[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 554
14 443
113
Erdély - és a Delvidék, délvidék, Kárpátalja, Őrvidék - akkor lehetne újra magyar, ha az ottani magyar nők elkezdenének újra nagy számban magyar gyerekeket szülni és nevelni + a helyi magyar férfiak elég erősek lennének hozzá, hogy megvédjék őket.

Jelenleg az a helyzet, hogy a térségben kizárólag a cigány nők azok, akik oylan arányban szülnek, hogy az befolyással legyen a jövőre, és bizony ők azok, akik nem csak Magyarországot, de Szlovákiát és Romániát is tele fogják szülni.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 031
113
Erdély - és a Delvidék, délvidék, Kárpátalja, Őrvidék - akkor lehetne újra magyar, ha az ottani magyar nők elkezdenének újra nagy számban magyar gyerekeket szülni és nevelni + a helyi magyar férfiak elég erősek lennének hozzá, hogy megvédjék őket.

Jelenleg az a helyzet, hogy a térségben kizárólag a cigány nők azok, akik oylan arányban szülnek, hogy az befolyással legyen a jövőre, és bizony ők azok, akik nem csak Magyarországot, de Szlovákiát és Romániát is tele fogják szülni.


Igen, ez sajnos a legaggasztóbb az egészben. Meg az, hogy teszik mindezt bármiféle ész nélkül és az így kialakított tömegük meghatározó szintet fog elérni, a szint pedig akárhogy is nézzük, javarészt ork lesz.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 402
4 422
113
Vessézük ki ezt is lada. Mutasd fel a kiírtós passzusokat a hozzászólásokból kérlek. Ez az egyik. Ezen a vonalon haladva elindulhatunk Horiától és eljuthatunk Caucescuig. Na, hát ez az ami volt, ha veszed a fáradtságot majd kicsit történelmet tanulni. Ezután a vonulat után szerintem a fröcsögő kiírtás is elmegy, mivel a teljes vonulat a magyarság írtásáról szólt, persze ezt nekünk a te értelmezésedben pozitív mosollyal kellene fogadnunk, vagy mért is nem feleljtettük már el a fenébe, így nehezebb agyat mosni na?! :D

A másik komolyabb. Ez a nemzet befogadott mindenkit aki kérte. A befogadottak java része ellene fordult a történelem során, volt amelyik csoport többször is. De nem lettek kizárva a nemzetből még ezután sem, a java részük önmagát zárta ki. Szóval egyszerűen a tapasztalatok alapján tegyük fel, most megkísérlejük úgy, hogy rohadtul kirekesztjük a más véleményen levőket, hátha így jobb lesz, mert eddig mindig szarul sült el hogy nem tettük. És csak hogy elvegyem a fasiszta felkiáltásod élét, mondjuk a magyar demokráciáért aggódva fogjuk kirekeszteni őket, ahogy ezt a brüsszeliták teszik, vagy a ködös európai értékekre hivtkozva bármiféle alapvető meghatározás nélkül, hogy mik is azok.

Javultunk és tanultunk száz év után. Alatta nem lehetett, mert a ma liberális elvtársak fél évszázadig igyekeztek elejét venni minden ilyen folyamatnak, de mostmár egyre nehezebben megy. Ez az egész téma csak most kezd megnyílni igazán. Biztos fura neked is, meg az európai értékeken csüngő tömegeknek is, hogy mi a maradék népünkért feszkózunk, de nekünk nem fontosabb fed, meg izrael, meg az ukránok területi integrációja, meg a félelem a tv-ből csöpögő szartól.
Haver meg se varod hogy valaszoljak, mar van kesz valaszod arra ami jusztifikalja a nepirtast. Ebbol nem lesz epito jellegu vita.
 

Ferkó84

Active Member
2018. október 2.
81
165
33
Vagyok olyan magyar mint te vagy bármelyik nagyképű kommenthuszár aki semmit sem ért el de nagyon nagy az arca erre a semmire.
Volt egy olyan hozzászólásod hogy mi Fotelnácik csak írogatunk, varjük a nyálunkat.
Erre adnék egy választ.
Amíg nincs egy személy, egy karizmatikus, erős vezető aki kiáll és aki mögé felsorakoznak az ilyen álmodozó-fotelnáci-turbómagyarok addig örülj. Te egy rohadt nagy agitátor vagy, nem tudom mennyi idős vagy de Kádár apánk örült volna egy ilyen zabi gyereknek az tuti.
Papolsz hogy béke meg szeretett, megsúgom neked gyermekem: ilyen nincs! Ez egy ÁLOM!!! Néz szét a világban, hol létezik ilyen? Még a Vatikánba se!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
A Halak keleti állatövi megfelelője a Kakas/Madár, amelyet totemállatként szintén megtalálunk náluk. S amely ráadásul fekete.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Havasalföld
Csak az a gond, hogy az egyik felül írja a másikat. Havasalföldet a kunoktól és a keleti lovasnépektől vették át (el?) és valószínűleg a "madár" szimbolikát is onnan örökölték. Ezt pedig felül írták (rátelepítették, hisz nem sasos-keresztes szobrokkal szórták tele az országot) a saját néplelkükből fakadó szimbólummal, amit meg a rómaiktól vettek kölcsön.

Az, hogy fekete, nem tudom, hogy milyen átvitt értelemmel rendelkezhet, de ha jól tudom az árpád-házi királyaink turulja is fekete volt. De Mátyás jelképe a holló is fekete. (Jó mondjuk ott a madár is alapban az :) ) Erdély címerállata is a fekete sas.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Az a térkép nem a jövőt, hanem a 700 éves múltat ábrázolja. Nekem ne gyere azzal, hogy idiótának kell lennem ahhoz, hogy magyar legyek. Hogy irreális csodákat kell várnom és a fotelben ülve várni, hogy a nagyhatalmak nekünk adják a szomszédainkat. Hogy 20%-os meg 10%-os magyarságú területek elcsatolását kell akarnom, közben meg önrendelkezésről kell papolnom úgy, hogy a 80% meg a 90% önrendelkezésére magasról szarok. Hogy 10 millió románt, ukránt, szlovákot meg szerbet akarjak Magyarországhoz csatolni úgy hogy közben még gyűlölnöm is kell őket.

Én senki magyarságát nem vonom kétségbe aki magyarul beszél, de szerintem azok a legértékesebb magyarjaink akik a jövőbe tekintenek, innovatív ötletekkel és hasznos munkával viszik előre a hazánkat egy jobb jövő felé. Azok meg akik másra sem képesek csak a múltba révedve keseregni lóf@szt se tesznek hozzá ehhez az országhoz, de mégis akkora arcuk van, hogy szerintük rajtuk kívül senki se magyar.

Nem kell folyamatosan azzal kelni fel reggelente vagy arról álmodozni, hogy mikor kapjuk vissza az elveszített területeket.
Viszont késznek kell lenni arra, hogy ha bármikor alkalom adódik rá, akkor visszavehessük.
Azt meg, hogy mennyire reális egyáltalán, hogy visszaszerezzük, majd eldönti a történelem.
A történelemben már oly sokszor történtek nagy változások és történtek olyan dolgok, amire pár évvel korábban még senki sem gondolt volna.
Tudod 110 éve is szövetségesek voltunk Romániával. Aztán 3 év leforgása alatt előbb ők foglalták el Erdély egy részét, aztán mi egész Romániát, majd ők egész Magyarországot.
Ráadásul akkoriban Románia és a Monarchia között akkora gazdasági, lakosságszámbeli és katonai külömbség volt, mint ma Magyarország és Németország között. A románok mégis arról álmodoztak, hogy elveszik Erdélyt. Aztán egyszer csak szó szerint az ölükbe hullt. 1916-ban még erős hadsereggel próbálkoztak, kikaptak. Aztán 1918-ban ismét próbálkoztak, nevetségesen gyenge sereggel, mi meg szó szerint átadtuk nekik az országot.
Az etnikai arányokról: 1910-ben Nagyvárad 91%-ban magyar volt, 6% volt a románok aránya, Szatmárnémetiben még kisebb volt a románok aránya. Aradon, Temesváron szintén jóval kisebb arányban laktak románok, mint magyarok.
Csak pár km-rel kellett volna keletebbre húzni a határt és máris sokkal igazságosabb lett volna etnikai szempontból.
De nem, ők nem finnyáskodtak elvenni színmagyar területeket.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Volt egy olyan hozzászólásod hogy mi Fotelnácik csak írogatunk, varjük a nyálunkat.
Erre adnék egy választ.
Amíg nincs egy személy, egy karizmatikus, erős vezető aki kiáll és aki mögé felsorakoznak az ilyen álmodozó-fotelnáci-turbómagyarok addig örülj. Te egy rohadt nagy agitátor vagy, nem tudom mennyi idős vagy de Kádár apánk örült volna egy ilyen zabi gyereknek az tuti.
Papolsz hogy béke meg szeretett, megsúgom neked gyermekem: ilyen nincs! Ez egy ÁLOM!!! Néz szét a világban, hol létezik ilyen? Még a Vatikánba se!
Nincsen rá magyarázat, hogy miért vagytok ilyen hiábavaló fotelvitézek, pedig mindenetek megvan, hogy túllépjetek ezen. Van elég turbómagyar, Dunát lehet rekeszteni velük, nagyon sokan vannak és nagyon magyarok, olyannyira hogy kevésbé turbó honfitársaik még csak magyarnak se minősülnek mellettük. Van Viktorotok aki nagyon nemzeti, hatalmát senki se fenyegeti, nincs akadálya hogy érvényesüljön a nemzeti politika, nemhogy kétharmaddal de most már egymaga is dönthet bármiről rendelettel. Akinek még a nagyon nemzeti sem elég annak van nagyon-nagyon nemzeti párt is a Mi Hazánk, sőt még az ellenzékieknek is van magyarabb alternatívája a Jobbik. De még a hipermagyar militánsoknak is megvannak a maguk légiói és gárdái.

Mindenetek megvan, hogy végrehajthassátok amit igazán akartok. Hogy miért merül ki mégis minden erőfeszítésetek a meddő kommentőrjöngésben az rejtély. Talán ez is Soros miatt van, talán puhapöcs enzimeket vont ki az LMBTQ lobbi tagjaiból és belekeverte az ivóvíz hálózatba, ezért nem áll fel. Mármint a kommentvitéz a fotelból.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Nincsen rá magyarázat, hogy miért vagytok ilyen hiábavaló fotelvitézek, pedig mindenetek megvan, hogy túllépjetek ezen. Van elég turbómagyar, Dunát lehet rekeszteni velük, nagyon sokan vannak és nagyon magyarok, olyannyira hogy kevésbé turbó honfitársaik még csak magyarnak se minősülnek mellettük. Van Viktorotok aki nagyon nemzeti, hatalmát senki se fenyegeti, nincs akadálya hogy érvényesüljön a nemzeti politika, nemhogy kétharmaddal de most már egymaga is dönthet bármiről rendelettel. Akinek még a nagyon nemzeti sem elég annak van nagyon-nagyon nemzeti párt is a Mi Hazánk, sőt még az ellenzékieknek is van magyarabb alternatívája a Jobbik. De még a hipermagyar militánsoknak is megvannak a maguk légiói és gárdái.

Mindenetek megvan, hogy végrehajthassátok amit igazán akartok. Hogy miért merül ki mégis minden erőfeszítésetek a meddő kommentőrjöngésben az rejtély. Talán ez is Soros miatt van, talán puhapöcs enzimeket vont ki az LMBTQ lobbi tagjaiból és belekeverte az ivóvíz hálózatba, ezért nem áll fel. Mármint a kommentvitéz a fotelból.

Egyébként ne érts félre. Nem akarok magyar-román háborút.
De a történelemben már nagyon soksor voltak olyan események, amikor borult az egész bili és átrendeződtek az erőviszonyok és határok.
Pl. 1918-ban ők is, nagyon ügyesen kihasználták a pár hónapos kormányválságunkat és szinte harc nélkül elvették Erdélyt. Egyedül a Székely hadosztály állt ellen. A magyar kormány még parancsba adta, hogy nem szabad ellenállni.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Eszrevettem hogy a partiumi magyarok csak romannak szamitanak a Párt szemeben, kizarolag a szekelyeket hordozzak korbe mint a veres kardot. Szerintem ez felelotlen megkozelites. Azt kell megmenteni aki megmentheto. Szerintem a határmenti magyarok is erdemelnek olyan kiallast mellettuk mint masok.

Ezt miből szűrted le? Pl. egészségügyi felszerelést nem csak Székelyföld kapott, hanem a a teljes Erdély magyarok lakta városok korházai.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3
T

Törölt tag 1526

Guest
Nem kell folyamatosan azzal kelni fel reggelente vagy arról álmodozni, hogy mikor kapjuk vissza az elveszített területeket.
Viszont késznek kell lenni arra, hogy ha bármikor alkalom adódik rá, akkor visszavehessük.
Azt meg, hogy mennyire reális egyáltalán, hogy visszaszerezzük, majd eldönti a történelem.
A történelemben már oly sokszor történtek nagy változások és történtek olyan dolgok, amire pár évvel korábban még senki sem gondolt volna.
Tudod 110 éve is szövetségesek voltunk Romániával. Aztán 3 év leforgása alatt előbb ők foglalták el Erdély egy részét, aztán mi egész Romániát, majd ők egész Magyarországot.
Ráadásul akkoriban Románia és a Monarchia között akkora gazdasági, lakosságszámbeli és katonai külömbség volt, mint ma Magyarország és Németország között. A románok mégis arról álmodoztak, hogy elveszik Erdélyt. Aztán egyszer csak szó szerint az ölükbe hullt. 1916-ban még erős hadsereggel próbálkoztak, kikaptak. Aztán 1918-ban ismét próbálkoztak, nevetségesen gyenge sereggel, mi meg szó szerint átadtuk nekik az országot.
Az etnikai arányokról: 1910-ben Nagyvárad 91%-ban magyar volt, 6% volt a románok aránya, Szatmárnémetiben még kisebb volt a románok aránya. Aradon, Temesváron szintén jóval kisebb arányban laktak románok, mint magyarok.
Csak pár km-rel kellett volna keletebbre húzni a határt és máris sokkal igazságosabb lett volna etnikai szempontból.
De nem, ők nem finnyáskodtak elvenni színmagyar területeket.
Ez rendben van, én is azt mondom, hogy nem lehet tudni mit hoz a jövő és előállhat olyan történelmi helyzet amikor ez reálissá válik. De azt mindenki elismeri, hogy a jelenlegi történelmi helyzetben nem az. Úgyhogy szerintem több értelme van jelenleg a reális dolgokkal foglalkozni és akkor elővenni majd az elfoglalósdit amikor eljött az a bizonyos történelmi helyzet amikor ez lehetséges. Mert több értelme van most reális célokért dolgozni és elérni azt, mint az irreális célokról ábrándozni és közben semmit sem elérni.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Ez rendben van, én is azt mondom, hogy nem lehet tudni mit hoz a jövő és előállhat olyan történelmi helyzet amikor ez reálissá válik. De azt mindenki elismeri, hogy a jelenlegi történelmi helyzetben nem az. Úgyhogy szerintem több értelme van jelenleg a reális dolgokkal foglalkozni és akkor elővenni majd az elfoglalósdit amikor eljött az a bizonyos történelmi helyzet amikor lehetséges. Mert több értelme van most reális célokért dolgozni és elérni azt, mint az irreális célokról ábrándozni és közben semmit sem elérni.

Na ezzel teljesen egyet is értek.
Várni és készülni kell egy jó pillanatra. Addig is növelni a GDP-t, meg minél jobban kifosztani az államkasszát a CSOK-kon keresztül. :)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 376
23 017
113
Na hát erről ennyit:

856f8551a0999ae2fafc334f59e85c16.jpg
 
W

Wilson

Guest
Ez rendben van, én is azt mondom, hogy nem lehet tudni mit hoz a jövő és előállhat olyan történelmi helyzet amikor ez reálissá válik. De azt mindenki elismeri, hogy a jelenlegi történelmi helyzetben nem az. Úgyhogy szerintem több értelme van jelenleg a reális dolgokkal foglalkozni és akkor elővenni majd az elfoglalósdit amikor eljött az a bizonyos történelmi helyzet amikor ez lehetséges. Mert több értelme van most reális célokért dolgozni és elérni azt, mint az irreális célokról ábrándozni és közben semmit sem elérni.

Őszintén kíváncsi vagyok arra,hogy szerinted mi lenne a helyes magyar kisebbségi politka pl az Erdélyi magyarok esetében a jelenlegi helyzet figyelembevételével?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Őszintén kíváncsi vagyok arra,hogy szerinted mi lenne a helyes magyar kisebbségi politka pl az Erdélyi magyarok esetében a jelenlegi helyzet figyelembevételével?
Én már elmondtam, hogy soha nem fogjuk legyőzni a románokat és ők se minket. Erdélyben mindig is egymás mellett fog élni a román és a magyar és csak akkor lesz jobb életük ha kibékülnek és együttműködnek. Ehhez persze egyikük közül sem szabad hinni azoknak, akik szerint a másikkal nem lehet. Meg egyikük politikusainak sem kell felülni, akik gyásznapot meg ünnepnapot hirdetnek, hogy megosszanak minket és uralkodjanak felettünk.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Tényleg a 17. század végi európai helyzetet (katonai, politikai, geopolitikai) akarod összehasonlítani a maival? Légyszíves ne.....

Pedig van hasonlóság.
Az addigi szuperhatalom Török birodalom elkezdett hanyatlani és új birodalmak törtek előre.
Most is van egy hanyatló birodalom (USA) és egy felörekvő Kína (na jó, igazából már vagy 10 éve lehagyta gazdaságilag, 2 évtized és katonailag is le fogja).
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Kettőn áll a vásár de sajnos azt látom, hogy mindkettőnek megfelel ez ami most van. Már éppen felháborodnék azon, hogy Johannis Erdély elcsatolásával provokál, de akkor Orbán odavet nekik egy térképet amin nem az övék Erdély és akkor már felháborodni se tudok, csak kiábrándulok, mert suttyó kis provokátorok uralkodnak rajtuk is és rajtunk is.

A legrosszabb pedig, hogy ők ezért szavazatokat kapnak és hatalmon maradnak, tehát érdekükben is áll ezt fenntartani. Ha engednének a másiknak a nacionalista tömeg elpártolna tőlük, tehát ezt nem hagyják. Nagyon is megfelel ez nekik, a tömeg őrjöng ők meg röhögnek a markukba, mert addig sem arra figyelnek, hogy a provokátorok közben a rokonaik és a haverjaik zsebét tömik.

Történelem érettségi volt és egy középkori térképet rakott be. Akkoriban meg úgy nézett ki Európa, akkor is, ha egyeseknek az fáj.
Sokmindent elvettek tőlünk, de tudtommal a múltunkat még nem tudták, pedig majd beleszakadnak, annyira próbálkoznak.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Pedig van hasonlóság.
Az addigi szuperhatalom Török birodalom elkezdett hanyatlani és új birodalmak törtek előre.
Most is van egy hanyatló birodalom (USA) és egy felörekvő Kína (na jó, igazából már vagy 10 éve lehagyta gazdaságilag, 2 évtized és katonailag is le fogja).
Csupán néhány gondosan szelektált mutatóban hagyták le gazdaságilag, máshogy szelektált mutatókban meg még a közelükbe sem értek. Két évtized múlva katonailag is csak az oroszokat fogják lehagyni, az USA-hoz még nem lesz elég ennyi idő.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Csak az a gond, hogy az egyik felül írja a másikat. Havasalföldet a kunoktól és a keleti lovasnépektől vették át (el?) és valószínűleg a "madár" szimbolikát is onnan örökölték. Ezt pedig felül írták (rátelepítették, hisz nem sasos-keresztes szobrokkal szórták tele az országot) a saját néplelkükből fakadó szimbólummal, amit meg a rómaiktól vettek kölcsön.

Az, hogy fekete, nem tudom, hogy milyen átvitt értelemmel rendelkezhet, de ha jól tudom az árpád-házi királyaink turulja is fekete volt. De Mátyás jelképe a holló is fekete. (Jó mondjuk ott a madár is alapban az :) ) Erdély címerállata is a fekete sas.

Miért írná felül egyik a másikat?
Minden néphagyomány, amely "szinkronizálja" egyúttal az indoeurópai zodiákust a keleti állatövvel az ezt a megfeleltetést ismeri!
(Sok olyan népművészeti ábrázolás is van, amelyben alig megkülönböztethető a madár a haltól pl., de érdekes a P-i-KK-e-LY és a P-e-H-e-LY szavunk is, amely utal egyúttal a két minőség "rokonságára", mivel előbbi a hal testét borítja, míg utóbbi a madárét. "A madár az égi vizek hala, a hal a földi vizek madara.")
..
Valószínűnek tartom, hogy az ortodox papságuk ismerte ezeket az összefüggéseket, és tudatosan használták ezt a szimbólumot aztán, mivel eredendően az uláhokat/oláhokat/vlachokat a Bak tulajdonságkör mentén lehetne elhelyezni, lévén hegyi, kecsketenyésztő, pásztor nép, amely a Balkán hegyvidéki részéről terjedt észak felé! A papságuk azonban tisztában volt az idő folyásával és tudta, hogy az asztrológiai világkorszakok hogyan követik egymást!
..
Namármost a XV. sz. környéke az éppen a Halak Világkorszak Halak dekanátusának kezdetével esik egybe, s így tudatosan is igyekeztek a néppé szervezett vlachokat a Halak minőségére "ráhangolni". Mivel köztudomású, hogy minden világkorszakban könnyebb azoknak az előrejutása, akik azonos minőséget képviselnek azzal, amilyen az adott világkorszak is! Ugye könnyű úgy korszerűnek lenni, ha eleve olyanok vagyunk, mint a korszellem! Nem kell erőfeszítés!
Tudatosan nyúltak tehát a román névhez, római eredethez, azon belül is a Romulus-Remus mintához. Szerintem..., de ezzel nem kell egyetérteni.
..
Mostanra egyébként, mivel egy korszakváltás határán vagyunk, már új minőségek kezdenek érvényesülni, de ez nagyon messze vezetne...
..
Egyébként a wikipédia szócikk román verziója írja is, hogy a pecsét alapján rekonstruálták a zászlót és utólag színezték!
..
Hunyadi Mátyás totemállata pedig nem véletlenül a holló lett csőrében egy gyűrűvel!
(Egyébként a Holló egy Vízöntő szimbólum, mivel a Vízöntő két Hold-házának egyike, az első a Majom, a második a Holló)
..
Hunyadi Mátyás ugyanis Luxemburgi Zsigmond és Morzsinai Erzsébet törvénytelen fiának, Hunyadi Jánosnak a fia. Apja, Hunyadi János lényegében az "ismeretlenségből" emelkedett fel, királyi, uralkodói segítséggel és vette feleségül aztán Szilágyi Erzsébetet!
..
Ha érdekel, hogy miért lett a holló a totemállata a Hunyadiaknak olvasd el Heltai Gáspár krónikájában az ide vonatkozó történetet a 213. oldaltól:
https://maghon.weebly.com/uploads/2...i-gaspar-kronika-az-magyaroknak-dolgairol.pdf

..
A Sas/Turul az egy Nap-szimbólum, s mint ilyen egy bolygótulajdonságot testesít meg, a Napét, amely az Oroszlán uralkodó bolygója!
(Az Oroszlán minőség a Nyilas szellemiség lelkiségét adja, s ha belegondolsz, Emese álma is arról szól, hogy egy Sas/Turul szállott le a kebelére, hogy megtermékenyítse, s a kebel-vonal pedig egyértelműen a lélek szintje. Azt még érdekességként ajánlom elgondolkodásra, hogy ki az akiről tudjuk még, hogy úgy született egy szűztől, hogy nem evilági, hanem másik dimenzióbeli minőség által fogantatott. Hát így függenek össze a dolgok...)
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros