[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Az IÁ feleség visszatérhet UK-be.
www.bbc.com/news/uk-53427197?at_custom2=twitter&at_custom4=4B5A6124-C749-11EA-B3EC-6C494D484DA4&at_custom1=%5Bpost+type%5D&at_medium=custom7&at_custom3=%40BBCBreaking&at_campaign=64
_105643916_begum_pa.jpg

Valami arra kóricáló brit titkosszolgálati alkalmazott ad 50 fontot valami jóravaló ex IS tagnak és megoldja ezt a nagyon komoly jogi kérdést pillanatok alatt.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Kíváncsi vagyok hány hét után megy ki az utcára pár régi pajtással való találka után az új mellényében.

A hölgyemény igazából a kiképzést a "szórakoztatás" és "szülőgép" kategóriában kapta. Ebben jó. Feltételezem nem használnák őt továbbra sem másra ...

Valami arra kóricáló brit titkosszolgálati alkalmazott ad 50 fontot valami jóravaló ex IS tagnak és megoldja ezt a nagyon komoly jogi kérdést pillanatok alatt.

Amennyire jól tudom, akkor a franciáknak van erre specializált egységeik illetve kapcsolataik, hogy a hazatérni vágyó ex-IS és egyéb mérsékelt lefejezőket megkíméljék a "hazaút traumatizáló hatásaitól". Esetleg boltolhatnának Velük az angolok, ha nincs a környéken valami SAS egység (vagy nem szeretnék ilyen téren használni). Minden más megoldás csak sokkal drágább lesz. Mindenféle szempontból ...

Azért az oroszok is megoldják a kérdést valahogy ...
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Mai EU csúcson Brüsszelben. Merkel mutti hirtelen dezorientált lett, nem tudta merre és hová...


Na igen volt aki már az előző választáson mondták neki többen a sajátjai közül, hogy vissza kéne vonulni. De az biztos, hogy ez a jelenlegi már az utolsó ciklusa lesz. Ami azért érdekes, mert nem tudni ki lesz az utóda, mert bár nem a jelenlegi magyar kormány oldalán állt a világpolitikában, de el kell ismerni, a németeknél messze a legkarizmatikusabb politikus volt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 018
113
Igen, hihetetlen magabiztossággal tette tönkre nemcsak a hazáját de még a kontinensét is.
Nekem meggyőződésem hogy fogva van. Durván. Nem volt Ő rossz 5 évvel ezelőttig. Aztán valahogy az USA lehallgatási botránya mikor kipattant, lement utána egy éven belül kutyába...

Véletlenek nincsenek.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Igen, hihetetlen magabiztossággal tette tönkre nemcsak a hazáját de még a kontinensét is.

Helyesen látod a karizmatikusság nem jár feltétlenül építő szándékkal. Ennek ellenére képes volt a választókat befolyásolni úgy, hogy megnyerje a mostani ciklusra is a választást. Egy vezéralak lehet pozitív és negatív is.

Példa itthon gyurcsány. Mindenki ismeri sokan rajonganak is érte. Még a bukása után is képes volt újra a kormány legerősebb kihívójává válnia, annak ellenére, hogy nagyon ellenszenves figura, és aki kicsit is emlékszik tudja, hogy milyen pocsék mikor hatalomra kerül. És mégis ott van a tűzközelben, és Orbánon, meg rajta kívül a többi politikus a fasorban sincs karizma terén itthon.

Ezek meglepő dolgok amúgy, elsőre nem tűnnek logikusnak, de mégis megtörténnek.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and zsolti

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
Orbánon, meg rajta kívül a többi politikus a fasorban sincs karizma terén itthon.


Azért nyeri meg majd a 2022-es választást is ;)

Ennek ellenére képes volt a választókat befolyásolni úgy, hogy megnyerje a mostani ciklusra is a választást. Egy vezéralak lehet pozitív és negatív is.



Ez azért van mert a németek is akkora senkik lettek mint ő :hadonaszos:
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Tudjuk ez is baleset volt, nem gyújtogatás. Ez ilyen francia pechszéria......
https://magyarnemzet.hu/kulfold/ismet-langokban-all-a-nantes-i-katedralis-video-8395482/
"Szándékosan gyújthatták fel a nantes-i katedrálist + videó
GYÚJTOGATÁS GYANÚJA MIATT NYOMOZ A FRANCIA RENDŐRSÉG
Több mint száz tűzoltónak mintegy három óra alatt sikerült megfékezni a nyugat-franciaországi Szent Péter és Szent Pál-székesegyházat pusztító lángokat. A hatóságok bűncselekményként kezelik az ügyet és nyomozást indítanak. A nemrég hazánkban járt konzervatív francia politikus François-Xavier Bellamy szerint a keresztény örökségünk van veszélyben.
Szándékos gyújtogatás állhat a szombatra virradóra lángba boruló Nantes-i Szent Péter és Szent Pál-székesegyháza lángba borulása hátterében. Pierre Sennes nantes-i ügyész a Reuters szerint arról tájékoztatott: egyszerre három helyen csaptak fel a lángok. A tűz az orgonánál gyulladt ki, de másik két gócpontot is találtak a templomhajó jobb és bal oldalán volt – tette hozzá...
...A lángokat 10 óra magasságában sikerült megfékezni, a munkálatok azonban továbbra is folynak. Laurent Ferlay tűzoltótábornok a katedrális állapotáról szólva azt mondta: Jelentős károk keletkeztek a székesegyház orgonájában, amely úgy tűnik, teljesen megsemmisült. A hangszert tartó boltozatban szintén jelentős károk keletkeztek, a szerkezet nagyon instabil, és összeomlással fenyeget..."
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and SilvioD

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 191
3 468
113
Úgy tudom a legutóbbi Notre Dame székesegyházi tűzesetnél is valami arab vállalkozó bandája dolgozott a felújításon éppen amikor leégett...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Úgy tudom a legutóbbi Notre Dame székesegyházi tűzesetnél is valami arab vállalkozó bandája dolgozott a felújításon éppen amikor leégett...

Ha jártál arrafelé akkor láthattad, hogy az összes "alja" munkát bevándorlók végzik, mivel a kelet európaiak számára Franciao. nem annyira vonzó mint Nagy-Britannia, vagy Németo. ezért maradnak az afrikaiak...
 
  • Tetszik
Reactions: vata

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 883
113
Úgy tudom a legutóbbi Notre Dame székesegyházi tűzesetnél is valami arab vállalkozó bandája dolgozott a felújításon éppen amikor leégett...

Itt meg:
"Őrizetbe vették azt a ruandai származású afrikai migránst, aki feltételezhetően fő okozója volt a nantes-i tűznek, mely súlyos kárt tett a Szent Péter és Szent Pál székesegyházban..... Francia beszámolók szerint az őrizetbe vett 39 éves migráns, aki az egyházmegyében dolgozott ezzel tiltakozott a lejáró vízumával kapcsolatos nehézségei ellen."

https://mandiner.hu/cikk/20200719_e..._orizetbe_a_nantes_i_szekesegyhaz_tuz_kapcsan

Azért érdekes ez a kettős mérce, a független index "elfelejti" megemlíteni a letartóztatott migráns hátterét o_O

https://index.hu/kulfold/2020/07/19/franciaorszag_nantes_katedralis_tuz_rendorseg/
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
Itt meg:
"Őrizetbe vették azt a ruandai származású afrikai migránst, aki feltételezhetően fő okozója volt a nantes-i tűznek, mely súlyos kárt tett a Szent Péter és Szent Pál székesegyházban..... Francia beszámolók szerint az őrizetbe vett 39 éves migráns, aki az egyházmegyében dolgozott ezzel tiltakozott a lejáró vízumával kapcsolatos nehézségei ellen."

https://mandiner.hu/cikk/20200719_e..._orizetbe_a_nantes_i_szekesegyhaz_tuz_kapcsan

Azért érdekes ez a kettős mérce, a független index "elfelejti" megemlíteni a letartóztatott migráns hátterét o_O

https://index.hu/kulfold/2020/07/19/franciaorszag_nantes_katedralis_tuz_rendorseg/


Franc megeszi, így megy ez mindenhol, emiatt muszáj belenézni mind a két pöcegödörbe :

https://www.borsod24.com/2020/07/19...gtobb-koronavirus-fertozes-borsodban-tortent/