[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 777
65 089
113
A Leopardokban már magyarok ültek?
Gondolom, még nem.

20200724_leopard-13.jpg


20200724_leopard-14.jpg
A multkori videon meg nemet sofor volt, a tiszt urak meg a toronybol integettek.
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 314
113
389322_karpatia.jpg

A tatai páncélautósok felkérésére írt indulót a Kárpátia zenekar.
A Kárpátia zenekar még márciusban kapott felkérést a tatai páncélosoktól, hogy írjon egy indulót. Az induló immáron megszületett és nem is jöhetett volna jobbkor, mint idén júliusban, hiszen nemrég új Leopárd 2A4-es harckocsik érkeztek hazánkba, amiket pár év múlva követni fog negyven Leopárd 2A7-es is. „Nem árulunk el azt hiszem azzal nagy titkot, hogy a zenekar mindig is katonaság párti volt, és örülünk a haderő fejlesztésnek” – árulta el lapunknak az együttes. „Szerencsénk volt ezeket a nagymacskákat megcsodálni, hallgatni, ahogy feldübörögnek, nekiindulnak ... Durva” – folytatták.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 923
73 351
113
Csak hogy itt is meg legyen minden információ...

Ez is a mai átadón volt.

Azért a búcsúzás még odébb van. :)


Azért, látszik az öröm Benkő papán, hogy végre adhat valamit az embereknek, s nem a semminek kell tapsikolni... remélhetőleg sok ilyen pillanat lesz még a közeljövőben!

Mindenesetre év végéig biztos lesz minek, mert átlag havi kettő jön majd.
https://jogalappal.hu/atadtak-a-leopard-2a4-harckocsikat/

115750309_3257806300942714_6747731221855156568_o.jpg


A Bölény az a MH 11. Hunyadi harckocsi zászlóalj egyik százada? Vagy valamilyen számomra érthetetlen okból a Hunyadi jelképe a bölény!




2 kérdésre is választ találtok a cikkben.
Kik vezették a Leokat és mi lesz a KMW Hungary feladata.
Ez ilyen ajánló. :)

Nincs mar Hunyadi. /egyszer leminositettek a zl t./ majd vissza akkor csak a 11 es hadrendi besorolast kapta. Nev nelkul. Tatan eggyik zl nek sincs neve. CsAk szama.

Oké, de ez szép, de nincs számozás!

1. század - alakulat (ez esetben egy ideiglenes német formáció)
tactical-marking-of-a-leopard-2a6-main-battle-tank-of-panzerbataillon-J4CYG7.jpg


Hova tartozik ez a tank! MH 11? Számtalan század?

115750309_3257806300942714_6747731221855156568_o.jpg


A lenti MN cikkből:
  • A Leo beszerzés egy előre hizott beszerzés volt.
  • Z2026 terv szerint halad
  • T-72 marad egyelőre 2025-26-ig párhuzamos képzés. Aztán tartalékos használat, ellenerő dtb. Sok ötlet van.

https://magyarnemzet.hu/belfold/harckocsizo-unnep-tatan-leopard-2-esekkel-8423376/

Néhány részlet.

Benkő Tibor. A tárcavezető a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: a harckocsik mostani beérkezéséhez hasonlóan a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program is terv szerint halad, sőt, ha a tankokat nézzük, vannak olyan elemek, amelyeket előbbre hozott a tárca.

– A harckocsik beszerzése egy kicsit későbbi időpontra volt tervezve, de a világban végbemenő biztonságpolitikai és biztonsági környezeti változások megkövetelik, hogy minél előbb legyünk alkalmasak és képesek olyan feladatok ellátására, ami egyrészt az ország, a térség, másrészt a NATO szempontjából is rendkívül fontos – szögezte le, hozzátéve: az észak-atlanti szövetségnek Magyarország tett egy felajánlást, amely szerint 2028-ra létrehoz, felszerel egy nehézdandárt. A Zrínyi 2026 kapcsán megjegyezte, hogy jól haladnak, ehhez a kormány is megad minden támogatást, mivel egyértelmű, hogy negyvenéves technikával nem lehet biztonságról beszélni. Újságírói kérdésre a jelenleg rendszerben álló T–72-esekkel kapcsolatban azt mondta: 2025–2026-ig párhuzamosan készítik fel az állományt a régebbi tankok kezelésére, alkalmazására, később pedig az alkatrészellátástól, illetve a kormány döntésétől függően akár az ellenerő században, oktatásra, kiképzésre vagy akár a tartalékos egységeknél is megfontolandó a további rendszerben tartásuk.

Eggyenlore meg sehova :) azt meg fel kell allitani /egyebkent ha minden igaz kikepzo szazadba lessznek szervezve.../ esetleg a kesobbiekben a kikepzo szazad kikepzo zl e fog alakulni./ alap es szak kikepzes atkepzes tovabbkepzes egyetem acelkocka stb.../ de ez meg a jovo zeneje es nem hiszem hogy ne lenne meg a terv ahogy azt sem hiszem hogy nyilvanos lenne...
/de hidd el meg lessz a helyuk rovid es hosszu tavon ./ jelenleg a zaszloalj allomanyaba lognak ami azert nem akkora problema hisz ma volt a hivatalos atadas. :) kikepzett ember rajuk meg nincs.

Azért örülök, hogy a papírmunkával elmaradtunk a beszerzés üteme mellett! Csak jönnek a tankok, valamilyen század, most nem érünk rá erre, majd kitaláljuk!

Már miért maradtunk volna el?
Szeptemberben kezdődik a kiképzés, hogy egyáltalán beleülhessen valaki. Ezek addig nagyon szép dísztárgyak.
Ha alaposan megfigyeled, akkor észreveheted, hogy az elejére felhelyezett 2 alakulati jelzés csak ideiglenes PR fogás. Ezek nagyobbacska hűtőmágnesek.
Ez az az állapot most, amikor a 14 éves 8adikos megkapja a ballagásra a csilli-villi BMW 320-at. Egy darabig azt csak kívülről csodálhatja.

Nem vagyunk elmaradva. Csupan nem csinalunk kamu alegyseget azert hogy jatszuk az eszunket. Majd ha lessz hozza par kikepzett ember vagy legalabb par olyan akik itthon elkezdik a kikepzest a vason lehet felallitani barmit is...

Addig is lehet csak egy nagy lufi. /ha most azt csinaltak volna azon dodognel /mar bocsi./ hogy tiszta hulyeseg egy lufi alegyseget letrehozni hisz ember sincs tapasztalat sincs stb...

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül