Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 466
113
"Történt ugyanis, hogy Griffin arról kérdezte Levine-t, mit gondol arról, hogy sokak szerint veszélyezteti az időseket azzal, hogy visszaküldi őket a sok esetben fertőzött otthonokba, miközben épphogy kigyógyultak a koronavírusból. Erre azonban válasz már nem érkezett a minisztertől, mert Griffin ezt megelőzően többször is uramnak szólította az egyébként férfinak született, ám most már nőként élő Levine-t, ez pedig annyira zavarta a minisztert, hogy inkább ennek adott hangot."
..
https://magyarnemzet.hu/kulfold/ros...ak-ra-kiakadt-a-transznemu-miniszter-8147618/
..
EYKNCzpWkAc9nLQ

..
EYKN8YTWoAElTiA
Nem csoda, hogy nemet váltott, bár a helyzet jobb nem lett, max. rosszabb. :)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Újabb filmet készítettek Merkelről, Orbán Viktort gonosz diktátorként mutatják be
"A kétórás agymosás egy fotel kényelméből rádöbbent, hogy minden rossznak, de legfőképpen a német migrációs válságnak az okozója Orbán Viktor. Értelemszerűen a színész választása is az ellenszenvet hivatott gerjeszteni. A focirajongó, cinikus, gagyi aranyórát viselő, román Radu Banzaru igazából egy kicsit sem hasonlít a magyar miniszterelnökre, viszont valóban cseppet sem szimpatikus. Ezzel pont remek ellenlábasa a „Terézanya” jóságú, megfontolt, mindenkihez kedves Angela Merkelnek, akit Imogen Kogge alakít.
A dráma már a film első perceiben beindul, amikor Merkel asszony kap egy SMS-t, melyben az áll, hogy „Orbán kerítést épít a határra”. A kancellárnak kiszalad egy „scheisse” azaz „szarügy” a száján és beindítja Berlin gépezetét, hogy állítsák meg Orbán Viktort."
(...)
"A film elején az a baj, hogy nem engedjük őket Németországba, a film végén pedig azért vagyunk mi a mumus, mert átengedtük őket. "
(...)
"A közel kétórás, szuperprodukciót látva a stuttgarti nyugdíjas, a hamburgi matróz és a berlini háziasszony is heurékát kiáltva megvilágosodik."
https://www.vadhajtasok.hu/2020/05/...elrol-orban-viktort-diktatorkent-mutatjak-be/

Most képzeljük el, hogy a magyar közmédia tévéfilmeket, sorozatokat gyártana, amiben a szimpatikus színész által alakított Orbán szuperhősként megmenti a nemzetet a gonosz migránsoktól, meg kellően gonosz kinézetű figurák által játszott Sorostól, Junckertől... idáig azért még ők sem süllyedtek.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 461
113
A Gab, Minds, YouTube stb meg fog bukni. Ha nincs átjárás a mainstream és az alt-tech között akkor mindenki marad a seggén, kivéve akit kidobtak. Mondjuk egyre több embert fognak politikai okokból bannolni, tippre Carl Benjamin és Stephan Moleynaux őszre nem fog YT csatornával rendelkezni. De a hiba nem a content hostoknál van. A pénzügyi szolgáltatók és a bankok fognak szolgáltatást nem adni az alt-technek. Stripe, PayPal, Chase Bank sorban dobálja ki az ügyfeleit gondolatbűnért. A Twitch meg egy rossz vicc, kupleráj ribancokkal akik előben testfestenek.
Bónusz kérdés: kik iránytják a bankokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 466
113
A Gab, Minds, YouTube stb meg fog bukni. Ha nincs átjárás a mainstream és az alt-tech között akkor mindenki marad a seggén, kivéve akit kidobtak. Mondjuk egyre több embert fognak politikai okokból bannolni, tippre Carl Benjamin és Stephan Moleynaux őszre nem fog YT csatornával rendelkezni. De a hiba nem a content hostoknál van. A pénzügyi szolgáltatók és a bankok fognak szolgáltatást nem adni az alt-technek. Stripe, PayPal, Chase Bank sorban dobálja ki az ügyfeleit gondolatbűnért. A Twitch meg egy rossz vicc, kupleráj ribancokkal akik előben testfestenek.
Bónusz kérdés: kik iránytják a bankokat.
Az idei USA választáson eldől minden. Ha Trump a FB, YT, és a többi miatt bukik, akkor itthon is erre kell készülni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 581
14 498
113
Más.

376531_dszzs20200522204_1_.jpg

Átadták az Eötvös Loránd parkot a Normafánál
"A területen 700 cserjét, és 50 fát ültettek, valamint tartós murvasétányt alakítottak ki."

https://mandiner.hu/cikk/20200522_atadtak_az_eotvos_lorand_parkot_a_normafanal

Kb. 20 fa miatt ment a hiszti!


Ezzel az a gond, hogy a legtöbb ilyen beruházásnál - és nem csak a NER korszakkal volt így - kivágnak X egészséges, kifejlett fát, majd megmarketingelik, hogy elültettek a helyére 2x vagy 3x fát, ami általában csak abból áll, hogy le*nak pár facsemetét, aztán hagyják őket megpusztulni.

Nálunk is az volt, hogy egy 3-4 éve lezajlott útfelújítás után a kivágott fák helyére elültettek több száz facsemetét. Idén szedték ki az utolsókat, mert tejesen kiszáradtak, mert gondolom mindenféle kertészeti szakértelem nélkül ültették el, gondozás nem volt, közel a földekhez a traktorok elég sokat már az első hónapokban kifordítottak a helyükről.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 466
113
- És hogy ha a betű azt mutatja Magyarország, akkor egy M betűnek kell ott lenni. A H betű nem állíthatja azt, hogy Magyarország.
- Már pedig ez azt jelenti. Ha M betű volna, akkor a románok is tudnák, hogy magyar, aztán nem eresztenék be. Így, meg hogy H betű van rajta, hát csak mi tudjuk, magyarok.
- Hát mit tesz a H betű?
- Azt, hogy haza.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 466
113
Érdekes
https://www.vadhajtasok.hu/2020/05/...isabb-budapestjen-mar-kezdhetunk-is-rettegni/

Az egyik megkéselt fiú facebook oldalán van egy ilyen bejegyzés a 28-as villamoson megkéselt srác kapcsán:
"... milyen emberek ezek hárman vannak és még kést is elővesznek nem baj patkányok bennt nem lesztek ekkorák. Ennyit erről az országról és a benne élő mocskokról!"
(A csúnya részt nem idéztem ...)

Egy ilyen hír sok hírt hoz fel, köztük ezt is:
"Az elmúlt héten hatalmas botrányt okozott, hogy a Déri Tibor vezette önkormányzat úgy nyitotta meg az újpesti játszótereket, hogy a legelemibb ellenőrzést és takarítást sem végezték el.

Mindezt azok után, hogy a polgármester korábban ígéretet tett a közterületek fertőtlenítésére. A madárürülékkel szennyezett padok és játszóeszközök, a hónapok alatt felgyűlt hulladék és szemét látványa rengeteg szülőt háborított fel. Még normál körülmények között is elfogadhatatlanok ezek az állapotok, de járványveszély idején hatalmas felelőtlenség ez az újpestiekkel szemben.

Ezek után derült ki, hogy a borsos áru belépővel látogatható Tarzan Parkban ugyancsak elmulasztották a takarítást. Egy zárt facebook csoportban osztotta meg egy látogató azokat a fényképeket, amin az látszik, hogy a játszóeszközök vastagon madárürülékkel szennyezettek."
http://ujpestihirek.hu/index.php/helyi-temak/megdobbento-allapotok-a-tarzan-parkban

Ezek után tényleg köszi Budapest, hogy "visszavették" egyesek a várost. Köszi!
Meg az érdieknek, egrieknek és a többi zseninek szintén! Köszi!
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 079
113
Most képzeljük el, hogy a magyar közmédia tévéfilmeket, sorozatokat gyártana, amiben a szimpatikus színész által alakított Orbán szuperhősként megmenti a nemzetet a gonosz migránsoktól, meg kellően gonosz kinézetű figurák által játszott Sorostól, Junckertől... idáig azért még ők sem süllyedtek.


Forgassuk le már csak poénból is. :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 466
113
Szulejmán is ott volt a trianoni kivégzési kísérletnél
"A XVIII. század viszonylag békés időszakában Európa-szerte komoly népességnövekedés ment végbe, így Magyarországon is, de ez már nem a mi növekedésünk volt. 1800-ra az ország lakossága megközelítette azt a számot, amely az európai népesedési folyamatoknak megfelelt volna, viszont eközben népességileg is elvesztettük a saját országunkat. Széchenyi István születésekor annyian voltunk, mint Mátyás király halálakor. A közte eltelt háromszáz évet nem tudtuk kiheverni. Ha csak olyan mértékű háborús pusztítást szenvedtünk volna el ezalatt, mint Európa többi része, akkor egy 11-12 milliós Magyarország fordult volna rá a XIX. századra, körülbelül 10 millió magyarral. Ehelyett ugyanezt egy 9 milliós Magyarország tette meg 3,5 millió magyarral. A középkor végén el lehetett menni Dévényből Kézdivásárhelyre csak magyar falvakon keresztül, a reformkor hajnalán viszont már kisebbség voltunk idehaza."
https://pestisracok.hu/szulejman-is-ott-volt-a-trianoni-kivegzesi-kiserletnel/