[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Adott esetben egymás ellen fordulhat a helyi Nemzeti Gárda és a Hadsereg.
Ez lehet az egyik oka annak, hogy Trump ki akarja rendelni őket, mások meg a "Nemzet" összeomlásától tartanak emiatt.

A Nemzeti Gárdák Délen az elszakadást támogathatják egy szélsőséges esetben. És mivel már nagy számban vannak a helyszíneken, helyzeti előnybe kerülnek az adott államok...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Adott esetben egymás ellen fordulhat a helyi Nemzeti Gárda és a Hadsereg.
Ez lehet az egyik oka annak, hogy Trump ki akarja rendelni őket, mások meg a "Nemzet" összeomlásától tartanak emiatt.
A Nemzeti Gárdák Délen az elszakadást támogathatják egy szélsőséges esetben. És mivel már nagy számban vannak a helyszíneken, helyzeti előnybe kerülnek az adott államok...
A hadsereg három okból nem akar belekeveredni (sehol a világon ilyesmibe):
1. Az egész nemzetet reprezentáló intézmény, semmilyen vallási, etnikai, faji, törzsi törésvonal beszivárgását nem engedheti a saját keretei közé. A katonák mind zöldek, ennyi.
2. Nem feladata a belbiztonsági rendfenntartás, nem ért hozzá, nincsenek eszközei hozzá, ami van, azzal pedig halált lehet osztani, de rendet nem. A rendőrség védi az állam polgárait, a hadsereg öli az állam ellenségeit. Nem is lehetne nagyobb különbség!
3. Látjátok a felvételeket, ahogy a nemzeti gárdisták, akiket magukra hagytak a nép között fraternizálni kezdtek, letérdelnek, együtt emlékeznek, stb. Ez a morál és a fegyelem felbomlása, ezeket a demoralizált egységeket azonnal vissza kellene vonni és masszív gyakorlatozásra küldeni, hogy újra megtanuljanak engedelmeskedni. Nem hiányzik a hadseregnek, hogy csapatai túl sok időt töltsenek a sajátjaik között olyan szituációban, amikor azok néha ellenség, de általában csak a polgártársak. A katonák nem keveredhetnek túl sokáig büntetlenül civilekkel, mert ők maguk is visszavedlenek azzá és akkor sok év kiképzés, felszerelés és illetmény megy pocsékba!

Oldják meg a kcsg politikusok a szrt amit kavartak! Kábé ezért húzódzkodnak! Már a Nemzeti Gárdát se lehetett volna szabad behívni téblábolni. Nyissanak tüzet ha kell, de tegyenek végleges rendet huszonnégy óra alatt ha szükséges. Amíg nem, addig maradjanak a laktanyákban, mert ennek semmi értelme, hogy ott demoralizálódnak az utcákon!
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
351
2 015
93
A floridai Polk megye lakói „éjjel otthon lesznek a csőre töltött fegyvereikkel” – üzeni az amerikai zavargóknak a helyi seriff.

„Polk megye lakói szeretik a fegyvereket, vannak fegyvereik, bátorítom is őket, hogy legyenek fegyvereik, és éjjel otthon lesznek a csőre töltött fegyvereikkel. Ha éjjel megpróbáltok betörni az otthonaikba és lopni vagy gyújtogatni akartok, nagyon is azt tanácsolom nekik, hogy kilőjenek titeket a házaikból”fogalmazott üzenetében a florida Polk megye seriffje, Grady Judd.
https://mandiner.hu/cikk/20200603_p...egyvereket_eltanacsolja_a_seriff_a_zavargokat

Nagyjából ez a hozzáállás Minnesota államban, vidéken az ott élő ismerőseim szerint is. Ők nem félnek, azt mondják rövid úton és erélyesen intézik el a fosztogatókat ha sor kerül rá.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
100836822_2656611811332662_4819489502714134528_n.jpg
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Adott esetben egymás ellen fordulhat a helyi Nemzeti Gárda és a Hadsereg.
Ez lehet az egyik oka annak, hogy Trump ki akarja rendelni őket, mások meg a "Nemzet" összeomlásától tartanak emiatt.

A Nemzeti Gárdák Délen az elszakadást támogathatják egy szélsőséges esetben. És mivel már nagy számban vannak a helyszíneken, helyzeti előnybe kerülnek az adott államok...

Gárdának nincsen nehéz fegyverzete, és önálló utánpótlása. Ha kiszakadnak a hadsereg 1 héten belül szétcsapja a brancsot fosztogatóstul támogatóstul mindenestül, ráadásul azonnal pária állammá válna, és felügyelet alá kerülne, onnantól semmibe, még egy mobil wc kihelyezésébe se lesz beleszólása a helyi erőknek.
 
  • Tetszik
Reactions: vata

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113
Még 2015-18 között mondta valamikor Spöttle a migriválság közepén, hogy a németek csendben tűrnek, sok mindent elfogadnak, elnéznek, de ha 1x robbannak, akkor azoknak fognak teljes erőből nekimenni, akik a sok hazugságot összehordták és próbálták lenyomni a torkukon. Szerintem a liberális média pont most tolja túl a hülyeséget, és ezek után bár azt fogják láttatni, hogy sokaknak nem tetszik a rendszer, de pont azok, akik Trumpra szavaztak, akik mindig csendben meghúzódtak sokáig és tűrtek, ki fognak menni az utcára, és médiaterror ide v. oda, szépen le fognak számolni a valóságtól mára teljesen elrugaszkodott médiával, és nem fognak megállni, míg "ki nem végzik", vagy így, vagy szó szerint, mert a többségnek (kínaiak, latinók, stb.) elege van abból ahová a kretén liberálisok kormányozták magukat.

Egy másik generációra igaz lehetett még ez, a mai városi "Y-generáció" és "millennial" generáció többsége reménytelenül agymosott libsi, erre kondicionálja őket szinte minden. Amióta az alt-rightot gyakorlatilag elsöpörte a netes cenzúra, azóta főleg esélyük sincs nem ballibbant szűrőn keresztül tájékozódnia a többségnek.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and b4l4g3

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Emlékszik valaki, hogy akkor kinyitotta-e a száját a pápa, amikor migránsok kivégeztek egy papot egy francia templomban..?
Nekem azóta gyanús az öreg, amióta a Gyurcsány idéz tőle :)
NEM kivégezték!!! Kivégezni csak bírósági ítélet, tehát jogi eljárás után lehet bárkit! Ha bárkit anélkül megölnek, az GYILKOSSÁG!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
https://index.hu/kulfold/2020/06/03...r_nem_vetne_be_a_hadsereget_a_tuntetok_ellen/
"Az amerikai védelmi miniszter nem vetné be a hadsereget a tüntetők ellen
Mark Esper amerikai védelmi miniszter a Pentagonban tartott sajtótájékoztatón nyíltan szembe ment Donald Trump elnök a hadsereg állományának a tüntetők elleni esetleges bevetésére vonatkozó kijelentéseivel: szerinte ugyanis ezt csak akkor szabad meglépni, ha minden kötél szakad...
...A CNN szerint a Petagonban egyre nagyobb a feszültség, mert sokan nagyon nem örültek annak, hogy Trumo elnök a saját népe ellen akarja bevetni a hadsereget."


Recseg az egész. Már a legmagasabb szinteken sincs egyetértés. Egyébként ez nem csak a republikánusokra ( és úgy látszik Trump stábjára )igaz, mert ellenkező előjelekkel a demokraták is vitáznak egymással. (lásd pl New York)

Tehát, recseg az egész USA politikailag is. És nem "csak" társadalmilag, gazdaságilag, egészségügyileg... A törésvonalak már mondhatni hivatalosan sem egyértelműen pártok szerint oszlanak meg.

Az USA-nak gyakorlatilag saját geopolitikai "problémája" van. (ami sajnos az egész világra kihat- még inkább ki fog hatni)

(A fogadóirodákra most kíváncsi lennék, milyen fogadások köttetnek.)
El nem tudom képzelni, hogy az USAban ez legyen.
A FN CNN mondhat bármit, a média írhat bármit, de ránézésre se ez a helyzet amit az index is ír.
Annyi, de annyi farok repült amióta Trump van, most is ez lesz, vagy már ez van és helyezkednek. De hogy NE azt tegyék az USA, mint atomnagyhatalom katonai hierarchiájában amit mondanak nekik, az kizárt. Ha ez megtörténik, vége a hadseregnek.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Egy másik generációra igaz lehetett még ez, a mai városi "Y-generáció" és "millennial" generáció többsége reménytelenül agymosott libsi, erre kondicionálja őket szinte minden. Amióta az alt-rightot gyakorlatilag elsöpörte a netes cenzúra, azóta főleg esélyük sincs nem ballibbant szűrőn keresztül tájékozódnia a többségnek.
Rengeteg a feszkó. Elég valami, hogy meginduljanak.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nem azt írtam, üsse ki, de miért térdel le????

Passz, vagy békíteni akar, vagy csak fél, mert hiába a kezében a fegyver több 100 ember simán agyonverheti fegyverestül mindenestül. (pláne ilyen közelről mire 1-2-t lelő másik 3 leteperi a földre)
Vagy csak helyi hülye. De ezt nem tartom valószínűnek.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ez mi volt pontosan, elállta a csürhe útját egy mozgaássérült nő, hogy ne tudjanak fosztogatni, erre hülyére verték a feketék??

ha lattad volna a videot a tamadot utana letamadtak a tobbi tuntetok.

es van tobb ilyen prelda ara.. nem keresem most, itt a legfrissebb

ugylatszik a nyugisabb tuntetoknek is elege van a cirkuszbol. ugyis 90% ok szivjak meg a garazdalkodo hulyesegeit mert a rendorok altalaba oket bantjak mert amazokat nem merik ha sokan vannak.

ezeket is akiket reklamalod hogy szerveszkednek mar elkezdte a rendorseg rendberakni mert ok is elkezdtek cirkuszoklni.