[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Segítek megérteni: nem jogosítja fel semmire, de már ez sem érdekli, meg az sem, hogy mi lesz a bolt-tulajjal. Kétségbeesés van...

és figyeljétek meg azt is, hogy a tüntetők között nem csak négerek vannak, hanem fehérek is.

Számomra ez azt jelenti, hogy az amerikai népnek most már pontosan ugyanabból az arroganciából kezd elege lenni, ahogyan az USA kifelé is bánt a világ országaival.

Mert ezek szerint befelé is így viselkedtek a sajátjaikkal szemben: mérhetetlen arroganciával.
Ettől olyan hevesek a tüntetések.

Nem volt elég a szétnyíló olló a gazdagok és szegények között, jött a COVID-19, a kijárási tilalom, a halálozások, utána meg a tömeges munkanélküliség... a kilátástalanság ... és a háború előszele.

Az emberek türelme és teherbírása véges. Ezt kellene megérteni.

És utálom, amikor csőcselékeznek. Aki csőcselékezik, emlékezzen, hogy bármikor lehet még ő is a csőcselék része...

Ja, hogy ezert felelossegre fogjak vonni, mert megolte a boltost/vetlen jarokelot/feher arrajarot/random akarkit ? Wow, ezt te sem hiheted.. A csocselek (mert az, nevezzuk neven a dolgokat) marpedig azt hiszi, hogy neki joga van erre, es csinalja is. Ahogy a szir "ellenzek" is terorrista ugyanugy ez a nagyon demokrata, antifa gyujtogato is csocselek.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ki mire használja ki a demokratikus jogokért küzdelmet.

Közvetítési baki

EZbtL2kWAAE4T7y

:D :D :D

Hiszen ők is olyan emberek mint te vagy én és blablabla.... :D :D .:D
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ja, hogy ezert felelossegre fogjak vonni, mert megolte a boltost/vetlen jarokelot/feher arrajarot/random akarkit ? Wow, ezt te sem hiheted.. A csocselek (mert az, nevezzuk neven a dolgokat) marpedig azt hiszi, hogy neki joga van erre, es csinalja is. Ahogy a szir "ellenzek" is terorrista ugyanugy ez a nagyon demokrata, antifa gyujtogato is csocselek.

Aki kiment tüntetni az USA-ban, annak nagy része nem gyújtogat, nem fosztogat és azt sem tudja, hogy mi az az "antifa".

Ez a balos "antifa" ellenség úgyanúgy csak a ti agyatokban létezik, olyan, mint az amerikai elit egy részének a fejében az "orosz agresszió".
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Igen, ez is egy módja lehet az adósság eltüntetésének. Továbbá még lehet egy dolog a háttérben: az USA Alkotmánya tiltja, hogy az USA mint állam alárendeltje legyen egy Uniónak.

Mint például egy Észak-Amerikai Uniónak. Na de ha az USA megszűnik... akkor vajon meg lehet alapítani a helyén egy Észak-Amerikai Uniót, amely mondjuk Kanadát is tartalmazza?

:)
Én is ezen lamentáltam!
Adósság volt, nincs!
..
Néhány terület csatlakozik Kanadához, de nem hiszem, hogy 5 éven belül.



Michael Moore, de amúgy igen.
Tiszta fegyvermániás mind!
..
IKREK szellemiségű "nép"/társadalom, aminek testi megnyilvánulása a vele szemközti NYILAS. (Mi magyarok amúgy pont fordítva vagyunk, Nyilas szellemiség, Ikrek testiség.) Na már most az állatövi jegyek közül a Nyilas az egyetlen, amely fegyveres (neve is az), amelynek fegyver van a kezében. És az egyesült államokbeliek éppen ilyenek is, hihetetlenül elterjedt a fegyvertartás, rengeteg embernek van ténylegesen is fegyver a kezében. Más országokkal összevetve meg kirívóan sokaknak.
..
/Érdekes az is, hogy szellemi síkon úgyszintén az Ikrek minőség jelenik meg. "I can't breath" = "Nem kapok levegőt", ez kezd az egész megmozduláshullám jelszavává, szellemi kifejeződésévé válni. Ezt skandálja a tömeg, ezt festik fel a falakra. Az Ikrek ugye levegős jegy, az emberi test mikrozodiákusában pedig a tüdő (megfulladásból indult az egész) hagyományosan az Ikrek jegytulajdonság szerint működő páros szervünk. És szellemi értelemben a "küzdelem" is a testvériségért folyik, fekete és fehér "testvére legyen egymásnak", ne legyen különbség köztük, legalább is a tömegben részt vevők ezt mondanák.
Az egész eseményláncolat gócpontja és origója pedig a "Testvérvárosokból" indult, a 'Twin Cities' ugyanis - így nagybetűvel ez bizony St. Paul és Minneapolis ikervárosok jelölője, velük forrt össze az elnevezés. A dátum pedig május 25., vagyis az IKREK havának IKREK dekádja (dekád=első tíz nap), ami idén pont egybeesett az Emlékezet Napjával, ami egy Ikrek "nép" sajátos, egyedi ünnepe, szépen kirajzolva az Ikrek-Nyilas tengelyt, lévén fegyveresekhez, fegyverhordozókhoz kapcsolódik, róluk van a megemlékezés./
..
Érdemes összevetni őket a szomszédos kanadaiakkal, hogy azok mennyire eltérő szellemi karaktert képviselnek, jóllehet a történelmi múlt azonos; fegyverrel, erőszakkal az őslakos indiánok kárára megszerzett területeken alakult meg Kanada is. A kanadaiak társadalma hasonlóan multietnikus, a településszerkezet, városkép ugyanazt a mintázatot követi, mint déli szomszédjánál, mégis más archetípus az egész konglomerátum. A Kanadában élő emberekből hiányzik az ilyen szintű fegyverhez való vonzódás!
..
Geopolitikailag én Texasnál és Kaliforniánál érdekesebbnek gondolom a nyugalomra áhítozó új-angliai angolszász tagállamocskákat, amelyek etnikailag egységesebbek, kicsik, és földrajzilag közel vannak Kanadához (esetleg a túlsó parton Washington és Oregon)!
..
Minden azon múlik, hogy elcsitulnak-e a mostani zavargások, vagy évekig tartó felfordulás és recesszió következik-e. Az utóbbi esetben könnyen meglehet az, hogy szükség lehet egy "Új Angolszász Birodalom" létrehívására, s ebbe ildomos lesz "kimenekíteni" a kimenekíthetőt, megóvandó minél nagyobb tortaszeletet a "délafrikaizálódástól"!
..
Tartsuk észben, hogy egy ilyen "Új Angolszász Birodalomhoz" az alapfeltételek megvannak, hiszen az Egyesült Királyság 2020. január 31-én elhagyta az EU-t, s ezzel egyszersmind a Londoni City is közelebb került Észak-Amerikához, illetve közös az uralkodó is, hiszen Kanada jelenleg is a 'Brit Korona' alá tartozik, s a Nemzetközösségi Királyságnak jelenleg is 16 tagállama van, cirka ~150 milliós lakossággal!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm
..
S nem csak Brexit volt idén januárban, hanem Megxit is, miután Harry sussexi herceg és felesége Rachel Meghan Markle, aki amerikai!, 2020. január 8-án látványosan (vagy látszólag?) szakítva a királyi házzal, Kanada földjére távozott, s ott várja mi lesz II. Erzsébet után!
https://en.wikipedia.org/wiki/Megxit
..
Az gondolom közismert, hogy a mindenkori brit uralkodó egyúttal számos szabadkőműves frakció feje is, így a háttérhatalmi bekötöttség adott!
..
Szóval összegezve a dolgokat, - mivel a háttérhatalmi elit már láthatóan így is törésen ment keresztül - szerintem az "angolszász maffia" nem fogja kihagyni a történelmi ziccert, hogy revansot vegyen 1776. július 4-én, és az utána következő amerikai függetlenségi háborúban való alulmaradáson. Ennek persze akkor van realitása, ha az Egyesült Államok képtelen lesz felülkerekedni a zavargásokon, munkanélküliségen, adósságon. (Mellesleg lehet olyan barbatrükk, hogy ha jogilag, formálisan megszűnne, és másként, más összetételben újjáalakulna, akkor az adósságot sem kellene visszafizetni.)
..
Amúgy még annyi, hogy kérdésesnek tartom, hogy megtartható lesz-e idén az elnökválasztás! Olyan tektonikai feszültség van ugyanis már most is, hogy akármelyik jelölt is nyer, azt a másik oldal nem biztos, hogy egy ilyen forrongó hangulatban elfogadná! Elég szerencsétlen helyzet ebből szempontból...
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Én együttérzek velük, de attól még a fosztogatás bűncselekmény marad. Nem csak jogi, de erkölcsi értelemben is. Ha ennyire pénz kell, akkor miért nem a bankokat rohamozzák meg? Vagy miért nem csak azt? Kis-és középvállalkozók kifosztására/tönkretételére számomra nincs mentség.
Ez a szervezett fosztogatás és rombolás nem az éhezésről szól. A mainstream média folyamatosan hergelt évek ota Trump ellen. Volt egy rendőri túlkapás és a média, de a nagy multik is ( amazon, twitter: kiállás a tüntetők mellett) erkölcsi alapot adtak a csürhének erre.
Túllőttek a célon és elszabult a pokol.
A nagyvárosok már a 90es évek óta megváltoztak. A középosztály elköltözött és a helyükre ezek költöztek, akiket most látunk az utcán. Egyes városokban rengeteg a hajléktalan, drogos az utcán, ezeket is sikerült most megszólítani.
Le kell verni keményen ezt az antifa szervezte lázadást!!

Ma még tombolnak, holnap meg tartják a markukat a segélyért.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a középosztály hangulata a tombolás után. Megerősödik Trump vagy elsöpri a csürhe.
Ez nyitott kérdés.
Egy biztos, végletesen szét fog szakadni az amerikai társadalom.
Folyt. Köv. Nyugat-Európa, ezért érdemes most nagyon figyelni. Az alapok már itt is megvannak. A csürhe már az utcán, még nem tüntet, egyelőre nem szervezett, de itt él és a számuk nő.
 
B

b4l4g3

Guest
Megtehetik. Az elmúlt években olyan szinten tolódott szélsőséges irányba mind a bal, mind a jobb oldal, hogy itt is megtörténhet ugyanez, vagy valami hasonló.
A szélső jobb nem gondolom, hogy komoly veszélyt jelentene ilyen szempontból. A globalista filantróp csúcskapitalisták az antiglobalista szélsőbalt tunningolják inkább paradox módon. Úgyhogy inkább az internacionalista antifa csűrhétől számíthatunk műsorra.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
szegyeld magad :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: :p


amugy ez mi?
99166386_france-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSM8Sv5nIxQonD2k-JCC_U.jpg


nigger tuntetok franciaorszag kozepen??? nyilvan atmentek azon az operacion mind michael jeckson anno :D:D:D

ha jol latom, itt nem uzletet gyujtogatnak/fosztogatnak. :D Tovabbra is tartom, hogy Europara *(a francia niggereken kivul) nem jellemzo a gyujtogatas/fosztogatas, mig amerikabol rovid tavon is sok-sok peldat lehet hozni erre. A Balkanert bocs, de teny, hogy ott azert mar mas az altalanos kultura/higenia/munkahoz valo hozza allas nyilvan az eltero vallas eltero tanai sokat rontanak a dolgon...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
[
Segítek megérteni: nem jogosítja fel semmire, de már ez sem érdekli, meg az sem, hogy mi lesz a bolt-tulajjal. Kétségbeesés van...

és figyeljétek meg azt is, hogy a tüntetők között nem csak négerek vannak, hanem fehérek is.

Számomra ez azt jelenti, hogy az amerikai népnek most már pontosan ugyanabból az arroganciából kezd elege lenni, ahogyan az USA kifelé is bánt a világ országaival.

Mert ezek szerint befelé is így viselkedtek a sajátjaikkal szemben: mérhetetlen arroganciával.
Ettől olyan hevesek a tüntetések.

Nem volt elég a szétnyíló olló a gazdagok és szegények között, jött a COVID-19, a kijárási tilalom, a halálozások, utána meg a tömeges munkanélküliség... a kilátástalanság ... és a háború előszele.

Az emberek türelme és teherbírása véges. Ezt kellene megérteni.

És utálom, amikor csőcselékeznek. Aki csőcselékezik, emlékezzen, hogy bármikor lehet még ő is a csőcselék része...
Ez nem ketsegbeesés, szervezett rombolás. Ez a menő, mert a mainstream media, twitter meg az amazon ezt tolja.

Persze hogy vannak feherek is. Tele van az amerikai utca mentálisan sérült drogos lepattant fehérekkel. Itt nem csak ők vannak, hanem az antifa ideologia által szervezett fiatalok is. Meg akik csak sodródnak az aktuálisan menő trendekkel. Most csürhének lenni a trend, hát ott vannak.

A világ vezető hatalma mindig arrogáns képet mutat, hisz bárhol fellép, az erősebb jogán lenyomja a gyengébbet. Egy foci vb-n is a semleges nézők többsége az eselytelenebb csapatnak szurkol. Ez pszichologia.

Ilyen csőcselékbe én sosem keverednék. És őket nem lehet másnak nevezni az én nézőpontomból.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
szegyeld magad :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: :p


amugy ez mi?
99166386_france-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSM8Sv5nIxQonD2k-JCC_U.jpg


nigger tuntetok franciaorszag kozepen??? nyilvan atmentek azon az operacion mind michael jeckson anno :D:D:D


Ezek szimpla ANTIFA tüntetők csak a balhéért vannak ott . Lehet normálisan is tüntetni meg balhésan is ! Dzsordzsi bá már érzi a végét és tudja ha ő nem tudja összerakni a globális pénzügyi irányítást akkor a merülőforraló fiacskája még úgyse fogja tudni .
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez a szervezett fosztogatás és rombolás nem az éhezésről szól. A mainstream média folyamatosan hergelt évek ota Trump ellen. Volt egy rendőri túlkapás és a média, de a nagy multik is ( amazon, twitter: kiállás a tüntetők mellett) erkölcsi alapot adtak a csürhének erre.
Túllőttek a célon és elszabult a pokol.
A nagyvárosok már a 90es évek óta megváltoztak. A középosztály elköltözött és a helyükre ezek költöztek, akiket most látunk az utcán. Egyes városokban rengeteg a hajléktalan, drogos az utcán, ezeket is sikerült most megszólítani.
Le kell verni keményen ezt az antifa szervezte lázadást!!

Ma még tombolnak, holnap meg tartják a markukat a segélyért.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a középosztály hangulata a tombolás után. Megerősödik Trump vagy elsöpri a csürhe.
Ez nyitott kérdés.
Egy biztos, végletesen szét fog szakadni az amerikai társadalom.
Folyt. Köv. Nyugat-Európa, ezért érdemes most nagyon figyelni. Az alapok már itt is megvannak. A csürhe már az utcán, még nem tüntet, egyelőre nem szervezett, de itt él és a számuk nő.

De szép... :D
/Ja, mégse/
https://www.telesurenglish.net/news...ial-protesters-10-million--20200601-0006.html
..
Elképesztő, hogy nincs új a Nap alatt!
Remélem bezárják és lelövik az egész cégbirodalmat, Cukorhegyet meg be kell börtönözni. Ez nyílt hadüzenet!
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD
T

Törölt tag 008

Guest
.....Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a középosztály hangulata a tombolás után. Megerősödik Trump vagy elsöpri a csürhe.....
Ha elül a csatazaj én két lehetséges kimenetet látok
1. nyernek a demcsik és akkro egy kommunista diktatúra (nem ennek hívják majd, de alapjövedelem, cenzúra, megfigyelés, fegyverek bevonása....)
2. marad Trump és akkor kapitalista rendőrállam
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and tarzaan
T

Törölt tag 2361

Guest
Ez a szervezett fosztogatás és rombolás nem az éhezésről szól. A mainstream média folyamatosan hergelt évek ota Trump ellen. Volt egy rendőri túlkapás és a média, de a nagy multik is ( amazon, twitter: kiállás a tüntetők mellett) erkölcsi alapot adtak a csürhének erre.
Túllőttek a célon és elszabult a pokol.
A nagyvárosok már a 90es évek óta megváltoztak. A középosztály elköltözött és a helyükre ezek költöztek, akiket most látunk az utcán. Egyes városokban rengeteg a hajléktalan, drogos az utcán, ezeket is sikerült most megszólítani.
Le kell verni keményen ezt az antifa szervezte lázadást!!

Ma még tombolnak, holnap meg tartják a markukat a segélyért.

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a középosztály hangulata a tombolás után. Megerősödik Trump vagy elsöpri a csürhe.
Ez nyitott kérdés.
Egy biztos, végletesen szét fog szakadni az amerikai társadalom.
Folyt. Köv. Nyugat-Európa, ezért érdemes most nagyon figyelni. Az alapok már itt is megvannak. A csürhe már az utcán, még nem tüntet, egyelőre nem szervezett, de itt él és a számuk nő.

legyel mar egyszer oszinte es nezzd meg a kreten twittjeit az utolso par evben.

tramp semmi mast sem csinal csak hergeli a szavazoit mindenki ellen aki nem gondol/beszel ugy mint o. az mi a faszom?

azon a twitteren amit annyira kopkodtok most, ha en irnak olyasmit mar reg kitoroltek volna mint a szart. de neki atnezik mert o az elnok.

az enyem lenne a twitter mar 2 eve kitoroltem volna total, ozt nyavalogjon amenyit akar.

amit csinal meg amit beszel, meg nagyon is jo hozza a cnn meg a tobbi szarkevero (mert minden media keveri ugy amilyen bealitotsagu a tulaja).
 
T

Törölt tag 2361

Guest
ha jol latom, itt nem uzletet gyujtogatnak/fosztogatnak. :D Tovabbra is tartom, hogy Europara *(a francia niggereken kivul) nem jellemzo a gyujtogatas/fosztogatas, mig amerikabol rovid tavon is sok-sok peldat lehet hozni erre. A Balkanert bocs, de teny, hogy ott azert mar mas az altalanos kultura/higenia/munkahoz valo hozza allas nyilvan az eltero vallas eltero tanai sokat rontanak a dolgon...

most tegyek be kepet ahol az ilyenek akik a kepen vannak vernek szert ezt azt meg kocsit gyujtanak?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
A szélső jobb nem gondolom, hogy komoly veszélyt jelentene ilyen szempontból. A globalista filantróp csúcskapitalisták az antiglobalista szélsőbalt tunningolják inkább paradox módon. Úgyhogy inkább az internacionalista antifa csűrhétől számíthatunk műsorra.


Gyakorlatilag az elmúlt 75 évben írmagja se maradt a szélső jobb eszmék követőinek . De mint mindent ezt is túltolják és már a szimpla népben , nemzetben gondolkodó fehér heteró szekszuálisokat is simán lenácizzák és szélsőjobbozzák .
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Aki kiment tüntetni az USA-ban, annak nagy része nem gyújtogat, nem fosztogat és azt sem tudja, hogy mi az az "antifa".

Hat ahhoz kepest amennyire bekesek a tuntetesek/tuntetok elegge szep szamban langolnak az epuletek, tornek a kirakatok, egnek a rendorsegi es a tuzolto jarmuvek. Lehet, hogy az elejen meg igy volt, de mar nem kisebbseg az, aki balhezik az utcakon. A bekesebb reteg szerintem mar reg otthon marad, mivel az az ertelmesebbje, erti, tudja, hogy a kijarasi tilalom mit jelent.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3