Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
A tények téged se nagyon zavarnak.

Egyébként miből derült ki? Nálam ez kimaradt, segíts!

Káslernek volt egy körlevele a kórházakhoz, hogy a halotti bizonyítványt hogy kell kitölteni (a halálokhoz az alapbetegséget beírni, a koronás fertőzöttséget pedig másik rovatba írni), ebből faragott az ellenzék egy kis műbalhét akkoriban a facebookon, a levél végét primitív photoshoppal meg is hamisítva (az "Orbán kiadta a parancsot: ki kell irtani a nyugdíjasokat, hogy ne kelljen nyugdíjat fizetni" vagy "visszaállítják a sorkatonaságot jövőre" típusú a hírklikk és hasonló oldalakra hivatkozó megosztások stílusában).
 
W

Wilson

Guest
Idefigyelj te nagyokos !!!!!! 10 éves korom körül 4 hetet töltöttem "KARANTÉNBAN" A FERTŐZŐ OSZTÁLYON !!!! Totálisan el voltam zárva mindenkitől !!!! Világosan elmondták nekem, meg se próbáljak kimenni a szobából (4 ágyas és egyedül voltam), mert ha bármi mást ez mellé még "beszedek", csak egy sárgaságot vagy bármi mást, NEM FOGOM TÚLÉLNI !!! TÖMTÉK BELÉM A GYÓGYSZEREKET !!! Azt mondták a tetránra, hogy az egy nagyon erős gyógyszer. Naponta 16 db-ot tömtek belém csak ebből !!! Három óránként kettőt !!!!!

Miért írtam ezt ??? Azon a fertőzésen kívül nem SEMMI MÁS BAJOM NEM VOLT !!! Ha akkor jön egy ilyen vírus mint ez, az is a sírba vitt volna !!!! Ugyan így mások is ezzel a rohadt vírussal megspékelve egy másik betegségre hamar a koporsóban találhatják magukat !!!! B+ remélem te bele fogsz ebbe dögleni !!! Akkor nem jár többet a nagy pofád !!!!! Te rohadék !!!

A COVID-19 vírus járvány letagadása, elbagatellizálása mások előtt BŰNCSELEKMÉNY !!! ÉRTED TE IDIÓTA ??? Ez egy nyilvános fórum, ahol az érvényes MAGYAR TÖRVÉNYEKET BE KELL TARTANI !!!! Ez nem "szabadon választható", hanem kötelező !!! Kérni fogom, hogy úgy vágjanak ki innen, hogy a lábad ne érje a földet !!! A francba az idióta fajtáddal...

Neked halovány fingod nincs arról hogy mi az hogy járvány !!! A statisztikák pedig nem hazudnak, és mindenhol ahol elhatalmasodott a járvány, a sokszorosára emelkedett a mortalitás !!! Te tudatlan köcsög !!! Azokról meg nem beszélsz, akik túlélik ugyan, de a maradandó szerkárosodásaik miatt VÉGLEG NYOMORÉKOK LESZNEK ??? Jól vigyázz, mert amit mondtam az a valóra válhat. Nem szoktam ilyeneket kívánni senkinek, még azoknak sem akik megérdemelnék, de neked sikerül leverni ezt az alacsony lécet is ! Persze szándékosan, nem véletlenül. Nem akarom ragozni, tudnák bőven mit írni. Örülj neki, ha megúszod. Haltak már meg ebben fiatalok is, sokan, nem te lennél az első. És úgy, hogy semmi bajuk előtte nem volt !!!! Te is egy olyan vírus vagy mint ez a SARS vírus. Már rájöttek pár hete hogy nagyon alattomos...

Ez a járvány nem játék ez tény,de szerintem nem kellene ennyi indulatot belevinni a dologba,nem vezet sehova.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 881
82 405
113
Miért is vitatkoztok a dékásjobbikos betaval? Van értelme? Nyomja a szokásos panelokat. Meggyőzni nem tudod, vitára meg nem érdemes, mert csak az időd baszod el rá. Éli az életét a párhuzamos dimenzióban, ahol a gazdasági növekedést, a bérezést, az adókat, az ország sorsával való törődést az O1G jegyében képzelik el, mellé sok migri és hitel, plusz lecserélni egy értelmes bandát totál debilekre, lásd önkormányzati választások után feltűnt Pikók, Sopronik, Karácsonyok és Márkyzajok. Ilyennel minek vitatkoztok és csesztek el időt? Nincs más dolgotok?
UPD:
Ahogy mértékadófüggetlenobjektív körökben szokták: smiley lemaradt: :)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 571
16 145
113
Teljesen lényegtelen minek tartod Szabó Tímeát, nem őa lényeg a történetben, hanem hogy hivatalos kérdés érkezett Szijjártóéknak és hivatalos választ adtak, ami nem elfogadható. Vagy titkolódznak, vagy nem tudják a választ, vagy hazudnak. Bármelyik is van, rosssz.



Hát nem sokat számít, hogy tudsz egy példát mondani plusz némi szűk tapasztalatot. Miközben a járvány kezdete óta sok helyen volt eszközhiány. De lehet hogy a fél világ hazudik... Idővel enyhült a hiány, de nem csoda, hogy itt van ez a mostani példa is a hírekben, hogy egy nőt beraktak a kórházban egy szobába ahol kiderült hogy a ágyszomszédja koronás (izé), mondták neki hogy viseljen maszkot (izé), de maga gondoskodjon a maszkról (izé), de aztán hazaküldték az asztmás férjéhez (izé).



De titkolnak. Polgármestereknek például nem mondták meg/mondják meg hol mennyi fertőzött van, még Karácsony is csak az Operatív Törzs sajtótájékoztatójából tudhat csak meg infókat, ami vicc.
Nem egy példa van, eleve praxiskötösségeknél sem volt gond. Pedig a helyi vörösök nagyon mást akartak látni. Még a helyi gazdaboltban is volt maszk, kesztyű. El kéne dönteni, h van vagy nincs. Azzal meg a rendőrség foglalkozik, h volt olyan, h a dolgozók lopták el a kiosztott eszközt.
Szabó Tímea ha nem ezerszer megválaszolt kérdést tesz fel, talán nem röhögik ki.
Apropó, a sztorid alapján...ez a "sok" baki emelkedett halálozási és megbetegedési számot eredményezne. Amire úgy bukna a "nemlétező" ellenzéki sajtó, mint bárcás a tiszteletdíjra...és mégsincs egy árva cikk sem, hogy "most temették a fél falut". Zavart érzek az ellenzéki buksikban Bár a hvg épp a minap írta, h bezzeg Sverige...nem volt halott (jahh...aznap 8). Megtippeled ki hazudik?
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
355
2 061
93
Dehogy gondolod át amit írsz. Cáfoltalak tényekkel, de továbbra is csak erőlteted a kormány véleményét. A gazdasági elkúrást most hagyjuk - bár a járvány kapcsán a gazdasági válságkezelésnél is megy az elkúrás -, de hiába rakod be azokat az országokat, amelyeknél jobb a mo-i halálozás, azzal nem feltétlenül megyünk sokra. Nem véletlenül raktam be Magyarország teljes térségét válogatás nélkül. Az sem tökéletes, de mégis használhatóbb összehasonlítás. Mit ad Isten, egyből nem festenek olyan jól a magyarországi számok.

A magyarok fegyelmezettsége valóban sokat segített a járvány elleni küzdelemben. Még szerencse, hogy ez nem a kormánytól függ. Sőt, az elején még szinte ellene is beszéltek. A maszkhordás és a teszt ellen beszéltek. Mert nem volt se maszk, se teszt. Ennyit a kormány kommunikációjáról...
Cáfolhatatlan tényeket írtam.Pont.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 571
16 145
113
Lassan hozzászokom, hogy hülye az orvos párom, hülye a kutató gyógyszerész sógim, hülye a biológus kutató barátom is, meg én is, mert nem érjük fel a kunhalmi-bangó-szabótimi tengely értelmi szintjét. A vicc jut eszembe, mikor a férjet in flagranti kapják és védekezésül annyit mond: drágám, most nekem hiszel, vagy a szemednek
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Nem egy példa van, eleve praxiskötösségeknél sem volt gond. Pedig a helyi vörösök nagyon mást akartak látni. Még a helyi gazdaboltban is volt maszk, kesztyű. El kéne dönteni, h van vagy nincs. Azzal meg a rendőrség foglalkozik, h volt olyan, h a dolgozók lopták el a kiosztott eszközt.
Szabó Tímea ha nem ezerszer megválaszolt kérdést tesz fel, talán nem röhögik ki.
Apropó, a sztorid alapján...ez a "sok" baki emelkedett halálozási és megbetegedési számot eredményezne. Amire úgy bukna a "nemlétező" ellenzéki sajtó, mint bárcás a tiszteletdíjra...és mégsincs egy árva cikk sem, hogy "most temették a fél falut". Zavart érzek az ellenzéki buksikban Bár a hvg épp a minap írta, h bezzeg Sverige...nem volt halott (jahh...aznap 8). Megtippeled ki hazudik?

Hát Bp-en jó pár hétig nem lehetett kapni semmilyen maszkot, kesztyűt se nagyon (persze kézfertőtlenítőt pláne nem). Netről talán végig lehetett rendelni, persze durva áron, és 2-3 hétre hozták ki. Lehet, hogy volt olyan falusi gazdabolt, ahonnan nem fosztották ki, nem tudom.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Hát Bp-en jó pár hétig nem lehetett kapni semmilyen maszkot, kesztyűt se nagyon (persze kézfertőtlenítőt pláne nem). Netről talán végig lehetett rendelni, persze durva áron, és 2-3 hétre hozták ki. Lehet, hogy volt olyan falusi gazdabolt, ahonnan nem fosztották ki, nem tudom.

Azt elfelejti gyorsan mindenki, hogy anno felhívták a lakosság figyelmét, hogy a kiszállítás és utánrendelés folyamatos, de a készletek korlátozottak, ezért gondoljunk másokra is, és csak annyi maszkot vegyünk amennyi szükséges, (5-10db). Ne erre volt a sok proli aki rohant a gyógyszertárba, gazdaboltba, festéküzletbe, és 100-asával vette a maszkokat, mert jaj el fog fogyni. Aztán meg ment a háborgás, hogy miért olyan drága. Legjobb példa erre az a sutyerák majka, aki kiposztolta, hogy vett 100db maszkot, és milyen drága volt, meg elhordta a szerencsétlen patikai aszisztenst a jó édes anyukájába, holott akkor a gyártók, meg a nagykereskedések nyomták fel az árat.
Na a nagyvárosokba ezért fogyott ki a maszk, a kisvárosokban meg a kistelepülések többségében ahol figyeltek egymásra az emberek ott végig volt elérhető védőfelszerelés.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
Mintha nem a valóban fontos kérdéseket tennék fel. Ez a 4 kérdés kôltői.
Igy ezzel csak magànak àrt a kormány. Néha olyan halàl utàni sóvàrgàst vélek felfedezni egyes kormànyzàsi intézkedésekben.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Mintha nem a valóban fontos kérdéseket tennék fel. Ez a 4 kérdés kôltői.
Igy ezzel csak magànak àrt a kormány. Néha olyan halàl utàni sóvàrgàst vélek felfedezni egyes kormànyzàsi intézkedésekben.
Az első kérdés kifejezetten érdekes. Mintha valóban erdekelné az emberrk véleménye.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
https://index.hu/gazdasag/2020/06/03/senki_ne_maradjon_otthon_-_a_nagy_fertotlenito-hadmuvelet/

A nagy fertőtlenítőszer-hadművelet
2020.06.03. 09:26

A járvány előtt szinte teljes egészében német cégek szállítottak kéz-, bőr- és felületi fertőtlenítőszereket a magyar egészségügynek. Ám március első napjaiban Németország kiviteli tilalmat rendelt el a járványkritikus termékekre. Miként oldotta meg Magyarország ezt a válsághelyzetet? Szinte hihetetlen, de két hónap alatt a semmiből épült fel egy új szegedi gyár.
.........

Ezt a sztorit érdemes elolvasni, szerintem.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ötven önkéntes katona, köztük öt nő bevonásával a Covid-19 elleni vakcina klinikai tesztelését kezdi meg az orosz hadsereg – közölte kedden a védelmi minisztérium.
https://karpathir.com/2020/06/02/koronavirus-vakcina-tesztelesebe-kezd-az-orosz-hadsereg/

Ránéztem én is a hírre, elég meglepő amit olvastam. idézem a cikkből, mert erről én nem tudtam. Azzal tisztában voltam, hogy legalább 9 vakcinát fejlesztenek, de azért 47 félére gondolni sem mertem volna. :) Azt tudtam eddig is, hogy erősek a mikrobiológiai szinten, szóval szerintem sikerül nekik működő vakcinát készíteni az őszre. (a legfontosabb letesztelésekkel hogy használható is legyen széleskörűen)
TATYJANA GOLIKOVA OROSZ MINISZTERELNÖK-HELYETTES MÁJUS 20-ÁN A PARLAMENT FELSŐHÁZÁBAN BEJELENTETTE, HOGY OROSZORSZÁGBAN 47-FÉLE COVID-19-VAKCINA KIDOLGOZÁSA FOLYIK.

Az idézet a portfólió 2020 június 02. esti cikkéből való.
Koronavírus: vakcina tesztelésébe kezd az orosz hadsereg

Most ránéztem a WHO lapjára is, a legfontosabbakat arról is hozom egy másik postban. Meg utána lehet hogy kicsit alaposabban ránézek a vakcina és gyógyszer témára az orosz sajtóban, a legjobb sajtó hírforrásban, a Zvezda-ban.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
https://index.hu/gazdasag/2020/06/03/senki_ne_maradjon_otthon_-_a_nagy_fertotlenito-hadmuvelet/

A nagy fertőtlenítőszer-hadművelet
2020.06.03. 09:26

A járvány előtt szinte teljes egészében német cégek szállítottak kéz-, bőr- és felületi fertőtlenítőszereket a magyar egészségügynek. Ám március első napjaiban Németország kiviteli tilalmat rendelt el a járványkritikus termékekre. Miként oldotta meg Magyarország ezt a válsághelyzetet? Szinte hihetetlen, de két hónap alatt a semmiből épült fel egy új szegedi gyár.
.........

Ezt a sztorit érdemes elolvasni, szerintem.

Most hogy elolvastam a cikket azok a stratégiai megállapításaim köszönnek vissza még márciusból, hogy a hazai gyártást mindenben meg kell oldanunk, mert LÉTÉRDEKÜNK, és az ilyen lakossági hatósági és egészségügyi stratégiai gyártó és ellátó cégeket védenünk kell, a gyártókapacitásaikat életben tartani a konkurensek támadásaival szemben, és lehetőleg régiós összefogásban a szomszédos kisebb államokkal (persze kőkemény megbízható hosszú távú szerződésekkel) lehetőleg gazdaságos gyártási pozícióban kell hogy tartsuk. A szomszédokkal összefogás az ilyen stratégiai kérdésekben mindenkinek előnyökkel járnak. A kisebb országoknak nem kell ezért mesterségesen gyártó kapacitásokat fenntartani, vagy kiszolgáltatni magukat más országoknak (hiszen itt kőkemény szerződések biztosítanák az ellátásuk), Nincsenek "VÁRATLAN" kereskedelmi blokádok (mint amihez sok ország nyúlt, pld. a németek), mivel a szerződésekben ez is benne lenne. Nem foglalhatják le más országokban a tranzitban nekik létfontosságú árukat. A közelség miatt nem lehet szó, hogy valamiért (határzárások, kereskedelmi zárlatok) elszigetelődjenek, mivel sokkal eleve közvetlenül határosak vagyunk, tehát fizikailag kizárt az elakadás vagy lefoglalás. És van egy mindezeknél is nagyobb közös érdekük a régiós szomszédoknak !!! A megfelelő gyártói kapacitások miatt nem kell félniük attól, hogy a szomszédaiknál elszabadul a pokol, ami rájuk nézve óriási kockázatot jelent ! Így aztán megérné járványügyi szempontból egy közös és nagyon erős tömbbé egyesülni. Aztán már nyugaton csinálhatnak amit akarnak, mert legfeljebb kiröhögik őket... :rolleyes::) Amúgy is a nyugat kiszolgáltatott a keleti országoknak, szinte könyörögtek, hogy az ápolók és orvosok ne menjenek haza, a vendégmunkások dolgozzanak tovább, és szó szerint könyörögtek azért, hogy menjenek idénymunkások nekik dolgozni, mert különben a télen vagy éhen halnak, vagy a gatyájukat is kifizetik az élelmiszerekért, mert szinte semmi nem lesz, vagy majd csak horror árakon. Szóval egyáltalán nem ugrálhatnak nyugaton. A legnagyobbat ők veszíthetik, nem a keleti kis országok. Most azért kicsit realistább lett a világ, hogy a kis országok is számítanak, nem csinálhatnak meg velük akármit, mert igenis szükségük van rájuk, ha nem akarnak "megfeküdni" gazdaságilag. Amúgy arra is nagyon jó volt ez a járvány, hogy a politikusok fejéből egy kicsit kisöpörje az őrültségeiket és az önimádó a rózsaszín ködöt, a felsőbbrendűségi érzést más kisebb államok felett. Pld. meglepő módon nem a közép-európai országokban szabadult el a járvány hanem "a fejlett nyugaton", sőt még ide is úgy cipelték be javarészt nyugatról, de akkor sem szabadult el a pokol :rolleyes::):cool: azért ez elgondolkodtató lehet. Nem ? :rolleyes::D:D:cool: (csak meg kell nézni a fertőzöttségi térképeket a WHO doksiban (amit a múltkor ki is tettem:rolleyes:), és azonnal ordítanak belőle ezek a tények, ugye... ;) ) Remélem a többi korábban felvetett stratégiai fontosságú kérdésem is úgy fog realizálódni, mint ez a fertőtlenítő gyártás. Gondolok itt a gyógyszer és vakcina gyártási kapacitásokra, orvisi védőeszköz és kellékek gyártására, maszkok gyártására és tartalék kapacitások létrehozására (ez nem a felhalmozás, hanem a gyártói és nyersanyag valamint alapanyaggyártói kapacitások, ez a fertőtlenítő gyártás kérdés is ugyan ilyen)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
3931 fertőzött (+10)
414 kórházban (-13)
24 lélegeztetőgépen (+/-0)
1207 aktív eset (-22)
2190 gyógyult (+30)
534 elhunyt (+2)
191572 mintavétel (+1603)
11172 hatósági házi karanténban (+13)
sb1to1080q334nuk81cm.jpg
3954 fertőzött (+23)
406 kórházban (-8)
24 lélegeztetőgépen (+/-0)
1210 aktív eset (+3)
2205 gyógyult (+15)
539 elhunyt (+5)
195894 mintavétel (+4322)
10985 hatósági házi karanténban (-187)
8219ac501d61b82ad572afdd2194c79e.jpg