Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
https://index.hu/kultur/media/2020/...neszek_akik_nem_feher_karaktereket_jatszanak/

Na jó, ez az a pont, ahol már beszarok.
  • Akkor Eddie Murhpy majd bocsánatot kér a szürke szamaraktól, mert feketeként ő adta a hangját...?
  • Vagy akkor a fekete színészek majd lemondanak és bocsánatot kérnek azon szerepekért, ahol olyan embert alakítottak, akiről tudni lehet, hogy nem afroamerikai volt? Pl. római korban fekete légiós, meg Nagy Katalin udvarban is hóttfekete ember...?
  • Vagy képregényfilmben pl. Idris Elba feketeként alakított a képregényben hófehér karaktert? Vagy most majd Ariel lesz színesbőrű?
Engem kurvára nem zavar egyik sem, de valahogy mintha a mérleg kezdene kurvára elbillenni, mert kurvára nem ez a probléma, hogy ilyen marhaságokon rugózzanak. Felőlem rózsaszín piréz is lehet, ha a hang ül a karakterhez. Ennyi.

Hát, sok sikert, hogy a magyar szinkronban is fekete adjon fekete hangot, indiai indiait és így tovább. :D
A Csernobilból is hiányolták a feketéket, de a második epizódban végülis ott vannak (badumtssss).

Egyébként ez is érdekes egy helyzet.Ugye a hétköznapi rasszistát kicsinálják egyetlen "hibáért", miközben például a kanadai miniszterelnök gond nélkül megúszta azt, amiért mást kiherélnének.Miért?Mert amúgy egy vadliberális hatökör.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Igen, helyes döntéshez kell a korrekt és elegendő információ. Ebből nálunk pont a sajtónak köszönhetően "mindössze" a korrekt információ hiányzik, helyette van a félretájékoztatás dömpingje. Sajnos eljutottunk oda, hogy túl sok a sokféleképpen tájékoztató termék, a dolgozó embernek meg nincs annyi ideje hogy mindent elolvasson (de minek is??!), és utána még nyomozzon is hogy melyik az igaz és melyik a félrevezetés, és melyik mennyire az?! Ettől kezdve marad a sokak szerint "földhözragadt" megoldás: melyik kormányzat alatt kaptam több anyagi vagy bármilyen más lehetőséget a megélhetésre, előrelépésre. Van összehasonlítási alap, mindkét oldal eltöltött királyi pozícióban min 2 ciklust, és van összehasonlítási alap. Hogy mennyit tesznek zsebre az már keveseket érdekel, amíg nekünk is több marad mint Medgyesi/Bajnai/Fletó idején. Mert akkoriban csak az adók:eek:, árak:( és az adósság :mad: nőtt ...
A kettős mércéről meg csak annyit: nem kellene itt hazudozni!! A hsz.-emben amire válaszoltál egy árva betűt se írtam semmiféle lopásokról vagy korrupcióról, ezt már te költötted bele a válaszodba öntevékenyen!! Én csak és kizárólag a mai sajtó-helyzettel foglalkoztam!! Ha esetleg régebbi szövegeimre "emlékszel" így, akkor valakivel összetéveszthetsz, vagy kérlek próbálj már felidézni tőlem csak egyetlen dícsérő mondatot a stadion-programról, ELIOS-ról vagy bármelyik általad említett másik esetről. Konkrétan pl. a stadionokról leírt véleményem miatt kaptam már itt eleget a pofámra, dehát ráfér, kibírt az már sokat, a véleményemet azért tartom. Sajnálatos módon részemről bőven van miért szidni a FIDESZ-KDNP kormányzatot, de ha meg is teszem akkor csak azért mert néha attól tartok, elkövetnek olyan hibákat amiket meglovagolva visszatérhetne a kormányba a mai balliberális ellenzék. Ez meg szerintem nagyobb katasztrófa :eek::(:mad: lenne mintha maradna tovább a mai kormány. Elfogadható harmadik pólus meg a láthatáron sincs sajnos ... Részemről ENNYI ...

Vannak korrekt információk is, csak ha az átlagember tízszer, százszor annyi propagandát kap a kormányoldalról, akkor idővel azoknak hisz, nem a saját szemének. Lám, te is elhiszed, hogy a ballib alatt volt adóemelés, áremelkedés és adósságemelkedés, holott alapvetően épp pont fordítva történt. Az egyik helyen látványosan csökkent egy kicsit egy adón a kormány, két-három másik helyen meg suttyomban emel és máris azt hiszi az átlag polgár hogy jól járt. Persze mostanra például a nyugdíjasok kezdik felfogni, hogy szépen elinflálják a nyugdíjukat. A valóság előbb-utóbb szembe jön. Persze a kormány reméli, hogy nem. Akárcsak 2002 után a ballib kormány.

Az meg hogy esetleg nálatok szokás a hazudozás, abból nem következik, hogy mások is hazudnak. A kettős mércét a nem kormánypárti médián kéred számon, holott látványosan fordított a helyzet. A nem kormánypárti médiáknál ez természetes:

https://www.valaszonline.hu/2020/06/25/buda-gardens-laszlo-imre-szentimrevaros/

Mégis azt hiszed, hogy a nem kománypárti média alkalmaz kettős mércét. Vagyis aligha lehet reális képed például a korrupcióról, a gazdasági fejlődésről, az ország helyzetéről stb. A gazdaság fejlődése pedig úgy áll - ahogy már sokan, sokszor leírták már -, hogy:

https://24.hu/fn/gazdasag/2020/05/20/jaksity-gyorgy-valsag-koronavirus-gazdasag/

vagyis ha kivonod a manyup lopást, az EU támogatásokat, extra adókat stb - amik 2010 után álltak rendelkezésre - akkor szépen látszik, hogy az orbáni gazdaságpolitika semmivel sem jobb, mint a ballib. Ha azt is nézzük, hogy mire lett volna lehetőség, milyen tartalékok maradtak, akkor még rosszabb is. Társadalompolitikában meg - oktatás, szociális rendszer stb - egyértelműen rosszabb. Sajnos muszáj leírnom a gyengébbek kedvéért, hogy nem arról van szó, hogy a ballib nem kúrta el. De elkúrta. Csak a Fidesz folytatta. Te mégis a ballib ellenzéktől félsz. Miközben az ellenzék egy része jobboldali. A 2010 előtti "lib" meg már nem is létezik.

Szóval ha nem akarod, hogy a propaganda befolyásoljon, akkor először azt kell felismerned, hogy mi is a propaganda. És a valós propaganda is természetesen azt fogja állítani, hogy a másik a propaganda, ő az igazi. Szóval kell némi értelem, intelligencia, hogy az ember felismerje a valós helyzetet.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 697
113
tumblr_mf6bkmwShB1rp4vy1o1_500.gifv
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 030
113
A valós helyzet, hogy ~9.000Ft/kg-ért láttam ma pick téliszalámit..., Coop boltban, nem valami lehúzós helyen :(
Van azért téliszalámi 5000 Ft/kg körül is nem egy helyen, de ez sosem volt olcsó. Lehet ám belőle kérni 10 dkg-ot is, elég sok szendvics kijön belőle. A vicc az hogy alig jön ki több ugyan ennyibe kerülő párizsiból, hiába kerül az harmad annyiba, annyival több is kell belőle hogy érezz valami ízt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 030
113
Magyar "futballkultúra". Erre megy az adóforint...

Én meg finanszírozzam magam piaci alapon a sportolásomat...
Nos ahogy nézem, a szurkolók nem voltak meggyőzve teljesen hogy "meghaltak az aranylábú fiaik" a pályán a csapatért, a kiesés ellen!
Most mit mondjak, én annyira nem sajnálom azokat a focistákat akikről levették a mezt...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Galthran
T

Törölt tag 2822

Guest
Magyar "futballkultúra". Erre megy az adóforint...

Én meg finanszírozzam magam piaci alapon a sportolásomat...

hát igen, felsorolni is nehéz hány baj van ezzel...

-mi a fasznak stadion ezeknek?
-miért az én adómból megy?
-miért kap egy focista több mint egy milliót havi átlagban? (nem magamnak sajnálom, de ha elharmadolnánk csodafutballistáink fizetését és szétosztanánk a csövesek között kb megszűnne Magyarországon a hajléktalanság..
-nem úgy volt, hogy vénaszkenner van vagy mi a tököm? nincs semmiféle ellenőrzés? nem hiszem, hogy ezeknek ez volt az első balhéja....
-miért nincsenek örökre kitiltva a stadionból? (vagy úgy általában bármilyen tömegrendezvényről)
-minek oda a rendőr, aki szintén az én adómból van ott? ha a focisták nem tudnak focizni, ennek ellenére agyon vannak fizetve, ha a szurkolók csak káromkodni, bebaszni és verekedni mennek akkor szerintem elvárható, hogy aki bemegy tudja mire számít. nem kell rendőrt bevinni... verjék agyon egymást.. a focista meg legalább fut egy kicsit amikor bemenekül az öltözőbe, a meccsen úgy se csinálnak semmit. vagy legyen ez, vagy az örökös kitiltás. de az, hogy rohamdroidok tucatjai állnak készenlétben az én adómból csak mert pár száz, vagy adott esetben pár tucat agyhalott agyon akarja egymást verni az nonszensz...
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 090
113
Nos ahogy nézem, a szurkolók nem voltak meggyőzve teljesen hogy "meghaltak az aranylábú fiaik" a pályán a csapatért, a kiesés ellen!
Most mit mondjak, én annyira nem sajnálom azokat a focistákat akikről levették a mezt...
Nem hiszem, hogy ez a megoldás (mondjuk én képtelen vagyok megérteni ezt a foci őrületet). Attól viszont hányingerem van, hogy baromi kemények, amíg 20-an körbeállnak egy szem focistát, hogy lerángassák a mezét, aztán amikor jönnek a rohamrendőrök, hirtelen gyorsan tudnak futni...
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Nem hiszem, hogy ez a megoldás (mondjuk én képtelen vagyok megérteni ezt a foci őrületet). Attól viszont hányingerem van, hogy baromi kemények, amíg 20-an körbeállnak egy szem focistát, hogy lerángassák a mezét, aztán amikor jönnek a rohamrendőrök, hirtelen gyorsan tudnak futni...

Legjobb hozzászólás az egyik videó alatt: "Nem esett volna ki a csapat, ha úgy sprinteltek volna a fodballisták a meccsen, ahogy a drukkerek menekültek a rendőrök elől."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Nem hiszem, hogy ez a megoldás (mondjuk én képtelen vagyok megérteni ezt a foci őrületet). Attól viszont hányingerem van, hogy baromi kemények, amíg 20-an körbeállnak egy szem focistát, hogy lerángassák a mezét, aztán amikor jönnek a rohamrendőrök, hirtelen gyorsan tudnak futni...
Azért nem hisztiztek annyira a játékosok sem.
Tőzsér, debreceni csk.
"A szurkolóknak joguk van véleményt nyilvánítani. Ha nem tetszik nekik valami, akkor így nyilvánítanak véleményt. Nekünk sem tetszett ez a szezon. Rengeteget szenvedtünk. Tudom, hogy sok játékosnak nagyon fájt az, ami történt, vagy inkább azt mondanám, hogy nekem biztosan nagyon fájt. Én egy játékos voltam, nem nekem kellene elemeznem, hogy miért esett ki a Debrecen."

Egyébként 9.000-en voltak a meccsen.
 
M

molnibalage

Guest
Ez a foci... Hatalmas érzelmeket képes kiáltani. Peched van, hogy nem szereted.
Hú, ide most írnék valamit....
Semmilyen sport esetén nem érzek így. Mert minek örülnek ezek? Milyen teljesítménybeli közük van ahhoz, amit összehoznak? Mindig mosolygok, amikor győz a magyar válogatott, akkor "mi győztünk". Amikor meg veszneket, akkor "kikaptak a fiú". Aha. És hol van hirtelen a "mi"...?

Tudod mi vált ki belőlem ilyen érzelmeket?
  • Amikor én csinálok meg valamit, amire nem gondoltam, hogy valaha is képes leszek.
  • Amikor megértek olyan dolgokat, amiről nem gondoltam volna, hogy képes leszek.
  • Amikor meg tudom köszönni az embernek, aki megtanította azt, ami ezt lehetővé teszi.
Nem az, hogy XY, akihez semmi közöm nincs, majd az ő sikerüket lényegében a magamévá teszem.
Miért nézek néha sportot? Snooker, tenisz vagy foci? (1+ éve egyiket sem...) Mert olyan emberi teljesítményt látok, amin tudok csettinteni és messze átlag feletti.
Na, a magyar foci nem ez. Cserébe jó drága. Adóból...

A Fradi pályán is meccs volt ma. Honnan vettem észre? Tömve volt a Népliget kocsival, mert az egész Tisztviselőtelep is. A fűre is ráálltak a bunkók a házak előtti kertben és a parkban is helyenként.

Ez nekem a magyar foci lecsapódása...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ez a foci... Hatalmas érzelmeket képes kiáltani. Peched van, hogy nem szereted.
A focit azt szeretem! Csak az a kicsi kis probléma, hogy ami nálunk megy az nem foci hanem foci-alibizés nagy pénzért - és én is fizetem, sőt az is aki tényleg utálja még a valódi focit is (nem nehéz összehasonlítani a sok sport-csatornán látható valódi focival!!). Ha meg én vagy más akar sportolni vagy bármit hobbizni, akkor fizesse meg piaci alapon??!! Na ettől van az embernek hányingere ...
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 090
113
Azért nem hisztiztek annyira a játékosok sem.
Tőzsér, debreceni csk.
"A szurkolóknak joguk van véleményt nyilvánítani. Ha nem tetszik nekik valami, akkor így nyilvánítanak véleményt. Nekünk sem tetszett ez a szezon. Rengeteget szenvedtünk. Tudom, hogy sok játékosnak nagyon fájt az, ami történt, vagy inkább azt mondanám, hogy nekem biztosan nagyon fájt. Én egy játékos voltam, nem nekem kellene elemeznem, hogy miért esett ki a Debrecen."

Egyébként 9.000-en voltak a meccsen.
Joguk van véleményt nyilvánítani, kulturált formában. Vagy én is lerángathatom egy rendőr vagy ellenőr egyenruháját, ha nem értek egyet vele? Jogom van egy politikusról 20-ad magammal lerángatni az öltönyét, ha nem értek egyet vele, az eredményeivel? Ne haragudj, ne vicceljünk már.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
hát igen, felsorolni is nehéz hány baj van ezzel...

-mi a fasznak stadion ezeknek?
-miért az én adómból megy?
-miért kap egy focista több mint egy milliót havi átlagban? (nem magamnak sajnálom, de ha elharmadolnánk csodafutballistáink fizetését és szétosztanánk a csövesek között kb megszűnne Magyarországon a hajléktalanság..
-nem úgy volt, hogy vénaszkenner van vagy mi a tököm? nincs semmiféle ellenőrzés? nem hiszem, hogy ezeknek ez volt az első balhéja....
-miért nincsenek örökre kitiltva a stadionból? (vagy úgy általában bármilyen tömegrendezvényről)
-minek oda a rendőr, aki szintén az én adómból van ott? ha a focisták nem tudnak focizni, ennek ellenére agyon vannak fizetve, ha a szurkolók csak káromkodni, bebaszni és verekedni mennek akkor szerintem elvárható, hogy aki bemegy tudja mire számít. nem kell rendőrt bevinni... verjék agyon egymást.. a focista meg legalább fut egy kicsit amikor bemenekül az öltözőbe, a meccsen úgy se csinálnak semmit. vagy legyen ez, vagy az örökös kitiltás. de az, hogy rohamdroidok tucatjai állnak készenlétben az én adómból csak mert pár száz, vagy adott esetben pár tucat agyhalott agyon akarja egymást verni az nonszensz...
Stadion annak a 9.000 nézőnek van, aki kiment. Gondolom őket nem zavarta, hogy az adójukból ment rá. Sztem kevés debrecenit zavart, bár biztis volt olyan is.
Az én adomból mehet.
A focisták az egész világon túl vannak fizetve. Ez jogos. Lehet botrányosan hangzik, de külföldön még irreálisabb fizetések vannak. Régen osztrák harmadosztályban lehet magyar NB1es fizetést kapni kiöregedő magyar focistáknak.
Van ellenőrzés kamera, de attól még vki balhézhat. 9.000 ember mellett nem állhat rendőr. Kapni fognak büntit, ne izgulj. És igen, stadionon belül tuti nem balhéztak, mert Magyarországon évi 1-2 eseten kívül sosincs bent balhé. Ez sokat javult a korábbiakhoz képest.
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999 and zeal