Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 359
113
Meghalt Benedek Tibor

Csütörtökön 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, minden idők egyik legjobb játékosa, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a sportági Hírességek Csarnokának tagja.

origo.hu
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 932
113
Meghalt Benedek Tibor

Csütörtökön 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, minden idők egyik legjobb játékosa, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a sportági Hírességek Csarnokának tagja.

origo.hu
Jézus. Hogyan?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ezért nincs rendőr, még aki jelentkezni akar, azt sem akarják felvenni. :)

"Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 40 éves büntetett előéletű békéscsabai nővel szemben.

A nő tavaly május 2-án hajnali 2 óra körül ittas állapotban a Békéscsabai Rendőrkapitányság épületének főbejáratához ment, bement a nyitott külső ajtón, majd a zárt belső ajtónál megállva az ott szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrt arra kérte, engedje be az épületbe, mert rendőr akar lenni, meg az illemhelyet szeretné használni. Amikor az őr nem teljesítette a kérését, trágár szavakat használva az utcára ment, ahol félreérthetetlen kézmozdulatok kíséretében szitkozódni kezdett. Ezért két rendőr kiment hozzá az épületből és intézkedés alá vonták, akiket a nő a becsület csorbítására alkalmas, nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetett."

Mondjuk azok a fogaskerekek is igencsak rozsdásak lehetnek, hogy ha a vádemelés is több mint egy év kell.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 347
113
Ha valaki jartas a felnotkepzesbe tudna segiteni tudok e valamit tenni? :)
9. Osztalyt kozepiskolaba jartam. /9 eskent ugye a vegzosok celtablai voltunk volt egy vegzos srac nagyon ram volt szalva addig addig fajult a dolog hogy verekedest provokalt jol elvertem a fel iskola szeme lattara kiderult hogy az igazgatono fia... Nem is kell momdanom megmontak hogy ha maradok a 9. Osztalyt 20 ev alatt se vegzem el az iskolaba vagy elmegyek... /4.2 es atlagom volt ekkor...,/
Elmentem masik sulit keresni gimibe kozepsuliba nem vettek fel /nem volt sok az igazgatoni odaszolt.../
Szakiskolaba lettem felveve 10. Osztalyba /ez abba az idobe ugy mukodott hogy 10. Osztaly vegen valaszthattam mehetek tovabb erettsegizni 11 be vagy szakmat tanulni./
Iskolat valtottam szakmunkas lettem.
Most 15 evre ra eldontottem hogy befejezem az eretsegit /elvileg a visszalevo 2 evet kellene csak letennem legalabbis napali tagozatos tanar ismerosom szerint..../nalluk a gimibe nincs felnott oktatas./tavaj meg volt iden nem indul./

A problemam a kovetkezo most nem akarjak elfogadni a 9-10 osztalyt de meg a kozepiskolai 9. Osztalyt sem mert nem gimnaziumba jartam hanem szakkozep iskolaba...

A kerdesem az lenne hogy van e valami mod hogy legalabb a 9. Osztalyomat elfogadjak... Vagy bukta az egesz es szakmunkas vegzetsegem miatt akar el is tuzelhetem a 9-10 osztalyomat mert sehol semit nem er /a szakmunkas vegzetseg ugye felette all igy az a legmagasabb iskolai vegzetsegem.../
Vagy varjk egy evet mert ismerosom aztmondta jovore indul nalluk esti tagozat es ok biztos elfogadjak a 10 osztalyomat./ugy is egy ev csuszassal egy evvel elobb vegeznek mint igy./
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 347
113
Most megint zsakutxaba erzem magam...
Vagy a meheszetet hagyom abba amit egesz kisgyerek korom ota szerettem volna csinalni
Vagy a tartalekos katonasagot hagyom veszni
Vagy az erettsegit hagyom a pcsaba /vagy halasztom /mert 4 ev az tul sok ido ennyi minden mellett felemeszt./
Vagy az egyeb beveteli forrast gyumolcsos foldek tanyat szamolom fel vegleg es teszem penze
Vagy kilatasba se kerul munkahely az elkovetkezo 4 evbe es tovabbra is onfentartoskodom /amibol bar megelni meg lehet de bizonytalan mint a kutya vacsoraja iden pl se akac mez a meheknek ez a sok eso is odver fejlesztes kilatasba sincs... Gyumolcs szinten semmi a birka es mas allatok amibol eddig bevetekem volt beragadt az olaszok jarvanybafutasa miatt...

Ugyhogy tenyleg joljonne valami tanacs :) /azert itt eleg sok okos ember kommentel sok mindenbe jartas hatha jobban jarhato utmutatast kapok mint a szemelyes ismeretsegi korombol vagy sajat kutfobol.../mert en eggyiktol sem bucsuznak /a munkahelytol igen a nelkul el lennek de a termeszet ezt iden valoszinuleg nem fogja megengedni szamomra... Eveken at tarto kemeny munkamat meg felszamolni igazabol nagyon sajnalnam nem eltem kiskiraly modjara de mindenem megvolt.../
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ugyhogy tenyleg joljonne valami tanacs :)
Sulit nyilván nem szabad hanyagolni és a tartalékosság sem kérdés. :cool:
A föld, gyümölcsös, méhészet stb. körből pedig azokat kell kiszervezni, például csak pár évre(!) bérbe adni valamelyik hozzáértő ismerősödnek, amik a legtöbb időt és energiát viszik el.
Ami még nekem "bejött", hogy elkezded kizsigerelni a tested, kevesebbet alszol és kávéval próbálod becsapni magad. Pár évet ki lehet így bekkelni, csak aztán ne felejts el visszatérni az egészséges életvitelhez. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 347
113
Sulit nyilván nem szabad hanyagolni és a tartalékosság sem kérdés. :cool:
A föld, gyümölcsös, méhészet stb. körből pedig azokat kell kiszervezni, például csak pár évre(!) bérbe adni valamelyik hozzáértő ismerősödnek, amik a legtöbb időt és energiát viszik el.
Ami még nekem "bejött", hogy elkezded kizsigerelni a tested, kevesebbet alszol és kávéval próbálod becsapni magad. Pár évet ki lehet így bekkelni, csak aztán ne felejts el visszatérni az egészséges életvitelhez. ;)
Az a baj hogy ez a kibekkeles zajlik mar egy ideje /meg annyira nem viselt meg /de ide is sokszor ejfel utan van idom kommentelni cegigolvasni a topikokat :) es meg akozbe is van hogy csinalgatok ezt azt.../ :) /jo en vagyok a hulye mert egy elet nem eleg tul sokat akarok...de ezen valtoztatni egyenlore nem akarok ameg birom huzok hogy ha majd nembirom pihenhessek./ calamit fel kell adni ez biztos talan az allatok abba ugy sem lessz penz a jovobe /csak sajnalom a jo vervonalakat felszamolni mert mar oromet okoz hogy mar olyan kozel vagyok az altalam tokeletesnek elkepzelt tulajdonsagu es kullemu allatok eleresehez..../jo tudom ez is olyan hogy soha nem er veget mert ha elerem tovabb finomitanak eddig nem olyan fontos tulajdonsagokat jegyeket szeretnek majd ez fix.../

Koszonom. /elso lepesnek a gyumolcsos berbeadasa valoban konnyitene/
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 347
113
Egy ilyen tokeletes lenne kar hogy a kornyekunkon ilyen nincs /heti a2-b3 napos delutanos van csak./ de vegulis ha elkezdenem bp n az elso evet kulonbozetivek 11. Osztalyt lehet tanev kozbe attudnak jelentkezni a kozeli intezmenybe evkozbe./es akkor nem veszne el a 2 evem /ennek utannajarok lehet ez lenne a legjarhatobb ut gimi teren./csak az elso par ho lenne macerasabb./

Koszonom
 
  • Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 359
113
Az a baj hogy ez a kibekkeles zajlik mar egy ideje /meg annyira nem viselt meg /de ide is sokszor ejfel utan van idom kommentelni cegigolvasni a topikokat :) es meg akozbe is van hogy csinalgatok ezt azt.../ :) /jo en vagyok a hulye mert egy elet nem eleg tul sokat akarok...de ezen valtoztatni egyenlore nem akarok ameg birom huzok hogy ha majd nembirom pihenhessek./ calamit fel kell adni ez biztos talan az allatok abba ugy sem lessz penz a jovobe /csak sajnalom a jo vervonalakat felszamolni mert mar oromet okoz hogy mar olyan kozel vagyok az altalam tokeletesnek elkepzelt tulajdonsagu es kullemu allatok eleresehez..../jo tudom ez is olyan hogy soha nem er veget mert ha elerem tovabb finomitanak eddig nem olyan fontos tulajdonsagokat jegyeket szeretnek majd ez fix.../

Koszonom. /elso lepesnek a gyumolcsos berbeadasa valoban konnyitene/


Kicsit kevesebb "házipálesz", ki lehet bírni 1-2 évig ;) , megéri :hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 347
113
Kicsit kevesebb "házipálesz", ki lehet bírni 1-2 évig ;) , megéri :hadonaszos:
Csak eladasra keszitem a hazipalinkat. Volt hogy 5 fozetet is leeresztettem ugy hogy megcsak meg sem kostoltam. No nem azert mert tartottam volna tolle. De nem igazan kivanom/szegyen de altalaba teazok palinkafozes kozbe/./fiatal koromba az arvak konnyet is megittam a felig romlott pimposodo bor se volt gond ha volt belolle eleg.../ 7. Es koromtol 20 eves koromig egy evbe 2-3 jozan pentek szombatomnal tobb nem volt. Aztan abbamaradt ugyan azokat a koroket futottam ugyan azok az esemenyek tortentek es rauntam. Ma mar csak nagyobb rendezvenyen iszok komolyabb mennyiseget./azt is nyaron 1-2 alkalommal /de a masnap mar nem mullik el egy tanyer tyukhuslevestol :) / amugy havi 1-2 sor meg 1 palack minosegi bor ezek is valakivel beszelgetes vagy kaja kozben /de van hogy a palack borbol borecet lesz az "udito italomba /mezes ecetesvizet szoktam inni ha vizen kivul mast kivanok.../mezes viz palackba jo edesre es ahhoz egy kis almaecet./ egyebkent volt mar tobb olyan ev hogy csak a palinkabol volt bevetelem meg a borbol mert minden mas ami hasznot hozott fejlesztesre ment el./
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 196
113
Esetleg tudja valaki, hogy a vizirendészet telephelye hová költözött? Eddig ugye a Soroksári-Dunán voltak, mindjárt a Kvassay-híd alatt. Egy pár napja vettem észre melóból jövet, hogy kiürítették az egészet, elvittek mindent, régi nagyobb hajókat, roncsokat, még a hajó beemelő darut is, csak sittes konténer van az udvaron.