[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Amúgy ezek a véglények, mint az a fenti izé mit gondolnak?
Ha szétkúrják az országot nem lesz aki finanszírozza a hülyeségeiket.

~2 éve volt /pol-on egy érdekes hír, amiből 3 napig tartó kutatás lett, feljelentésekkel, végül happy end-del.

Volt egy átlagos afro-amerikai család, durván túlsúlyos feleség aki egy használt autó kereskedésben dolgozott, 4 gyerek, apuka aki 3. börtönbüntetését töltötte drog birtoklásért, 2 SUV, egy házikó a város szélén.

Majd jött a szörnyű hír: éjszaka ismeretlenek levágták a láncot a kapuról, behatoltak az udvarra, rasszista rigmusokat kántáltak amivel megijesztették a gyerekeket, a fából épült háztól biztonságos távolságban felgyújtottak egy adag száraz falevelet, elvágták a telefonkábelt, (ezért nem tudtak rendőrt hívni), végül lefújták a házat és a 2 SUV-ot piros rasszista feliratokkal.

Első pillantásra bűzlött az egész, mivel az ominózus felirat "Go Nigga" volt.
Ha valaki rasszista indíttatásból betör valaki az udvarára az nem azt fogja felfújni, hogy "Menj el Roma". Linkeltek is egy fasza, szakértőtől származó tanulmányt ami pont a feketék elleni rasszista slang-ot taglalta, több eset fotóival illusztrálva, legtöbbször a "fuck of nigger"-t használják, esetleg "die nigger"...

Ki is ment egy anon helyszíni szemlét tartani, a "sértett" lakhelye egy hátsó telken van, gyakorlatilag 2 szomszédos telek között hagytak egy útnyi helyet, ott lehet hátrahajtani az ő házukhoz. Ami google maps alapján ~800m-re van. Mégis mi a jó büdös francért vágták volna le gyalogos "támadók" a láncot egy kapuról ami után még percekig kell gyalogolniuk és közben a főútról ez bárkinek feltűnhet?

A festékkel csak a ház falát és a járművek kaszniját fújták le, még véletlenül sem a biztosítás által nem fedezett króm felniket vagy fóliázott ablakokat...

Azonnal indítottak egy GoFundMe kampányt amiben 5000$-t kértek a károk elhárítására, miközben az egyházközség tagjai már másnap újrafestették a házat, sőt az udvart is feltakarították a szétdobált szeméttől és falevelektől.
Erről az eseményről készült fotókon aztán feltűnt az autista nyomozóknak pár dolog:
-az egyik purgyé
-az udvar egyik sarka tele van valszeg eladásra szánt lomizott hűtő- és mosógépekkel, ezekben a támadók nem tettek kárt
-az anyuka kezében ott virított az aktuális iPhone (vezetékelvágás khm)

A purgyé képét kivágva visszakeresték a nevét, és facebook profilját...
ahova a "támadás" előtti nap feltöltött egy videót, hogy anyukája már mindent elintézett, hamarosan gazdagok lesznek.
Mikor kikerült 4chan-re letörölte, de addigra már késő volt, az internet nem felejt.

Egyik anon összefoglalta a bizonyítékokat egy pdf-be, ezekkel megindult a feljelentés a seriffnél, az egyházközségnél, a gofundme-nél.
GFM-et azonnal be is fagyasztották, de természetesen egy túlbuzgó p*csa azonnal nekiállt rasszistázni és csinált a saját neve alatt egy újat ahol 1200$-t kalapozott össze a csalóknak.
Egyházközség nyilatkozatban elhatárolódott a nőtől, munkahelyéről kirúgták, a rendőrség nem tudom, hogy reagált, de remélhetőleg szép vaskos volt a csekk.



Na így gondolkoznak ezek a "véglények".
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://nepszava.hu/3080231_katonak...manyos-valsaggal-fenyeget-a-hadsereg-bevetese
"Donald Trump hétfőn a kormányzókkal folytatott telefonbeszélgetés során kemény fellépést sürgetett. Azt mondta, hogy a világ „egy csomó balfácánként” tekint a gyenge vezetőkre, az erőszakosan demonstrálókra pedig 5-10 évi börtönt kell kiszabni. A beszélgetés egy pontján bejelentette, hogy Mark Milley tábornokra, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága elnökére bízza az irányítást – de az nem derült ki, hogy minek az irányítását."
..
"Milley tábornok felhatalmazása és a hadsereg bevetése esetében az elnök valószínűleg szándékosan fogalmazott ködösen, mert ezekkel jogilag ingoványos talajra lép. A zendülésről 1807-ben elfogadott törvény alapján az emberélet és tulajdon védelmében az elnöknek lehetősége van szövetségi katonaság bevetésére ott, ahol a helyi erők nem képesek vagy nem akarják fenntartani a rendet – ez a jogszabály azonban feltételezi, hogy az állam kormányzója kéri a szövetségi segítséget. Eisenhower elnök 1957-ben az arkansasi Little Rockban, az idősebbik Bush 1992-ben Los Angelesben vetette be a hadsereg egységeit, ám ezek az akciók időben és földrajzilag korlátozottak voltak. Egy másik, 1878-as törvény visszautal az 1807-es jogszabályra, és kifejezetten megtiltja, hogy a hadsereg az Egyesült Államok területén politikai feladatot hajtson végre. Azt viszont lehetővé teszi, hogy a katonák támogató funkciót töltsenek be a rendőrség és a nemzeti gárda mellett."
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
355
2 061
93
Én a közösségi oldalakon már több megölt rendőrröl olvastam, 2 rendőrt talán Idahoban gázoltak halálra, a testvére twittelt egy üzenetet sírva. De mivel a mainstream médiában ezekkel a hirekkel nem talalkoztam, nem akartam posztolni, hátha fake news. Ezeket mégsem lehet pofájuk elhallgatni.

Sajnos valószínűleg egyre több ilyen eset lesz, ha nem történik gyors és szigorú beavatkozás az eseményekbe. A hamis hírek valóban komoly problémát jelenthetnek, az általam említett hír e szempontból valószínűleg rendben van, más hírforrások is közölték, nem csak a Breitbart és sajtótájékoztatót is láttam róla, amit a helyi tv közvetített.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
es?

a minneapolisi demek tehetnek arrol hogy a balfasz rendor szetkurta egy nigga segget es hogy a cirkuszolasra vagyo debilek lopnak?

amugy meg ittvan a tuntetesek terkepe..


itt meg az hogy ki kicsoda..kekek a demek...

akor mondjuk h pl texaxba vagy montanaban ahol a republikanusok vannak tobbsegben ott ok tehetnek a zavargasoket?

Figyelj, kotozkodni akarsz, vagy mi? Elolvastad mi is volt a poszt? Kerdeztek infot es meg valaszoltam. Egyetlen sajat szot, gondolatot sem raktam hozza, szoval nem ertem ezt a szamonkerest. De amugy igen, tehetnek rola. Ha nem is arrol, ahogy elindult, hanem arrol, ahogy a toketlenkedesuk miatt elszabadult ez az egesz. Ha az elejen az elso fosztogatasnal kemenyen kozbelepnek, akkor nem fajul idaig a dolog.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
Mondom, hogy még a legkisebb mértékben sem kapiskáljátok a lényeget... nincs joga és nem is szabad így tennie... a lecsúszott réteg sem gondolja, hogy neki erre joga lenne, csak ki vannak azon borulva, hogy 1-2 hét múlva elfogy a pénzük, nincs munkájuk és nem tudják, hogy mi lesz...

"Itt csak a kemeny, hatarozott fellepes segithetne..."

Jó, nagyszerű. Látom sikerült megérteni a helyzetet. Lövessetek akkor a tömegbe, utána meg csodálkozzatok, hogy ha lefasisztáznak titeket. Akkor legalább lehet kiabálni, hogy "antifa"! Aztán fasza lesz minden... :confused:

bagoly, akkor mi a megoldas szerinted? hagyni had oljenek, raboljanak, gyujtogassanak, vagy mint mar St. Louisban a rendorokre lojenek? Ez lenne a te megoldasod? Polgarhaboru, bomoljon fol az USA es gyarmatositsa ujra Anglia? Vagy hogy kepzeled, tenyleg erdekel, nalad mi a megfelelo megoldas? Mi a lenyeg?
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Vagy hogy kepzeled, tenyleg erdekel, nalad mi a megfelelo megoldas? Mi a lenyeg


Erre en is kivancsi vagyok.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
bagoly, akkor mi a megoldas szerinted? hagyni had oljenek, raboljanak, gyujtogassanak, vagy mint mar St. Louisban a rendorokre lojenek? Ez lenne a te megoldasod? Polgarhaboru, bomoljon fol az USA es gyarmatositsa ujra Anglia? Vagy hogy kepzeled, tenyleg erdekel, nalad mi a megfelelo megoldas? Mi a lenyeg?

Például 0. lépésként Trump abbahagyhatná a keménykedő üzeneteit, amivel csak olajat önt a tűzre