[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1526

Guest
Az kétségtelen tény,hogy vannak a világban a székelynél sokkal rosszabb sorsú kisebbségek,de ez nem azt jelenti,hogy akkor egy legyintéssel elintézhetjuk ha " a román és székely atyafiak gombháborút "rendeznek mivel ez az esemény is azt jelzi,hogy a román politika Románia területi egységére nézve veszélyesnek tartja a magyar kisebbséget.Ez a tény pedig komoly veszélyt jelent az Erdélyi magyarok számára, talán nem annyira közismert,de a román hatóságok egyre komolyabb erőfeszítéseket tesznek annak érdekében,hogy a magyar nyelvet teljesen kiszorítsák az oktatás és a kultúra területéről,és ez még csak a kezdet.Remélem nem kell részleteznem,hogy ez bizony a magyar kisebbség létét veszélyezteti hosszú távon.Ezt csak egy módon lehet megakadályozni ha az anyaország kőkeményen kiáll az Erdélyi magyarok jogaiért,egyértelmű,hogy ha csak legyintunk ha becsukjuk a szemünket ha nem tulajdonítunk jelentőséget a székely-román gombháborúnak akkor gyakorlatilag aszisztálunk a román politika azon szándékához,hogy teljesen beolvasszák az Erdélyi magyarokat a román társadalomba,és ez ugyanolyan tragikus lenne a magyarság számára mint a rohingyáknak a népírtás.
És mégis mi az a kőkemény kiállás? Kinyomni egy kőkemény kommentet, ez a mi wunderwaffénk? Kitenni egy képet a facebookra, kommentekkel elárasztani a fórumokat? Szerintem ez egy nagy nulla, se értelme, se eredménye. Nagyon nagyra vannak magukkal a kommenthuszárok, hősnek képzelik magukat, de az égvilágon semmit sem érnek el. Kétségbevonják a magyarságát annak aki nem vergődik úgy mint ők, pedig semmivel sem tesznek többet, a vergődés az semmi, az eredménye zéró, a semmire verik magukat, hát annyit én is teszek mint ők csak nekem vergődnöm se kell ehhez.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Neked nincsenek székely testvereid. A te testvereid az ukranok, romanok. Ugyhogy elmehetsz te a k.... ......a! Bocsánat mindenkitől!
Vagyok olyan magyar mint te vagy bármelyik nagyképű kommenthuszár aki semmit sem ért el de nagyon nagy az arca erre a semmire.
 
B

b4l4g3

Guest
Ne etessétek már a trollt! Ebből él!
Elnyomja a hülyeségét, hébe hóba kap egy like-ot ladagranttól és kész, szunnyad mind a zombik ha nem csapsz zajt!

Erre itt ricsajoztok! Most tényleg Kun Bélának tanítjuk a hiszek egyet?
Pedig olyan jó elbeszélgetni idegen szolgálatok embereivel az ember saját anyanyelvén. A parlamenti közvetítésben csak hallgatom őket, de itt vitatkozni is tudok velük. :D;)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 580
16 176
113
Mi a frászt akartok ezekből a nacionalista megnyilvánulásokból kihozni? Erdély és a többi elszakított rész belátható időn belül nem lesz Magyarország része. Legfeljebb stratégiai játékokban edződhettek erre. Szerintem ez a fórum nem agyament játéktér, mert a hozzászólók jelentős része ért a témához, aki pedig nem az irredenta beszólásaival rombolja a topikot. Senkinek nem kell velem egyetértenie, ez az én véleményem volt.
Azért jó, hogy a török időkben nem így álltak hozzá. Ráadásul akkor világhatalom hódított és nem egy putritelep.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Azért jó, hogy a török időkben nem így álltak hozzá. Ráadásul akkor világhatalom hódított és nem egy putritelep.
Pont a “pákozdi egyetemisták”, mecseki láthatatlanok, stb esélyein és hozzáállásán morfondíroztam...
Én sem értem parát... mi a francot gondol miért támogatom annyira a haderőfejlesztést, hogy riogassuk az oroszokat?
Nem! Hanem hogy senki ne törölhesse a lábát a magyarokba. Ráadásul nem csak itt, hanem ott sem...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 383
23 115
113
Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit
Átlagban minden tíz évben egyszer.


George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jonas, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.

2. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 – ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetséget és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben)

4. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.

5. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940 – ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengely hatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.
(George Jonas: “Beethoven’s Mask” (“Beethoven álarca”) c. könyve 2005 – ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

Kaslik Péter, cambridge, Ontario, Kanada
 
W

Wilson

Guest
És mégis mi az a kőkemény kiállás? Kinyomni egy kőkemény kommentet, ez a mi wunderwaffénk? Kitenni egy képet a facebookra, kommentekkel elárasztani a fórumokat? Szerintem ez egy nagy nulla, se értelme, se eredménye. Nagyon nagyra vannak magukkal a kommenthuszárok, hősnek képzelik magukat, de az égvilágon semmit sem érnek el. Kétségbevonják a magyarságát annak aki nem vergődik úgy mint ők, pedig semmivel sem tesznek többet, a vergődés az semmi, az eredménye zéró, a semmire verik magukat, hát annyit én is teszek mint ők csak nekem vergődnöm se kell ehhez.

A kőkemény kiállás azt jelenti,hogy a magyarság egységesen kiáll az Erdélyi magyarok mellett,minden egyes őket ért atrocitás esetén legyen az bármilyen természetű,ennek a kiállásnak eszkőze a mindenkori magyar kormány amely nem fél konfrontálódni a román vezetéssel,a magyar kisebbség érdekében,az európai politikában folyamatosan napirenden tartja a határon túli azon belül az Erdélyi magyarok ügyét.Tudatosítja a környező országok politikai elitjével,hogy nem engedi el az országukban élő magyar kisebbség kezét,és minden esetben határozottan fellép amennyiben bármilyen támadás éri őket magyarságukban,támogatja a magyar kisebbségek autonómia törekvéseit és végül (mindenkori lehetőségeihez mérten)minden téren (anyagi,kulturális,oktatás,stb)támogatja a határon túli magyarokat.Ez a támogatás azt fogja jelezni a határontúli magyarok számára,hogy nincsenek magukra hagyva,hogy számíthatnak az anyaországra és így meg tudják őrizni magyarságukat a szülőföldjükön.Visszatérve az általad fotelhuszároknak nevezett honfitársainkra az ő hangos határontúli magyarok iránti elkötelezettségukre ugyanakora szukség van mint a náluk csendesebb honfitársaink támogatására,ugyanis ezek jelentik az egyik alapját annak a politikai legitimációnak, amely felhatalmazza a magyar kormányt,a határontúli magyar kisebbségek határozott és eredményes képviseletére.Végül megosztok veled egy személyes tapasztalatot,a szégyenteljes 2004-s magyarországi szavazás után nyolc hónappal Székelyföldön túráztam,a székelyek duhösek,mélységesen csalódottak,reményt vesztettek voltak,úgy érezték,hogy az anyaország cserbenhagyta őket és megkérdőjelezte magyarságukat.Mindez egy hazug politikai kampány következménye volt,az akkor hatalmon lévő magyar kormány rövidtávú politikai haszonszerzésért megtagadta és elárulta a határontúli magyarokat.Ez a nem törődöm a közönyön és a gyávaságon alapuló politika jelenti az igazi veszélyt a határontúli magyarok számára.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Azért jó, hogy a török időkben nem így álltak hozzá. Ráadásul akkor világhatalom hódított és nem egy putritelep.
Igen, csak akkor azt a világhatalmat Európa nagyja, kiakarta verni, nemhogy Magyarországról, de a Balkánról is. Most egyedül vagyunk. Vagy szarnak ránk vagy ellenünk vannak.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A kőkemény kiállás azt jelenti,hogy a magyarság egységesen kiáll az Erdélyi magyarok mellett,minden egyes őket ért atrocitás esetén legyen az bármilyen természetű,ennek a kiállásnak eszkőze a mindenkori magyar kormány amely nem fél konfrontálódni a román vezetéssel,a magyar kisebbség érdekében,az európai politikában folyamatosan napirenden tartja a határon túli azon belül az Erdélyi magyarok ügyét.Tudatosítja a környező országok politikai elitjével,hogy nem engedi el az országukban élő magyar kisebbség kezét,és minden esetben határozottan fellép amennyiben bármilyen támadás éri őket magyarságukban,támogatja a magyar kisebbségek autonómia törekvéseit és végül (mindenkori lehetőségeihez mérten)minden téren (anyagi,kulturális,oktatás,stb)támogatja a határon túli magyarokat.Ez a támogatás azt fogja jelezni a határontúli magyarok számára,hogy nincsenek magukra hagyva,hogy számíthatnak az anyaországra és így meg tudják őrizni magyarságukat a szülőföldjükön.Visszatérve az általad fotelhuszároknak nevezett honfitársainkra az ő hangos határontúli magyarok iránti elkötelezettségukre ugyanakora szukség van mint a náluk csendesebb honfitársaink támogatására,ugyanis ezek jelentik az egyik alapját annak a politikai legitimációnak, amely felhatalmazza a magyar kormányt,a határontúli magyar kisebbségek határozott és eredményes képviseletére.Végül megosztok veled egy személyes tapasztalatot,a szégyenteljes 2004-s magyarországi szavazás után nyolc hónappal Székelyföldön túráztam,a székelyek duhösek,mélységesen csalódottak,reményt vesztettek voltak,úgy érezték,hogy az anyaország cserbenhagyta őket és megkérdőjelezte magyarságukat.Mindez egy hazug politikai kampány következménye volt,az akkor hatalmon lévő magyar kormány rövidtávú politikai haszonszerzésért megtagadta és elárulta a határontúli magyarokat.Ez a nem törődöm a közönyön és a gyávaságon alapuló politika jelenti az igazi veszélyt a határontúli magyarok számára.
Erdélyben mindig is egymás mellett fognak élni románok és magyarok. Mindig is lesznek akik békében, barátságban, tiszteletben élnek majd. Mindig is lesznek akik gyűlöletben, ellenségeskedésben, megvetésben élnek majd. Mindenkinek joga van megválasztani a saját útját. Mindenki a saját választásánának a következményeit viseli. A barátságosak is mindig a magukhoz hasonlót keresik, a gyűlölködők is mindig a magukhoz hasonlót keresik. A zsák mindig megtalálja a foltját.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Igen, csak akkor azt a világhatalmat Európa nagyja, kiakarta verni, nemhogy Magyarországról, de a Balkánról is. Most egyedül vagyunk. Vagy szarnak ránk vagy ellenünk vannak.

I. Ferenc legkeresztényibb francia király kedélyes levélben biztosította örömteli támogatásáról a törököket, hogy nyugodtan foglaljanak el bécsig mindent.

"Hasonló módon sikerült megerősíteni – igaz, konkrét szövetségi szerződés nélkül – az oszmánokkal ápolt baráti viszonyt, mely a földközi-tengeri spanyol flotta elleni együttműködésre, valamint a Habsburgok magyarországi hátországának gyengítésére szolgált Ferenc számára. 1535-ben született meg az első kapituláció az Oszmán Birodalommal, melynek értelmében a francia hajósok szabadon közlekedhettek török vizeken, és komoly kereskedelmi előnyöket élveztek." Wikipedia
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit
Átlagban minden tíz évben egyszer.


George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jonas, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.

2. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 – ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetséget és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben)

4. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.

5. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940 – ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengely hatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.
(George Jonas: “Beethoven’s Mask” (“Beethoven álarca”) c. könyve 2005 – ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

Kaslik Péter, cambridge, Ontario, Kanada

A Halak jegytulajdonság diszharmonikus megtestesítői közösségi dimenzióban. Kimondottan előtérbe helyeződött gondolkodásukban az évszázadok során a Halak kettősének energiahiányos, s éppen ezért csak a másik kárára való érvényesülést, előrejutást preferáló viselkedése!
(Az megvan, hogy Vitéz Mihály hogyan járt el a hitelezőivel?)
..
Ráadásul ennek a szellemiségnek a (rém)példázatát még büszkén, idolként tisztelve ki is teszik a közterekre!
Jó lenne, ha mentalitást váltanának és valamilyen harmonikus Halak tulajdonságot igyekeznének inkább kidomborítani nemzeti szinten.
Persze amíg ezt látják az utcán is...
..
(Mars és Rhea Silvia gyermekei voltak Romulus és Rémus. Különféle legendaváltozatok vannak, de a lényeg, hogy Romulus, elárulva testvérét, megölte Remust a hatalom, az előrejutás érdekében. Így lett Róma városának első királya.)
..
1280px-Capitoline_she-wolf_Musei_Capitolini_MC1181.jpg

..
A Halak keleti állatövi megfelelője a Kakas/Madár, amelyet totemállatként szintén megtalálunk náluk. S amely ráadásul fekete.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Havasalföld
..
800px-Coat_of_arms_of_Wallachia%2C_1700.svg.png
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
I. Ferenc legkeresztényibb francia király kedélyes levélben biztosította örömteli támogatásáról a törököket, hogy nyugodtan foglaljanak el bécsig mindent.

"Hasonló módon sikerült megerősíteni – igaz, konkrét szövetségi szerződés nélkül – az oszmánokkal ápolt baráti viszonyt, mely a földközi-tengeri spanyol flotta elleni együttműködésre, valamint a Habsburgok magyarországi hátországának gyengítésére szolgált Ferenc számára. 1535-ben született meg az első kapituláció az Oszmán Birodalommal, melynek értelmében a francia hajósok szabadon közlekedhettek török vizeken, és komoly kereskedelmi előnyöket élveztek." Wikipedia
A velenceiek jókedvűen fuvarozták a török sereget Europába, remélvén hogy meggyengítik a Magyar Királyságot.
 
W

Wilson

Guest
Erdélyben mindig is egymás mellett fognak élni románok és magyarok. Mindig is lesznek akik békében, barátságban, tiszteletben élnek majd. Mindig is lesznek akik gyűlöletben, ellenségeskedésben, megvetésben élnek majd. Mindenkinek joga van megválasztani a saját útját. Mindenki a saját választásánának a következményeit viseli. A barátságosak is mindig a magukhoz hasonlót keresik, a gyűlölködők is mindig a magukhoz hasonlót keresik. A zsák mindig megtalálja a foltját.

Ha azt gondolod,hogy felesleges erőlködni bárkinek is, mert a jelenlegi erőviszonyok illetve a demográfiai adatok alapján úgy sem lehet semmit sem elérni a határontúli magyarság helyzetének javításának ügyében,akkor tévúton jársz,mivel ha az átlag magyar embert már nem foglalkoztatja,hogy mi van a határontúli magyarokkal,ha csak legyint arra,hogy korlátozzák a kisebbségben élő magyarok azon jogait amely nekünk természetesek,de a kisebbségben élő magyarok számára a magyarságuk megtartását jelentik,akkor azzal aláírja a kisebbségben élő magyarok halálos ítéletét,mivel azok önmagukban magukra hagyva nem lesznek képesek megmaradni.Én ezért tartom nagyon veszélyesnek a magyar közbeszédben és politikában azt a nagyon jól megfigyelhető törekvést,hogy nekünk nem nagyon kell foglalkoznunk például az erdélyi magyarok jogaival mert hiszen az EU tagjai vagyunk Romániával együtt és ez garanciát jelent arra,hogy a kisebbségben élő magyarok fennmaradása hosszútávon biztosítva van,sajnos ez annyira nincs így,hogy a romániai politika a béna kacsaként viselkedő EU orra előtt tette a hivatalos román nemzetstratégia részévé a magyar gyűlöletet.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit
Átlagban minden tíz évben egyszer.


George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jonas, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.

2. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 – ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetséget és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben)

4. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.

5. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940 – ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengely hatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.
(George Jonas: “Beethoven’s Mask” (“Beethoven álarca”) c. könyve 2005 – ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

Kaslik Péter, cambridge, Ontario, Kanada
Elárulta az oroszokat is, addigi szövetségeseiket, 1918-ban, amikor rátették a kezüket Besszarábiára.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 447
113
Tessek, sok oldalnyi szocseples utan, rendes
eszmecsere helyett arra lyukad ki a topic hogy a romanok kiirtasan gondolkodnak meg az ellenvelemenyen levok kizarasan a magyar nemzetbol.

Nem javultunk es nem tanultunk semmit 100 ev alatt. A tema zarhato.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Tessek, sok oldalnyi szocseples utan, rendes
eszmecsere helyett arra lyukad ki a topic hogy a romanok kiirtasan gondolkodnak meg az ellenvelemenyen levok kizarasan a magyar nemzetbol.

Nem javultunk es nem tanultunk semmit 100 ev alatt. A tema zarhato.

Vessézük ki ezt is lada. Mutasd fel a kiírtós passzusokat a hozzászólásokból kérlek. Ez az egyik. Ezen a vonalon haladva elindulhatunk Horiától és eljuthatunk Caucescuig. Na, hát ez az ami volt, ha veszed a fáradtságot majd kicsit történelmet tanulni. Ezután a vonulat után szerintem a fröcsögő kiírtás is elmegy, mivel a teljes vonulat a magyarság írtásáról szólt, persze ezt nekünk a te értelmezésedben pozitív mosollyal kellene fogadnunk, vagy mért is nem feleljtettük már el a fenébe, így nehezebb agyat mosni na?! :D

A másik komolyabb. Ez a nemzet befogadott mindenkit aki kérte. A befogadottak java része ellene fordult a történelem során, volt amelyik csoport többször is. De nem lettek kizárva a nemzetből még ezután sem, a java részük önmagát zárta ki. Szóval egyszerűen a tapasztalatok alapján tegyük fel, most megkísérlejük úgy, hogy rohadtul kirekesztjük a más véleményen levőket, hátha így jobb lesz, mert eddig mindig szarul sült el hogy nem tettük. És csak hogy elvegyem a fasiszta felkiáltásod élét, mondjuk a magyar demokráciáért aggódva fogjuk kirekeszteni őket, ahogy ezt a brüsszeliták teszik, vagy a ködös európai értékekre hivtkozva bármiféle alapvető meghatározás nélkül, hogy mik is azok.

Javultunk és tanultunk száz év után. Alatta nem lehetett, mert a ma liberális elvtársak fél évszázadig igyekeztek elejét venni minden ilyen folyamatnak, de mostmár egyre nehezebben megy. Ez az egész téma csak most kezd megnyílni igazán. Biztos fura neked is, meg az európai értékeken csüngő tömegeknek is, hogy mi a maradék népünkért feszkózunk, de nekünk nem fontosabb fed, meg izrael, meg az ukránok területi integrációja, meg a félelem a tv-ből csöpögő szartól.