Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 504
113
Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár március 27-én vezetési gyakorlatot hajt végre Szolnok és Táborfalva közötti útszakaszokon.


"Megnövekedett közúti gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi időpontokban és útszakaszokon:
– március 27. 6 és 8 óra között – Szolnok-Táborfalva (Szolnok– 4. számú főút – Törtel – Cegléd – Csemő – Lajosmizse – Táborfalva vezetési gyakorlat pálya)
– március 27. 14:30-16:30 között – Táborfalva-Szolnok (Táborfalva vezetési gyakorlat pálya – Lajosmizse – Csemő – Cegléd – Törtel – 4. számú főút – Szolnok bázis)


A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopot, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását. A menetoszlop elején és végén figyelmeztető jelzést használó járművek közlekednek.


A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát."

20200326_konvoj_arch%C3%ADv.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 504
113
Nem volt mar idom tegnap irni, de este bejott hat heli az orszagba, gondolom megint gyakorlat van.

Milyen irányból? (Ha jól emlékszem a Nagykanizsa-Szombathely térségről szoktál írni.)

Tegnap nagy mozgás volt. Debrecenből és Pápáról is indultak tovább Blackhawk helikopterek Németország felé. Gondolom a szokásos váltás jön-megy dél-kelet Európából Németországba és vissza.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 956
113
Kifele mentek bocs, csak osszefolynak es porgosek a napjaim par hete. Papa - Koszeg vonalon repulnek ki be folyton. Kenyeriben baxkuraltak valamit allitolag, a cegben mondta egy kollega, de hogy mi igaz passz, Kenyeri nekem mar kicsit odebb van, a szomszed telepulesekrol vannak kollegaim. Az regen Papa tartalek fuves reptere volt,de mar lehet felszantottak passz. Bejczi nevu tag van ahhoz kozel Repcelakrol, talan o tobbet tud.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 504
113
Kifele mentek bocs, csak osszefolynak es porgosek a napjaim par hete. Papa - Koszeg vonalon repulnek ki be folyton. Kenyeriben baxkuraltak valamit allitolag, a cegben mondta egy kollega, de hogy mi igaz passz, Kenyeri nekem mar kicsit odebb van, a szomszed telepulesekrol vannak kollegaim. Az regen Papa tartalek fuves reptere volt,de mar lehet felszantottak passz. Bejczi nevu tag van ahhoz kozel Repcelakrol, talan o tobbet tud.

Jövő héten ejtőernyős teherdobás lesz a Kenyeri reptérre C-17-esből. Nem tudom, mire gyakorolnak ott ennyire, ha már az amerikai helikopterek is oda járnak....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 956
113
Na fene, ki kene menni megnezni, hatha pottyanik valami Hummer eso... :D Amugy delelott ismet tavozott harom BH itt a fejem felett Papa - Koszeg vonalon.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 075
13 704
113
Ti meg 2. meg 3. repülőszázadot akartok amikor a harcászati felszerelés még úgy kezdődik hogy acélsisak.

A Tiből engem vonjál ki!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

A vadászgép témához szerintem még sosem szóltam hozzá.
Nem mert nincs véleményem, elgondolásom, hanem mert folyton hitvita megy.

Nomeg a szívem csücske a gyalogság. :rolleyes:

Legyen az kmz/88/tata/debrecen/hódmező/eger, vagy Kecskeméti őrkatona.

Én legszívesebben az ő fejlesztésére (technikai, kiképzés/iszonyat sok ésszerű!!! lökiképzés, lövészet min havi 2 alkalom/harcászkodás/erönlét fejlesztése amihez normális!!! sportfelszerelés és táplálékkiegészítők!!! is járnának) költenék először.
Már csak azért is mert külszolgálatban is ők vannak a legtöbben.

Ráadásul évekkel ezelött is ők voltak akik elég sok éles szituációban(tűzharc) vették részt.
Kmz/omlt/prt de láttam olyan humintos egri toyotát aminek nem volt épp páncél üvege!
Rpg gránát lógott ki belőle! Nem működött el szerencsére!
Úgy szarrá lőtték. Nem is értettem hogyan nem sérült meg senki közűlük.

Nem a légierő BAP-os elnézést a kifejezésért de bohóckodásában vannak éles helyzetek!

Húha jön egy orosz gép. :rolleyes:
Emelik a készültséget. :hadonaszos:
Oda repülünk.:cool:
Lefotózzuk egymást. :p
Hazarepülünk. :D
Hálisten mindenki túlélte. ;)

Ehez képest a magyar sereg 10000 kibaszott kevlársisakot, málhamellényt vagy repeszállót sem tud venni!:hadonaszos: Acélsisak 2020??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

A múltkor valahol láttam képen azt a retek kulacsot!:mad:
Még mindíg használják?
És a többi személyi felszerelésről ne is beszéljünk. :hadonaszos:

De Pl: a katonai randészeknél átadják a fegyvereket, amíg ott van a média holosight a fegyvereken.
Mindenki örül.:D
Politikus, katona, fotós! :)
Boldogok!:D
Ja ahogy elmennek le kell szerelni a fegyverekről, és elviszik?o_O
Z2026?
Hk Mp5 csere cz scorpio? Ez fejlődés? :eek:

Ráadásul ezek egy heli/szállítógép/ifv/hk/ légvédelmi rakéta beszerzéshez képest mind összegre, mind időben nem lenne tétel. o_O

Tudom van cz, cg, 15m,digitális katona de ezeket fölpörgethetnék. o_O

Azt meg nem írom ide 2001ben amikor kecsón voltam soros hány ember adta az őrséget. Remélem azóta fejlődött a technika és a létszám is.

Ja akkor is acélsisak volt. :(
 
  • Tetszik
Reactions: papi and Terminator