[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
A déliek azt mondták arról szól az egész, hogy a hugát megerősítsék mint második ember.
Koreában alapból eléggé szarnak sem nézik a nőket így egy női vezető eléggé sci-fi ott.
Ha a Kim család meg akarja tartani a hatalmat és a puffancs tényleg nincs jó bőrben akkor a hugát mint 2. embert el kell fogadtatni.
Eddig csak KJU parancsolhatott a seregnek, most a tesó is ezt teszi.

Érdekes tény, szöul nem tervez ellenlépést és folyatni akarja a vasúti és turisztikai projekteket.
Ha gáz lenne legalább mozgósítanának, de semmi ilyesmi nincs.

Mindenki lenyugodhat, itt nem lesz most sem háború. Lehet tartogatni a popcornt az USAra, Indiára és mostmár Brazíliára. :)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Tôbb elemző azt írja, hogy lényegében a hugica " felépitéséről" van szó. Azt is lehetségesnek tertjàk, hogy egyszer csak előjön a dagi ès békés gesztusokat tesz, mire szàllitanak nekik egy kis èlelmiszert stb. mert nagyon szar az ellátås EK-ban.Olyan good cop, bad cop játék. De, ahogy Fennek irta, senki nem számít konfliktusra.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Tôbb elemző azt írja, hogy lényegében a hugica " felépitéséről" van szó. Azt is lehetségesnek tertjàk, hogy egyszer csak előjön a dagi ès békés gesztusokat tesz, mire szàllitanak nekik egy kis èlelmiszert stb. mert nagyon szar az ellátås EK-ban.Olyan good cop, bad cop játék. De, ahogy Fennek irta, senki nem számít konfliktusra.
Nem is lesz, mert az a rezsim végét jelentené. Valószínűleg most a hugi izmozik. Eltelik pár hét aztán megint megy minden a megszokott módon. Ez csak a havi hiszti :D
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Több mint egy év tárgyalás után Donald Trump és Kim Dzsongun kezet fogtak, aztán közösen átlépték a demarkációs vonalat Észak- és Dél-Korea közt, ezzel 2019-ben szimbolikusan véget ért a két ország közti konfliktus, elkezdődött a békülés és a közös építkezés. Aztán néhány hete Észak-Korea látszólag teljesen váratlanul meggondolta magát és felhevítette az ellenséges retorikát, megszakították a kapcsolatot a déli szomszéddal és katonai akciók sorozatát kezdték el a határ mentén. Hivatalosan az egész magyarázata néhány észak-koreai dezertőr röplapozása, valójában viszont jó eséllyel az áll a háttérben, hogy Észak-Korea nagyon súlyos gazdasági, egészségügyi és élelmezési válságba került, melyből kiutat egyedül a szankciók feloldásától remélnek.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-egy-sulyos-problema-lehet-a-hatterben-437442
 
  • Tetszik
Reactions: Loken
T

Törölt tag 008

Guest
.....Aztán néhány hete Észak-Korea látszólag teljesen váratlanul meggondolta magát és felhevítette az ellenséges retorikát, ....
Véletlenül sem az a baj, hogy a 2 korea elkezdett közeledni, Dél be akart fektetni, közös projekteket indítani, felújítani a turizmust, beszállni az északi bankszektorba és aláírni a békét, az oroszokkal közös cső+vasút projektbe kezdeni északon át, majd jött Trump mindent lesöpört az asztalról, kikiáltotta magát békekövetnek és még durvább szankciókat hozott, holott észak tett engedményeket. (fogjok, halottak visszaadása, tesztpálya felrobbantása...)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az elmúlt hónapokban minden hír a Covid-19-ről szólt, de a világ történései nem álltak meg. A Nemzetbiztonsági Intézet folyamatosan figyelemmel kíséri a válságövezeteket, ennek kapcsán a Spirit Show vendége volt Dr. Resperger István, a Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, akit Észak-Koreáról és külpolitikájáról kérdeztünk.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Minden hadseregben van díszmenet, nálunk is. Azonban ez a koreai elmebajos egy koreográfia volt a videón. Keményen "edzhettek, hogy az előadáson így megcsinálják". Őrült egy népség, az biztos.

szerintem min 3-4 hetig csak ezt gyakoroltak.

volt ott labfajas meg nyafogas, meg szidas meg minden amikor a tisztek nem latjak...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Youtubon több film van a kinaiak felkészûléséről a nagy parádéra. Érdemes megnézni. Elképesztő pontossàggal lesz a lépés minden fázisa, a fegyvertartás mozzanatai begyakorolva. Hihetetlen a pontosság. Több pár csizmát, cipőt koptatnak el a felkeszûlés folyamán. Csak a zàszlófelvonàst több héten át próbálják.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 476
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/202006...tott-orhelyre-a-demilitarizalt-ovezetben.html
"Észak-Korea katonákat vezényelt csütörtökön néhány, korábban kiürített őrhelyre a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben - jelentette dél-koreai katonai forrásokra hivatkozva a Yonhap hírügynökség. A szöuli újságok szerint mintegy száz észak-koreai katona jelent meg a korábban a két Korea által közösen használt keszongi ipari parkban is."
Véleményem szerint, az ÉK-t súlytó belső gazdasági (vírus járvány miatti) és egészségügyi válság idején a dagi eltűnt/ágynak esett. Súlyos, váratlan csapás. Láthatólag a vezetés továbbra is a Kim család kezében akarja látni a stafétát (különben már puccs történt volna). Lásd előkerült az eddig háttérben lévő hugocska. Azonban ez a látványos erőfitogtatás legalább annyira szól a külső ellenségnek, mint az ÉK-i népnek és hadseregnek illetve Kínának és Oroszországnak. Szerintem háborút nem akarnak ők sem csak erőt/egységet/rendet mutatnak. Bár a hirtelen jött járvány. A fiatal vezető súlyos betegsége (esetleges utódlás gondolom nem volt még terv szintjén sem) megroppantotta a rezsimet, de térdre nem kényszerítette. Ne gondolja senki, hogy most majd könnyen leszámolnak velük. A legjobb védekezés pedig a támadás mégha csak jelképesen is. Időt kell nyerni, hogy a járvány elüljön és a régi/új vezető (valamelyik Kim) a hatalmát megszilárdítsa. Utána lehet újra enyhülni....A gazdaságuk állapota erre viszont nem ad túl sok időt.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Youtubon több film van a kinaiak felkészûléséről a nagy parádéra. Érdemes megnézni. Elképesztő pontossàggal lesz a lépés minden fázisa, a fegyvertartás mozzanatai begyakorolva. Hihetetlen a pontosság. Több pár csizmát, cipőt koptatnak el a felkeszûlés folyamán. Csak a zàszlófelvonàst több héten át próbálják.

nekem a legjobb volt amikor a kest kellett a puskara tenni, utana meg felemelni meg stb, fele katona nem csinalta rendesen, az elejen csak ugy repultek a kesek (nyilvan tapasztalatbol tompa keseket kaptunk) csoda hogy nem serult meg senki.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 478
113
Nagy mennyiségű röplap bevetésével készül Észak-Korea válaszolni Dél-Korea korábbi akciójára, amelyben a szomszédos ország vezetőit és népét bírálták - derült ki a phenjani állami média szombati jelentéséből.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/214012/
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson
T

Törölt tag 008

Guest
A demokraták kilóra adják el Koreát. Semmivel sem jobbak mint a Laosziak vagy a Fülöp szigetek.

Titkos kínai projektek, betelepülő kínaiak, választások után alkotmánymódosítást terveznek, ami lehetővé teszi a földek kisajátítását.
Lehet mégis csak lesz abban valami, hogy a két korea kommunistaként fog egyesülni. :(

OFF legjobb beszólás: "Japan has "Sailor Moon", who is cute. Korea has "Traitor Moon", who is disgusting."
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and Pogány

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
"Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
"Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."



Micsoda meglepetés..... :D
 
  • Tetszik
Reactions: plushun
T

Törölt tag 2361

Guest
https://magyarnemzet.hu/kulfold/meg...-megsem-foglalja-el-deli-szomszedjat-8286384/
"Meggondolták: Észak-Korea mégsem foglalja el déli szomszédját
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását – jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását..."

Ezt meg is irtam par napal ezelott...

Mindenkinek akinek van egy kis esze, bejott mar jol reg hogy ezek csak cirkuszt meg figyelmet akarnak, haboruzni meg nem nagyon...

Olyanok mint a kisovodas akire a felnotek egy bulin nem figyelnek, ozt obegat minden erobol hogy nezzen mar ra is valaki...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány