[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A Międzymorze Lengyel+USA projekt. Német "megszállásból" megyünk az amcsiba.
Sose lesz már szabad független Magyarország :(

Ha a debreceni BMW placcon mégse BMW lesz, hanem valami amerikai fejlesztés, na az is érdekes lesz..., már ha lesz ilyen...! Lesz, lehet?
..
Ha az Egyesült Államok erőből is beáll Lengyelország mögé, akkor Ukrajnát szétszedik és Lengyelország ki lesz gömbölyítve!
Lengyel-magyar közös határ tuti lesz akkor!
Ebben az esetben Kárpátalja visszatérését az Egyesült Államok is támogatni fogja!
..
Sőt, amit múltkor írtam, ha lesz Anschluss 2.0 felvizezve, - mert érzékelik a németek, hogy fogy a levegő körülöttük, de azért harapni akarnak előtte valamit - akkor a semleges Ausztria is kisebb lehet, és legalább néhány település visszatérhet az Őrvidékről! Ebben az esetben az Egyesült Államok érdeke is lesz, hogy minél kisebb legyen Új-Germánia közvetlen befolyási övezete!
..
(Még azt is el tudom képzelni esetleg egy feltételezett Anschluss 2.0 esetén, hogy Vorarlberget 27. kantonként meg Svájchoz csapják. Csak, hogy annyival is kevesebb legyen a IV. Birodalom.)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ezt mellétenném: http://www.kia.hu/konyvtar/erdely/proiect.htm
Vasile Gheţău előreszámítása Románia nemzetiségeiről
(1992-2025)
Román, magyar és cigány népsoportokra végzett számítások.
Ha a fentebbi 6,8 milliós nem magyarságot nézzük Erdélyben, akkor még kérdés, hogy a feltételezett legalább 1,6 milliós erdélyi cigányság (amely igencsak dinamikusan növekszik) milyen arányban vallotta magát magyarnak, románnak, cigánynak?
Mennyit csal a közvéleménykutatás? Ez a szerző szerint feltételezhetően 5-10% körül lehet (szerintem minimum), de ez is 80-160 ezer fő, pont egy Aradnyi. Érdekes, hogy vannak települések, ahol egy szál nem román sem él, nem tudom, hogy ennek mekkora a valósága.
Mennyi magyar vallotta magát (ilyen-olyan érdekek miatt román nemzetiségűnek; ugye ez valószínűbb, mint a fordított helyzet).

Tehát mind a statisztikai adat, mind a magyar-nem magyar erdélyi állampolgárok összehasonlítása eléggé csalhat. De persze ez "csak statisztika", ami önmagában még csak egy dolog.

Azért is jó az ilyen népesség előreszámításokat és kalkulációkat leporolni néha, mert mutatja, hogy prognózisokat lehet ugyan felállítani, de trendforduló mindig közbejöhet! Vasile Gheţău 20.5 milliós összlakosságra számított a tanulmánya megírásakor 2025-re. Most ugyan még csak 2020. van, viszont már 19,4 millió alatt lehet a népességszám. Itt a hivatalos statisztikai hivataluk adata:
https://insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/poprez_ian2019e.pdf
..
Nyilvánvaló, hogy megtippelhetetlen volt a 2007-es EU csatlakozás hatása. Ki gondolta volna, hogy a digózás ennyire népszerű lesz?
..
És szerintem alálőtt az erdélyi magyarság termékenységét illetően is, mivel lett egy olyan magyar vezetés, amely programok tucatjait indította el, hogy az egész Kárpát-medence magyarságának önbecsülését "megemelje"!
..
S láss csodát, Hargita megye és Kovászna nem is apad közel sem annyira, mint egyes regáti megyék:
www.citypopulation.de/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Közben Ján Hamáček cseh 1. miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kijelentette, hogy hazugság amit a Respekt c. hetilap lehozott és semmilyen orosz diplomata nem hozott be semmilyen mérget, hogy megmérgezze 3 prágai polgármestert(főpolgármester és 2 kerületi), Az álhírterjesztő ellen eljárást indítanak.

A korábbi ulippo álhír, hazugság, dezinformáció újabb leleplezése.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Imádom a valóságtól elrugaszkodott hozzászólásokat olvasni, amúgy szellemes oldalainkon. Ladagrant és Ulippo vágyvezérelt mentálfasizmusa már-már röhögőgörcsöket vált ki belőlem. Helyezést kapott még a készülő IV. Birodalom. Hát nem tudjátok, hogy már létezik? A Holdon. Az USA támogatta Nagy Lengyelország. Jóóóóóó. Akkor már hadd fejtsem ki én is agymenésemet az ebéd utáni szundi letudtával.
Kelet-Európa miatt sokan vakarják a fejüket a tengeren innen és túl is. A megálmodott magunió a szatellit-piaci-munkaerődonor keleti államokkal nem igazán jött be. Kelet-Európa mert és tudott szembenézni eltervezett alárendeltségével. Felemelte fejét. A lengyelek a jenki hathatós támogatásával, a Visegrádi Országok pedig óvatos lavírozással a Medve, Joe bácsi, és a magországok között...Sikerült viszonylag nagy súlyt elérniük a jövő megalkotásában. Fáj is a feje a brüsszeli liberálfasiszta, a Francia Kalifátus, az Északi Emírségek, valamint a Nagygermán Szultanátus politikusainak.
Ahogy a Medve, úgy ezek is fizetett tollnokaikkal próbálnak éket verni ezen országok közé. Kiszemelték példaként - egyébként kreativan - Orbánt és Magyarországot, tudván, hogy hazugságaikhoz esetleg a román és a szláv tengerből támogatást kaphatnak. Tolják, tolják.... Csakhogy a nagy tolásnak lassan nyögés a vége. Amit ezek a médiasegédmunkások elhallgatnak, az az, hogy Nyugat-Európa nagy részében elérték, hogy már-már messiásként gondolnak a magyarokra. Na, nem a médiában.... Csak a közösségi platformokon..... Mert náluk a sajtószabadság=médiafasizmus.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Egyébként a szlovák külügy, ha finoman is elkezdett kikacsingatni a V4-ből.
Akarták egy minischengent szlovák-cseh-osztrák, de azt hiszem koppantak, mert az osztrákok egyszerre nyitnak, kivéve az olasz határt.
Mindenesetre továbbra is gyanusak nekem, hogy gyengíteni fogják a V4 egységét.
Most kell okosan taktikázni, nem erőből, mert szükség van rájuk. De mutatni kellene, hogy ez nekik is igy jobb.
A vízválasztó az EU költségvetés lesz
Bízok a Nyugatban, hogy lesz annyira arrogáns velük, hogy nem bóklásznak el.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Egyébként a szlovák külügy, ha finoman is elkezdett kikacsingatni a V4-ből.

Ne csodálkozz... Az új szlovák KM Ivan Korčok már jenki kottából tolja. Korábban Szlovákia washingtoni nagykövete. Tehát ezután a szlovák külpolitika a jenki irányt fogja követni és erősen ruszofób lesz. Detto a szlovák védelmi miniszter is ugyanez.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Dehát ilyen a lengyel irányvonal is, meg a szlovák is, meg a cseh is, nem ők gyengítik a V4 egységét hanem mi, de azért bízunk a kormányban, hogy nem fog nagyon elbóklászni a V4 irányvonalától és megmarad az egység, Orbán legutóbbi tárgyalása Trumppal bizakodásra ad okot.
 

Ferkó84

Active Member
2018. október 2.
81
165
33
Dehát ilyen a lengyel irányvonal is, meg a szlovák is, meg a cseh is, nem ők gyengítik a V4 egységét hanem mi, de azért bízunk a kormányban, hogy nem fog nagyon elbóklászni a V4 irányvonalától és megmarad az egység, Orbán legutóbbi tárgyalása Trumppal bizakodásra ad okot.
Ember, te gyűlölőd a saját fajtádat. Remélem csak itt vagy ilyen és az életben normális ember vagy, vagy nem gyepáltak el még ezért a hülyeségért? Le merem fogadni Pesten élsz
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ember, te gyűlölőd a saját fajtádat. Remélem csak itt vagy ilyen és az életben normális ember vagy, vagy nem gyepáltak el még ezért a hülyeségért? Le merem fogadni Pesten élsz
Most itt is el akarod kezdeni azt, hogy aki nem azt gondolja mint te az nem magyar? Tudom, hogy szerinted nem vagyok az. Leszarom. Lapozzunk. Nem kell minden topikot teleszemetelned ezzel.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Ulippo, megígértem magamnak, hogy nem írok a szösszenéseidre, de nem sikerül betartanom. Senki sem bomlasztja a V4 egységét. Nagyon is jól le vannak osztva a lapok. Amit látsz, annak az a jelentése, hogy a V4 tervezetten kijátssza a magországokat az USA ellen és fordítva. Ezzel saját jelentőségét növeli mindkettő számára. Ebben - számomra sajnos -, a Nagy Medve is támogatja, jól felfogott érdekeitől vezetve. Kelet-Európa országai az egyensúly érett gyümölcsei. Aki maga mellé állítja őket, az túlhatalomra tesz szert Európában. A magországok a V4 nélkül hanyatló konglomerátumok, az USA a V4 nélkül erős Unióval nézhet szembe, a Nagy Medve pedig se erős EU-t, se erős USA-t nem akar. A szlovák kormány addig húz a jenkik felé, ameddig a V4-en belüli "munkamegosztás" előírja, mintegy ellensúlyozva Szerbia orosz irányultságát. Csehország a magországok felé "politizál", mi pedig - jó kapcsolatot tartunk az USA-val és a magországokkal, a keleti nyitás (Kína, Oország) "feladatával"...
Ezt hívják politikának, melyben kezd kristályosodni egy összehangolt V4 politikai sakkjátszma. Eddig jól megy, a Ti legnagyobb bánatotokra.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ulippo, megígértem magamnak, hogy nem írok a szösszenéseidre, de nem sikerül betartanom. Senki sem bomlasztja a V4 egységét. Nagyon is jól le vannak osztva a lapok. Amit látsz, annak az a jelentése, hogy a V4 tervezetten kijátssza a magországokat az USA ellen és fordítva. Ezzel saját jelentőségét növeli mindkettő számára. Ebben - számomra sajnos -, a Nagy Medve is támogatja, jól felfogott érdekeitől vezetve. Kelet-Európa országai az egyensúly érett gyümölcsei. Aki maga mellé állítja őket, az túlhatalomra tesz szert Európában. A magországok a V4 nélkül hanyatló konglomerátumok, az USA a V4 nélkül erős Unióval nézhet szembe, a Nagy Medve pedig se erős EU-t, se erős USA-t nem akar. A szlovák kormány addig húz a jenkik felé, ameddig a V4-en belüli "munkamegosztás" előírja, mintegy ellensúlyozva Szerbia orosz irányultságát. Csehország a magországok felé "politizál", mi pedig - jó kapcsolatot tartunk az USA-val és a magországokkal, a keleti nyitás (Kína, Oország) "feladatával"...
Ezt hívják politikának, melyben kezd kristályosodni egy összehangolt V4 politikai sakkjátszma. Eddig jól megy, a Ti legnagyobb bánatotokra.
A V4-ek elkötelezett EU és NATO tagok, ez csípi egyesek szemét akik nem azok, ezért szidják a V4-es barátainkat mint az fentebb is jól látható. De ez jó jel, mert azt mutatja, hogy sikeresen és egységesen kitartunk a választott irányvonalunk mellett, a legnagyobb bánatukra.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ha a debreceni BMW placcon mégse BMW lesz, hanem valami amerikai fejlesztés, na az is érdekes lesz..., már ha lesz ilyen...! Lesz, lehet?
..
Ha az Egyesült Államok erőből is beáll Lengyelország mögé, akkor Ukrajnát szétszedik és Lengyelország ki lesz gömbölyítve!
Lengyel-magyar közös határ tuti lesz akkor!
Ebben az esetben Kárpátalja visszatérését az Egyesült Államok is támogatni fogja!
..
Sőt, amit múltkor írtam, ha lesz Anschluss 2.0 felvizezve, - mert érzékelik a németek, hogy fogy a levegő körülöttük, de azért harapni akarnak előtte valamit - akkor a semleges Ausztria is kisebb lehet, és legalább néhány település visszatérhet az Őrvidékről! Ebben az esetben az Egyesült Államok érdeke is lesz, hogy minél kisebb legyen Új-Germánia közvetlen befolyási övezete!
..
(Még azt is el tudom képzelni esetleg egy feltételezett Anschluss 2.0 esetén, hogy Vorarlberget 27. kantonként meg Svájchoz csapják. Csak, hogy annyival is kevesebb legyen a IV. Birodalom.)

Szomorú... akkor fel lehet készülni a kétfrontos háborúra: kelet felé Oo. ellen, nyugat felé Németo. ellen, ami amcsi támogatással is csak bukáshoz vezethet
jópár éve fel is vázoltam, hogy ezt a lehetőséget miért nem érdemes választanunk...
mondjuk nézhetem a jó oldalát is: brutális orosz győzelemhez fog vezetni
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
és ez nekünk mi a bánatért lenne jó? o_O

Mert akkor a Haubagoi fejében megszülető CCCP 2.0 boldog mosollyal tereli egy akolba az elténfergett bárányait, hogy azok feledve a történelmet meg a brutális orosz győzelmet, megalkossák végre Haubagoi kva Hungaroszláviáját. Csak a kedvéért. Bocs, már egyszer lenyomtam vele egy rövidebb pár oldalas vitát erről, nem akarom belehajszolni mert van benne revansvágy és még mindig álmodja ezt.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0