• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Úúú ez mekkora gém volt, első harci szimulátorom! :)
Zsír. Van kedved lektorálni a repszim történelem következő részét? Nem játszottam veled eddig, csak a manual, képek és videók alapján írtam róla. Más is ígérte, hogy majd megnézni, de minél többen egészítik ki, annál jobb. Főleg, akik még emlékeznek arra, hogy akkoriban milyen volt bele repülni.

(A furcsa az, hogy ez senkinek nem volt meg. Valami Blue Max vagy valami más kevésbé sikeres I. vh-s szimet láttam csak mindenkinél.)
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 701
113
Ha átkdüldöd, végtelen határidővel megnézhetem. Bár ez a játék úgy 30 éve volt, de volt benne asszem kampány (angol, német, francia), kitüntetések, random generált (bár eléggé hasonlóan lezajló, kb. mindig ugyanannyi gép jött) típus missziók, bombázó és zeppelinvadászat, és ha kezdtél jó lenni akkor valami híres ász kihívást intézett a front másik oldaláról. Akkor ha elfogadtad, mano mano találkoztatok a front felett és győzzön a jobbik.

A nagy ászokról egész jó életrajz is volt, plusz meg lehetett nézni minden gépet a hangárban. Lehetett benne "skineket" rakni a gépre, ez kb. abból állt, hogy kiválaszthattad hogy a törzs, szárny milyen szű legyen tetszőleges kombinációban.

Durva, de ebben is meg a szellemi utódjában az Aces Over Europe-ban is relatív pontosan le volt modellezve a teljes frontvonal / Európa releváns szeglete, legalábbis valami olyasmi jelent meg, aminek ott kellett lennie. Időnként ebben is, abban is jöttek hírek, hogy mi történik a fronton.

Ha belegondolunk, feature listában simán ver egy csomó mai szimet (in-game skinek, hangár, ász/gép adatbázisra mostanában valahogy nem futja).
 
M

molnibalage

Guest
Na, a cikksorozat 2. része órákon belül el lesz küldve a HTKA szerkesztőségnek. Addig egy kis múltidézés. Amikor olyan repszim dömping volt, hogy a nyári duplaszám (!) borítóját is elvitték a repszimek. Más idők voltak no...
images
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 365
113
Tök jó írás, ráadásul benne az egyik kedvencemmel - de jó volt annó ezt 6-10 FPS-el játszani :D
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 365
113

1942 Pacific.
Annó ment a kézből-kézbe warezolás, ezt tudtam megszerezni, ráadásul Joy sem volt, billentyűzetről repültem.
A hangulat az benne volt, látszott a repülőgépek festése, a táj pedig a térség miatt adottan érdekes és szép volt. Nekem nagyon adta, talán csak a Jane's USAF meg az F-22ADF volt az, amivel egyhuzamban annyit játszottam.
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Az F-22 ADF benne lesz, azzal már 2010 után, de játszottam, mert érdekelt. Az előző változatban is benne volt.

A Jane's USAF-et éppen csak kipróbálni tudtam szintén etájt.

Sajnos a többi Jane's szimet nem tudtam megszerezni régen, a 2010 körül meg futtatni nem tudtam egyik F-18-as szimet sem. Sem a Jane's sem azt, amihez a Team Super Hornet (TSHv) készült. A TSHv-t még valahogy anno el tudtam indítani, de az MFD-k textúrája a terepen is rajta volt. Ezeknél majd kitalálok valamit, de lehet, hogy csak említés szintjén lesz benne. Az sg.hu-n Gundark ismeri ezeket, majd megkérdem.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Ez a VTOL egy érdekes, fiktív repülőgépeket (köztük mintha lenne egy F-15N is) felvonultató, VR-ra kihegyezett szimulátor:





 
M

molnibalage

Guest
Alapos, összeszedett írás, egy élmény volt olvasni.
(Kicsit azért fájt a TFX pofozása, de mindenben igazad van.)
Nekem is fájt, de sajnos, ha egy pont előtte és mögötte levő alkotást nézek, akkor értelmezhetetlen. Az egyik az F-14FD, a másikkal most repülök.
Ha érdekel, hogy mi az, akkor a spoilerben ott van. :rolleyes:

Az 1993-as Tornado. Én csak most jutottam hozzá. Egészen elképesztő, hogy mit tud ez a cucc. Ennek is vannak korlátai, de nagyon érdekes, hogy azt hova tette.

Nem lesz 115 ezer karakter, "csak" 80k tája.
A cikk is akkora, hogy a html formában a böngésző hosszú másodpercekig tölti... :)
Ez már talán egészségtelen. Oszt megint lehet, hogy segget csinálok a számból.

Érdekel amúgy a terv, hogy mit tervezek? Csináltam egy táblázatot róla, hogy legyen meg és ne csak fejbe, mert már alig bírtam követni, hogy mit és mikor akarok majd.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 512
113
Érdekel amúgy a terv, hogy mit tervezek? Csináltam egy táblázatot róla, hogy legyen meg és ne csak fejbe, mert már alig bírtam követni, hogy mit és mikor akarok majd.

Persze hogy érdekel... Jane's F-15-ös rész lesz?

Szerintem ha ilyen sokat írsz egy programról, akkor cikkenként egyről is elég.
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage