[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 614
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Ha megnézem a kép előtérbe a vadviragos mezőt, ez bizony nagyon el van találva... Nem véletlen lett ilyen azért... Itthon inkább ilyen mezők vannak mint fenyőerdők..
Az nem is baj hogy picit magasabb mint a gaz. Ennyi erővel gombának is festettem volna ,abból is sok van.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Alapból így kaptuk az A4-t ezek már bennük voltak nem a mi kedvünkért tették bele ezeket.Annyi történt velük,hogy a németek szétborították őket és az utolsó csavarig felújították .
Nem vagyok benne biztos. Láttam egy videót régebben Leo felújításról de nem emlékszem hogy csinálták. Viszont a ruszkiknal elkapják a láncot , mert azt is cserélik felújítják. Festeskor sincs emlékeim szerint rajt. Csak a végén teszik vissza. Emlékeim szerint. Ezek viszont rozsdás ,használt láncok, használt gumibetetekkel, amiket le se maszkoltak festés előtt.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
Csak hogy egy helyen legyen minden információ és ne két topikban fusson egyidőben ugyanaz....



https://magyarnemzet.hu/belfold/a-l...at-hasznalhatjak-a-katonak-2023-tola-8421855/

A gyártó cég által tartott kiképzés a tatai laktanyában szeptember és december között valósul meg, majd az osztrák védelmi minisztériummal kötött együttműködési megállapodás értelmében az állomány szimulátoros képzéssel sajátíthatja el a típus tökéletes vezetését és kezelését.

Frank Haun, a KMW vezérigazgatója elmondta, az Európai Unió 15 országában rendszeresítették a Leopardokat.
A három éven belül Tatára érkező 2A7HU páncélosokkal Magyarország Németországhoz és Dániához hasonló harckocsizó képességekkel rendelkezik majd.

A Leopard 2 német harckocsi a Bundeswehr fő harckocsitípusa, a Krauss–Maffei–Wegmann cég gyártja. Valamennyi modellt ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel.

A harckocsi fő fegyverzete a Rheinmetall 120 mm-es űrméretű, sima csövű harckocsiágyú, amelyet kétsíkú lövegstabilizátorral láttak el. A harckocsi két géppuskával rendelkezik, személyzete négy fő.

A11I3969-e1595586402396.jpg

A11I3378-e1595586380628.jpg

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...-nemet-tankokkal-erositett-a-honvedseg-442378
"15 európai ország használja jelenleg a német Krauss-Maffei Wegmann által gyártott Leopard 2-es harckocsikat, a mai nappal csatlakozott Magyarország is ebbe a körbe azzal, hogy 4 darab Leopard 2A4-es harckocsit vett át a Honvédség – mondta el a tankok mai átadóján Frank Haun, a vállalat vezérigazgatója. A 2023-tól érkező Leopard 2A7+-okat Magyarországon kívül mindössze Németország és Dánia használja – tette hozzá a vállalatvezető."
..
Na most akkor kik használják még?
..
+
"Frank Haun arra is kitért, hogy a napokban Magyarországon járt Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter közbenjárásával hazánk vezetői tárgyaltak a német-magyar ipari és haditechnikai kapcsolatok elmélyítéséről, majd arról is beszélt, hogy a Krauss-Maffei Wegmann magyarországi ágát is megalapították, melynek célja Közép-Európa védelmi képességeinek növelése."
..
"A Honvédelmi Miniszter ismertette azt is, hogy szeptembertől havi 2 Leopard 2A4 érkezik majd Magyarországra, az év végéig az összes tankot leszállítja a KMW."


Én azért kihoztam volna egy igazi leopárdot a veszprémi állatkertből hadd lássa a német káposztazabáló,hogy mi nem sz....l gurigázunk:):):)

A 15 országot az A4-re meg fölfele ertették, Azsztria, Lengyelország, Spanyolország stb. Viszotn a legmodernebb A7+-t Európából hárman, Németo., Dania, Magyaro. +Katar.

Magát a Leo 2 "családot" 15 országban rendszeresítették, az A7+ típust meg Németország, Dánia és majd Magyarország.
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses and endre
W

Wilson

Guest
Nem vagyok benne biztos. Láttam egy videót régebben Leo felújításról de nem emlékszem hogy csinálták. Viszont a ruszkiknal elkapják a láncot , mert azt is cserélik felújítják. Festeskor sincs emlékeim szerint rajt. Csak a végén teszik vissza. Emlékeim szerint. Ezek viszont rozsdás ,használt láncok, használt gumibetetekkel, amiket le se maszkoltak festés előtt.

Felújították ismerősöm kint dolgozik a Renknél ő mondta hozzájuk vitték illetve viszik az összes A4-k sebességváltóját átvizsgálásra és felújjításra a németek tényleg alaposan felujjították ezeket a tankokat.