vissza. Hogy miért? 

Korábban nagyon tetszett a blogszerű elrendezés, a cikk alatti lapozható fórummal. Sokszor érdekfeszítőbb volt a hozzászólások olvasgatása, mint maga a cikk. De ez valahogy így volt kerek. Szerintem ez a közvetlen intarakció épített igazi közösséget az oldalon. Egy szokásos sablon hír is képes volt komoly vitákat generálni. Azért nem voltam teljesen elégedett, mert pl. viszonylag kevés hozzászólás volt egy oldalon, a lapozás pedig nem volt sorszámozva, ezért néha elvesztem benne mint örmény a vörösborban, de összeségében örültem, hogy végre van egy működőképes(látogatott) magyar haditechnikai lap.

Ebben a témakörben nehéz "nálunk" komoly felhasználói bázissal rendelkező önálló fórumot felépíteni. Ez nem informatika, csak rétegigényt szolgál ki. Erőltetettnek érzem a hozzászólások közös témakörökbe terelését. Egy topic akkor működik, ha azt a júzer  hozza létre és spontán felpörög. Erővel ez nem megy. Véleményem szerint célravezetőbb lenne a lap blog vonulatát erősíteni, a cikkenkéti fórumtémákkal és a hozzászólások megjelenítésének megkönnyítésével. Már csak azért is mert ez egyszer már bejött.

 

tundra
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 919
73 340
113
A kommentelők szempontjából nem túl szerencsések az ilyen vegyes hírek: http://htka.hu/2013/04/04/hetkozi-vegyeshirek/

 

Nagy többletmunka lenne ha ezeket külön hírekre szednétek szét és hozzákötnétek a megfelelő fórumtémához?

 

Tudom hogy napi négy hír a norma, de szerintem elviselnénk ha néha-néha több hír jelenik meg egy nap. Nem kell minden hírnek több oldalasnak lenni.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@Terminator

Ez csak egy egyedi eset, mert hétfőn nem volt Hírhalom, annak egy afféle pótléka.
 
M

molnibalage

Guest
tundra said 
 Erőltetettnek érzem a hozzászólások közös témakörökbe terelését. Egy topic akkor működik, ha azt a júzer  hozza létre és spontán felpörög. Erővel ez nem megy. 
Vannak spontán pörgő topikok ezerrel. Az meg nagyon hasznos, hogy annao az OFF miatt soha nem találtam meg semmit, hogy mi hol vol hozzászólva. Az új rendszerben most már simán meg lehet találni. Idő volt megszokni, de semmi pénzért nem adnám fel az új rendszert. Pírmán működik. Azt meg nem lehet mondani, hogy nem szoktam meg a régit, hiszen én kommenteltem azon a legtöbbet... :)
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Szerintem is katasztrofális a hozzászólások keresgetése a cikkekhez , 24 órán belül vagy kívül ! Sokszor meg se találom hogy ez akkor melyikben lehet , vagy megunom és már itt se vagyok .

 

Nyilván vannak az új oldalnak a pl Molni által is említett dolgokkal jó újításai is . De ettől még a kommentelés xar nagyon...

 

Tényleg a cikk végére jó volna egy Katt gomb , ami a linket tartalmazza az oda való topic eléréshez , mindenféle keresgetés nélkül.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 264
76 816
113
Azzal van bajom,hogy csak az elmúlt 24 óra hozzászólásait lehet megnézni.Mi van akkor ha 5 napig vagyok távol?Olvassak el minden topicot?Továbbá az is jó lenne,ha a "Hozzászólások" szövegdoboz minden oldalon látható lenne oldalt így itt a Fórumban is mert most mindig vissza kell lépni a főoldalra ami tekintve az oldal lassúságát nagyon zavaró.Olyat lehetne esetleg csinálni,hogy a "Hozzászólások" szövegdobozban lehessen visszatekerni a hozzászólásokat és ne az legyen ami most van,hogy j oldalon nyílnak meg mert megint csak elég zavaró az oldal lassúsága miatt.

Azzal nem lenne bajom,hogy az oldal lassú ha egyszerűen kevés "lépésben"lehetne ugrálni a topicok közt,de ez ma nincs meg mert úgy néz ki a dolog,hogy:bejön a főoldal kattintok a Hozzászólások szövegdoboz alatt lévő Az elmúlt 24 óra aktivitása gombra itt tölt az oldal,kiválasztom a megfelelő hozzászólást itt megint tölt az oldal majd ha ott végeztem mindennel vissza  főoldalra(ha visszalépkedek az is lassú ráadásul ha több oldalt kell olvasni a topickban akkor sokáig tart) megint kattintok a Az elmúlt 24 óra aktivitása gombra és kezdődik elölről.Ettől néha agyhúgykövem szokott lenni!Ezen simán segítene ha a fórumban is mindenhol látszódna a Hozzászólások szövegdoboz és abban lehetne visszatekerni nem pedig egy gombra kéne kattintani ami új oldalt tölt be mint ahogyan ez régen is volt(de ezt már írtam)!

 

http://www.youtube.com/watch?v=9UvlaA0dwv4&bpctr=1365193061
 
Status
Not open for further replies.