Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
És megdrágíthatja a műsorkészítést, ha akarják - lásd MTVA; mióta a saját tartalomgyártást minimalizálták, és mindent beszállítóktól rendelnek, amit lehet, azóta az egekig növekvő költségvetés sem elég...
Ez ugyanaz másképpen: mindenképp jelentkezik egy csomó költség a beszállítóknál, a "takarítástól a könyvelésig", amit persze ki lehet fizetni, ha égig ér a kassza. Meg egy vállalat már hasznot is kell termeljen, plusz keményebben is adózik egy alkalmazottnál. Biztosan több lesz egy műsorperc összköltsége, mint kiszervezetlenül.
 
  • Tetszik
Reactions: migfun
M

molnibalage

Guest
Ismerem Gerényit személyesen, okos ember. Amit itt ír, az sem hülyeség -- de sztem sem a kritikusai, sem ő nem érinti az egész folyamatnak a lényegét. Ezen a zeneipar már átesett, innen tudom: a folyamat végére "mindent is" te csinálsz, mégis kevesebbet keresel. Mai zenészként ezekhez KELL értsek a zenén kívül: online marketing (ez egy szakma), fotó- és videókészítés, és utómunka (ez is), hangfelvétel-készítés (ez is), kiadói-disztribúciós feladatok (ez is), webáruház, online kereskedelem (ez is). Ha ezek közül valamelyik nem megy, akkor azt persze megvehetem a piacról a bevételeim rovására, csak hát a bevételi oldalam bő felét már lenyelte a digitális gyarmatosítás.

Úgyhogy persze, működhet a kiszervezês -- ha a kiszervezettek hajlandók mindenessé vàlni.
Én konkrétan annál a résznél röhögtem fel, hogy az cikkírók csak jól tudnak cikket írni.
Nos, kb. az elmúlt 10 évből egy 1-1 kezemen meg tudnám számolni, amikor a cikkíró nem írt orbitális butaságot le a cikkben. Tehát nemhogy mindenessé válás érdekes lenne, de még ahhoz sem értenek, amihez kéne sokszor...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Január 1-gyel megszűnt a nyomtatott Gamestar és Pc Guru, gondolom őket is ner támadta be.

Mi köze ennek a kettőnek egymáshoz? Az Indexet tényszerűen támadja a NER, részben már évek óta szorítja. Csak hibrid rendszerekben nem közvetlenül szüntetnek meg médiákat, hanem ellehetetlenítik. A Gamestar és a PC Guru ügye meg sima piaci folyamat. Változik a tartalomfogyasztás.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Mi köze ennek a kettőnek egymáshoz? Az Indexet tényszerűen támadja a NER, részben már évek óta szorítja. Csak hibrid rendszerekben nem közvetlenül szüntetnek meg médiákat, hanem ellehetetlenítik. A Gamestar és a PC Guru ügye meg sima piaci folyamat. Változik a tartalomfogyasztás.
Tegnap Hpasp belinkelt egy cikket. Olvasd mielőtt megint NERezni kezdesz. Aztán olvasd el azt is, amit ma jurgenbauer linkelt. Nagyon úgy néz ki, hogy a mostani médiahisztihez sincs semmi köze a főgonosz csapatának. :rolleyes:
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Az Indexet tényszerűen támadja a NER, részben már évek óta szorítja. Csak hibrid rendszerekben nem közvetlenül szüntetnek meg médiákat, hanem ellehetetlenítik.
Na, azt azért senki ne várja el, hogy az Index ugye támadja a NER-t (joga van hozzá, persze), de a NER meg csak szalmabábuként köteles eltűrni (neki is ugyanúgy joga van az ellentámadásra)! Tessék tudomásul venni hogy ahol egyik irányba lőnek, ott vissza is fognak lőni! Csak ugye a háborúban is az van, hogy az egyik Kalassal lő, de lehet hogy gránátvetővel válaszolnak ... szar ügy, de mikor Horn, Megyesi vagy Fletó volt a főnök akkor is ez ment csak fordítva. Szerintem nem jogos semmiféle felháborodás ...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
AztaqurvaindexesmegfogalmazásátazÚrnak!

A főváros elkezdi vizsgálni a Tarlós-éra korrupciógyanús ügyeit
Figyeljetek!

"A 3-as és 4-es metró, a Biodóm, az e-jegyrendszer és a Bálna eladását is."!!! (ez áll a címlapjukon!)
https://index.hu/belfold/2020/06/24/a_fovaros_elkezdi_vizsgalni_a_tarlos-era_korrupciogyanus_ugyeit/

4es metrót, hogy dögölnétek meg! Az Index meg címlapon ilyet leír, meg az ökör Kereplő-Krónikus Gábor is? Ti vizsgálódtok? Hú bakker, de le kellett volna kapcsolni Demszkyt, aki el is húzott 5 évre Berlinbe, míg az ügy el nem évült! A Biodóm kapcsán lecsukatnák a volt környezetvédelmi miniszterüket, a 3as metró 1990 óta rohadt, a Bálnát ők hagyták ott a fővárosnak. Tarlósék üzemeltették, ha már voltak olyan okosak 2009ben, hogy ilyennek hagyták. Az e-jegyrendszer meg sima balfaszkodás volt. Van pofájuk! Nagy szopás lesz ebből a Pesti út kapcsán, az tuti. Egyelőre a fővárosi vezetés nobodybuilder kategória a sok észlénnyel. Havasi egy mentős senkiházi, a XXII.ben utálják, mint a szart. Egy senki, akinek Karácsony doktori címet adott. A patkányozást Bangónénál kellene keresni, az irtás ugyanolyan kamu, mint a mentős sztorijuk. A Biodómmal sok gond nincs, csak annyi, hogy bár az nincs benne az árban, a főváros október óta a parkoló kapcsán továbbra is erősködik. A parkolási rendszert Zuglóban kellene vizsgálgatni, és közben tartani a főpolgármesteri hivatal gerendáit, rájuk ne szakadjon, a Rác-fürdő pedig szintén 2010 előtti fos. Nyilván olyan buzi szerződéssel, ami miatt azóta sem az igazi a komplexum.

Karácsonynak - vagy épp Kerpel-Froniusnak - semmi köze se a Demszky-, se a Tarlós-érához. Így épp hogy ők azok, akik hitelesek a korábbi időszakok korrupciós vizsgálatára. Azt meg te se hiszem hogy bánnád, ha esetleg lebukna pár tolvaj.

A Bálna és az e-jegyrendszer a hozzá nem értés és a korrupció területe. Érdemes lenne megvizsgálni őket. A 3-as metró meg hiába régi probléma, előbb a kettest újították fel. Tarlós meg elhúzta a 3-as felújítását, ráadásul a metróbeszerzés az a korrupció és a hazaárulás(!) kombinációja lett. Asszem épp a zuglói parkolási rendszert tárta fel a 444 egyik újságírója és az egyik fő tanulsága az volt, hogy a Fidesz és az MSZP együttműködnek a lopásban. Tarlós többször is elmondta, hogy amikor Orbánnal egyeztetett anno a polgármesterségről, akkor Orbán egyvalamiben nem engedett: a parkolási rendszer rendberakásában. A dolog mögött az is állhat, hogy Orbán a parkolási rendszeren keresztül támogatja az MSZP-t, hogy az nehogy összeomoljon. Mert akkor olyan átrendeződés jöhetne a pártok között, ami rossz lenne neki. A Pesti-út kapcsán - nem tudom hogy jön ide amúgy - meg mostanra derült ki - amit eddig is tudni lehetett és mondták is korábban - hogy a kórházakból került oda a fertőzés. Karácsony írt is anno levelet, hogy teszt nélkül senkit ne küldjenek vissza a kórházból, de a Fidesz azt írta, hogy nincs szükség tesztre. Hát ... lett volna. A Rác-fürdő 2010-ben kész volt. Jó lenne tudni miért nem történt mégsem semmi.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Na, azt azért senki ne várja el, hogy az Index ugye támadja a NER-t (joga van hozzá, persze), de a NER meg csak szalmabábuként köteles eltűrni (neki is ugyanúgy joga van az ellentámadásra)! Tessék tudomásul venni hogy ahol egyik irányba lőnek, ott vissza is fognak lőni! Csak ugye a háborúban is az van, hogy az egyik Kalassal lő, de lehet hogy gránátvetővel válaszolnak ... szar ügy, de mikor Horn, Megyesi vagy Fletó volt a főnök akkor is ez ment csak fordítva. Szerintem nem jogos semmiféle felháborodás ...

Az Index egy újság. Az újságírás szabályait betartva nem hogy támadhatja a kormányt, hanem épp hogy ez a feladata. A kormány meg közpénzek és az állami szervek felhasználásával nem hogy nem támadhatja, hanem épp az ellenkezőjét, segítenie kell a média szabad működését.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Tegnap Hpasp belinkelt egy cikket. Olvasd mielőtt megint NERezni kezdesz. Aztán olvasd el azt is, amit ma jurgenbauer linkelt. Nagyon úgy néz ki, hogy a mostani médiahisztihez sincs semmi köze a főgonosz csapatának. :rolleyes:

Te meg olvasd el a Válasz Online cikkét és rájössz, hogy nem ilyen egyszerű a dolog :)

Amúgy Gerényi ötlete még 2010 környéki. Még az akkori viszonyok között is kérdéses, hogy működött-e volna. Azóta jelentős változások történtek mind a médiapiac, mind a politika terén.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Az Index egy újság. Az újságírás szabályait betartva nem hogy támadhatja a kormányt, hanem épp hogy ez a feladata. A kormány meg közpénzek és az állami szervek felhasználásával nem hogy nem támadhatja, hanem épp az ellenkezőjét, segítenie kell a média szabad működését.
Hát szerintem nem kicsit ferdén nézed a dolgokat!! Én még sose hallottam olyan törvényt vagy szabályzást, hogy a sajtónak kizárólag a kormány támadása a feladata! Szerintem inkább az (lenne) a dolguk, hogy minden negatív jelenségre felhívják a figyelmet. Kormánytól és ellenzéktől függetlenül, bármelyik oldal csinál hülyeséget/aljasságot, azt egyformán szét kellene cincálniuk!! Csakhogy mivel ezt nagyon szelektíven teszik, részemről ezt csak egyoldalú lakáj-médiának tudom hívni, és ennyire tudom komolyan venni is. És nehogy azzal gyere hogy DE A MÁSIK IS, mert az én szememben egyik oldal hülyesége/aljassága egyáltalán nem menti a másikét!! Ráadásul a magyar sajtó nemcsak tudósít, tájékoztat (mivel szelektíven teszi inkább félretájékoztat), hanem az újságíró saját véleményét tényként közölve (ami sajnos közel se mindig igaz) propagandát csinál. Egyik oldal és a saját szemében a gerendát se akarják észrevenni, a másikban meg a szálkát keresik nagyítóval is. Ezek nem felszabadultak hanem elszabadultak, sajnos leginkább az igazságtól, úgy politizálnak és működnek hatalmi ágként hogy a kutya se választotta meg őket!! Nehéz is lenne, mert választáson elindult újságíróról elég keveset hallottam ...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Hónapokig hallgattuk azt a hazugságot, hogy az újságírók mindig ellenzékiek, de most, hogy KamuGeri lett a főnök, ez valahogy mégsem tűnik olyan fontosnak. :oops:

Az újságírók nem ellenzékiek, hanem újságírók. Jobb esetben. Tehát mindenkit támadnak. Kari Geri sincs biztonságban tőlük. Jól látható volt ez amikor Korózst balekra vette az az álmentős csaj. A nem kormánypárti média szedte darabokra az ügyet.

Amúgy magától értetődő okok miatt támadni elsősorban a politikai döntéshozókat lehet, így ezért mindig az aktuális kormány a kritikák egyik fő célja.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Tarlós meg elhúzta a 3-as felújítását, ráadásul a metróbeszerzés az a korrupció és a hazaárulás(!) kombinációja lett.

Kihozták belőle a maximumot.
Volt egy EU-s támogatás amit csak felújításra költhettek, új beszerzésre nem.
EU-n belül csak egy litván cég tudta volna felújítani, de azokat éppen perelte a lengyel vasút sz*r munkáért, mindenesetre valamiért az EU nagyon azt akarta oda vigyük a felújítani...
Ruszkik vállalták, hogy kivisszük a sz*rt, ők azt csinálnak vele amit akarnak (jobbakból tartalék szerelvény lett, szarabbakat szétszedték), raktárról kaptunk számukra elavult, át nem vett szerelvényeket amik ugyanarra az alvázra épültek, így csak az alvázszámot kellett átütni.

Természetesen ennek lebarterezése után rögtön támadt az index és tsa. hogy miért nem Alstom-ot vettek ugyanannyiért (csupasz szerelvénnyel számolva ki is jön a matek), miközben nagyon jól tudták mire kapták a pénzt és azt mire költhették...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Hát szerintem nem kicsit ferdén nézed a dolgokat!! Én még sose hallottam olyan törvényt vagy szabályzást, hogy a sajtónak kizárólag a kormány támadása a feladata! Szerintem inkább az (lenne) a dolguk, hogy minden negatív jelenségre felhívják a figyelmet. Kormánytól és ellenzéktől függetlenül, bármelyik oldal csinál hülyeséget/aljasságot, azt egyformán szét kellene cincálniuk!! Csakhogy mivel ezt nagyon szelektíven teszik, részemről ezt csak egyoldalú lakáj-médiának tudom hívni, és ennyire tudom komolyan venni is. És nehogy azzal gyere hogy DE A MÁSIK IS, mert az én szememben egyik oldal hülyesége/aljassága egyáltalán nem menti a másikét!! Ráadásul a magyar sajtó nemcsak tudósít, tájékoztat (mivel szelektíven teszi inkább félretájékoztat), hanem az újságíró saját véleményét tényként közölve (ami sajnos közel se mindig igaz) propagandát csinál. Egyik oldal és a saját szemében a gerendát se akarják észrevenni, a másikban meg a szálkát keresik nagyítóval is. Ezek nem felszabadultak hanem elszabadultak, sajnos leginkább az igazságtól, úgy politizálnak és működnek hatalmi ágként hogy a kutya se választotta meg őket!! Nehéz is lenne, mert választáson elindult újságíróról elég keveset hallottam ...

Dönteni - például választáson - csak úgy lehet, ha elegendő információ áll rendelkezésre. Ezért számít negyedik hatalmi ágnak a média. És igen, az újságírók minden oldalt támadnak. Mármint a valóban újságírók. Magyarországon amúgy nincs két oldal. Egy Válasz Online, egy Népszava, egy 444 vagy az ATV teljesen más oldalak. Ütik is időnként egymást, ha olyan hírek érkeznek. Elég megnézni miket írt a 444 a Hit Gyülekezetéről/ATV-ről. Nem is emlékszem hogy az ATV-be hívtak volna be 444-es újságírót :) Míg például Indexest vagy 24-est igen. És ezek a különböző sajtók be is tartják az újságírás alapvető szabályait. Mégha időnként tévednek is, vagy akár megbotlanak. A kormánypárti média viszont szinte egyáltalán nem folytat újságírást, csak propagandatevékenységet.

Kettős mércét meg épp te vagy az aki használ. Egyenlőségjelet teszel mondjuk egy százmilliós mszp-s korrupciógyanús ügy és három, gyakorlatilag igazoltan százmilliárdos fideszes lopás között. Mert kb ilyenek - vagy rosszabbak a Fidesz számára - az arányok a valóságban. Én például nem nézek kormánypárti médiát. Minek? Ellenben nem tudnál mondani olyan esetet, amikor ellenzéki került rossz hírbe és ne ismerném. Nem csoda, hisz ha az egyik nem kormánypárti média nem is írja meg, a másik igen. Mert nem egy oldalon vannak. És amúgy sem akarnak mindent elfedni. Te meg vagy nem hallottál egy csomó kormányhoz kapcsolódó korrupciós esetekről, vagy lényegtelennek gondolod. MET, Elios, Puskás Stadion, Mészáros Lőrinc stb. Szinte végeláthatatlan a lista, köztük brutálisabbnál brutálisabb lopások.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 702
113
[="beta, post: 703944, member: 490"]Dönteni - például választáson - csak úgy lehet, ha elegendő információ áll rendelkezésre. Ezért számít negyedik hatalmi ágnak a média. És igen, az újságírók minden oldalt támadnak. Mármint a valóban újságírók. [/QUOTE]

Akkor léci linkeld be nekem azokat a cikkeket amelyikben az index Bajnait vagy Karácsonyt üti és nem csak mosdatja a szaros ügyeiből.

Vagy azt a cikket ahol a 444 ízekre szedi a nemzetközi filantróp bácsit, vagy fiószervezeteit. Hja, hogy Új Péter is ordas nagyot hazudott a finanszírozási hátteréről?


[="beta, post: 703944, member: 490"]
És ezek a különböző sajtók be is tartják az újságírás alapvető szabályait.

Dehogy tartják be, nem is ismerik őket.

http://www.paprikapolitik.com/2015/...&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202006
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Kihozták belőle a maximumot.
Volt egy EU-s támogatás amit csak felújításra költhettek, új beszerzésre nem.
EU-n belül csak egy litván cég tudta volna felújítani, de azokat éppen perelte a lengyel vasút sz*r munkáért, mindenesetre valamiért az EU nagyon azt akarta oda vigyük a felújítani...
Ruszkik vállalták, hogy kivisszük a sz*rt, ők azt csinálnak vele amit akarnak (jobbakból tartalék szerelvény lett, szarabbakat szétszedték), raktárról kaptunk számukra elavult, át nem vett szerelvényeket amik ugyanarra az alvázra épültek, így csak az alvázszámot kellett átütni.

Természetesen ennek lebarterezése után rögtön támadt az index és tsa. hogy miért nem Alstom-ot vettek ugyanannyiért (csupasz szerelvénnyel számolva ki is jön a matek), miközben nagyon jól tudták mire kapták a pénzt és azt mire költhették...

Tehát mégis csak új szerelvényeket kaptunk. Ráadásul olyan vackokat, hogy örülhetünk, ha nem esnek szét maguktól és az EU nem kéri vissza a pénzt. Ennek így nem sok értelme volt. Már az is jobb lett volna, ha teljesen újat veszünk, normális gyártótól, EU-s támogatás nélkül. Ráadásul az hogy az oroszokat választották, annak politikai okai lehettek. Hiszen ha az egyiptomi vasútgyártásnál a magyar állam az orosz vállalatot támogatta anyagilag a magyar vállalat helyett, akkor aligha gazdaságosság a szempont. Lehet hogy lett volna jobb választás a metrócserére, csak nem keresték.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Tehát mégis csak új szerelvényeket kaptunk. Ráadásul olyan vackokat, hogy örülhetünk, ha nem esnek szét maguktól és az EU nem kéri vissza a pénzt. Ennek így nem sok értelme volt. Már az is jobb lett volna, ha teljesen újat veszünk, normális gyártótól, EU-s támogatás nélkül. Ráadásul az hogy az oroszokat választották, annak politikai okai lehettek. Hiszen ha az egyiptomi vasútgyártásnál a magyar állam az orosz vállalatot támogatta anyagilag a magyar vállalat helyett, akkor aligha gazdaságosság a szempont. Lehet hogy lett volna jobb választás a metrócserére, csak nem keresték.

Fogalmad sincs az egészről az virít.