[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Úgy hívják V4, AFD, Salvini, Szabadságpárt, Marine Le Pen. Jobban állunk mint az USA, pláne Közép-Kelet EU. Nem jó a helyzetünk, de jobb.

Hát én ezekben azért nem bíznék feltétlenül, mert láttunk már legradikálisabból legszoftosabbá válást amikor reális közelségbe került a hatalom és ettől besz*rtak.Lásd: Jobbik.
A V4 jó, az tetszik, de az AfD is ugyanúgy beáll bizonyos kérdésekben a lobbinak, ahogyan Salvininek is leginkább csak a szája nagy, Le Pen meg egy fura alak, akin nem lehet kiigazodni.A Szabadságpárt meg saját magát eszi meg, olyan ostobák és amatőrök néha.

A fentebb említettek leginkább a szájukat járatják, amitől ugye nem nagyon javul sehogy a helyzet.
 
G

Galthran

Guest
Nem hiszem el, hogy nincs olyan, amikor egy fekete lő le egy feketét vagy egy mehikán ver hülyére egy feketét és még sorolhatnám
pár éve volt olyan hogy egy fekát szetvert a rendőr, jó előre ment a rasszistázas aztán nyilvánosságra került a rendőr képe és kiderült hogy latino a tag...

Mikor Nigériáról beszélnek, akkor is "Afrikai ország N-betűvel"? :D
olyan is van hogy niger :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/06/01/usa_zavargasok_tuntetesek/
"...Az éjjel Washingtonban, New York Cityben és Philadelphiában voltak nagyobb utcai megmozdulások. Washingtonban éjjel gyújtogattak a Fehér Ház környékén, a Szent János templom alagsorában is. Az 1816-ban felszentelt episzkopális templomot látogatja James Madison (1809-1817) óta valamennyi amerikai elnök...
...A szövetségi fővárosban helyi idő szerint este 11 órától kijárási tilalom lépett volna érvénybe, ám nem sokkal előtte a Fehér Ház melletti utcákban már több mint ezren gyűltek össze és gyújtogatni kezdtek. A tüntetők több helyen is felszedték, gúlákba állították, majd meggyújtották a műanyagból készült útakadályokat. Az egyik utcában amerikai zászlót hajítottak az égő műanyagkockákra, felgyújtották a Fehér Ház előtti park oldalán elhelyezett mobilvécéket is.
Trumpot egy kis időre bemenekítették egy bunkerba
Ez idő alatt a Fehér Házban tartózkodott az amerikai elnök és a családja is. Az AP amerikai hírügynökség egy neve elhallgatását kérő titkosszolgálati munkatársra hivatkozva azt jelentette, hogy Donald Trumpot a péntek esti zavargásokkor rövid időre egy olyan földalatti bunkerba kísérték, amely terrortámadások esetén hivatott védelmet biztosítani a mindenkori elnöknek, ezt azonban egyetlen más médium sem erősítette meg..."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
Igen, ez a dolgok egyik oldala, ha csak innen nezed, igy van. De van a masik oldal is, gyakran elofordul az is, hogy az ilyen igazoltatasoknal ralonek a rendorre, lelovik az ablakon keresztul, amikor odamegy a kocsihoz. Nyilvan a rendorok sajat borukon, kollegaik peldajan keresztul tudjak ezt, ezert is idegesebb az ujjuk a ravaszon. Volt par olyan kirivo eset is, amikor feher embert oltek meg a rendorok hasonlo brutalitassal (Kelly Thomas), ott is teljesen foloslegesen, onkenyeskedve. Lass csodat, megsem horkant fel az orszag, nem gyujtogattak, tuntettek orszagszerte. Na, ez a rasszizmus, amikor kulonbseget tesznek es CSAK a fekete elet szamit...

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Kelly_Thomas

Breonna Taylort is azután lőtték le, hogy a barátja akivel az ágyában volt, rálőtt a rendőrökre, és megsebesítette az egyiket. Persze az ilyen apróságokat az ilyen altx félék, illetve azok a médiumok, amelyeket olvasnak, el szokták rejteni a cikk végére, mint jelentéktelen mellékkörülményt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ez már nem kizárólag az USA "magánügye" - ugyanis egy széteső USA reagálása szerte a világban veszélyeket jelenthet.
Össze kellene hívni a magyar kormány rendkívüli ülését is emiatt
A teljesség igénye nélkül.
- Hogyan reagáljon a magyar kormány pl a különböző USA "csoportok" esetleges állásfoglalási kérésére/követelésére.
-Hogyan fognak reagálni a mi térségünk országai (nem utolsó sorban Ukrajna, amely a világban történő "nagy " eseményekkor hajlamos olyan lépéseket megtenni, amiket máskor nem- mert ilyenkor gyakorlatilag senki nem figyel rájuk, a nemzetközi sajtó meg pláne)
- Nyilvánvalóan össze kellene hívni (legalább titkosított vonalon) a V4 rendkívüli ülését...
- Nyilvánvalóan jelenleg Bidennek nem sok esélye nincs nyerni az elnökválasztáson. Tehát hogyan is kell kezelni a Demokrata párt esetleges megkereséseit, állásfoglalási kéréseit..
- Hogyan kell kezelni azt a jelenleg matematikai esélyt, hogy megpuccsolhatják Trumpot.
- Hogyan kell reagálni az USA Európai (meg ugye a világban szerte) fegyveres egységeinek jelenlétére, adott esetben mozgására, reakcióira... (meg ezek miatt az amerikai fegyveres mentalitásra)
- Nagyon nem vicces hogy egy atomhatalomról van szó, melynek a problémás államokban is vannak létesítményei. Egy esetleges szakadás/elszakadás esetén több atomhatalom lehet adott esetben abból ami most egy. Amelyek szemben állnának egymással. Lényegében a világ legingatagabb atomhatalma lehet egy csapásra az USA...
- Jelenleg a legnagyobb esély arra van, hogy az események előbb utóbb lenyugodnak, vagy legalábbis legfeljebb parázs marad. Ugyanakkor ez az eseménysor világosan megmutatta, hogy az USA törékeny, militáns, kiszámíthatatlan. Ráadásul a gazdasági helyzete kilátásai katasztrofálisak, esély van rá, hogy az államadóssága 4-5 év alatt megduplázódik. Az USA vergődik, és mindenkit zsarol...
- Mindezek miatt (is) fel kellene készülni egy akár nagyon gyorsan bekövetkező új világrend helyzetére, annak minden bizonytalanságával.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
Egyébként a Breanna Taylor-esetre visszatérve számos embert lőttek már le ilyen "no-knock warrant" helyzetekben, nem ez volt az első és sajnos aligha az utolsó eset, az sem hogy tévedésből rossz helyre törtek be a rendőrök. Az amerikában bevett rendőri gyakorlatok között valóban vannak európai szemmel nagyon durva dolgok (amiket állandóan kifogásolnak is a liberálisok, illetve rasszizmussal vádolják a rendőröket, mert azok szerintük a feketékkel indokoltan bánnak rosszabbul - én azt mondanám inkább, semmi meglepő nincs ebben, tekintve a sokszoros számarányukat a bűnözésben, az ember így működik, az evolúció kiszelektálta azokat, akik nem alakítottak ki előítéleteket), amiket nem kéne átvenni, bár vannak olyan jobbosok, fegyvermániások, akik Európában is ezeket propagálják, mint követendő példákat. De persze a megítélésükhöz azért figyelembe kell venni az ottani helyzetet, a lőfegyverek elterjedtségét.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 788
113
egyenlore azt latom, hogy itt a V4-ben nem nagyon zsizsegnek a migrik meg a negerek, es ez igy jo. Viszont abban csak bizok, ismerve a V4 nepek mentalitasat, hogy ez igy marad is. Senki nem lat elore az idoben, de ha rosszra fordul a dolog, meg mindig lehetne alakitani egy V4 "gazdasagi unio"-t.
Az a szitu, hogy ez a gazdasági Unió a németek nélkül nem életképes.
Úgy hívják V4, AFD, Salvini, Szabadságpárt, Marine Le Pen. Jobban állunk mint az USA, pláne Közép-Kelet EU. Nem jó a helyzetünk, de jobb.
De ez az állapot egy ideje befagyott. Offenzivában volt az "új jobboldal", de Strache német titkisszolgálati levadászása fordulópontot jelentett. Mutti megint rendet tett... :(
Áttörést jelenleg Olaszország és Salvini hozhat. Viszont az még 1-2 év, addig marad a defenzíva, a védekezés. Ha az Unió harmadik legerősebb országa fordul, az új lendületet adhat a francia változásnak. Azt látni, hogy a faszi nagyon érti a médiát és tudott élni a belugyminiszteri hatalmával, akkor volt a csúcson.
Jelenleg, ha Bident elkerüljük, már az nagy siker.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
Ez már nem kizárólag az USA "magánügye" - ugyanis egy széteső USA reagálása szerte a világban veszélyeket jelenthet.
Össze kellene hívni a magyar kormány rendkívüli ülését is emiatt
A teljesség igénye nélkül.
- Hogyan reagáljon a magyar kormány pl a különböző USA "csoportok" esetleges állásfoglalási kérésére/követelésére.
-Hogyan fognak reagálni a mi térségünk országai (nem utolsó sorban Ukrajna, amely a világban történő "nagy " eseményekkor hajlamos olyan lépéseket megtenni, amiket máskor nem- mert ilyenkor gyakorlatilag senki nem figyel rájuk, a nemzetközi sajtó meg pláne)
- Nyilvánvalóan össze kellene hívni (legalább titkosított vonalon) a V4 rendkívüli ülését...
- Nyilvánvalóan jelenleg Bidennek nem sok esélye nincs nyerni az elnökválasztáson. Tehát hogyan is kell kezelni a Demokrata párt esetleges megkereséseit, állásfoglalási kéréseit..
- Hogyan kell kezelni azt a jelenleg matematikai esélyt, hogy megpuccsolhatják Trumpot.
- Hogyan kell reagálni az USA Európai (meg ugye a világban szerte) fegyveres egységeinek jelenlétére, adott esetben mozgására, reakcióira... (meg ezek miatt az amerikai fegyveres mentalitásra)
- Nagyon nem vicces hogy egy atomhatalomról van szó, melynek a problémás államokban is vannak létesítményei. Egy esetleges szakadás/elszakadás esetén több atomhatalom lehet adott esetben abból ami most egy. Amelyek szemben állnának egymással. Lényegében a világ legingatagabb atomhatalma lehet egy csapásra az USA...

Ez szerintem még a jelen helyzetben túlzás lenne, nem látom egyelőre a nyílt szétesés jeleit.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
nem tudom, igaz vagy fake, de ha igazi, akkor most visszanyal az a bizonyos fagyi.... :D

a5WrovN_700bwp.webp


a5WrovN
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ez szerintem még a jelen helyzetben túlzás lenne, nem látom egyelőre a nyílt szétesés jeleit.
Az USA elnöke lement az atombunkerébe. Ilyen utoljára mikor eshetett meg?

Lehetőségekről és felmerülhető (nagyon nagy) problémákról írtam. Ezek, még ha csak "tünetek" is, nagyon messzire vezethetnek. Egészen nyilvánvalóan a színfalak mögött mindenki mozgolódni kezd. Az egész világon. Föl kell készülni legalább arra, amit most el lehet képzelni. Meg arra is, amit még nem. Mivel az USA szoros kézben tartja Közép-Kelet Europát (is), és csapatai állomásoznak a térségbe (is) ez nem kis problémát jelenthet. Többek közt. De milyen hatása lesz a mostani helyzetnek, még ha lenyugszik is, hosszabb távon a világgazdaságra, a valuták mozgására, a befolyási övezetekre...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Breonna Taylort is azután lőtték le, hogy a barátja akivel az ágyában volt, rálőtt a rendőrökre, és megsebesítette az egyiket. Persze az ilyen apróságokat az ilyen altx félék, illetve azok a médiumok, amelyeket olvasnak, el szokták rejteni a cikk végére, mint jelentéktelen mellékkörülményt.

csak nem irod hogy a rendorok szo nelkul betortek a hazba, a csavo meg betoroknek gondolta oket...es a csajt vedte...

ha kopoktak volna vagy beszoltak volna az ajtonal hogy rendorseg ahogy az egesz kurva vilagban szoktak, a csaj meg elne, a rendor meg meguszta volna serules nelkul.

amugy meg...


itt a tuntettok eloptak egy SWAT-os jarganyt. tegnap volt lopot lo is, meg elvett fegyver is...meg volt egy csomo felgyujtott rendorsegi jargany is..

nagyon amatornek esik ki az amcsi rendorseg ahogy nezem a videokat. csak tiszta eroszakkal lepnek elo, semmi taktika, semmi ami kulonboztetne oket egy hetvegi vadaszcsapatol..
ugy nezz ki mindha nem is rendorsegi kikepzesen estek at hanem valami ukran/nigeriai idiotaktol kapot katonai kikepzesen ..

nem gondolkodnak, nincs osszetartas, egy egyszeru szaros kordont nem tudjak betartani mert szertmennek, bemenek a nep kozze kocsival vagy ???loval??? a nyugis tuntetoket felhergelik meg verik , a cirkuszolos niggreket akik tornek zuznak es akik legjobban megerdemlik a rendorsegi beavatkozast es a bortont meg nem bantjak mert veszelyes oda menni...

mia faszert vagy ott ha a valodi garazdalkodoktol felsz es a fobiadat aztan nyugisabb tuntetokon verd le?

99% biztos vagyok hogy azokat akik tornek be a boltba meg gyujtoganak azokat nem fogjak meg...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
amugy meg epp gondolkodtam ma..

kinek van haszna ebbol az egeszbol?

sokan azt fogjak mondani hogy a deep statenak aki trump ellen van..

es mi van ha epp forditva van?

100.000 halott, 40 milla munkanelkuli, termeles nuku, jobs nuku, kisebsegek szavazatai nuku, a feherek szavazataibol 50% nuku...trampli igy nem fogja megnyerni a valasztasokat.

ismerve mien bekepzelt nagyokos, apszolute nem csodalnam ha rafogna i virusra es a tuntetesekre a valasztasok elhasztasat kb egy evre, hatha addig helyrejonnek a dolgok es az egeszet a demokratakra/baidenra fogja ra..

es biztos vagyok hogy nem fogja szo vagy cirkusz nelkul atadni az elnokseget ha elveszti a valasztasokat..
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Én nem tudom hogy bűnözőknél ki szokott kopogni, ha épp drogkereskedőt akar elkapni. A címet tévesztették el, ez van.
Az USA rendőrségénél meg nem hiszem hogy az átlag közlekedési zsaru, meg a sima járőrök arra vannak fejben és fizikálisan felkészítve hogy napokon, akár heteken keresztül több ezer fős, erőszakos megmozdulásokat kezeljenek le.

A fekete bevetési ruházattól és felszereléstől függetlenül azt ne képzelje már bárki, hogy azok ott mind rohamrendőrök. Kb minden mozdítható ember kint van az utcán, gyanítom napi 16-18 órákat.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Amikor néger rugdos fejbe egy szőke fehér antifa nőt kinek kell szurkolni a progresszívok szerint?


:D:D:D:D:D

Pont ezek futottak végig az agyamon. Most olyan csapdába kerülnek a baloldali szürkeállományok, mint az iszlámnak igaza van a nőkkel kapcsolatban plakátoknál. Sajnos eszükbe sem fog jutni, hogy ez az egész baromság így ahogy van, pont a valóságtagadásra felépített világrendjük következménye, de az megint jön és pofánvágja őket. Imádnának autóromboló, gyújtogató, fosztogató náczikat mutogatni a képernyőkön, de sajnálatukra már megint a feketék, meg a gyűlölet nélküli antifáik őrjöngenek. :D :D :D Gondolom a következménye mégtöbb valóságtagadás lesz, még erősebb niggerölelgetés, következményeként itt felénk is még jobban kell szeretni majd a sötét bőrt, nehogy aztán baj legyen.