[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hausser

Member
2015. január 22.
282
0
16
<blockquote rel="hausser"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="hausser"><blockquote rel="boki"> ........akik hajlamosak a radikalizálódásra , mivel szuniták........

Ez kicsit erős volt.
</blockquote>

Hat ja !

Szerintem az iszlamnak nem igen van olyan iranyzata amelyik nem lenne hajlamos radikalizalodasra adott esetben. Ugye a sita iszlam forradalom is egy radikalis iranyvonal.

De lehet hogy bokinal most csak a szunnik a rosszfiuk. Valami oknal fogva :)</blockquote>

Ne keverjuk a dolgokat...!

Továbbra is várom a siíta globális terrorista csoportokat, mint az Al-Kaida, Iszlám Állam -ezek mind szunita iszlám csoportok.

Tobbet kellene olvasni . :)</blockquote>



A vahhábizmus felhívom a figyelmed!</blockquote>

Már jó nyomon jársz . Még a szalafizmust is add hozzá .
Indulj ki Szaud Arábiából, ahol a vahhabizmus állami ideológia, nézz korul a terrorista csoportok létrejotte, finanszírozása, terrorista támadásai kozott.

Van korulottem torok,palesztin, koszovoi albán még egy szíriai is.....

Látom nem értetted meg a mondanivalóm lényegét....na mindegy.</blockquote>

Hibátlan, egyetemes igazsággal, bölcsek kövével rendelkező Boki, te nem értetted meg az enyémet, de nem is akartad.
Gondolom ha ennyire képben vagy, akkor ezt is tudod értelmezni, már ha akarod:
الرجل الذي في المعلم البستنة الصحراء. سوف تعرف أنك لا تعرف الزهور من بستاني.

Végülis ezt nem is kell, csak "szélsőségektől mentesen" kiirtani mindenkit, aki ehhez a homogén masszához tartozik.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 189
13 475
113
http://vs.hu/kozelet/osszes/irani-forrasok-a-cia-segitett-az-iszlam-allam-vezetojenek-kezeleseben-1209?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Micsoda meglepetés!

Semmi sem lehetetlen de azért az iráni hírforrásokat érdemes fenntartásokkal kezelni.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
3. Az iráni iszlám forradalom nem nevezhető terrorista cselekedetnek. A forradalom nem iszlám alapokon nyugodott. Több mozgalom is részt vett benne, ezek alapvetően világi irányultságúak voltak, vagy nacionalisták. A wikipédia felsorolásában a három fő mozgalom jellemzése kb. annyira irányadó, mint Kolumbusz elnevezése az újvilág őslakóira. Khomeini ajatollah mintegy másfél éves manőverezés során vette át a hatalmat. Előbb a Bahtiar kormányt hozta lehetetlen helyzetbe, majd a hírneves matematikus; Bazargan kormányát mondatta le.

Ebbe a témakörben javaslom mindenkinek: Vlagyimir Ivanyenko: Iszlám, hadsereg, politika (Bp. Zrínyi Katonai Kiadó, 1985) című művét az iráni forradalomról és az Irak-Iráni háborúról.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Hmmm...Ruhásbolt Istanbulban :

CVx0vhMWcAAxmOb.jpg


CVx0vhMWcAAxmOb.jpg
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Nem tudtam visszanézni Boki által linkelt videot, hogy ugyanez-e, a becsapódásokkal, mert már levették :

https://www.youtube.com/watch?v=JFdLkaKyUkc&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
A nyavalyások felrobbantanak egy épületet alagúttal együtt :

https://www.youtube.com/watch?v=6qqvp4fGR1w&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Előző nap 82 bevetés 204 célpont :

CVycKVuWEAEOOAa.jpg


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1684984225077660&id=1492252324350852
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Mennek a túristabuszok Homszból :

https://www.youtube.com/watch?v=AenPN40-A7Y&feature=player_detailpage
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
A Libanoni határnál 9 Nusra taggal, közük egy magasrangú pk.-val végzett a Hezbollah :

456795_img650x420_img650x420_crop.jpg


http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2015/Dec-09/326630-9-nusra-militants-killed-in-border-clashes-with-hezbollah.ashx#.VmgY_eKxCEE.twitter
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
<blockquote rel="Montezuma">Kis pontosítás és mindjárt nem is lesz vita.

A TU-22 Backfire a SALT-2 tárgyalások nagy vitája volt, mert az USA hadászati csapásmérőként tartotta számon, a szovjet terminológia ugyanakkor – nem interkontinentális hatótávolsága miatt – igyekezett nem relevánsnak tekinteni a kérdést a hadászati fegyverzetcsökkentési tárgyalásokon.
Végül az USA belement abba, hogy a SALT ne vonatkozzon ezekre a gépekre, a tárgyalások során „megegyeztek” abban, hogy a Backfire csak európai szinten számít hadászati fegyvernek.

A Backfire stratégiai bombázó (mindig is az volt), de a SALT-2 közösen elfogadott terminológiája alapján nem tartozik a hadászati bombázók közé.
Szovjet/orosz támaszpontról indulva és az USA szemszögéből…, természetesen.

Szerintem itt most keverednek az interkontinentális-interregionális és a stratégiai-taktikai (hadászati-harcászati) fogalompárok.

A Tu-22M stratégiai bombázó, de - utántöltés nélkül - csak interregionális értelemben.
Az említett fegyverzetkorlátozási szerződésben 5500km-es hatósugár volt a határ az IC és IR között repülőgépek esetén: hatósugár és nem hatótáv, mint a ballisztikus rakétáknál, amik ugye csak egyirányú útra váltanak jegyet.

A Backfire utántöltés nélkül nem járja meg oda-vissza a kontinentális USA-t, ezért nem interkontinentális, habár fegyverterhelése (jelentősége) miatt stratégiai bombázó, de csak az európai hadszíntéren - vagy pl. Kína ellen.

De érdemes-e egyáltalán egy Backfire-ra retúrjegyet váltani?
Adja magát a kérdés, hogy egy totális atomháború esetén terveztek-e egyáltalán visszautat, mert egyirányban a Backfire is interkontinentálisnak tekinthető. Illetve a nagy hatótávolságú robotrepülőgépek is jelentősen növelik a bombázók ütéstávolságát, ami így akár átcsúszhat IC-tartományba is.

Hadászati, ezt jól mutatja a nagy hagyományos bombaterhelése, ami 69 db (33 belső + 36 külső) FAB-250 bomba.
A B-52H meg 51db (27 belső + 24 külső) 227kg-os Mk82 bombát hordozhat, az ellenben jóval nagyobb hatótávolságú, tehát interkontinentális.
A SALT-on persze csak a nukleáris fegyver számított, nem a hagyományos, ezt a példát csak azért írtam, mert így talán kézzelfoghatóbb a fegyverterhelések összehasonlítása.</blockquote>

Mit gondolsz, mit tettek volna a pilóták, ha meglátják, hogy X célpontot kell támadjanak, a bázistól 7250 km-re, miközben azzal a profillal a hatósugaruk mondjuk 5200 km?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 139
113
Egy patináns amerikai magazinnál Merkel az év embere: http://index.hu/kultur/media/2015/12/09/angela_merkel_az_ev_embere/
Azért örülök neki, hogy az USA-ban szeretik...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Hát, ha egyszer mindenhol férgek és patkányok nyüzsögnek...

http://vs.hu/kozelet/osszes/ossze-vissza-bombaznak-az-oroszok-sziriaban-1209#!s0

Ha jobban belegondolok, mennyivel jobb lett volna egy helyre dobni azt a pár ezer bombát.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Hama-tól északra, Lataminah :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mR5ee3jgz0A
http://wikimapia.org/#lang=hu&lat=35.323669&lon=36.618204&z=14&m=b
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
A Homszból kibuszoztatottak létszáma.
Érdekes a 100 fegyvertelen ember. Ezek szerint az nem civil ?
Vagy akkor a civilek fegyveresek ?

Today 1st batch from Al-Waer #Homs:
470 civilians
100 unarmed men
170 militants
20 seriously wounded

2nd Batch will include ~300 militants
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A mai Kalibr csapás a Rosztov na Donu projekt 636.3 (Kilo) osztályú tengeralattjáróról Isis célokra Rakkában. Ez volt az elso Kalibr indítás egy tengeralattjáróról.
https://www.youtube.com/watch?v=RMgyLcWCzd4

Sajnos nem látszik már a videó. Ezekre bőven elég lenne a tüzérség helikoptervédelemmel, elöl az arabok gyalogságával, még a fent repkedő régi vasak butabombái is túl drágák hozzuk. Ebből is látszik, hogy kaptak az alkalmon, hogy kipróbálják félig élesben amijük van.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
408
191
43
Joker! Valószínűleg azokra a célpontokra használják, amik CIA érdekeltségek és nem akarják felfedni idő előtt azokat, megelőzve USA általi kiürítést.Talán ezért nem lobogtat senki pontos adatokat a célok megsemmisítéséről. Az amcsi csapásoknál még a leégett fűszálakat is felsorolják. Itt szerintem a meglepetésen van a hangsúly,