[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Kibírtuk Obamát, kibírjuk ezt is. Simán ki tudjuk védeni a beavatkozási kísérleteiket, ha ők védhetik a politikai szuverenitásukat az orosz befolyástól, akkor mi is, az amerikaitól ugyanazon módszerekkel, ez nagyon jó stratégia lesz a hazai balliberalizmus külföldi anyagi forrásainak elvágásra és a teljes soros-netvörk azonosítására és napvilágra hozására!

Nehezen tudunk veszteni, ha Amerika saját magát teszi meg ellenségképnek, márpedig egy arrogáns és korrupt fehér gerontokrácia vezette elmebeteg társadalmú szuperhatalom a legjobb keleteurópai ellenségkép! Imádni fogják a választóink, a migráns és a többi is egyből értelmet nyer majd ebben a kontextusban, mert az amerikaiak a legmagasabb pozícióból fogják felmondani azt a sorosista leckét, amiről néhány bizonytalan szavazó még azt gondolja felénk, hogy inkább összeesküvéselmélet, mint valóság! Ha az amerikai valóság bekopog, akkor Orbán még háromnegyedes többséggel is hozhatja 2022-őt és olyan legitimációval vághat neki az Amerikával való kemény konfliktusnak és ennek farvizén a magyarországi balliberalizmussal való leszámolásnak, amire nem volt példa a magyar történelemben!

A NASAMS szerződéssel meg kell várni az év végét, lássuk van e értelme egyáltalán egy fillért is elkölteni ott. Az ukránok miatt pedig nem kell aggódni, hanem fokozni rajtuk a nyomást, egy demokrata győzelem után meg pláne, akkor ráadásul bosszanthatjuk is őket az orosz embargó telibekaksizásával és szevasztopoli Orbán-Putyin baráti találkozókkal! Az ugyanis a nagy előnyünk, hogy semmilyen formában nem függünk Amerikától! Gazdasági kapcsolataink minimálisak, politikailag két egymást egyáltalán nem értő, egymással nem kompatibilis társadalom vagyunk, nemzetbiztonságilag pedig nagyon nincs szükségünk az oroszellenes amerikai uszításra, mert a valódi ellenségeink azonosak azokkal, akiket Amerika szövetségesnek tekint határainktól keletre és délkeletre! Szóval mit tudnak tenni az amerikaiak?

- Megzsarolnak, hogy nem építenek bázisokat nálunk, nem tartanak közös hadgyakorlatokat velünk? Tágra nyílt szemekkel kuncogunk majd a világtalan idiótákon, mert a fasz se akarja ezeket a dolgokat nálunk!
- Pénzelik az ellenzéket és NGO-kat nyíltan kijelentve, hogy az alkotmányos rendünk megdöntése a cél? Igen, kösz, pont ez hiányzik csak a külföldi ügynökökkel való elbánáshoz, az NGO-k durva korlátozásához, az a legitimitás, amikor a magyar választók többsége bólogat végre, hogy ez szükséges, igen.
- Nem fogadják Orbánt többet Washingtonban, vagy naponta baszogatják a követségi alkalmazottainkat? Nagy dolog, majd minimálisra csökkentjük a diplomáciai testületek létszámát és kinevezünk ügyvivőnek egy down-kórost, hogy méltó módon reprezentáljuk a véleményünket az amerikai külügyről, merthogy nagyjából ezt is, mint mindent kiröhöghetünk!

Nincs realitása nyílt, katonai intervenciónak hazán rabszolgasorba taszítása érdekében, szóval olyan magasról lesz@rhatjuk az amerikai hülyeségeket, amilyen magasról csak tudjuk!

Magyarán nyugi, nyilván jobb lenne egy Trump adminisztráció, de a demokrata sok szempontból mégjobb, mert itthon legitimálja majd a keménykezű illiberalizmust! Én simán a demokratáknak drukkolnák ha Orbán lennék, mert komolyabb kiadások nélkül politikailag jobb helyzetbe hoznának itthon, mint a csak sok pénzbe kerülő együttműködés a republikánus hatalommal!

Sajnos nem osztom a "kicstári optimizmusodat. Talán túlélhetünk egy demokrata elnökséget, de hogy ilyen sima menet lenne azt nem hiszem. Maga a választói orientáció "alakítása" is simán lehet kérdéses szerintem. Az amcsik egyszerűen túl jól nyomják a "répa és bot" taktikájukat - mármint, ha igazán beleállnának. Nekünk továbbra is azt a diplomáciát érdemes folytatni, hogy egyszerűen "radar alatt repülünk" ... Azaz ne legyünk túlzottan szem előtt. Továbbá ne gondolkozzon úgy senki, hogy megéri páros lábban szállni belénk (azaz mindig legyen olyan régió a világban aktuálisan ahol kevesebb befektetés mellett nagyobb hasznot tudnak húzni). Ehhez persze jó, ha politikailag stabil ország képét keltjük, de ne felejtsük el, hogy a közelmúltban e szempontból nagyonis stabilnak tűnő államok süllyedtek káoszba gyakorlatilag akár egy pillanat alatt is ...

Külpolitika a szomszédos országokkal. Ukrajnát említetted, de e szempontból idehoznám Romániát is. Ezekkel az államokkal amennyiben egy "kiegyezés szerű" dolog nem is jönne össze a közeljövőben, akkor is törekedni kell egyfajta "működő dologra". Sajnos ezek az országok túlontúl kéziirányítottak (gazdasági helyzet miatt illetve amennyiben az oligarcháik "tökeit" kicsit megszorongatják - akik benne vannak a politika élén Náluk - az nekünk fájna igazán) - nem szabad semmilyen plussz hivatkozási alapot még ehhez adni Nekik.

Én attól nem félnék, hogy azzal zsarolnának minket, hogy nem lennének közös hadgyakorlatok velük. Pont attól inkább, hogy lennének :) . Azért lássuk be még csak egy USA nehézdandár sem kéne, hogy pillanat alatt elvesztenénk a szuverenitásunk, ha akarnák ... Ugye jelenleg némi barokkos túlzással a "letolt gatyán" kívül (eszközpark tekintetében) semmit nem tudunk felmutatni. Ami jelenleg van az egy "tisztességes" határvillongáshoz sem elég ... Persze majd jönnek eszközök a következő pár évben, de amire ezek teljes képességgel állnak hadrendben az még ezt követően 8-10 év. Azt se feledjük el, hogy amennyiben minden megérkezik és hadrendbeállt (+ legalább 8 év), akkor sem leszünk még attól "térség meghatározó hadereje" - mindössze tudni fogunk már kicsit "rúgni, csípni és harapni" (azaz okozhatunk kellemetlen pillanatokat, aki ilyen téren belénkszállna - persze nem egy USA kaliberű játékosnak).

Ezt írod: "Nincs realitása nyílt, katonai intervenciónak hazán rabszolgasorba taszítása érdekében ...". Namost ezt mire alapozod igazából - a magyarság elmúlt bő 100 éves történelmére vagy az USA mondjuk elmúlt 30 éves tevékenységére? Azért mondom az előzőek alapján is, hogy óvatosan "rázzuk azt a pofonfát" azért ...

Annál is inkább, mert szintén az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján a hangsúlyos világpolitikai szereplőktől nem áll nagyon távol a proxy-háborúk alkalmazása sem (és még diplomatikus voltam). Ami eddig "közel" volt hozzánk - azaz pl. eleddig sikeresen elkerültük a "görög utat" és az "ukrán utat" is. Ez maradjon is így ...

...

Ehhez most max. egy blokkoló kisebbséget lehet megteremteni az ellenzéken belül, akik hatalomváltásnál, mondjuk a Z2026 leépítését megakadályoznák. A DK vezette ellenzéki irányvonal beszántaná. Ezt bármilyen fura egy Mesterházy vezette MSZP blokkolhatná, még jól jöhet a régi állampárt. Mesterházy NATO közgyűlési poziciójával, kimenthetné Vadai kezéből a HM-et.
Ami jó hír Fegyőr is hátrébb szorította a Momentumon belül a közvetlen hálózati embereket. Egy francia Macron kopi pártot kihozhatna a Momoból, azokkal meg lehet tárgyalni, a liberáltálibokkal nem.
@Kishuszár??? Maradna a progi? :)

A Nasamsnál igazad van, lehet taktikusan ki kell várni, bár én inkább sürgetném és aláirnám. Hátráljanak ki ők belőle.

SilvioD kommentjével majdnem teljesen egyetértek. Az utolsó kettő bekezdésével nem (idézve fentebb).

A magyar belpolitikai rész ismerve a hazai ellenzék erőviszonyait, függéseit stb. szerintem túlzottan "wishful thinking". Ezt nem részletezném, be baromira nagy OFF lenne ...

Namost a NASAMS -al kapcsolatban - aláírunk, fizetünk és kihátrálnak az szerintem lehet nekünk nagyobb szívás lenne, mint Nekik. Nekünk azért túl sok ablakon kiszórni valló pénzünk azért nincsen ... Plussz késedelem az alternatíva beszerzése terén. A KUB -al meddig is tudnánk húzni?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 2577

Guest
Így jár az, aki nem tudja, hogy melyik csapatban focizik. Ha kikacsintgatsz egy szövetségi rendszerből az ellenségre, akkor árulóvá válasz és úgy is fognak kezelni. Szövetségi rendszert kiépíteni hosszú idő, de lerombolni úgy tűnik, hogy nem sok. Észkombájn kormányunknak ez nem esett le, ennyire értenek a külpolitikához. Azért a NATO védernyő leszerelésénél én elgondolkoznék azon, hogy a környező országok, hogy viszonyulnak hozzánk. Szóval azért az nagyon durva fenyegetés. Nem sok jót ígér.
Kicsit beindult a fantáziád. Egy ember-konkrétan Hal Brands- "megfenyeget" egy független államot és szerinted ezt komolyan kell venni? Ez szerinted a nagyon durva fenyegetés? :D Remélem ettől nagyobb inzultus a büdös életben nem éri Magyarországot.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Földrajz atlasz. Nézz rá, hogy a környező országok mely szövetségi rendszer tagjai. És ezek vajon hogyan viszonyulnak hozzánk. Ezen országok közül, vajon ki keresné a keletiek szövetségét? Gazdasági befolyása vajon kinek van, ránk nézve? Keletnek vagy Nyugatnak? Ésatöbbi.
És ez a status quo meddig tart? Ez csak egy jelenlegi állapot és mint látható rohamléptekkel változik a helyzet Nyugaton.
Meddig lesz csábító ez az állapot, ami most kibontakozóban van a nyugati demokráciákban?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Így jár az, aki nem tudja, hogy melyik csapatban focizik. Ha kikacsintgatsz egy szövetségi rendszerből az ellenségre, akkor árulóvá válasz és úgy is fognak kezelni. Szövetségi rendszert kiépíteni hosszú idő, de lerombolni úgy tűnik, hogy nem sok. Észkombájn kormányunknak ez nem esett le, ennyire értenek a külpolitikához. Azért a NATO védernyő leszerelésénél én elgondolkoznék azon, hogy a környező országok, hogy viszonyulnak hozzánk. Szóval azért az nagyon durva fenyegetés. Nem sok jót ígér.
Valójában mi most is olyanok voltunk mint amikor csatlakoztunk, ellenben a NATO és az EU teljesen megváltozott. Mi nem ezt írtuk alá, amit most ránk erőltetnek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 961
32 239
113
Így jár az, aki nem tudja, hogy melyik csapatban focizik. Ha kikacsintgatsz egy szövetségi rendszerből az ellenségre, akkor árulóvá válasz és úgy is fognak kezelni. Szövetségi rendszert kiépíteni hosszú idő, de lerombolni úgy tűnik, hogy nem sok. Észkombájn kormányunknak ez nem esett le, ennyire értenek a külpolitikához. Azért a NATO védernyő leszerelésénél én elgondolkoznék azon, hogy a környező országok, hogy viszonyulnak hozzánk. Szóval azért az nagyon durva fenyegetés. Nem sok jót ígér.

Fordítva ülsz a lovon. Az amcsik nem a "jótevőink" hanem a birodalom, amely magának vindikálja a jogot, hogy diktáljon nekünk.
A NATO védernyőjüket nyugodtan vihetik, remélhetőleg akkor ruszki atomcsapás potenciális célpontjai sem leszünk többé.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Így jár az, aki nem tudja, hogy melyik csapatban focizik. Ha kikacsintgatsz egy szövetségi rendszerből az ellenségre, akkor árulóvá válasz és úgy is fognak kezelni. Szövetségi rendszert kiépíteni hosszú idő, de lerombolni úgy tűnik, hogy nem sok. Észkombájn kormányunknak ez nem esett le, ennyire értenek a külpolitikához. Azért a NATO védernyő leszerelésénél én elgondolkoznék azon, hogy a környező országok, hogy viszonyulnak hozzánk. Szóval azért az nagyon durva fenyegetés. Nem sok jót ígér.

Abból a csapatból amelyben megfenyegetnek, minél előbb távoznunk kell. Mert ez már nem szövetség, csak egy hogyan húzzuk le a másikat társaság.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 191
113
Földrajz atlasz. Nézz rá, hogy a környező országok mely szövetségi rendszer tagjai. És ezek vajon hogyan viszonyulnak hozzánk. Ezen országok közül, vajon ki keresné a keletiek szövetségét? Gazdasági befolyása vajon kinek van, ránk nézve? Keletnek vagy Nyugatnak? Ésatöbbi.

Az a nyugat ahol embereket hurcolnak meg mert azt mondják hogy csak a nők menstruálnak és ehhez a többiek asszisztálnak, nem lesz képes 10 évnél tovább megőrizni az előnyét a kelettel szemben, eddig az évig a tudományhoz nem nyúltak de most már az egyetemeken is tisztogatnak durván. Ebben az átmeneti időszakban nem kell a nyugat seggében lenni ideológiailag. Ha képesek észhez térni akkor elismernek majd minket, ha meg nem akkor csak addig kell kibírni amikor már a döglött ló se tud agyonrúgni. Amúgy ha bent lennének vállig az amcsik valagában akkor is ideológiai alapon folyamosan szívatnának minket, ha megadod ezt akkor követelnek még többet alapon amíg mindent az ő szájuk íze szerint nem teszünk.
De ha a dolgok így haladnak változatlanul akkor az a furcsa helyzet áll majd elő 10 év múlva hogy mi leszünk a "nyugat"
 

starkiller

Well-Known Member
2020. június 6.
92
306
53
Az a nyugat ahol embereket hurcolnak meg mert azt mondják hogy csak a nők menstruálnak és ehhez a többiek asszisztálnak, nem lesz képes 10 évnél tovább megőrizni az előnyét a kelettel szemben, eddig az évig a tudományhoz nem nyúltak de most már az egyetemeken is tisztogatnak durván. Ebben az átmeneti időszakban nem kell a nyugat seggében lenni ideológiailag. Ha képesek észhez térni akkor elismernek majd minket, ha meg nem akkor csak addig kell kibírni amikor már a döglött ló se tud agyonrúgni. Amúgy ha bent lennének vállig az amcsik valagában akkor is ideológiai alapon folyamosan szívatnának minket, ha megadod ezt akkor követelnek még többet alapon amíg mindent az ő szájuk íze szerint nem teszünk.
De ha a dolgok így haladnak változatlanul akkor az a furcsa helyzet áll majd elő 10 év múlva hogy mi leszünk a "nyugat"
Ó, el tudom képzelni hogy a kínaiak már görcsölnek a sok röhögéstől amit az elmúlt hetek történései okoztak. Gyakorlatilag kisujjukat se kell mozdítaniuk csak nézik ahogy a Nyugat tökönlövi magát.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 910
13 869
113
Fordítva ülsz a lovon. Az amcsik nem a "jótevőink" hanem a birodalom, amely magának vindikálja a jogot, hogy diktáljon nekünk. A NATO védernyőjüket nyugodtan vihetik, remélhetőleg akkor ruszki atomcsapás potenciális célpontjai sem leszünk többé.

Európa az USA által generált gócok nélkül(Szíria, Líbia, Ukrajna, amit nem tudunk...) sokkal kevesebb pénzből tudná a biztonságát szavatolni, mint most amerikai fegyverekkel.. Kíváncsi lennék egy Eu-s önálló atomerő létrehozatal/bővítés amerikai visszhangjára.

Nem, az angolra, akik fillérekért kaptak USA atomcsapásmerő eszközöket! (Polaris az atomtengóikra,...)
Az Egyesült Királyság gyakorlatilag egy ötven-valahanyadik USA állam.

Mondjuk egy 300-550 közötti német atomerő??? A gazdasági erejük minimum ennyit indokolna pl.

Szerintem azonnal "előugrana" egynéhány német/Eu-s ellenzék, polgári mozgalmak.
...ahogy szokott: önszerveződő, spontán, internetes média-mozgalmak...
Amikor az Eu tudott együttműködni(önmagával), az USA fölény elveszett, Pl. Boeing, "megvan"!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 198
67 059
113
Néger születésnapi bulin lövöldözött egy ismeretlen a New York állambeli Syracuse-ben
Forrás: https://kuruc.info/r/4/214074/

Jöhetnek a tétek:
-A lázadás továbbfokozására kreált akció
-Valakinek eldurrant az agya az elmúlt hetek miatt
-Személyes bosszú
-A polgárháború nyitánya
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Fordítva ülsz a lovon. Az amcsik nem a "jótevőink" hanem a birodalom, amely magának vindikálja a jogot, hogy diktáljon nekünk.
A NATO védernyőjüket nyugodtan vihetik, remélhetőleg akkor ruszki atomcsapás potenciális célpontjai sem leszünk többé.
Valóban nem. Utána NATO célpont leszünk. Nézz körül csak itt Kelet-Európában. Hányan kedvelnek minket? Hányan NATO tagok/akarnak azok lenni? Kilépésünk/rúgásunk után, amikor azt mondják, hogy a "tiétek", mit fogsz csinálni?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 961
32 239
113
Valóban nem. Utána NATO célpont leszünk. Nézz körül csak itt Kelet-Európában. Hányan kedvelnek minket? Hányan NATO tagok/akarnak azok lenni? Kilépésünk/rúgásunk után, amikor azt mondják, hogy a "tiétek", mit fogsz csinálni?

Kilépni nem fogunk, a kirúgás meg nem tudom hogy valósulna meg. Egyelőre a törökök sem lettek kirúgva. Ezek csak üres fenyegetőzések, egy gyengülő birodalom nem hivatalos vagy önjelölt szóvivője fenyegetőzik példastatuálással az engedetlenkedő csatlóssal, mintegy üzenetként a többiek felé.
Vagy azt gondolod, majd az USA jóváhagyásával megtámadnak minket a románok? Két NATO-tag konfliktusába mondjuk amúgy sem avatkoznának be. Vagy hogy ránk uszítják az ukránokat, és nem véd meg a NATO?
Természetesen demokrata győzelem esetén a jelenlegi kormány fagyos hozzáállásra számíthat az USA részéről, de Obama idején is így volt, sőt a G. W. Bush-kormány is kifejezetten ellenséges volt az első Orbán-kormánnyal. Pedig akkor szó sem volt orosz meg kínai barátkozásról, mint indokról.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ez tény. Az összes volt Jobbikos barátom a saját elqurt életéért folyamatosan Orbánt hibáztatta. 2006 óta végig. De komolyan, nem ám mert nem úgy tanult, nem azt a szakmát választotta, hülye nővel jött össze, folyamatosan elherdálta mindenét, nem, Orbán, mert így és úgy, még 2003ban is. Aztán amikor jött a Jobbiknál a néppárti fordulat, csak néztek. Köpni-nyelni nem tudtak, pedig többségük politológus vagy történész volt.
A többi már történelem.
Többségük azóta felfogta, hogy hülye volt, elengedte az egész álradikalizmus dolgot, felfogta, hogy vagy-vagy van, nincs opció, egyik-másik még hisz a kivált szervezetnek, annak ellenére, hogy ugyanazok ülnek benne, akik kollektív hallgatásukkal levezényelték a néppárti fordulatot (mínusz a Novák Előd, akit ugyan nem bírok, de legalább van gerince és tud normálisan aludni).
Sajnos, ahogy kint, itthon is: kétpólusú lett a történet, és hiába tűnik többpólusúnak, vagy-vagy a szitu.
Kisebbik szar vs még nagyobb méteres kaki. Nincs egyéb opció.
Trump vagy a full liberalizmus kommunista kísérlete úgy, hogy ha nem azt gondolod amit ők gondolnak, kiközösítenek és náci leszel vagy rasszista.

Saját verzióm a társadalmi folyamatok változása okán, hogy Soros halála előtt még bosszút akar állni mindazokon akik miatt tönkrement az élete, elvesztette a családját, és emiatt degenerált, bosszúálló, mára egyfajta "kommunistanáci" lett.
A németeken a migrikkel a haláltáborba küldött családja miatt, a magyarokon, hogy nem védték meg a népét, innen a saját értelmezéséből fakadó szélsőjobb elleni hozzáállás, az amerikaiakon és briteken pedig, mert nem tettek semmit a haláltáborokba küldött népe miatt, pedig a lehetőségeik meg voltak hozzá.
Ez motiválHATja, legalábbis más épeszű magyarázatot nem látok arra, hogy egy degenerálttá vált, elég értelmes forma képződmény miért akarna mindenkinek rosszat, pontosabban miért pont ezeknek?
A franciák és belgák kilógnak a sorból. Ők saját maguk gyarmatépítő baromsága okán kerültek oda, ahová, de ami Amerikában és Kanadában zajlik, ami az Egyesült Királyságban kiborult, ami itthon történik, az mind hosszú évek agyleépítő polkorrekt hadműveletének eredménye, és egy irányba mutat: Soros. Érzi a vén szemétláda a halálát, és minden megtesz azért, hogy még az életében lássa ahogy azok a világbirodalmak, amelyek tönkretették a fiatalkorát, mind-mind tönkremennek.

Sorosról évek óta ugyanez a véleményem.

Tragikus ami vele, a családjával, barátaival...történt. Vélhetően egyértelműen bosszút akarhat állni. Ezzel a késztetésével igazolni akarhatja Németország,Olaszország, -és igen, Franciaország- elleni bosszú hadjáratát. Meg akarhatja szüntetni őket. És egyébként ebbe a sorba nagyon is beleilleszkedik Ukrajna.
Mindezekhez korábban próbálhatott Oroszországtól is támogatást kapni, de az oroszok meghúzhattak egy határt -többek közt mert Oroszország gazdaságilag,politikailag...közeledni próbált a Nyugathoz, viszont Nyugat Európa (és Ukrajna) országainak szétzüllesztéséhez/megszüntetéséhez abszolút gát lett volna a Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő békés és gyarapodó térség.Éppen ezért számára Lengyelország,a Nagyon Ukránok,a Baltiak... Oroszország ellen hergelése is beleillik a sorba.
(Az a néhány éve elkezdett média és szociális háló "cirkusz"meg USA "politikusok "agymenése,hogy Oroszországot könnyű legyőzni, és meg kell támadni,mert úgy sem mer majd visszavágni,azonnal a Nyugati civilizáció végét jelentette volna. Ez szerencsére nem jött be.Ebbe a Nyugat nem volt hajlandó beleállni. Főleg miután 2008-ban még az USA is visszafordította flottáját... )

Tekintetbe véve az USA Német gyökereit, és hogy az USA nagy számban "integrált" számára fontosnak ítélt nácikat/németeket...könnyen elképzelhető,hogy az USA is ezért szálka a szemében.

Senki nem meri nyilvánosan feltenni azokat a kérdéseket a nagypolitikában, amik miatt Soros vélhetően kvázi ámokfutásba kezdett -viszont ez egyértelműen kihat az egész világra.( Viszont normálisan működőállamok esetében a nemzetvédelemnek már régen meg kellett volna nevezni az ellene szervezkedő személyeket.)

Mindezen túl, az már már filozófiai,és mindenképpen történészi kérdés is,hogy államférfinak, nagyot álmodó világformáló gondolkodónak, egy megszakadt szívű bosszúálló áldozatnak,vagy akár másnak tekintik őt.
A probléma része viszont egyértelműen az is,hogy olyan , egyébként indokaitól és céljaitól nagyon távol álló szövetségeseket,időleges támogatókat... talált,akiknek saját céljaik vannak. Mivel Soros okos ember, tudnia kellett azt, hogy az ellenségem ellensége a barátom elv ebben az esetben sokkal messzebbre megy mint anno az Izraeli náci vadászok tevékenysége. Ők egyes bűnös embereket vadásztak le, Soros viszont vélhetően nemzeteket akarhat "levadászni" .


Mindettől függetlenül az is a probléma része,hogy több ország vezetése-Kína,Mexikó, Oroszország - amelyek amilyen messze csak tudták, távol tartották országuktól Soros György törekvéseit,most kényelmesen kivár,és saját terveit alakítgatja.

-Pl Mexikó - évente három és fél -négy és fél millió spanyol ajkú "érkezik" az USA-ba.
-Jelenleg a spanyol ajkúak nagyon csendesek, ugyancsak a kínaiak és egyéb ázsiaiak,és az orosz ajkúakról még annyi kinyilatkoztatást sem lehet hallani.
-Nyilvánvaló hogy Kína és Oroszország már régen letett arról,hogy az USA ámokfutása csak átmeneti lenne,és minden hupikék lesz majd egyszer. Nekik az is megfelel majd, ha a jelenlegi USA Nyugati részén lesz majd enklávéjuk.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Sorosról évek óta ugyanez a véleményem.

Tragikus ami vele, a családjával, barátaival...történt. Vélhetően egyértelműen bosszút akarhat állni. Ezzel a késztetésével igazolni akarhatja Németország,Olaszország, -és igen, Franciaország- elleni bosszú hadjáratát. Meg akarhatja szüntetni őket. És egyébként ebbe a sorba nagyon is beleilleszkedik Ukrajna.
Mindezekhez korábban próbálhatott Oroszországtól is támogatást kapni, de az oroszok meghúzhattak egy határt -többek közt mert Oroszország gazdaságilag,politikailag...közeledni próbált a Nyugathoz, viszont Nyugat Európa (és Ukrajna) országainak szétzüllesztéséhez/megszüntetéséhez abszolút gát lett volna a Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő békés és gyarapodó térség.Éppen ezért számára Lengyelország,a Nagyon Ukránok,a Baltiak... Oroszország ellen hergelése is beleillik a sorba.
(Az a néhány éve elkezdett média és szociális háló "cirkusz"meg USA "politikusok "agymenése,hogy Oroszországot könnyű legyőzni, és meg kell támadni,mert úgy sem mer majd visszavágni,azonnal a Nyugati civilizáció végét jelentette volna. Ez szerencsére nem jött be.Ebbe a Nyugat nem volt hajlandó beleállni. Főleg miután 2008-ban még az USA is visszafordította flottáját... )

Tekintetbe véve az USA Német gyökereit, és hogy az USA nagy számban "integrált" számára fontosnak ítélt nácikat/németeket...könnyen elképzelhető,hogy az USA is ezért szálka a szemében.

Senki nem meri nyilvánosan feltenni azokat a kérdéseket a nagypolitikában, amik miatt Soros vélhetően kvázi ámokfutásba kezdett -viszont ez egyértelműen kihat az egész világra.( Viszont normálisan működőállamok esetében a nemzetvédelemnek már régen meg kellett volna nevezni az ellene szervezkedő személyeket.)

Mindezen túl, az már már filozófiai,és mindenképpen történészi kérdés is,hogy államférfinak, nagyot álmodó világformáló gondolkodónak, egy megszakadt szívű bosszúálló áldozatnak,vagy akár másnak tekintik őt.
A probléma része viszont egyértelműen az is,hogy olyan , egyébként indokaitól és céljaitól nagyon távol álló szövetségeseket,időleges támogatókat... talált,akiknek saját céljaik vannak. Mivel Soros okos ember, tudnia kellett azt, hogy az ellenségem ellensége a barátom elv ebben az esetben sokkal messzebbre megy mint anno az Izraeli náci vadászok tevékenysége. Ők egyes bűnös embereket vadásztak le, Soros viszont vélhetően nemzeteket akarhat "levadászni" .


Mindettől függetlenül az is a probléma része,hogy több ország vezetése-Kína,Mexikó, Oroszország - amelyek amilyen messze csak tudták, távol tartották országuktól Soros György törekvéseit,most kényelmesen kivár,és saját terveit alakítgatja.

-Pl Mexikó - évente három és fél -négy és fél millió spanyol ajkú "érkezik" az USA-ba.
-Jelenleg a spanyol ajkúak nagyon csendesek, ugyancsak a kínaiak és egyéb ázsiaiak,és az orosz ajkúakról még annyi kinyilatkoztatást sem lehet hallani.
-Nyilvánvaló hogy Kína és Oroszország már régen letett arról,hogy az USA ámokfutása csak átmeneti lenne,és minden hupikék lesz majd egyszer. Nekik az is megfelel majd, ha a jelenlegi USA Nyugati részén lesz majd enklávéjuk.

Szerintem rossz kiindulópont alapján vonsz le itt-ott helyesnek tűnő, de leginkább téves következtetéseket.

Egyfelől személyes bosszú vezetné? Egy olyan "bosszú biznisz", amit a fia is visz tovább? Más oldalról közelítve tulajdonképpen a fiatalkorában történtek folyományaként lett gazdag és befolyásos ember. E nélkül egy senki maradt volna - ugye nem saját erőből/fifikából/akármiből lett az ami.

Az utolsó mondatból is következik tulajdonképpen maga a lényeg. Ő önmagában nem a dolgok alfája és omegája. Ő csak egy stróman. Azaz amennyiben éppen kell egy "arc" a dolgok mögé avagy valakinek éppen egy kicsit "ki kell jönni a fényre", akkor az Ő lesz. Alábecsülni nem szabad - különösen a miatt akik mögötte állnak - de persze túlbecsülni sem, mert akkor nem értjük a lényeget. Emlékezzünk csak az elmúlt időszakokban az is része volt, hogy kicsalogassuk minél többször a fényre Őt is meg a nagyon "kedves" szervezeteit (nem a plakát kampányokra meg hasonszőrű dolgokra gondolok). Néhányszor megtette azt a szívességet (hibát), hogy meg is tette. Azért valamennyire Ő is szeret szerepelni ... :)

Másfelől gondoljunk bele - milyen szavakkal jellemeznéd a palit? Én például: jéghideg, számító, kegyetlen. Ez nem egy egyszerű sima bosszúhadjárat.

Ő tulajdonképpen függetleníti magát a hagyományosan gondolt viszonyrendszerektől. Sokszor kérdezték Tőle, hogy minek tartja magát (akár részben). Pl. magyarnak vagy zsidónak? Nem. Az Ő szavaival - amennyiben nemzeti hovatartozást mindenképpen erőltetnénk ezt a vonalat, akkor kis részben USA állampolgárnak tartja magát, de az igazi identitása - "világpolgár" ... Azaz az a feltételezett identitása mely alapján gondolhatnánk a bosszúhadjáratra, mint lehetséges okra gyakorlatilag sokadlagos Nála. Sőt, ha belegondolunk, hogy milyen a viszonyrendszere azokkal az emberekkel, hát - akkor az sem "rózsás" ...

Nagy általánosságban két nagy rendszer csatározása van tulajdonképpen. Az egyik a hagyományos értelemben vett politikai rendszerek és "valami más". Az előbbinél beszélhetünk ugye legitimációról (demokráciákban pl. választások, mint az átlag polgár politikai kényszert alkalmazó eszköze), szuverenitásról, transzparenciáról, jogszabályok által szabályozott működésről stb. Az a "valami más" esetén ugye ezek közül néhány nincs vagy teljesen máshogy valósul meg. Az oldalukon az állam, mint lehetséges korlátozó tényező léphet fel itt-ott - talán inkább innen jön az ellenségkép. Ami az elmúlt évtizedekben "megpuhított" (sok szempontból) átlag emberekkel kapcsolatban pedig félig-meddig pont e miatt is terjednek (terjesztik) a különböző anarchia eszméiket. Tulajdonképpen amennyiben az állam megbukik, az nekik nem rossz - sőt. Akkor jöhetnének akár némileg "direktebben" is ...
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ő tulajdonképpen függetleníti magát a hagyományosan gondolt viszonyrendszerektől. Sokszor kérdezték Tőle, hogy minek tartja magát (akár részben). Pl. magyarnak vagy zsidónak? Nem. Az Ő szavaival - amennyiben nemzeti hovatartozást mindenképpen erőltetnénk ezt a vonalat, akkor kis részben USA állampolgárnak tartja magát, de az igazi identitása - "világpolgár"

Lassan nem lesz ország, amelyiknek nem ártott még egy kicsit sem.Van, ahová be se teheti a lábát.

Kijelenthetjük, hogy nem lett világpolgár?
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Lassan nem lesz ország, amelyiknek nem ártott még egy kicsit sem.Van, ahová be se teheti a lábát.

Kijelenthetjük, hogy nem lett világpolgár?

Tudod távolról ez a dolog egy kicsit olyan, mint a "ami mindenre jó - az egy kicsit semmire sem" ... Azaz, azt kell mondani, hogy ebből a szempontból is a "világpolgár" tűpontos meghatározás.

Gondolj bele egy adott ország illetve nemzet esetén nem tudod teljes mértékben függetleníteni magad annak viszonyrendszerétől. Viszont egy "világpolgár" esetében igen illetve például csont nélkül megállhatja ez a kijelentés is: "egy kicsit mindenki szeret - ugyanakkor mindenki nagyon utál" ... :)