[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 561
113
A Németországban állomásozó amerikai katonai kontingens egy részének kivonása hozzájárulna a katonai és a politikai feszültség csökkenéséhez Európában, ám ezen erők Lengyelországba való átcsoportosítása beárnyékolná Moszkva és a NATO viszonyát – figyelmeztetett Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Zaharova arra reagált, hogy sajtóértesülés szerint Donald Trump elnök 9500 fővel szándékozik csökkenteni a Németországban állomásozó amerikai erők mintegy 34 500 fős létszámát.
“A magunk részéről üdvözölnénk Washington minden olyan lépését, amely katonai jelenlétének valós csökkenéséhez vezetne Európában. Az ilyen lépések feltétlenül hozzájárulnának a konfrontáció lehetőségének és a katonai-politikai feszültség csökkenéséhez az euroatlanti régióban” – hangoztatta a szóvivő.
Emlékeztetett rá, hogy Moszkva álláspontja szerint az 1990-ben megtörtént német újraegyesítést követően a jelentősebb amerikai erők németországi állomásoztatása nem más, mint a a hidegháború maradványa, és hogy az európai országok a jelenlegi körülmények között “a rájuk erőltetett amerikai gyámkodás nélkül” is képesek szavatolni saját biztonságukat. Felhívta a figyelmet arra, hogy Washington rendszeresen katonai kiadásaik növelését követeli európai szövetségeseitől.
Szíriára utalva megjegyezte, hogy a külföldi országokból való csapatkivonásra vonatkozó amerikai szándéknyilatkozatok nem mindig követik gyakorlati lépések. Hozzátette, hogy a németországi kezdeményezést Moszkva óvatosan kezeli, mert a ma még német területen állomásozó amerikai katonák meghívást kaptak Lengyelországból.
“Szeretném hangsúlyozni, hogy az Egyesült Államok jelenlétének átcsoportosítása nemcsak fokozni fogja az amúgy is erős feszültséget a kontinens biztonságának ügyében, de még tovább bonyolítja az Oroszország és a NATO közötti konstruktív katonai és politikai párbeszéd kiépítésének kilátásait” – mondta Zaharova.
A szóvivő azt tanácsolta az Egyesült Államoknak, hogy a csapatkivonással párhuzamosan vonja ki a Németországba telepített nem hadászati nukleáris eszközeit is, amelyek alkalmazását az atomfegyverrel nem rendelkező NATO-tagok bevonásával megtartott hadgyakorlatokon is gyakorolják, Zaharova szerint megsértve az atomsorompó-egyezményt.
Az orosz diplomata sürgette az Oroszország és az Egyesült Államok között még utolsóként érvényben lévő nukleáris fegyverzetellenőrzési megállapodásról szóló párbeszéd haladéktalan beindítását. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes kedden közölte a TASZSZ hírügynökséggel, hogy június 22-én Bécsben tárgyal majd Marshall Billingslea fegyverzetkorlátozásért felelős amerikai különmegbízottal a hadászati nukleáris támadó fegyverek csökkentéséről megkötött Start-3 szerződésről, amelynek hatálya jövőre jár le.
https://karpathir.com/2020/06/12/mo...ba-valo-atcsoportositasatol-ovta-washingtont/
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
[

Ezt rosszul tudod, 406. december 31-én keltek át a befagyott Rajnán a szvévek, alánok társaságában. 3 évig Galliát pusztították, majd 409-ben átkeltek a gyengén védett Hispániába, ahol 4 barbár királyságot alkottak(szvév, alán, Hasding- és Siling vandál királyságokat. 415-től a római foederati státusú nyugati gótok legyőzték a Hasdingi vandál és az alán királyságot amelynek melyek megmaradt népei csatlakoztak a dél-hispániai Siling vandálokhoz. A gót nyomás elöl 429-ben kelt át 80 ezer főnyi nép(20 ezer fegyveres) Észak-Afrikába, amelyet 10 év alatt hódítottak meg. 439-ben foglalták el Karthagot. A Róma elleni rajtaütésre 455-ben került sor.
search
Meglehet,kevertem valamelyik másik néppel.Azért nem vagyok az egri káptalan.Majd utána nézzek,kikkel kevertem őket.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
Kína az oroszokkal fog összezárni más választás nemigen lesz .Hol van haubagoi?
 
T

Törölt tag 008

Guest

Nem tudom, hogy ki rajzolta ezt a logot, de
Ukrajna és Belorusszia nélkül érdekes.
Tajvan, Hajnan és a parcel nem kínai.
Ezt tuti nem engedélyezték a két nagy országban. :)

Kína az oroszokkal fog összezárni más választás nemigen lesz .Hol van haubagoi?
Kína középtávú célja Vlagyivosztok, hosszútávú szibéria.
Az oroszok tisztában vannak ezzel. Az oroszoknak jó lenne egy USA-Kínai háború, mert akkor nyújtózkodhatnának európában és biztonságban lennének ázsiában.
Persze arra vigyázniuk kell, nehogy bármelyik fél is nagyot nyerjen.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
Ukrajna és Belorusszia nélkül érdekes

Nem érdekes, hanem reális
Ukrajna már elúszott Belorusszia egy nagy kérdőjel szóval na :)

Nem tudom, hogy ki rajzolta ezt a logot

Ez egy 12 éves játékból van

https://www.playdome.hu/cikk/27225/frontlines_fuel_of_war_pc

2024-ben játszódik az érdekes újdonságokat felvonultató járműves-kasztos-taktikai FPS játék.


A nagyhatalmak két szövetséget alkotnak: az USA és az EU megalapítják a Nyugati Koalíciót, Oroszország és Kína pedig a Vörös Csillag Szövetséget.


Most kicsit haubagoi leszek de 2024-re ideje hogy a kommunistáknak győzni Oroszországban és akkor nem is olyan kitalált sztori ez :D:D
Pont hogy a jenkik azt akarják hogy Európa álljon melléjük kína ellen
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

Ezzel az "emberanyaggal", amely az EU-t és az Egyesült Államokat alkotja? Ugyan...
Azt nem képesek megakadályozni, hogy a muszlim beszivárgásnak és a liberális rombolásnak elejét vegyék!
..
A nagy erőlködésen kívül ebből semmi sem lesz gyerekek...
Ha még belső tartás sincsen, hogyan akarnánk másokat egrecíroztatni???
..
Majd jön a koronavírus második hulláma télen, s az majd betesz a "Nyugatnak"!
Nem tanultunk semmit! Szomorú!
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Ezzel az "emberanyaggal", amely az EU-t és az Egyesült Államokat alkotja? Ugyan...
Azt nem képesek megakadályozni, hogy a muszlim beszivárgásnak és a liberális rombolásnak elejét vegyék!
..
A nagy erőlködésen kívül ebből semmi sem lesz gyerekek...
Ha még belső tartás sincsen, hogyan akarnánk másokat egrecíroztatni???
..
Majd jön a koronavírus második hulláma télen, s az majd betesz a "Nyugatnak"!
Nem tanultunk semmit! Szomorú!



100% ban egyetértünk, meg ha Kínával összerúgja a port az Eu, akkor kb maradék ipart is megölik, félkész termék nagyrésze onnét jön, a kütyükről nem is beszélve.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ezzel az "emberanyaggal", amely az EU-t és az Egyesült Államokat alkotja? Ugyan...
Azt nem képesek megakadályozni, hogy a muszlim beszivárgásnak és a liberális rombolásnak elejét vegyék!
..
A nagy erőlködésen kívül ebből semmi sem lesz gyerekek...
Ha még belső tartás sincsen, hogyan akarnánk másokat egrecíroztatni???
..
Majd jön a koronavírus második hulláma télen, s az majd betesz a "Nyugatnak"!
Nem tanultunk semmit! Szomorú!



100% ban egyetértünk, meg ha Kínával összerúgja a port az Eu, akkor kb maradék ipart is megölik

Nézd meg!
Újra erőre kapott a koronavírus egy sor nyugati országban, pedig még nyár van, igaz most hűvösebb!
Fegyelmezetlenség van!
..
Közben a társadalom egy része dönti a szobrokat, rombolja a saját kultúrát, veri szét az alapzatot!
Meg letérdel a négerek előtt! Szimbólum!
A muzulmán meg szül, szül, szül!
..
Ha meg fegyvert kellene fogni a túlnyomó rész inkább elszaladna, megpattanna Ausztráliába, vagy bárhová...
..
Az elzárkózás eredménye az lesz csupán, hogy Kínát méginkább "ráfordítják" Afrikára, meg a többi ázsiai országra!
Rendet kellene tenni végre belül, mielőtt túl késő lesz és ránkomlik a szarkupac!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Pont hogy a jenkik azt akarják hogy Európa álljon melléjük kína ellen

De nem fog. Az EU-nak sokkal kevesebb félnivalója van Kínától, mint az USA-nak. Azonfelül gazdaságilag meg az EU-nak érdeke, hogy Kínával együttműködjön. Az EU-nak mindössze csak annyi kikötése van, hogy azért a kínai terjeszkedésnek egy jól meghatározott határt akar szabni, de nem akar Kínával ellenségeskedésbe fordulni. Ez tisztán csak amerikai érdeket szolgálna, és nem európait. És éppen ezért mondom, hogy az USA rá fog jönni, hogy az EU-val nem egyeznek az érdekeik, ezért lesznek kénytelenek Oroszországgal paktumot kötni Kína és az EU ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: tomcat1

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Kína az oroszokkal fog összezárni más választás nemigen lesz .Hol van haubagoi?

Kína hosszútávon Oroszország ellensége. Kína így addig tud összezárni az oroszokkal, amíg az USA jobb ajánlatot nem ad az oroszoknak, mint Kína. Egy ilyen jobb ajánlat lehet a SZU visszaállítása (ez Kínával szemben is jól jön, mivel akkor Kína kiszorul Közép-Ázsiából, a volt szovjet tagköztársaságokból) illetve a közép-kelet-európai szovjet érdekszféra visszaállítása. Az utóbbi pedig nem fog menni az EU szétverése nélkül - ezért az USA-nak is érdeke az EU felbomlasztása.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Kína hosszútávon Oroszország ellensége. Kína így addig tud összezárni az oroszokkal, amíg az USA jobb ajánlatot nem ad az oroszoknak, mint Kína. Egy ilyen jobb ajánlat lehet a SZU visszaállítása (ez Kínával szemben is jól jön, mivel akkor Kína kiszorul Közép-Ázsiából, a volt szovjet tagköztársaságokból) illetve a közép-kelet-európai szovjet érdekszféra visszaállítása. Az utóbbi pedig nem fog menni az EU szétverése nélkül - ezért az USA-nak is érdeke az EU felbomlasztása.

Az EU nem tud jobb ajanlatot adni az oroszoknak? Penz, technologia megvolna ra talan nem?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Az EU nem tud jobb ajanlatot adni az oroszoknak? Penz, technologia megvolna ra talan nem?

Dehogynem: elfogadja azt a Lisszabontól Vlagyivosztokig unióra szóló ajánlatot, amit Putyin ajánlott az EU-nak még 2010/11-ben. És amitől az USA akkora frászt kapott, hogy megcsinálta Ukrajnában a Majdant.
 
Status
Not open for further replies.