[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Mondanám hogy nálunk ilyen nem fordulhat elő de az az igazság hogy nem volna igaz mert előfordulhat és a törvényeink a kétharmadok ellenére nem büntetik a többség és a nemzeti jelképek gyalázását.
A legfontosabb a közösségi média megrendszabályozása lenne mert ott a legdurvább az agymosás és az átlag ember nem is tudja mi történik vele.
Még 2022 előtt létre kéne hozni a törvényi hátterét egy olyan szabályozásnak ami hasonló Trump tervezetéhez amikor a cenzúra miatt perelni lehet őket ha megtévesztően blokkolnak vagy megjelölik a tartalmat és ezzel szerkesztik azt.
Laikusként nyilván nem tudom pontosan ez hogy nézne ki, ezt jogászoknak kell jól összerakni hogy fájjon.

Én ezt valahogy úgy oldanám meg hogy olyan gumiszabályt hoznék ami a tartalom politikai közéleti indíttatását veszi figyelembe mert ugyebár a pedofil erőszakos stb tartalmat nyugodtan szűrjék csak tovább, de ha mint pl, Böjte Csaba gondolatait ami a gyűlölködéstől távol áll eltávolítják csak mert nekik nem tetszik ott le lehessen csapni, és a kis ember is lecsaphasson. Szóval ha politikai közéleti vélemény miatt tilt vagy szerkeszt akkor ha a szerkesztés nem jogos ezt úgy átlapítanánk meg hogy a tartalom miatt eljárás indul ahol a közzétevőt elmarasztalják ( és ez így lenen a törvénybe ez a lényeg, ugye a gyűlöletbeszéd elterjedése nem célunk ) akkor járna bírság és perelhet az érintett itt pedig megszabni ugye egy kellően közepes összeget ami miatt az ügyvédeknek jó biznisz lesz hisz garantált győzelem ha azért cenzúráztak mert jobboldali volt a vélemény, a balos libsi most is azt ír amit nem szégyell nem cenzúrázzák. Egy idő után olyan összegeket préselne ki a törvény belőlük hogy muszáj lenne lépniük vagy ki kéne vonulniuk a piacról, de ugyebár ezért nem lehet a kormány a hibás de ha nem vonulnak ki hanem tisztességesen játszanak akkor is jó mert kapott a konzervatív oldal egy jó kis eszközt .
Ahol visszaüthet egy ilyen törvény az pont az a rész hogy elmarasztalják a tartalom közzétevőjét, na itt kell egy olyan törvényi háttér ismét hogy ha azokat a dolgokat nemzeti jelképek stb gyalázzák őket ha feljelentik elmarasztalhatják és kicsit lazítani azon hogy a sok hirtelen haragú konzervatív nehogy abba essen hogy nem mer majd kommentelni és posztolni mert fél hogy feljelentik ezzel védve az oldalt és húzva az időt, mert ha fel is jelentik legyen 100% a felmentés ha nem volt gyűlöletbeszéd és akkor még nagyobb összegű lehet a kártérítés amit kap.
Ez most így elég kusza lehet nem érthető valahol de ez kezdetnek jó lenen ahhoz hogy példát mutassunk egy olyan szabályozásra ami valóban igazságos hisz nem lehet részrehajló senkivel de nem is szabadul el a pokol ezeken az oldalakon .
Az igazság pedig a mi oldalunkon áll ;)

A mai világban (sem) a lőtéri kutyát sem érdekli kinek az oldalán áll az igazság. Sajnos nem működne. A dolog nagyon rövid és zanzásított vizsgálatakor is szükséges két szintre különíteni ezt a kérdéskört: állami és az az alatti bírósági illetve egyéni szintre.

1. Állami szint

Igazából ezen a szinten lehetne fogni a dolgot elméletben, mert annak a forgatókönyvnek, hogy majd a "kis egyén a bíróságokon szembe száll és győz a giga-multi Facebook-Twitter-YouTube tandemmel szemben" lássuk be nincs sok realitása - különösen, ha még állami szinten sem tudnak tenni ellene hovatovább asszisztálnak hozzá.

Ugye elméletileg lehetne törvényekkel szabályozni és büntetésekkel és/vagy blokkolással (legyen az határozott időre vagy határozatlanra), de ez a gyakorlatban szinte sehol nem megy. Ugye még itt Nyugat-Európában még adózás tekintetében is az van, hogy akkor és annyit adóznak amennyit "kedvük van". Nézzünk utána csak a nagyobb államok kontra bármelyik elleni pert. Amennyiben valamelyik dob valami aprópénzes fillér koncot (mondjuk párszáz millió dollárt/eurót - pár év viszonylatában) - már mindegyik államnak a "pofája lapos" és kb. vigyázzba állnak.

Most vegyünk pár példát. Trump mióta is nyomja a "Drain the Swamp" kampányát illetve a "Fake News" elleni harcát (ez utóbbi többnyire megmarad a Twitter -ezés szintjén - érezzük a halvány ellentmondást?). Az igazi költői kérdés - és milyen eredménnyel? Na ugye. Fontosnak tartanám megjegyezni, hogy a világ top1 szuperhatalmáról van szó ...

Igazából egy Kína szintű entitás tud részeredményt felmutatni - pl. a YouTube betiltásával. Kb. ennyire futja Tőlük is.

Egy Németország szintű entitás (hogy az amerikai és ázsiai kontinenst követően legyen példa egy európaira is) már csak annyit tud meghatározni maximum, hogy hányszor 3000 fő plussz cenzor finanszírozásával tudja segíteni a Facebook és YouTube stb. ilyen irányú törekvéseit (!!).

Van valakinek ötlete, hogy pl. egy Magyarország mennyire tudná szabályozni mondjuk "csak" ezt a hármast így együtt? Ezek külön-külön önmagukban is nagyobb hatalommal rendelkeznek - nemhogy együtt vagy egy USA -val a hátukban. Ne feledjük, hogy brutál pénzek is vannak a buliban - pl. akár csak egy YouTube képes egyedül letarolni egy ország teljes elektronikus hirdetési piacát. Most még, ha a töménytelen mennyiségű NGO -tól meg Antifa -tól eltekintünk, azért ha egy USA teljes erőből páros lábbal belénkszállna ezek mellett - azért azt "megéreznénk" ...

Vegyük észre, hogy nagyon speciális esetekben lehet eredményt elérni - de ez az út nekünk nem járható. Pl. Irán esetében, akik ugye hamar "lator állam" (rogue state) lettek. Annak elemzésébe nem megyek bele, hogy miért nem bombázták még Őket laposra létrehozva egy Szíria vagy Irak szerű káoszt - maradjunk gyorsan annyiban, hogy Ők már nagyon komoly "ütközőállam". Ilyen módon szerencsés helyzetben vannak e tekintetből ...

2. Egyéni szint

Ezen "kedves" cégek mindegyikének vannak "policy" -jei (azaz, hogy mi a "hate speech" azt Ők döntik el, hogy kit cenzúráznak ahhoz kb. senkinek semmi köze stb. stb.). A használatukkal azt Te el is fogadod. Ugye fentebb említve volt, hogy már a komolyabb államok sem képesek ezzel mit kezdeni. Namost ilyenformán: állami szinten elfogadott, egyéni szinten elfogadott - van még kérdés?

Ilyenformán bíróságon az egyszerű "JóskaPista" mit fog tudni kezdeni ezen gigászokkal? A zombi-hullává "érzékenyített" bírói karral egyetemben?

Pont mostani hírek, hogy az Antifa, a BLM és ezek számos fiókszervezetei egyszerű utca embereit tesznek célponttá tömegesen (ehhez semmit sem kell tennie a delikvensnek) és sorra rúgatják ki a cégekkel azon embereket, akik nem tetszenek nekik avagy egyszerűen rossz a bőrük színe (azaz fehér). Sokan gondolják innen, hogy akkor biztosan majd a bíróságon majd így meg úgy (azaz a sértett pereli a volt munkáltatóját - azaz még csak nem is a social media -kat, ami platform -ot nyújt ehhez). A hírek alapján kb. az ügy státuszig sem jut el a dolog. Ott az USA -ban!


a legegyszerűbb megoldás az lenne ha ezeket a "jogvédő" szervezeteket feloszlatnák, tagjaikat eltiltanák a közügyektől min 30 évre, helyüket sóval bevetnék - egész Európában..

Egyfelől ez kicsit a fentebbiek miatt is nem menne. Egyikkel sem tudunk mit kezdeni, de még egy CEU -t sem tudunk még kicsit megrendszabályozni sem, nemhogy kipaterolni.

Ugyanakkor van egy érdekes mellékhatása is ennek - ami nem minden szempontból rossz. Szem előtt vannak. Itt nemcsak arra gondolok, hogy a "gumitalpúak" szorgosan jegyzetelnek, hogy "fennforgás" esetén lehessen kit hova rakni (ez is inkább csak elméleti lehetőség) - hanem arra, hogy amikor a kormány pl. "Soros" -ozik (vagy hasonló), akkor azt nem egy teljesen láthatatlan szervezetekkel kapcsolatban teszik. Azaz a szavazópolgárok számára is jobban látható a tevékenységük - ami alapján dönteni tud. Igaz, a kártékony hatásuk is nagyobb, de amennyiben teljesen átmennének "földalatti" mozgalmakká igen erős fedett tevékenységgel, akkor az mindkét fentebb említett okra negatív hatással lehet ...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na jó, ti mennyit adtok Európában a weimari végkifejletek? 10 év? 15?
Dél-afrikai, francia-algériai végkifejletre számítok Nyugat-Európában. Lehet, hogy valamikor régesrégen a Nyugat erős volt, de én már csak a korcs fehérek világát láttam belőle.

Nincs szimpátiám feléjük, szerencsére mi magyarok nem fehérek, hanem turániak vagyunk, nem európai csicskák, hanem eurázsiaiak, akiknek nincs közük ehhez! Pusztuljanak, trianon miatt megérdemlik!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Egyébként elég kétarcú ez a Nyugat.
Vannak a nagyvárosok és a vidék (ebbe most a kisebb városokat is beleértem). A nagyvárosok többsége egy szeméttelep.
Viszont a kisvárosok, vidék még élhetőbb is mint a Kelet. Ugye 50 év kommunizmus nem múlt el nyomtalanul.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Egyébként elég kétarcú ez a Nyugat.
Vannak a nagyvárosok és a vidék (ebbe most a kisebb városokat is beleértem). A nagyvárosok többsége egy szeméttelep.
Viszont a kisvárosok, vidék még élhetőbb is mint a Kelet. Ugye 50 év kommunizmus nem múlt el nyomtalanul.
Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.

De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 249
113
Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.

De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett. Én sem mindenkit kedvelek Európában dehát nem is kell mindenkit szeretni. Amúgy imádom ezt a mentalitást hogy "őket utálom mert 100 évvel ezelőtt...." ez igazán építő jellegű magatartás ami sokat segít kis Európánk gondjainak helyrerakásához. Az Olasz=macskazabáló. A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett. Én sem mindenkit kedvelek Európában dehát nem is kell mindenkit szeretni. Amúgy imádom ezt a mentalitást hogy "őket utálom mert 100 évvel ezelőtt...." ez igazán építő jellegű magatartás ami sokat segít kis Európánk gondjainak helyrerakásához. Az Olasz=macskazabáló. A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
Előbb térek át iszlám hitre és qrom én is seggbe őket, minthogy egy franciával szolidáris legyek! Csak a román és az ukrán rosszabb náluk. A négerekkel semmi bajom, tényleg nem vagyok rasszista, szeretem az állatokat, a fél szomszádsága hazánknak egy állatkert és többek között azért ott vannak az ideiglenes határaink, mert túls sokáig játszottuk a civilizáltat! Én még pápuákat is szívesen betelepítenék Magyarországra, ha megtaníthatók a modern harcászatra, mert akkor a következő magyar-román háborúban egy kannibál-vadászdandár keretei között meg lehet velük etetni egy csomó románt!

Azért van egy határ! Trianon fáj nekünk örökké, nem a franciák megérdemelt nyomora!
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 249
113
Előbb térek át iszlám hitre és qrom én is seggbe őket, minthogy egy franciával szolidáris legyek! Csak a román és az ukrán rosszabb náluk. A négerekkel semmi bajom, tényleg nem vagyok rasszista, szeretem az állatokat. Én még pápuákat is szívesen betelepítenék Magyarországra, ha megtaníthatók a modern harcászatra, mert akkor a következő magyar-román háborúban egy kannibál-vadászdandár keretei között meg lehet velük etetni egy csomó románt!

Azért van egy határ! Trianon fáj nekünk örökké, nem a franciák megérdemelt nyomora!
Te igazàn haladó gondolkodású vagy:) Szerintem tökéletes iszlamonáci válna belőled, elég kevés energia ráfordításával:D
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett. Én sem mindenkit kedvelek Európában dehát nem is kell mindenkit szeretni. Amúgy imádom ezt a mentalitást hogy "őket utálom mert 100 évvel ezelőtt...." ez igazán építő jellegű magatartás ami sokat segít kis Európánk gondjainak helyrerakásához. Az Olasz=macskazabáló. A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
Dehogy fellegzett be! Akkor ébred fel Európa! A történelmi szükségszerűség állít majd új Martell Károlyt, és új Hunyadit. Cudar idők lesznek, de nem a világ vége.

Amikor hosszabítgatják a trendvonalakat, hogy 20 év múlva Kína győzött, mindig azt feltételezik, hogy minden változatlan marad. Nem marad. 5 évre nem tudok előre tervezni semmivel, nem hogy ilyen hosszú időkre. Más kérdés, hogy egyes változásokra bár van reakció, de az csak később jut érvényre a rendszer késleltetései miatt...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket
Annyira azért nem egységesek szerencsére. Ezért veszélyes, ha valamelyik feltörekvő muszlim hatalom (Szaudi-arábia, Törökország, Egyiptom (most gyengélkedik), esetleg ISIS vagy valami új játékos) hegemóniára jut és hatékonyan tudja az iszlám világ erőforrásait egyesíteni.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.

De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
Ami a városokkal kapcsolatosan változott: A vidék egyik gyengéje, a nagy távolságok miatti lassú kommunikáció problémája enyhült a modern hírközléssel. A mobilszolgáltatók nyilván a városokban tartják az infrastruktúrájuk központi részét, de egyéb rádió eszközökkel továbbra is hatékonyabban tudja a vidék megszervezni magát, mint korábban, és biztos a vidéki erőkhöz is jutnának a szakemberekből néhányan, akik segítenének újraszervezni a kommunikációs infrastruktúrát. A városok pedig még kiszolgáltatottabbak lettek, mint korábban, az energia termelés nem a nagyvárosokban zajlik többnyire, és a városi élet rendkívül energiaigényes (vízellátás 3-4 órával áramszünet után leáll). Egy ostrom esetében a város sokkal kiszolgáltatottabb, mint akár csak ötven éve is volt, mert a biztonságos energiaellátást annyira készpénznek vették szinte mindenhol/mindenkor.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett.
Valószínűleg viszonylag békésen átformálódnak a nyugati társadalmak valami kevert eu-iszlám kultúrává, de ha háború lesz, mi akkor sem leszünk a frontvonalban, és akár még nyerhetünk is vele, hosszútávon.
És nem Európának lesz vége, hanem Nyugat-Európának, illetve az Európai Uniónak. Erre azért legalább egy b-tervvel fel kell készülnünk.
A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Hát pedig... :)
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat
Csak az ország kétharmadát vették el. Ugyan már, fölösleges minden apróság miatt felhúzni magunkat...
addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
Nem minket, csak te Fro-ban élsz, ezért tűnik úgy. Nem értek egyet blogen megjegyzésével, de nem mi fogjuk megvívni a nyugati polgárháborúkat sem.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Na ez kemény! Most mi lesz? :)
..
https://www.portfolio.hu/bank/20200...-a-brit-bankoktol-a-rabszolgasag-miatt-441116
"Kártérítést követelnek a Black Lives Matter mozgalom aktivistái és több karibi kormány London legöregebb bankjaitól, amiért azok több mint 200 évvel ezelőtt támogatták és finanszírozták a rabszolga-kereskedelmet."
..
"A londoni City bankjainak jelentős szerepe volt a transz-atlanti rabszolga-kereskedelemben, évszázadokon át finanszírozták a kereskedőket, illetve nyújtottak nekik biztosítási szolgáltatásokat. A Bank of England, a Barclays és a Lloyds is elnézést kért a rabszolga-kereskedelemben való részvétele miatt, miután tömegtüntetések robbantak ki világszert George Floyd halálát követően.
..
A Caricom Reparations Commission, egy több karibi ország kártérítési ügyét képviselő szervezet elnöke, Hilary Beckles szerint Nagy-Britannia volt a legnyereségesebb rabszolga-kereskedő, mert a City olcsó finanszírozást és kedvező biztosítási díjakat szolgáltatott a kereskedőknek. Beckles úgy látja, hogy a City of London nem létezne ebben a formában, ha nem lett volna a rabszolga-kereskedelem.
..
A Black Lives Matter aktivistái és a karibi kormányok szerint nem elég, hogy a bankok elnézést kérnek, itt az idő a kártérítésről is diskurzust folytatni. Az érintett vállalkozások egyelőre nem hajlandók erre, inkább a munkahelyi diverzitás támogatására fókuszálnak.
..
David Cameron, volt brit miniszterelnök, aki 2015-ben Jamaicában járt, inkább Nagy-Britannia rabszolga-kereskedelem felszámolására tett törekvéseit méltatta ekkor és kifejezte reményét, hogy az érintett közösségek túl tudnak lendülni e sötét időszak hagyatékán.
..
Az aktivisták úgy vélik, hogy a diverzitásra való törekvés csak egy PR-fogás, konkrét, monetáris kompenzációra van szükség, hiszen több millió ember élete ment tönkre a rabszolga-kereskedelem következtében.
..
Ha a bankok nem is, más intézmények már nyitottnak mutatkoztak a kártérítés fizetésére, tavaly a University of Glasgow ígérte meg, hogy a karibi államoknak mintegy 20 millió font kártérítést fizetnek több éves időszak alatt.
..
Az Egyesült Államokban 1989 óta folyik a diskurzus a rabszolgaság miatti kártérítés ügyéről, de igazán csak az elmúlt néhány évben került a mainstream politika terítékére: a mostani elnökválasztási kampányban több demokrata jelölt is megígérte, hogy megvizsgálja a kártérítés lehetőségét.
..
A brit kormány egyébként 1807-ben betiltotta a rabszolga-kereskedelmet, majd 1833-ban eltörölte a rabszolgaságot a birodalom egészében. Az Egyesült Államok 1865-ben törölte el a rabszolgaság intézményét."
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 482
4 982
113
Amikor hosszabítgatják a trendvonalakat, hogy 20 év múlva Kína győzött, mindig azt feltételezik, hogy minden változatlan marad. Nem marad.
A 80-as években a japánok jöttek úgy fel, mint most a kínaiak. Ott is azt számolgatták, hogy mikor érik utól az USA-t. Aztán jött a kereskedelmi háború, a nyugati cégek alkalmazkodtak, az új technológiák meg nem japánból jöttek, hanem az USA-ból, és a nagy japán nyomulás lelassult. Az amerikai stratégia most is ugyanez. Csak idő kell ahhoz, hogy a nyugati cégek kivonuljanak kínából.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and enzo

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Ami a városokkal kapcsolatosan változott: A vidék egyik gyengéje, a nagy távolságok miatti lassú kommunikáció problémája enyhült a modern hírközléssel. A mobilszolgáltatók nyilván a városokban tartják az infrastruktúrájuk központi részét, de egyéb rádió eszközökkel továbbra is hatékonyabban tudja a vidék megszervezni magát, mint korábban, és biztos a vidéki erőkhöz is jutnának a szakemberekből néhányan, akik segítenének újraszervezni a kommunikációs infrastruktúrát. A városok pedig még kiszolgáltatottabbak lettek, mint korábban, az energia termelés nem a nagyvárosokban zajlik többnyire, és a városi élet rendkívül energiaigényes (vízellátás 3-4 órával áramszünet után leáll). Egy ostrom esetében a város sokkal kiszolgáltatottabb, mint akár csak ötven éve is volt, mert a biztonságos energiaellátást annyira készpénznek vették szinte mindenhol/mindenkor.

És a muszlimok a (nagy)városokban vannak szinte mindenhol Nyugat-Európában! Ha kitör a nagy balhé, egyszerűbb lesz őket összepakolni, mint azt sokan most gondolnák! Politikai döntés kérdése csak (persze a kollaboránsokkal és akadályozó tényezőkkel majd le kell számolni).
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 249
113
Valószínűleg viszonylag békésen átformálódnak a nyugati társadalmak valami kevert eu-iszlám kultúrává, de ha háború lesz, mi akkor sem leszünk a frontvonalban, és akár még nyerhetünk is vele, hosszútávon.
És nem Európának lesz vége, hanem Nyugat-Európának, illetve az Európai Uniónak. Erre azért legalább egy b-tervvel fel kell készülnünk.

Hát pedig... :)

Csak az ország kétharmadát vették el. Ugyan már, fölösleges minden apróság miatt felhúzni magunkat...

Nem minket, csak te Fro-ban élsz, ezért tűnik úgy. Nem értek egyet blogen megjegyzésével, de nem mi fogjuk megvívni a nyugati polgárháborúkat sem.
Addig valóban nem amíg csak polgárháború lesz. Aztán majd mikor az európai parlament tele lesz muszlim mal szerinted mi lesz Magyarországon?Gondolod majd a Leok megvédenek?? Igen Trianon szemét dolog volt nekem sem tetszik egyáltalán. De szerinted a hasznunkra válik ezen agyalni manapság ?? Miben segíti ez Magyarországot? Jobb lesz tőle az életed?? Sajnos Magyarország a vesztes oldalon állt és a győztesek diktálják a feltételeket.
Ne nagyon vizionáljatok amúgy itt modern keresztes seregeket mert sajnos a "modern haladó" eszmék és az agymosás megbénítja európât. A 3. világból pedig jönnek a gátlástalan mindenféle morális problémát nélkülöző tömegek, ráadásul mind egy vallású.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 031
2 713
113
Egyébként elég kétarcú ez a Nyugat.
Vannak a nagyvárosok és a vidék (ebbe most a kisebb városokat is beleértem). A nagyvárosok többsége egy szeméttelep.
Viszont a kisvárosok, vidék még élhetőbb is mint a Kelet. Ugye 50 év kommunizmus nem múlt el nyomtalanul.

Nekem ùgy tűnik, ez a kêtarcúság keleten pont ugyanúgy megvan mint nyugaton.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett.
Nagyjából egyetértek a mondandóddal, de nem, nem fellegzett be Európának akkor ha francúzok vagy a Németek elbuknak, mert a hatalmi vonzáskörzet fog eltolódni keletre vagy csak simán egy szakadás jön létre mint annó a Római Birodalomnál (kelet-nyugat). Európa nem egy ország, ha a 2 "legnagyobb" kiesik az beteszi a kiskaput a mai rendszernek (töriből tudjuk, hogy rendszerek jönnek mennek), de ezzel új lapok is kerülnek az asztalra ami akár egy fél Eurázsiai Birodalomhoz (Lisszabontól Vlagyivosztokig helyett Budapesttől Vlagyivosztokig vagy Prágától Vlagyivosztokig) vezethet. Amúgy elég valószínű, hogy valamelyik nagy kiesik, így már szerintem az a kérdés melyik fog hamarabb és ekkor a még "életben lévő" mit fog lépni.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Igen Trianon szemét dolog volt nekem sem tetszik egyáltalán. De szerinted a hasznunkra válik ezen agyalni manapság ??
Sok van a nyugat-eu országok rovásán. Aljas húzásokkal jutottak el oda, ahol ma tartanak, de éppen ezért nincs semmi bajom azzal, ha a jövőben nem a ők lesznek a világ közepe. Sehol nincs az megírva, hogy a nyugat fogja vezetni a világot. Sőt, a történelem csak egy röpke szeletében diktáltak ők, de ennek lassan vége lehet. Pont manapság van értelme ezen agyalni.
Ha pl. Fro-nak kényelmesebb muzulmánná válni, mint szembenézni a saját hibáikkal, akkor felőlem mehet a buli. Trianon csak egy kis semmiségnek fog tűnni ahhoz képest, ami rájuk vár. :eek:
Miben segíti ez Magyarországot? Jobb lesz tőle az életed??
Pl. 2015-ben elég jól jött, hogy megszólalt az életösztönünk, mert tanultunk a múltból.
Az életem pedig valóban jobb attól, ha a valósággal nézek szembe. Nem próbálom bebeszélni magamnak, hogy akik elbántak az országommal, azok jobb emberek, mint akik pár évszázaddal korábban tették ugyanazt. Lehet Fro-ban élni, tudom, megvan az előnye is, de nem kell átvenni a terheiket. Azt cipeljék csak ők. :rolleyes: