[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

S

Shektor11

Guest
Nem is gondolod, mennyire rátapintottál a lényegre.
Melinda Gates bejelentette: először a feketék kaphatnak a koronavírus elleni vakcinából, a fehérek pedig bűnhődhetnek [...] a fekete emberek megérdemlik, hogy elsőként kapják meg az általuk dollármilliókkal finanszírozott vakcinát. Jól értik a veszélyeztetettek és az idősek előtt.
https://pestisracok.hu/es-akkor-mel...ent-ok-kaphassak-meg-a-covid-elleni-vakcinat/

Nem ez az igazi probléma. Hanem, hogy mindenkit beakarnak vele oltani! https://hvg.hu/gazdasag/20200630_Ga...ehezebb_az_embereket_a_Covid19_elleni_oltasra
"Az amerikaiak egyharmada nem biztos abban, hogy be akarja-e oltatni magát. A fenntartásaik eloszlatására Bill Gates azt hangsúlyozza, hogy nincs reális választás: csakis így lehet helyreállítani azt az állapotot, hogy normálisan lehessen utazni, rendezvényeket tartani több ezer ember részvételével."
Ez kimeríti a zsarolás fogalmát. Gyakorlatilag azzal fenyeget, hogy vagy beoltatod magad, vagy kinyírjuk a gazdaságtól kezdve mindent. Attól tartok, hogy ezt ősszel nyomatékosítani is fogják majd. Ha az emberek nem ébrednek fel, akkor annak igen csak kellemetlen következményei lesznek majd.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Nem is gondolod, mennyire rátapintottál a lényegre.
Melinda Gates bejelentette: először a feketék kaphatnak a koronavírus elleni vakcinából, a fehérek pedig bűnhődhetnek [...] a fekete emberek megérdemlik, hogy elsőként kapják meg az általuk dollármilliókkal finanszírozott vakcinát. Jól értik a veszélyeztetettek és az idősek előtt.
https://pestisracok.hu/es-akkor-mel...ent-ok-kaphassak-meg-a-covid-elleni-vakcinat/

Miről maradtam le? Van vakcina? Vivát!!!
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
350
2 003
93
A hazai választási rendszer se kutya, hiszen a három 2/3-ból a szavazatok több, mint fele is csak 2010-ben jött össze, azóta 45% meg 49%-al lett meg a 2/3.De nem akarom offolni a topicot, csak jegyezzük már meg, hogy az a 2/3 mennyire 2/3 a valóságban.Ugyanannyira benne van, hogy legközelebb Fletóéknak lesz 2/3, mint ma a Fidesznek.

Na de a lényeg:

Azért az amerikai választási rendszerben nagyon is benne van a nagy pofon Trumpnak.2016-ban is szavazatszámban Klingon volt a jobb.
Elég Trumpnak, ha elbukja mondjuk Floridát, meg még valamit, aztán Biden januártól amerikai elnök, ha közben Trump nem tud valami nagyot vagy sok kicsit nyerni 2016-hoz képest.Itt bőven elég, ha néhány százezren "rosszul" szavaznak az egész országban és ez azért reális veszély Trumpra nézve.Egyáltalán nem szabad készpénznek venni, hogy Trump simán nyer.A republikánusok között is rengetegen vannak, akik simán leszavaznak Bidenre, mert Trump személyét nem kedvelik és inkább néznek meg egy Biden-győzelmet, minthogy Trump nyerjen.2016-ban a közösségi médiát is jobban tudta használni Trump stábja, mint ahogyan majd most fogja, hiszen a Facebook és a Twitter többek között ott akasztja meg, ahol csak lehet.
Ahogyan mondjuk a 2016-os eredményekből látszik: Nem a szavazatok többségét kell megszerezni, csak jó helyen kell nyerni.Kérdés, hogy ez mennyire jön össze majd úgy, hogy Bidennek lejt a pálya.Na nem abban, hogy ők fogják idén jobban kihasználni a közösségi hálót, hanem abban, hogy Trumptól elzárják ezt az opciót.
Én nem hiszek a felméréseknek, hiszen 2016-ban is vakvágány volt sok szempontból, de azért valós veszélyként látom Biden győzelmét.
Magyarországon a 2/3 a valóságban is 2/3, ami százalékban kb. 67% mandátumot jelent .... ez az eredmény az Egyesült Királyságban pl. 86% Franciaországban 72% mandátumot jelentene. Másrészt a Fletó féle 2/3-nak kb. annyi esélye van (szerencsére), mint sánta lónak az epsomi derbin.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Nem is gondolod, mennyire rátapintottál a lényegre.
Melinda Gates bejelentette: először a feketék kaphatnak a koronavírus elleni vakcinából, a fehérek pedig bűnhődhetnek [...] a fekete emberek megérdemlik, hogy elsőként kapják meg az általuk dollármilliókkal finanszírozott vakcinát. Jól értik a veszélyeztetettek és az idősek előtt.
https://pestisracok.hu/es-akkor-mel...ent-ok-kaphassak-meg-a-covid-elleni-vakcinat/

Én szűkebb környezetmben mindig nagyon egyszerűre veszem a megoldását ennek az egésznek, csak ha ide kiírnám, akkor valószínűleg minimum bann-t kapnék. :D Na jó, belepróbálok. Elmebetegség mindezek után továbbfolytatnia a fehér és a velük egyetértő, velük együttélni képes egyéb emberek részéről tovább működtetni ebben a formában a rendszert, a gazdaságot, a pénz jogát. Próbálhatnak továbbélni rendesen, de már nyílvánvaló, hogy a velük élők jó része, az elit java része nyílvánvalón olyan mértékig ellenségnek számítanak, mint egy háborús ellenség. Így kellene kezelniük. Megszűntetni a létfeltételeiket, nem ellátni, nem etetni, nem hagyni, hogy bárhová is mehessen, lőni rá bármikor, bárhonnan, megmérgezni, elégetni. Amit nem szoktak kimondani, az az, hogy ezek is emberek. ezen a bolygón. Nem emberebbek, nem tudnak többet tenni, mint egy ember. Mivel nyíltan ellenséges emberek, akik közéjük és a normálisak közé állnak, azok ugyanúgy érzelem nélkül mehetnek a levesbe, ha csak a munkájukat végzik, ha a kötelességüket. Szarok rá, hogy az a testőr, rendőr, bármi ilyen, ha kiáll biztosítani hogy a jövőben nyíltan ellenséges egyének határozzák meg a jelen és jövő generáció sorsát, akkor ugyaúgy ki kell vágni mint egy daganatot. És amikor már nem meri megvédeni őket senki, akkor be lehet hatolni a kristálypalotákba és méltóan megbüntetni ezeket a mocskokat. Ennyi kell, nem több.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113
680878.jpg

680840.jpg
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Hogyan készültek ezek a felmérések, miszerint Trampli vesztésre áll?
Van egy kérdező biztos, aki kérdez?
Ebben a blm világban biztosan mindenki el meri mondani a véleményét?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and enzo

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
402
635
93
A seattle-i liberálkommunista utópiában tovább nőtt a hullák száma, most két gyereket lőttek meg egy kocsiban a mintaállam 'rendőrei', az idősebb, 16 éves, meghalt. Állítólag elkötöttek egy kocsit és onnan lövöldöztek, de erre nincs bizonyíték (a képeken a maradványokból ítélve fel voltak húzva az ablakok), valószínűbb, hogy csak kocsikáztak és a zsoldosoknak már nagyon viszketett az ujja az elsütőbillentyűn.
1593476483008.jpg

[/QUOT
A seattle-i liberálkommunista utópiában tovább nőtt a hullák száma, most két gyereket lőttek meg egy kocsiban a mintaállam 'rendőrei', az idősebb, 16 éves, meghalt. Állítólag elkötöttek egy kocsit és onnan lövöldöztek, de erre nincs bizonyíték (a képeken a maradványokból ítélve fel voltak húzva az ablakok), valószínűbb, hogy csak kocsikáztak és a zsoldosoknak már nagyon viszketett az ujja az elsütőbillentyűn.
1593476483008.jpg

Mivel ott szinte mindenkinek van fegyvere ezért ha nem követed a rendőri utasításokat és motoszkálsz a kezeddel akkor rád lőnek, mivel feltételezik, hogy fegyvert keresel. Ha elakaod ütni a rendőrt vagy más embert akkor is lőnek. Évtizedek óta ez így megy ott és így is fog menni még sokáig. Amúgy csak azt kell csinálni amit a rendőr mond aztán mehetsz haza aludni kivéve ha előtte vmi faszságot csináltál persze.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Hogyan készültek ezek a felmérések, miszerint Trampli vesztésre áll?
Van egy kérdező biztos, aki kérdez?
Ebben a blm világban biztosan mindenki el meri mondani a véleményét?
Ha a véleményét annyira nem is, de a pénzét arra teszi, akinek a győzelmére számít. Ezt most másoltam ki:
ajgjl25j1qnst9l5jbra.png


Nagyon nem néz jól ki. Igaz, a múltkor ilyenkor még sokkal rosszabbul állt. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Magyarországon a 2/3 a valóságban is 2/3, ami százalékban kb. 67% mandátumot jelent .... ez az eredmény az Egyesült Királyságban pl. 86% Franciaországban 72% mandátumot jelentene. Másrészt a Fletó féle 2/3-nak kb. annyi esélye van (szerencsére), mint sánta lónak az epsomi derbin.

Mondták már ugyanezt 2016-ban az USA-ban is, majd Trump megnyerte a választásokat.Tavaly az önkormányzati választásokon is hallottuk itthon ugyanezt a szöveget.Ki is a főpolgi?

Az elbizakodottság és önteltség könnyen elvakít, aztán ott ülsz és elemzed, hogy mit szúrtál el.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
"nyugaton a biznisz uralta le a politikát, keleten pedig a politika a bizniszt"

ez nagyon tetszik! :) ez totál így van
Keleten MÉG nincsenek akkora multik, hogy a politika ne tudná uralni őket.
Nyugaton MÁR régóta vannak. És nem is feltétlenül a mindenki számára látható Amazon-Microsoft-Apple-Google-Facebook stb., hanem pl. az olaj/vegyi multik és egyebek.
Mond valamit az, hogy Bilderberg fórum? Erről már volt szó nálunk is.
De mondjuk a nagy alapkezelők és befektetési bankok? BlackRock, Fidelity, JP Morgan, stb. Csak pár tucat, de ők az urak, ők döntenek.
Ki mennyit tud róluk?
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A hazai választási rendszer se kutya, hiszen a három 2/3-ból a szavazatok több, mint fele is csak 2010-ben jött össze, azóta 45% meg 49%-al lett meg a 2/3.De nem akarom offolni a topicot, csak jegyezzük már meg, hogy az a 2/3 mennyire 2/3 a valóságban.Ugyanannyira benne van, hogy legközelebb Fletóéknak lesz 2/3, mint ma a Fidesznek.

Na de a lényeg:

Azért az amerikai választási rendszerben nagyon is benne van a nagy pofon Trumpnak.2016-ban is szavazatszámban Klingon volt a jobb.
Elég Trumpnak, ha elbukja mondjuk Floridát, meg még valamit, aztán Biden januártól amerikai elnök, ha közben Trump nem tud valami nagyot vagy sok kicsit nyerni 2016-hoz képest.Itt bőven elég, ha néhány százezren "rosszul" szavaznak az egész országban és ez azért reális veszély Trumpra nézve.Egyáltalán nem szabad készpénznek venni, hogy Trump simán nyer.A republikánusok között is rengetegen vannak, akik simán leszavaznak Bidenre, mert Trump személyét nem kedvelik és inkább néznek meg egy Biden-győzelmet, minthogy Trump nyerjen.2016-ban a közösségi médiát is jobban tudta használni Trump stábja, mint ahogyan majd most fogja, hiszen a Facebook és a Twitter többek között ott akasztja meg, ahol csak lehet.
Ahogyan mondjuk a 2016-os eredményekből látszik: Nem a szavazatok többségét kell megszerezni, csak jó helyen kell nyerni.Kérdés, hogy ez mennyire jön össze majd úgy, hogy Bidennek lejt a pálya.Na nem abban, hogy ők fogják idén jobban kihasználni a közösségi hálót, hanem abban, hogy Trumptól elzárják ezt az opciót.
Én nem hiszek a felméréseknek, hiszen 2016-ban is vakvágány volt sok szempontból, de azért valós veszélyként látom Biden győzelmét.

Mondták már ugyanezt 2016-ban az USA-ban is, majd Trump megnyerte a választásokat.Tavaly az önkormányzati választásokon is hallottuk itthon ugyanezt a szöveget.Ki is a főpolgi?

Az elbizakodottság és önteltség könnyen elvakít, aztán ott ülsz és elemzed, hogy mit szúrtál el.

Igen, először én is gondolkodtam, hogy kevesled-e a 2/3 -ot ... :) Nekem is UK és a flansziák jutottak eszembe, hogy ott ez 4/5 -öt ért volna (meg a "fejlett, haladó és nagyondemokrata" világ nagy részén is ilyesmit vagy nemsokkal rosszabbat). 12% -al USA -ban elnök lehetsz (OK ez "nem olyan" százalék). Apróság, hogy 2014 -ben nem is lett 2/3 - 2018 -ban pedig egyetlen parlamenti mandátumon múlt ...

Úgy egyébként azzal a részével egyetértek, hogy az elbizakodottság és önteltség komoly probléma lehet, ha elhatalmasodna. Budapest jó kérdés - most "élvezhetik" a választásukat. Aztán ki tudja, hogy hiába sok betli ez még az elszántságukat is növelheti.

Általánosságosabban is érdekes ez a téma. Gondoljunk az ottani 2018 -as Hódmezővásárhely helyhatósági választásra - Márki-Zay nyerte. Volt is nagy elánnal 'Hdmzvsrhly' -ezés (vagy mi). Aztán az országgyűlési képviselő mégiscsak Lázár János lett. Ott jól taktikázott a Fidesz - gyalogáldozattal lett meg a kívánt hely. Érdekes duplacsavar, hogy az időközi tavalyi (2019 -es) polgármesteri választáson meg ismét Márki-Zay lett a nyerő a botrányai ellenére is ... (mondjuk Győr esetében is hasonló volt a szitu a polgármesteri pozícióval kapcsolatban - aztán mégis lett egy lemondás) ...

USA, meg Trump ... Mintha léptünk volna már ebbe a folyóba USA elnökválasztással kapcsolatosan ... Igaz, idén különösen izgalmas dramaturgiával és szereposztással készülnek a résztvevők. Már várjuk a Premier -t ... :)
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
350
2 003
93
Mondták már ugyanezt 2016-ban az USA-ban is, majd Trump megnyerte a választásokat.Tavaly az önkormányzati választásokon is hallottuk itthon ugyanezt a szöveget.Ki is a főpolgi?

Ne csúsztass! 2/3- ról volt, (van) szó, tudtommal soha senki nem mondta ugyan ezt, sem az USA-ban, sem tavaly az önkormányzati választásokon.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Keleten MÉG nincsenek akkora multik, hogy a politika ne tudná uralni őket.
Nyugaton MÁR régóta vannak. És nem is feltétlenül a mindenki számára látható Amazon-Microsoft-Apple-Google-Facebook stb., hanem pl. az olaj/vegyi multik és egyebek.
Mond valamit az, hogy Bilderberg fórum? Erről már volt szó nálunk is.
De mondjuk a nagy alapkezelők és befektetési bankok? BlackRock, Fidelity, JP Morgan, stb. Csak pár tucat, de ők az urak, ők döntenek.
Ki mennyit tud róluk?
Azért keleten is akad pár komoly multi, főleg Kínában. Az viszont tény, hogy a pénzvilág titkos óriásai tényleg nyugati eredetűek, ahogy a média- és szórakoztatóipari multik is. Ez a két terület ráadásul kulcsfontosságú a gyarmatosításban is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113
Hogyan készültek ezek a felmérések, miszerint Trampli vesztésre áll?
Van egy kérdező biztos, aki kérdez?
Ebben a blm világban biztosan mindenki el meri mondani a véleményét?
Hülyeség. CNN Fake News, hogy lássák a sajátjaik az utcán, hogy van értelme. Ennyi. Felejtsük el. Hülyeségekkel példálóznak. Mint amikor volt a választások éjszakája és Clingonné hozta az első legelőször szavazó államot (?), ahol a szavazók jó része nem is hivatalos szavazó, bevándorló mind, aztánnnnnn ... nyert Trump.

Más.

106321234_10223472795557420_3664939185717290681_n.jpg