[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Ha
Szerintem ügyes!
21-re lapot húz!
..
Ezzel azt üzeni, oké, ki akartok csinálni?
Akkor én meg beindulok mint buldózer és nem félek szétrúgni a házat!
Olyan felfordulást kaptok, hogy bedől a petrodollár, kötvények, azt a kedves 300 családunk szedheti a sátorfát,
lehet új gazdaállatot keresni!
..
Mondjuk veszélyes is, mert így lehet, hogy megöletik.
Rotschildék és társaik a bankot és a hálózatot nagyon nem szeretnék szerintem szétkúródva látni...


Szerintem nyakig benne vannak. Ott van Ausztrália menedéknek és Kanada, Anglia. Nem is érdekük a mostani USA meg és fent tartása. Gyuri úr nem egy magányos alak.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
ezek a rendorok bekattantak..,
mar mindenkit basznak szet sorba.. itt van a trumpli kemenykedesre valo felhivasa es a press is enemy of the state dumaja ..

Szerintem ezt es igy kell csinalni!!! Ember, szinte mar lazadas van ott, kijarasi tilalom van ervenyben, aki ennek ellenere kimegy, az ne varjon mast. Aki tuntetni akar megteheti napkozben is.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
ezek a rendorok bekattantak..,
mar mindenkit basznak szet sorba.. itt van a trumpli kemenykedesre valo felhivasa es a press is enemy of the state dumaja ..
A kijárási tilalom vonatkozik a független-objektív VICE újságírójára is. A feje fölött a pressID pedig nem teszi láthatatlanná, és különleges jogokat sem jelent.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Szerintem ezt es igy kell csinalni!!! Ember, szinte mar lazadas van ott, kijarasi tilalom van ervenyben, aki ennek ellenere kimegy, az ne varjon mast. Aki tuntetni akar megteheti napkozben is.

Zuckerberg nyíltan hadat üzent a megválasztott kormányzatnak!
..
(Vesd össze nálunk a kórházparancsnokokkal és azzal, hogy ~200 céghez küldtek ki Orbánék katonákat.
Ott is így kéne. Ha a fosbuk nem áll be akkor meg szétb@szni.)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Hát London a központ. Központ nélkül nincs Birodalom. Kanada vezetné az USA északi tagállamait, Anglia nélkül? Ottawa??? :)

Mit gondolsz, miért Brexitelt ki Anglia mindenáron, vállalva a gazdasági visszaesést is emiatt? Meg azt is, hogy hangosan röhögött rajtuk emiatt mindenki? Vállalták volna ezt, úgy, hogy nincs tervük? Van. A királynőnek van terve.

1. Szerintem az eszerint polgarhaboruval kilepo eszaki orszagok ellesznek maguk is + esetleg Kanada (ez meg ugy ahogy elkepzelheto). De Anglia? Kiralya legyen a szabad es buszke angolszasz nepnek? Ha mar bomlana az USA, sajat eszaki szovetsegi allamot csinalnak, nem kellene Anglia a kismillio bevandorlojaval, hisz epp az a dolog az ami miatt szetestek/kivaltak/uj szovetseget alkottak.

2. Hat ha szerinted a Brexit es tokosen, hatarozottan veghezvitt, alaposan kidolgozott terv volt, akkor csodallom a latasmododat. Szinte ugy kellett oket kirugni innen. Meghogy a kiralyno terve... Majdnem visszajottek, nem sok hianyzott hozza.
 
T

Törölt tag 008

Guest
ööö, akkor tulajdonképpen azt mondod, hogy az USA vagy kommunista vagy fasiszta diktatúrává alakul?
Nem fasiszta.nem faji alapon, csak rendőrállam.

Nemtom ki mondta, hogy Harryék kanadában vannak de le van maradva.már kaliforniában vannak. Harrynek elege is van, menne haza.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
351
2 022
93
Ha elül a csatazaj én két lehetséges kimenetet látok
1. nyernek a demcsik és akkro egy kommunista diktatúra (nem ennek hívják majd, de alapjövedelem, cenzúra, megfigyelés, fegyverek bevonása....)
2. marad Trump és akkor kapitalista rendőrállam

Felmerülhet más lehetőség is..... pl. a hadsereg vezetőinek elege lesz a felfordulásból és átveszik az irányítást.
Szerintem kevesen tudják, de az USA történelmében volt már katonai hatalomátvételre történő kísérlet, lásd alább:

"A hiányosan fellelhető dokumentáció miatt a mai napig homály fed néhány fontos részletet, ám annyi bizonyosan tudható: 1933 tavaszán titkos szervezkedés kezdődött Franklin Delano Roosevelt elnök hatalomból való elmozdítására, és egy katonai puccs végrehajtására".

Bővebben pl. itt olvashat róla az akit érdekel:
https://konzervatorium.blog.hu/2009...ol_kimaradt_fasiszta_puccskiserlet_amerikaban
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
De szép... :D
/Ja, mégse/
https://www.telesurenglish.net/news...ial-protesters-10-million--20200601-0006.html
..
Elképesztő, hogy nincs új a Nap alatt!
Remélem bezárják és lelövik az egész cégbirodalmat, Cukorhegyet meg be kell börtönözni. Ez nyílt hadüzenet!
Amennyit adományozott, tízszer annyi különadót nekik.
Egyébként Gyurka ezt az adomanybizniszt Brack Husszeinnél nyomta át. Az adomány értéket levonhatod az adódból. Csinálsz magadnaj egy alapítványt, átküldöd rá adózás helyett a zsét és az alapítványaidon keresztül növeled a befolyásod.
Persze néha elutalsz 1.000 dollárt a szegényeknek, amit persze a mainstream média kereszttüzébeb teszed és te vagy a filantróp gazdag nagybácsi.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Így van. Pontosan. Ezt neveztem én anno Északi Szövetségnek. Anglia vezetésével Norvégia, Svédország, Finnország és Dánia + Grönland. Plusz az Brit Nemzetközösség révén Kanada, és... hát, ahogy mondtam, az USA északi tagállamai :)

Ennek az Északi Szövetségnek (Dániával és Grönlanddal együtt) pont az a jelentősége, amit már mondtam, hogy az Északi-sarkra tarthatnak igényt, és ehhez gyűjtenék egybe azon európai és észak-amerikai tagállamokat, amelyeknek érdekeltségeik vannak az Északi sarkvidéken.

És... nyilvánvalóan verseny van Anglia és az USA között az Északi-sarkkért. Az előny Angliánál van, ha megszerzi Kanadát. Mert akkor jogi igényt támaszthat, nem muszáj háborúznia. Az USA viszont hátrányban van... kivéve... ,ha megszerzi Kanadát. Nade! Kanada jobban fél a 10x akkora népességű USA-tól, mint Angliától, ezért minél inkább meg akarja szerezni az USA Kanadát, annál inkább Anglia karjaiba taszítja azt... (Ukrajna szindróma 2. :D)

Svédisztánt én nem látom ebben, mert puskaporos hordóvá változtatták magukat, illetve a fene nagy liberalizmusukkal most a koronavírus következtében még rá is tették magukat egy külön vágányra! A többi skandináv ország éppen gyanakodva tekint rájuk már!
Külön mozdultak, más irányba, s figyeljünk erre, mert ilyen nagyon régóta nem történt!
(Szerintem ott Germánia próbálja meg majd növelni a jelenlétét.)
..
Na és ez is lehet katalizátora a Dán Királyság kicsalogatásának még az EU-ból, hogy gátolják Germánia északi törekvéseit ezzel az angolszászok
(földrajzilag ugye közte van)!
Na emiatt kaphat Dánia még nagyobb súlyt is, és kedvezőbb feltételeket akár!
..
Plusz igen, ha a Norvég Királyság is odakerülne akkor nem is árválkodnának úgymond, ketten együtt ~12 milliósak, egyharmad kanadányi, máris partiképesek!
Norvégiának ráadásul a Spitzbergákon kívül ott van Neuschwabenland is!
..
800px-Norway_in_the_World_%28%2BAntarctica_claims%29_cropped.svg.png
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi