• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ainz

Member
2017. április 18.
58
88
18
Szerintem, simán lett volna még esélyük 20 évig fű alatt építkezni. Mi történit volna ha Hong Kongot még nem piszkálják 20 évig? Valszeg semmi.

Esélytelen.. az USA se olyan hülye, hogy hagyni fogja a sárgákat katonai stb cuccokat építeni, így is túl sokáig hagyták őket, nem véletlen megy folyamatosan mindenhol a Kínázás, mert ha most nem harcolnak meg velük, akkor 10 év múlva már felesleges, mert az esélyek nem nekik fognak kedvezni.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and Roni

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
Szerintem, simán lett volna még esélyük 20 évig fű alatt építkezni. Mi történit v
Nem tudtak volna, a jenki nem nezte volna ölbetett kézzel hogy repcsi es heli hordózok nonek ki csak úgy a földből 5 évenként. Sőt mar az elsőnél provokaltak volna a jenkik őket ew fogást kerestek volna.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 475
113
Nem tudtak volna, a jenki nem nezte volna ölbetett kézzel hogy repcsi es heli hordózok nonek ki csak úgy a földből 5 évenként. Sőt mar az elsőnél provokaltak volna a jenkik őket ew fogást kerestek volna.
Nem tudom, de ha technológiai téren akarták volna feltartóztatni Kínát, akkor ezt bő 10-15 éve kellett volna elkezdeni. Most már eléggé önjáróak lettek.
 
  • Tetszik
Reactions: Ettemlevest

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 009
113
Szerintem, simán lett volna még esélyük 20 évig fű alatt építkezni. Mi történit volna ha Hong Kongot még nem piszkálják 20 évig? Valszeg semmi.
Igen, Hong Kong esetében is elszállt velük a ló, 2047-ben magától az ölükbe hullott volna az egész, de nem, macinak most kellett, rögtön. Feltételezem, hogy komoly belharcok mennek a pártban, mert biztos sokan nem nézik ezt jó szemmel, azért ennyire ott se hülye mindenki.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Így van, haubagoinak most igazat adok. De abban nem hogy a csóró orszokra szükség lesz kina ellen

Ne légy ostoba Roni már megint hülyeséget írsz . Az Orosz lehet csóró az USA-hoz vagy Kínához képest de rajta ül a világ egyik ha nem legnagyobb ásványi anyag készletén ráadásul a legfejlettebb atom arzenálja lévén még el se tudják venni tőlük és a katonai potenciáljuk se lebecsülendő az Orosz hadsereg nagy harcértékű . Tehát jobb egy ilyen tényezőt magad mellett tudni mint ellenségnek ! Gondolkozz Tyson mielőtt vered a billentyűt !
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
Balázs Bence azt mondja hogy a szovjetek le voltak maradva a jenkitől a hh háború idején gazdaságilag Kína meg már ott liheg utána .
Sőt a japán gazdaság lehagyta a szovjet gazdaságot 77-re? o_OÉs 85-re mire beindult volna a szu-27 gyártása már sehol nem voltak japánhoz?
Ez tényleg durva!:eek:
Én meg abban éltem hogy a szovjet gazdaság volt a csúcs legalább 87-ig o_O
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Ostobák. Szun-ce nem lájkolja. Ha micimackó nem hülyül meg és keményít be, további 20 év csendes építkezéssel Kína simán visszavette volna évezredes vezető szerepét a világgazdaságban. Így most Ausztráliáról Kanadáig, Svédországtól Amerikáig, az egész nyugati világ felébredt, szervezik át a beszállítói láncokat, helyezik át a gyártókapacitást, szorítják ki a csúcstermékeket, vadásszák le a beépített tudósokat, utasítják ki a CCP helyi kirendeltségeként működő Konfuciusz intézeteket, és ez csak az amire az átlagember is rálát, ki tudja mi megy a háttérben a titkosszolgálatok szintjén. Több generációnyi egész életében látástól vakulásig gürcölő kínai szebb jövőbe vetett munkáját húzta le a történelem vécéjén a kommunista párt. Ügyes.

Nem igaz. Így is, úgy is ez lett volna. Egész egyszerűen, ha az USA azt látja, hogy egy ország gazdaságilag, majd potenciálisan katonailag is lekörözheti, akkor az az ország többé már nem tud radarhorizont alatt maradni, így is úgy is belekötnek. Semmi esélye nem volt itt már semmiféle 20 év csendes építkezésnek.


Mindkettőtöknek igaza van-.

Micimackó tényleg nem üti meg elődeinek képességeit, és látszólag szükségtelenül hozott előre konfliktusokat.

Amerika viszont pár éven belül úgyis meglépte volna ezeket a lépéseket.

Ha Kína picit türelmesebb, pér évet nyerhetett volna, ami fontos pár év lehetett volna, mert pár év múlva egy picit jobb helyzetben nézhettek volna szembe egy picit rosszabb helyzetben levő USA-val.

A Kínai érdek most az lenne, hogy egy proxin keresztül betámadják az USA-t (Irán?)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Balázs Bence azt mondja hogy a szovjetek le voltak maradva a jenkitől a hh háború idején gazdaságilag Kína meg már ott liheg utána .
Sőt a japán gazdaság lehagyta a szovjet gazdaságot 77-re? o_OÉs 85-re mire beindult volna a szu-27 gyártása már sehol nem voltak japánhoz?
Ez tényleg durva!:eek:
Én meg abban éltem hogy a szovjet gazdaság volt a csúcs legalább 87-ig o_O


Szerintem ez ettől sokkal de sokkal komplexebb ! Ha a SZU-t nézzük még megfoghatatlanabb hiszen nem volt mindkét fél által hitelesnek vett US$/SZURub árfolyam , de még ha lett volna is nehezen mérhető lett volna például azért mert sok terméket cserekereskedelemben értékesítettek . A termelvényekről meg szinte csak kormányzati statisztikák voltak ami finoman szólva is kozmetikázott volt .

Ha mostani Oroszországot nézzük talán már beszélhetünk GDP-ről , meg vásárlóerő paritásról de ez is torz ! Mit ér mondjuk egy fedezetlen dollár ? Vajon ha véget ér a dodó világpiacon betöltött szerepe akkor mi lesz potensebb az a dodó vagy az olaj/földgáz vagy egyéb ásványi anyag ? A szankciózgatással azt érték el , hogy Oroszország szinte már minden élelmiszerből önellátó vagy már akár exportálhat is . Lehet hightechben nem élenjáró de valljuk be ettől fontosabb , hogy szinte mindenki hozzájuk fordul a környezetükbe ha valami alapanyag/energia hordozó kell ! Nem szabad őket leírni mint ahogyan túlbecsülni se . De aki nem érzi , hogy mit jelent nagyságban egy 9 időzónás ország az hibát követ el . Oroszország a végletek hazája a burját párházas kis telepektől a csillogó Moszkváig és Szentpétervárig , a sártól az űrig .

Kína még mindig a béka segge alatt lenne technológiailag ha az idióta multik nem árasztják el termelő üzemekkel és ez által korszerű technológiával . Ezzel Kína 50 év lemaradást hozott be úgy , hogy sok 10 000 mrd$ kutatás/fejlesztést spórolt meg ! Ezt is bele kell venni amikor őket isteníti valaki !

Sajnos a Szu gazdasága már akkora handycap-el indult a II.vh miatt amit akkor is nehezen dolgoztak volna le ha nem kényszerítik őket a HH-ba !
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kulturálódjunk kicsit:

A világon India és Nigéria után Kínában gyártják évente a legtöbb filmet, s Kína a tévésorozatok számát tekintve is az élvonalban van. A kínai filmekben és sorozatokban gyakran szerepelnek külföldiek is, őket sokszor kínaiul tudó külföldi színészek játsszák. Az Orient Expressz mai adásában egy ilyen színésznővel beszélgetünk kínai színészi karrierről, a kínai szórakoztatóiparról és arról, hogy mire juthat egy 178 centiméter magas szőke nő ebben a különleges világban. Az Orient Expressz új adásában vendégünk Vizer Rita, aki az ELTE kínai szakán végzett, majd a pekingi Központi Színművészeti Akadémia színművész alapszakán szerzett diplomát. Jelenleg a pekingi filmakadémián vesz részt mesterképzésen. Nyolc kínai sorozatban, egy egész estés filmben és több rövidfilmben szerepelt, emellett egy tucatnyi tévéshow-ban is fellépett különböző kínai csatornákon. A magyar nézők Rita Kínában című vlogjából ismerhetik:
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Mindkettőtöknek igaza van-.

Micimackó tényleg nem üti meg elődeinek képességeit, és látszólag szükségtelenül hozott előre konfliktusokat.

Amerika viszont pár éven belül úgyis meglépte volna ezeket a lépéseket.

Ha Kína picit türelmesebb, pér évet nyerhetett volna, ami fontos pár év lehetett volna, mert pár év múlva egy picit jobb helyzetben nézhettek volna szembe egy picit rosszabb helyzetben levő USA-val.

A Kínai érdek most az lenne, hogy egy proxin keresztül betámadják az USA-t (Irán?)

Nemreg linkelt talan valaki ide a forumra egy elemzonek a velemenyet (YT video) amiben azt ecsetelte, hogy a kinaiak szerint a nyugati kultura ingerkuszobe kb 15-20 ev egy veres atrocitas utan. Pl. mennyi ido telt el a Tiananmen teri verengzestol addig mig nyugodtan senki se bojkottalta a kinai olimpiat.

A masik nagy merfoldko pedig elmeletileg, hogy a KKP a 100. evfordulon unnepelni akarja a "Nepkoztarsasag megalapitasa?1949" alkalmabol a vegleg egyesitet kinat. Lehetoleg nemzetkozileg elismerve vendegekkel stb. 2049-15v.20 kb.2029-34 kozott tehat ezt le kellene ez alapjan zavarniuk. 2029 meg mar nincs olyan messze...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Vietnamból az amerikaiak is russzul jöttek ki, de még a kiváló kínaiakat is elpics@ztak a vietnami területvédelmisek.
Afganisztánban mindenki pórul járt - kivéve Nagy Sándort. A britek elveszítették a világbirodalmukat, ahogy a flansziák is, de ettől még nem fogatlan oroszlánok.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
T

Törölt tag 008

Guest
  • Tetszik
Reactions: Nemerson