[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
635
906
93
Továbbá ne felejtsük, hogy pl. a BMP színe sem olyan a képen, mint amilyen a Paint/PS -ben lenne (azaz fényviszonyok és egyebek is számítanak, amit az adott kép készítésekor nem modelezett le annak készítője) ... :)
L2-A4-camo2.jpg

Az eredeti Brave Warrioros fotó a magas tónusokban vörösítve, a középtónusokban zöldítve van a valósághoz képest. Megcsináltam az A4-el is ezeket az effekteket.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Mondom, hogy még jó is lehet ez! Kár, hogy nem mázoltak le egy T-72-est erre a sémára!
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
L2-A4-camo2.jpg

Az eredeti Brave Warrioros fotó a magas tónusokban vörösítve, a középtónusokban zöldítve van a valósághoz képest. Megcsináltam az A4-el is ezeket az effekteket.

Amire utaltam az idézett kommentemben (ugye annak még egy első fele is volt), hogy az pl. még így sincs lemodellezve, hogy milyen fényviszonyok voltak pontosan a Brave Warrior -on, továbbá milyen polarizációval stb. (most az ilyen fókusz dolgokat egyebeket nem is emlegetve). Félreértés ne essék - jók a képek és köszönjük.

Egyébként annyival kiegészíteném a kommentemet (persze egy kicsit ezeket is hozzáképzelve meg az emlegetett egyebeket), hogy valójában "bitang jó" ez az új jármű camo ... Eszméletlenül jól olvad abba a környezetbe - a BMP -nél még a gallyakkal együtt is sokkal jobb ...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
Mintha unatkozó gyerekek pingálták volna össze. Ezen a képen kicsit csiricsáré. Ettől még lehet, hogy működni fog terepen.
Ha meg nem, akkor maximum átfestik.
Szerintem jobban néz ki mint amit a tatai dandár kirakott képet, azon túl "agresszív" jól kivehető élek voltak, a kék szín az ő képükön erősebb szürkés-fekete színre hajazott, itt meg kékes-szürke ami ránézésre jobban elvegyül a sötétzöld és a világosabb zölddel, a homoksárga színt egy kicsit sötétítettem volna.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 511
113
Hoooooppppááá
Szerk: ez a festés jobban tetszik mint amit a tatiak kiraktak...

Na csak emlegetni kellett.

Hááát elég egyedi.

Szerintem (remélem) vacak géppel fényképezték. A terveken bemutatót barna itt zöldes ék tűnik, a fekete az kék, a homokszín citromsárga...
Vagy valakik nem tudták értelmezni a ral kódokat?

Igen a fekete(vagyis kék)meg a vilagos barna(vagyis sárga)a rossz benne.


Nem feltétlen, az optika az érdekes dolog. Annak a kéknek ellentétpárjai lesznek a komplementer triádban:
compl02.png


Ismerős ugye a 2016M-ből, meg a tankon is fenn vannak! No, amikor majd valóságos környezetben látni fogjuk, akkor a szemünk e két ellentétpár felé fogja közelíteni a jármű és környezete többi barna és zöld színét, ez a kék arra kényszeríti majd az agyunkat, hogy összemossuk ezeket a barnákat és zöldeket a járművön és azon kívül! Érzéki csalódás lesz, ami növeli a rejtőképességet. Ennyire komplex rejtőszínre nem számítottam, mert ilyen dolgokat csak olyanok tudnak, akik művészeti képzésben részesültek. Az első gondolatom az volt, hogy megnézzem mik a komplementerjei ennek a hülye kéknek és máris nem volt olyan hülye!


Ja itt tényleg más...
20200703-Leopard-munchen-1.jpg

Azért így sokkal jobban fest...

A használhatóságát én nem tudom megítélni mert nem értek hozzá, de egy civil laikusként ránézve retek szarul néz ki. Persze attól még lehet, hogy jó választás volt ez a szín kombó.

Milyen géppuska van a toronyban?ezek lesznek rendszeresítve?

Majd amelyik lesz.

Nem győztetek meg ez valóban csúnya.Oké a többi képen 1000X jobban és használhatóbban néz ki mint az elsőn!!!
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
Itt a géppuska akit érdell.Azt árulja el nekem valaki,hogy mi a búbánatot keres magyar légierős felségjelzés egy harckocsin.
106913956-3340549129365784-6390438358930797943-o.jpg

Nekem is feltûnt - én amúgy személy szerint rühellem azt az insigniát -, de szerintem ez csak egy ilyen PR matrica, hogy messzirôl is látni lehessen, ez a magyar Leopard.

(A tatai dandárcimer ellenben izlésesen van felrakva.)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 328
113
Igazabol mimdenen ott az ek szinte. Le kell kenni sarral. Manapsag mar nincs akkora jelentosege mint regen de meg mindig fontos. Es hadiszabaly. Persze lehetne szintelen de bekebe altalaba aszines megy.
Nekem egyebkemt tetszik az ek talan a kosutcimerpalysba harantsavos jelveny ami jobban nez ki nalla de az szerintem fasizta jelzot kapna hazai oldalrol.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_
W

Wilson

Guest
Itt a géppuska akit érdell.Azt árulja el nekem valaki,hogy mi a búbánatot keres magyar légierős felségjelzés egy harckocsin.
106913956-3340549129365784-6390438358930797943-o.jpg

Mert egy a világon egyedulálló magyar fejlesztés révén kihajtható szárnyakat tudunk szerelni a Leokra és a 3000MRD beszerzett C5-l kidobálva őket a Leok a célba tudnak vitorlázni és ezzel totálisan megtudjuk lepni az ellenséget:):):):):)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
Elkezdtem magam kiokosítan felségjel témában,ha lesz okosság nem fogom magamban tartani.