[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Csak hogy lássuk mire számíthatunk amerikai rezsimváltásnál. (saját kieg.)


"Hal Brands, aki egyébként Johns Hopkins Egyetem tanára és az American Enterprise Institute kutatója szerint talán még korai volna a teljes szakítás, de a dolgok ebbe az irányba mutatnak. A magyar kormány ugyanis rettenetes precedenst teremt.

Úgy látja: olyan államról van szó, amely felkarolta az illiberalizmust, ujjong a demokrácia válsága láttán , örül annak, ha gyengül az USA, viszont feljönnek annak tekintélyelvű kihívói. (sztem nálunk egyik sem érzelmi kérdés, egyszerűen a folyamatok felismerése) Továbbá irredenta követeléseket támaszt szomszédjaival szemben (?? ? Ezért kellenek a román és horvát elnök megalapozatlan kirohanásai, mások tényként hivatkozhassanak erre) és a és a rothadást terjeszti a Washington által vezetett nemzetközi rend kulcsfontosságú intézményeiben (rohadnak azok maguktól) . A legújabb példa a kétoldalú kapcsolatok lehűlésére, hogy Trianon 100. évfordulóján Orbán képmutató amerikai birodalmat emlegetett (tények leírása) , mármint hogy az több más kapzsi állammal együtt kizsákmányolta az országot. Pusztán a beszéd alapján nem is lehetett megmondani, hogy itt egy NATO-tagország miniszterelnöke szólalt meg. De általában abból sem, amit az utóbbi 10 évben művelt.

Kihasználta a vírusfertőzést, hogy még több hatalmat szerezzen: rendeleti úton kormányzott, de nem sok független elemző gondolja, hogy ezek után visszaállnának az eredeti állapotok.(ezek a hülye független elemzők, mint referencia, már visszaállt...)A különleges felhatalmazás egyenes folytatása annak, hogy mélyen korrupt, kvázi tekintélyelvű államot épített ki.(vicces mindezt az USAból üzenni) Alaposan felforgatta a politikai rendszert a maga javára, elnyomta a bírálatokat.(jaja, nyisd meg a netet, semmi kormanybírálat..) A nacionalista érzelmekre játszott, amikor ördögként festette le a migránsokat, a „muzulmán betolakodókat és a zsidó pénzembereket”.(az a Gyurka, aki pénzel, ne azonosítsd a zsidókkal, pl. Netanjahu cimbi) A szerző szerint a rezsim most nagyon olyan, mint a putyini Oroszország a legelején.

De nem sokkal jobb a külpolitikája sem. Budapest az orosz kémek terepe. Kelti a feszültséget Romániával szemben (inverz valóság) és igényt tart a határon túli magyarok hűségére. Orbán az orosz érdekeket szolgálja akkor is, amikor aláássa a demokratikus szolidaritást az Észak-Atlanti Szövetség Szervezetében(fáj a megfúrt ukrán buli?) , valamint az unióban. Végül pedig engedélyezi, hogy a Huawei közreműködjön az 5G-hálózat kiépítésében(kettős merce, Nyugaton is ez zajlik) , noha félő, hogy ily módon Magyarország nem csak az orosz, hanem a kínai törekvések ugródeszkája lesz.

Röviden a rendszert olyan geopolitikai termeszhez lehet hasonlítani, amely mindent felzabál ott, ahol él. Az EU támogatások arra jók neki, hogy megolajozza a korrupciót. De kihasználja a NATO biztonsági ernyőjét is. Csak éppen közben aláássa mindkét szervezet értékeit és stratégiai érdekeit. És sajnos, a modell egyre terjed. Hogy Orbán ezt meg tudja tenni, annak az az egyik oka, hogy nem sok ellenállásba ütközött.

A leghatékonyabb elleneszköz az USA részéről az volna, ha jelezné, hogy a magyar fél esetében veszélyben van a kölcsönös segítségnyújtási záradék a katonai szövetségen belül.(lehet fellélegezhetünk:)) Azon kívül korlátozhatná a két hadsereg együttműködését, a gyakorlatokat, az anyagi támogatásokat, valamint a fegyvereladásokat. (pici zsarolás... Legyen NASAMS alternatíva?) De ha minden kötél szakad, még meg lehet vonni a NATO által nyújtott védelmet is. Erre már volt példa másutt.

Az ellenérvekre nem igazán érdemes szót fecsérelni(ez természetes vitának nincs helye, csak a dogmák) , mert Magyarország már így az oroszok és a kínaiak szálláscsinálója. Viszont Orbánt oly módon is rá lehetne ébreszteni arra, hogy sokba kerül neki ez a fajta politika, ha az Egyesült Államok támogatná a magyar ellenzéket.(végre a megoldás, a hazaárulás mindig jó befektetés) Ez egyúttal, volna más illiberális partnereknek is. Annál is inkább, mivel a magyar állam stratégiailag nem sokat számít, viszont a vele szemben alkalmazott kemény fellépésből okulhatnak más, fontosabb szövetségesek.

Nem arról van szó, hogy már holnap el kell engedni az Orbán-kormány kezét. De meg kell mutatni, hogy a miniszterelnöknek, hogy a kilátás nagyon is reális. Lehet, hogy ily módon veszélybe kerül a magyar kapcsolat, ám ha Magyarország a mostani úton megy tovább, akkor egyébként sem sok marad az összefogásból – hangsúlyozza a Bloomberg tudós (ő egy tudós!! :D) elemzője.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Tobb kep is van rola hogy mi is az a free zone, de ez nyilvan a legpontosabb, szoval, elhagyot rendorsegi epulet, par utca, nehany emeletes haz es nemi zold terulet.

9xztg1n18x351.jpg


Biztos hogy vannak akik laknak azokba a hazakba, de nincsenek sokan, es nyilvan a nagy demokraciaba ami a tuntetoknel van, elfelejtettek megkerdezni oket hogy ok akarjak hogy cirkusz legyen a hazuk elott vagy nem.

Nyilvan mint mindig, egyesek jogai megint nem fontosak.

Ki kellene menekiteni azokat az embereket ott, es odabaszni egy falat ugy szepen korbe es ha mar free akarnak lenni, akor legyenek 100%.
"regime"

Úgy dobálóznak ezek a faszok ezzel a szóval, hogy kijárna nekik egy jó kis "regime" megismerés, lehetőleg a legdurvább fajtából: Mao, Pol Pot, vagy Sztálin 1930 után! Nyikhaj Gi ládák ezek, semmi több. Egy fegyvertelen erdőkerülő el tudná őket zavarni ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
A városi tömbök négyzetes felosztása miatt nyílegyenes utcákat úgyse tudnák védeni. Kiéheztetik őket, és megvárják, hogy vadállatokká váljanak, Akkor meg be lehet mutatni a közvéleménynek, hogy tessék ide vezet a baloldal. Ezzel nyer többet Trump és a republikánusok. Ha szétverik őket, akkor a Demokraták hősöket csinálnának belőlük.

Ha meg fegyverrel támadnak akkor az egyenes utcák miatt a nemzeti gárda 30mm-essel az egész miniállamot keresztül tudná lőni. Nincs egy ív az utcában ami rejtekhelyként szolgálna.
Ezt az amerikai nagyvárosok jelentős részén jellemző formát problémaként fel is hozták a hidegháborúban, hogy nehezen védhetőek a belvárosok szárazföldön a szabályos kialakítás és a tömbök teljes beépítettsége miatt. (könnyen akár több km-re is le tudja tartani az ellenség nehézfegyverzettel az utcákat, bevonulás nélkül)
A választások előtt erről fog szólni a kampány, hogy Trump ütné őket, a demokraták meg védenék.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Csak hogy lássuk mire számíthatunk amerikai rezsimváltásnál. (saját kieg.)


"Hal Brands, aki egyébként Johns Hopkins Egyetem tanára és az American Enterprise Institute kutatója szerint talán még korai volna a teljes szakítás, de a dolgok ebbe az irányba mutatnak. A magyar kormány ugyanis rettenetes precedenst teremt.

Úgy látja: olyan államról van szó, amely felkarolta az illiberalizmust, ujjong a demokrácia válsága láttán , örül annak, ha gyengül az USA, viszont feljönnek annak tekintélyelvű kihívói. (sztem nálunk egyik sem érzelmi kérdés, egyszerűen a folyamatok felismerése) Továbbá irredenta követeléseket támaszt szomszédjaival szemben (?? ? Ezért kellenek a román és horvát elnök megalapozatlan kirohanásai, mások tényként hivatkozhassanak erre) és a és a rothadást terjeszti a Washington által vezetett nemzetközi rend kulcsfontosságú intézményeiben (rohadnak azok maguktól) . A legújabb példa a kétoldalú kapcsolatok lehűlésére, hogy Trianon 100. évfordulóján Orbán képmutató amerikai birodalmat emlegetett (tények leírása) , mármint hogy az több más kapzsi állammal együtt kizsákmányolta az országot. Pusztán a beszéd alapján nem is lehetett megmondani, hogy itt egy NATO-tagország miniszterelnöke szólalt meg. De általában abból sem, amit az utóbbi 10 évben művelt.

Kihasználta a vírusfertőzést, hogy még több hatalmat szerezzen: rendeleti úton kormányzott, de nem sok független elemző gondolja, hogy ezek után visszaállnának az eredeti állapotok.(ezek a hülye független elemzők, mint referencia, már visszaállt...)A különleges felhatalmazás egyenes folytatása annak, hogy mélyen korrupt, kvázi tekintélyelvű államot épített ki.(vicces mindezt az USAból üzenni) Alaposan felforgatta a politikai rendszert a maga javára, elnyomta a bírálatokat.(jaja, nyisd meg a netet, semmi kormanybírálat..) A nacionalista érzelmekre játszott, amikor ördögként festette le a migránsokat, a „muzulmán betolakodókat és a zsidó pénzembereket”.(az a Gyurka, aki pénzel, ne azonosítsd a zsidókkal, pl. Netanjahu cimbi) A szerző szerint a rezsim most nagyon olyan, mint a putyini Oroszország a legelején.

De nem sokkal jobb a külpolitikája sem. Budapest az orosz kémek terepe. Kelti a feszültséget Romániával szemben (inverz valóság) és igényt tart a határon túli magyarok hűségére. Orbán az orosz érdekeket szolgálja akkor is, amikor aláássa a demokratikus szolidaritást az Észak-Atlanti Szövetség Szervezetében(fáj a megfúrt ukrán buli?) , valamint az unióban. Végül pedig engedélyezi, hogy a Huawei közreműködjön az 5G-hálózat kiépítésében(kettős merce, Nyugaton is ez zajlik) , noha félő, hogy ily módon Magyarország nem csak az orosz, hanem a kínai törekvések ugródeszkája lesz.

Röviden a rendszert olyan geopolitikai termeszhez lehet hasonlítani, amely mindent felzabál ott, ahol él. Az EU támogatások arra jók neki, hogy megolajozza a korrupciót. De kihasználja a NATO biztonsági ernyőjét is. Csak éppen közben aláássa mindkét szervezet értékeit és stratégiai érdekeit. És sajnos, a modell egyre terjed. Hogy Orbán ezt meg tudja tenni, annak az az egyik oka, hogy nem sok ellenállásba ütközött.

A leghatékonyabb elleneszköz az USA részéről az volna, ha jelezné, hogy a magyar fél esetében veszélyben van a kölcsönös segítségnyújtási záradék a katonai szövetségen belül.(lehet fellélegezhetünk:)) Azon kívül korlátozhatná a két hadsereg együttműködését, a gyakorlatokat, az anyagi támogatásokat, valamint a fegyvereladásokat. (pici zsarolás... Legyen NASAMS alternatíva?) De ha minden kötél szakad, még meg lehet vonni a NATO által nyújtott védelmet is. Erre már volt példa másutt.

Az ellenérvekre nem igazán érdemes szót fecsérelni(ez természetes vitának nincs helye, csak a dogmák) , mert Magyarország már így az oroszok és a kínaiak szálláscsinálója. Viszont Orbánt oly módon is rá lehetne ébreszteni arra, hogy sokba kerül neki ez a fajta politika, ha az Egyesült Államok támogatná a magyar ellenzéket.(végre a megoldás, a hazaárulás mindig jó befektetés) Ez egyúttal, volna más illiberális partnereknek is. Annál is inkább, mivel a magyar állam stratégiailag nem sokat számít, viszont a vele szemben alkalmazott kemény fellépésből okulhatnak más, fontosabb szövetségesek.

Nem arról van szó, hogy már holnap el kell engedni az Orbán-kormány kezét. De meg kell mutatni, hogy a miniszterelnöknek, hogy a kilátás nagyon is reális. Lehet, hogy ily módon veszélybe kerül a magyar kapcsolat, ám ha Magyarország a mostani úton megy tovább, akkor egyébként sem sok marad az összefogásból – hangsúlyozza a Bloomberg tudós (ő egy tudós!! :D) elemzője.
Hal Brands 6 éves volt 1989ben. Szerintem, felejtsük el, hogy mit gondol olyanról, amiből ő még Reagan révén is kimaradt. Sőt, az első öböl háború idején 8 éves volt. Minden amit tud, azt az egyetemen és hasonszőrű olvasmányaiból tanulta, zéró élettapasztalat, de még rezsimé sem. 2001/9/11 18 éves volt. Vsz akkor kezdett foglalkozni a politikával. Eddig leírt dolgaiból leszűrve a következő jelöltekre szavazhatott eddigi életében: Bush vs Kerry, Obama vs McCain, Obama vs Romney, Trump vs Clingonné
Ebből vonta le azt a tanulságot, hogy a már születésekor politikus Orbán milyen rezsimet tart fenn. Hagyjuk már ezeket a szakértőket. Kun Miklós. Ő szakértő. Családig vonalon szívta magába a történelmet, ráadásul perfekt orosz, ukrán, angol, német és spanyol. Brands egy senki, akit felkaptak a demokraták. Ennyit is ér a szava. Nem tényező európai külpolitikában. Ő a helyi Lengyel László. Clingonné győzelmét jósolta, és neki kampányolt. Soros egyik felfedezettje. Lapozzunk!
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 725
3 824
113
Ott hagynád a házadat a csőcseléknek?
Vagy megpróbálnád kimenteni az értékeidet rajtuk keresztül?
Sokan bezárkóztak, reménykedve, hogy gyorsan vége lesz.
Tudomásom szerint az emberek bérlők szoktak lenni a lakásukban. Ritka a saját tulajdonú ingatlan. Védje meg a háztulajdonos az ingatlant.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Hal Brands 6 éves volt 1989ben. Szerintem, felejtsük el, hogy mit gondol olyanról, amiből ő még Reagan révén is kimaradt. Sőt, az első öböl háború idején 8 éves volt. Minden amit tud, azt az egyetemen és hasonszőrű olvasmányaiból tanulta, zéró élettapasztalat, de még rezsimé sem. 2001/9/11 18 éves volt. Vsz akkor kezdett foglalkozni a politikával. Eddig leírt dolgaiból leszűrve a következő jelöltekre szavazhatott eddigi életében: Bush vs Kerry, Obama vs McCain, Obama vs Romney, Trump vs Clingonné
Ebből vonta le azt a tanulságot, hogy a már születésekor politikus Orbán milyen rezsimet tart fenn. Hagyjuk már ezeket a szakértőket. Kun Miklós. Ő szakértő. Családig vonalon szívta magába a történelmet, ráadásul perfekt orosz, ukrán, angol, német és spanyol. Brands egy senki, akit felkaptak a demokraták. Ennyit is ér a szava. Nem tényező európai külpolitikában. Ő a helyi Lengyel László. Clingonné győzelmét jósolta, és neki kampányolt. Soros egyik felfedezettje. Lapozzunk!
Hát azért sztem érdemes a kormánynak egy B tervvel előállni, ha jön Biden. Nem is miatta, hanem a stábja meg a radikális baloldal miatt.

Nagy lesz a nyomás. A magyar légvédelem könnyen ennek áldozata lehet. Szten gyorsan le kellene papírozni a NASAMS-ot.
A másik, ami nem lesz népszerű, de szükséges, az ukranokkal a választás előtt kiegyezni. Xarabb pozícióba kerülhetünk az amerikai választások után.
Most a Soros pénzelte radikális baloldal offenzívában van, védekezni és hátrálni kell, amíg magukra nem gyújtják Amerikát. Ez idő kérdése, viszont addig nagy károkat okozhatnak nekünk.

Vhogy úgy mint 8-10 éve az IMF tárgyalásoknál. Leülni velük, szépeket igérni, a háttérben mást tenni, aztán ha eljön az idő kifizetni őket és fölállni az asztaltól.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 714
5 750
113
Hát azért sztem érdemes a kormánynak egy B tervvel előállni, ha jön Biden. Nem is miatta, hanem a stábja meg a radikális baloldal miatt.

Nagy lesz a nyomás. A magyar légvédelem könnyen ennek áldozata lehet. Szten gyorsan le kellene papírozni a NASAMS-ot.
A másik, ami nem lesz népszerű, de szükséges, az ukranokkal a választás előtt kiegyezni. Xarabb pozícióba kerülhetünk az amerikai választások után.
Most a Soros pénzelte radikális baloldal offenzívában van, védekezni és hátrálni kell, amíg magukra nem gyújtják Amerikát. Ez idő kérdése, viszont addig nagy károkat okozhatnak nekünk.

Vhogy úgy mint 8-10 éve az IMF tárgyalásoknál. Leülni velük, szépeket igérni, a háttérben mást tenni, aztán ha eljön az idő kifizetni őket és fölállni az asztaltól.

Szerintem a Nasams vásárlás pont attól függ, hogy ki lesz a köv elnök. Ha Trump, Nasams lesz és lehivjuk a Amraam-okat és ezzel befogjuk az adminisztráció száját. Ha a demokraták nyernek, akkor francia cucc lesz (Mica (esetleg késôbb Samp/t-vel)), Meteorral, Iris-T-vel (késôbb Aster-rel).
Mindkettô élesítve van, azt gondolom.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Hát azért sztem érdemes a kormánynak egy B tervvel előállni, ha jön Biden. Nem is miatta, hanem a stábja meg a radikális baloldal miatt.

Nagy lesz a nyomás. A magyar légvédelem könnyen ennek áldozata lehet. Szten gyorsan le kellene papírozni a NASAMS-ot.
A másik, ami nem lesz népszerű, de szükséges, az ukranokkal a választás előtt kiegyezni. Xarabb pozícióba kerülhetünk az amerikai választások után.
Most a Soros pénzelte radikális baloldal offenzívában van, védekezni és hátrálni kell, amíg magukra nem gyújtják Amerikát. Ez idő kérdése, viszont addig nagy károkat okozhatnak nekünk.

Vhogy úgy mint 8-10 éve az IMF tárgyalásoknál. Leülni velük, szépeket igérni, a háttérben mást tenni, aztán ha eljön az idő kifizetni őket és fölállni az asztaltól.

Olvasd el ezt!

Amerika a polgárháború szélén?
"Azt mondja; mindenki felfegyverkezett. MINDENKI! Ennyi fegyver civil kézben még nem volt. Trump az egyetlen bizodalmuk, mert ha ö lemegy a klotyón, akkor mindennek vége, és tényleg elkerülhetetlen lesz a polgárháború."
https://badog.blogstar.hu/2020/06/19/amerika-a-polgarhaboru-szelen-/96539/
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Szerintem a Nasams vásárlás pont attól függ, hogy ki lesz a köv elnök. Ha Trump, Nasams lesz és lehivjuk a Amraam-okat és ezzel befogjuk az adminisztráció száját. Ha a demokraták nyernek, akkor francia cucc lesz (Mica (esetleg késôbb Samp/t-vel)), Meteorral, Iris-T-vel (késôbb Aster-rel).
Mindkettô élesítve van, azt gondolom.
A francia verzióról nem hallottam, de jó lenne ha igy lenne.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 313
113
Olvasd el ezt!

Amerika a polgárháború szélén?
"Azt mondja; mindenki felfegyverkezett. MINDENKI! Ennyi fegyver civil kézben még nem volt. Trump az egyetlen bizodalmuk, mert ha ö lemegy a klotyón, akkor mindennek vége, és tényleg elkerülhetetlen lesz a polgárháború."
https://badog.blogstar.hu/2020/06/19/amerika-a-polgarhaboru-szelen-/96539/
Nem vagyok benne biztos, hogy nem az utcán tomboló csőcselék már a többség. Sokakat aktivizálhat egy ilyen" forradalom" szavazásra, akik inaktívak voltak. 50%-os volt a legutóbbi választáson is a részvétel. Vagy felépítenek a Republikánusok egy szélsőbalos fekete jelöltet a háttérből, aki megosztja a radikálizódó Demokrata bázist vagy nagyot kockáztatnak.

Innen egyébként lexarnám, ha a Demokrata háttérnek nem lennének Kelet-Európával tervei. De ők nyomás alatt fognak tartani minket.
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Nem vagyok benne biztos, hogy nem az utcán tomboló csőcselék már a többség. Sokakat aktivizálhat egy ilyen" forradalom" szavazásra, akik inaktívak voltak. 50%-os volt a legutóbbi választáson is a részvétel. Vagy felépítenek a Republikánusok egy szélsőbalos fekete jelöltet a háttérből, aki megosztja a radikálizódó Demokrata bázist vagy nagyot kockáztatnak.

Innen egyébként lexarnám, ha a Demokrata háttérnek nem lennének Kelet-Európával tervei. De ők nyomás alatt fognak tartani minket.
Steven Van Zandt már tavaly megmondta, hogy egy hajszálra vannak a polgárháborútól. Amikor itt volt Budapesten, akkor nyilatkozta.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Ez tény. Az összes volt Jobbikos barátom a saját elqurt életéért folyamatosan Orbánt hibáztatta. 2006 óta végig. De komolyan, nem ám mert nem úgy tanult, nem azt a szakmát választotta, hülye nővel jött össze, folyamatosan elherdálta mindenét, nem, Orbán, mert így és úgy, még 2003ban is. Aztán amikor jött a Jobbiknál a néppárti fordulat, csak néztek. Köpni-nyelni nem tudtak, pedig többségük politológus vagy történész volt.
A többi már történelem.
Többségük azóta felfogta, hogy hülye volt, elengedte az egész álradikalizmus dolgot, felfogta, hogy vagy-vagy van, nincs opció, egyik-másik még hisz a kivált szervezetnek, annak ellenére, hogy ugyanazok ülnek benne, akik kollektív hallgatásukkal levezényelték a néppárti fordulatot (mínusz a Novák Előd, akit ugyan nem bírok, de legalább van gerince és tud normálisan aludni).
Sajnos, ahogy kint, itthon is: kétpólusú lett a történet, és hiába tűnik többpólusúnak, vagy-vagy a szitu.
Kisebbik szar vs még nagyobb méteres kaki. Nincs egyéb opció.
Trump vagy a full liberalizmus kommunista kísérlete úgy, hogy ha nem azt gondolod amit ők gondolnak, kiközösítenek és náci leszel vagy rasszista.

Saját verzióm a társadalmi folyamatok változása okán, hogy Soros halála előtt még bosszút akar állni mindazokon akik miatt tönkrement az élete, elvesztette a családját, és emiatt degenerált, bosszúálló, mára egyfajta "kommunistanáci" lett.
A németeken a migrikkel a haláltáborba küldött családja miatt, a magyarokon, hogy nem védték meg a népét, innen a saját értelmezéséből fakadó szélsőjobb elleni hozzáállás, az amerikaiakon és briteken pedig, mert nem tettek semmit a haláltáborokba küldött népe miatt, pedig a lehetőségeik meg voltak hozzá.
Ez motiválHATja, legalábbis más épeszű magyarázatot nem látok arra, hogy egy degenerálttá vált, elég értelmes forma képződmény miért akarna mindenkinek rosszat, pontosabban miért pont ezeknek?
A franciák és belgák kilógnak a sorból. Ők saját maguk gyarmatépítő baromsága okán kerültek oda, ahová, de ami Amerikában és Kanadában zajlik, ami az Egyesült Királyságban kiborult, ami itthon történik, az mind hosszú évek agyleépítő polkorrekt hadműveletének eredménye, és egy irányba mutat: Soros. Érzi a vén szemétláda a halálát, és minden megtesz azért, hogy még az életében lássa ahogy azok a világbirodalmak, amelyek tönkretették a fiatalkorát, mind-mind tönkremennek.

15924130955253913_800x600.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
"Amerikai liberális médiafegyver fordulatai hat hónap alatt:
1. Januárban rasszizmust kiáltanak, amikor Trump korlátozni akarja a pandémia előjelei miatt a Kínából történő beutazásokat.
2. Márciusban tombolnak a "social distance"-ért és az "izolációért", bioterroristának nyilvánítanak mindenkit, aki nem tartja be azokat.
3. Júniusban mozgósítanak a Black Lives Matter tömegrendezvényekre, ekkor már az is rasszista lesz, aki rákérdez a korábbi social distance-re.

A gépezetük most (ön)veszélyesen is túltolja a bűntudatkeltés biciklijét. Korábban évtizedek alatt felépítették a fő bűntudat motívumukat és azt legyűrték az emberiség torkan. Most az új keletű faji bűntudatkeltéssel (BLM-mozgalom) a páciens mindent visszaöklendezhet, netán kitisztulhat a gyomra és elméje." (Bayer)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and kaktusz

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Hát azért sztem érdemes a kormánynak egy B tervvel előállni, ha jön Biden. Nem is miatta, hanem a stábja meg a radikális baloldal miatt.
Nagy lesz a nyomás. A magyar légvédelem könnyen ennek áldozata lehet. Szten gyorsan le kellene papírozni a NASAMS-ot.
A másik, ami nem lesz népszerű, de szükséges, az ukranokkal a választás előtt kiegyezni. Xarabb pozícióba kerülhetünk az amerikai választások után.
Most a Soros pénzelte radikális baloldal offenzívában van, védekezni és hátrálni kell, amíg magukra nem gyújtják Amerikát. Ez idő kérdése, viszont addig nagy károkat okozhatnak nekünk.
Vhogy úgy mint 8-10 éve az IMF tárgyalásoknál. Leülni velük, szépeket igérni, a háttérben mást tenni, aztán ha eljön az idő kifizetni őket és fölállni az asztaltól.
Kibírtuk Obamát, kibírjuk ezt is. Simán ki tudjuk védeni a beavatkozási kísérleteiket, ha ők védhetik a politikai szuverenitásukat az orosz befolyástól, akkor mi is, az amerikaitól ugyanazon módszerekkel, ez nagyon jó stratégia lesz a hazai balliberalizmus külföldi anyagi forrásainak elvágásra és a teljes soros-netvörk azonosítására és napvilágra hozására!

Nehezen tudunk veszteni, ha Amerika saját magát teszi meg ellenségképnek, márpedig egy arrogáns és korrupt fehér gerontokrácia vezette elmebeteg társadalmú szuperhatalom a legjobb keleteurópai ellenségkép! Imádni fogják a választóink, a migráns és a többi is egyből értelmet nyer majd ebben a kontextusban, mert az amerikaiak a legmagasabb pozícióból fogják felmondani azt a sorosista leckét, amiről néhány bizonytalan szavazó még azt gondolja felénk, hogy inkább összeesküvéselmélet, mint valóság! Ha az amerikai valóság bekopog, akkor Orbán még háromnegyedes többséggel is hozhatja 2022-őt és olyan legitimációval vághat neki az Amerikával való kemény konfliktusnak és ennek farvizén a magyarországi balliberalizmussal való leszámolásnak, amire nem volt példa a magyar történelemben!

A NASAMS szerződéssel meg kell várni az év végét, lássuk van e értelme egyáltalán egy fillért is elkölteni ott. Az ukránok miatt pedig nem kell aggódni, hanem fokozni rajtuk a nyomást, egy demokrata győzelem után meg pláne, akkor ráadásul bosszanthatjuk is őket az orosz embargó telibekaksizásával és szevasztopoli Orbán-Putyin baráti találkozókkal! Az ugyanis a nagy előnyünk, hogy semmilyen formában nem függünk Amerikától! Gazdasági kapcsolataink minimálisak, politikailag két egymást egyáltalán nem értő, egymással nem kompatibilis társadalom vagyunk, nemzetbiztonságilag pedig nagyon nincs szükségünk az oroszellenes amerikai uszításra, mert a valódi ellenségeink azonosak azokkal, akiket Amerika szövetségesnek tekint határainktól keletre és délkeletre! Szóval mit tudnak tenni az amerikaiak?

- Megzsarolnak, hogy nem építenek bázisokat nálunk, nem tartanak közös hadgyakorlatokat velünk? Tágra nyílt szemekkel kuncogunk majd a világtalan idiótákon, mert a fasz se akarja ezeket a dolgokat nálunk!
- Pénzelik az ellenzéket és NGO-kat nyíltan kijelentve, hogy az alkotmányos rendünk megdöntése a cél? Igen, kösz, pont ez hiányzik csak a külföldi ügynökökkel való elbánáshoz, az NGO-k durva korlátozásához, az a legitimitás, amikor a magyar választók többsége bólogat végre, hogy ez szükséges, igen.
- Nem fogadják Orbánt többet Washingtonban, vagy naponta baszogatják a követségi alkalmazottainkat? Nagy dolog, majd minimálisra csökkentjük a diplomáciai testületek létszámát és kinevezünk ügyvivőnek egy down-kórost, hogy méltó módon reprezentáljuk a véleményünket az amerikai külügyről, merthogy nagyjából ezt is, mint mindent kiröhöghetünk!

Nincs realitása nyílt, katonai intervenciónak hazán rabszolgasorba taszítása érdekében, szóval olyan magasról lesz@rhatjuk az amerikai hülyeségeket, amilyen magasról csak tudjuk!

Magyarán nyugi, nyilván jobb lenne egy Trump adminisztráció, de a demokrata sok szempontból mégjobb, mert itthon legitimálja majd a keménykezű illiberalizmust! Én simán a demokratáknak drukkolnák ha Orbán lennék, mert komolyabb kiadások nélkül politikailag jobb helyzetbe hoznának itthon, mint a csak sok pénzbe kerülő együttműködés a republikánus hatalommal!
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
Tobb kep is van rola hogy mi is az a free zone, de ez nyilvan a legpontosabb, szoval, elhagyot rendorsegi epulet, par utca, nehany emeletes haz es nemi zold terulet.

9xztg1n18x351.jpg


Biztos hogy vannak akik laknak azokba a hazakba, de nincsenek sokan, es nyilvan a nagy demokraciaba ami a tuntetoknel van, elfelejtettek megkerdezni oket hogy ok akarjak hogy cirkusz legyen a hazuk elott vagy nem.

Nyilvan mint mindig, egyesek jogai megint nem fontosak.

Ki kellene menekiteni azokat az embereket ott, es odabaszni egy falat ugy szepen korbe es ha mar free akarnak lenni, akor legyenek 100%.
Vagy a "free esésű" bomba.