[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/donald-trump-szovetsegi-ugynokokkel-tartana-rendet-8423445/
"Donald Trump amerikai elnök egyre jobban eltökélt az iránt, hogy szövetségi rendvédelmi szervekkel vegye elejét a rasszizmusellenes tüntetések véres erőszakba torkollásának az amerikai városokban, illetve az ő segítségükkel védje meg a szövetségi tulajdont vagy előzze meg a szobordöntögetést.
Az amerikai elnök hajlandó akár 75 ezer szövetségi ügynököt vezényelni az Egyesült Államok rasszizmusellenes tüntetésektől forrongó nagyvárosaiba az erőszak megfékezése érdekében. Ezt Donald Trump egy csütörtöki telefonos interjúban közölte a Fox televízióban. Trump eleinte ötven-, majd hatvanezer rendfenntartó kirendeléséről beszélt, aztán a számokat feltornázta hetvenötezerre. Hozzátette azonban, hogy mindehhez a helyi önkormányzatok segítségkérésére van szükség.
– Odamegyünk az összes városba, erre készen állunk – figyelmeztetett. A hetvenötezer jelentős szám, tekintve, hogy az Igazságügyi Statisztikai Hivatal tavalyi jelentése alapján az Egyesült Államok – a legutóbbi elérhető, 2016-os adatok szerint – mintegy százezer szövetségi rendfenntartót tart nyilván az egész országban. .."
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 852
91 322
113
Az találó kétségkívül, de ismerve a véleményed, miért tünteted fel ennek ellenére pozitív fényben a hongkongi tüntetőket? Meggondoltad magad?
Megmondom őszintén nem nagyon követem a hongkongi sztorit hónapok óta. Nem hoz lázba, számomra már közömbös.
Sztem vkivel keversz vagy csak általánosítás más ügyekről gondolt véleményem kapcsán.
Számomra egyébként az nem pozitiv, ha vki idegen, rivális ország zászlójával pózol. Szóval még a kérdésedbe megfogalmazott állításod sem igaz.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/chicagoban-ket-kolumbusz-szobrot-tavolitottak-el-8424840/
"Chicagóban két Kolumbusz-szobrot távolítottak el péntekre virradóra – jelentette a The New York Times című lap...
...Mindkét eltávolított szobor egyébként egy parkban állt, és a polgármester utasítására távolították el azokat.

Lori Lightfoot, a város demokrata párti polgármestere közleményt adott ki a szobrok eltávolításáról, amely – mint fogalmazott – „átmeneti időre” történt. Lightfoot szerint ez „válasz a rendőrök és a tüntetők számára egyaránt veszélyessé vált demonstrációkra, valamint arra, hogy a Grant parkban álló szobrot magánszemélyek akarták eltávolítani rendkívül veszélyes módon”. Lightfoot még hozzátette, hogy a közbiztonság érdekében a rendfenntartó erőket most oda kell összpontosítani, ahol a városban a legnagyobb szükség van rájuk.
Az elkövetkező napokban a városvezetés bejelenti majd, hogy mi lesz a Chicagóban található többi szoborral, emlékművel, falfestménnyel. A polgármester „nyilvános párbeszédet” szeretne arról, „hogyan méltassák a város történetét és sokszínűségét”..."
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 091
113
Hát ugye ki melyiket szervezi...

Nézd meg mindegyikről a videókat és üvöltően nyilvánvaló, hogy ugyanazok szervezték mindkettőt. Ugyanazok a módszerek, ugyanazok az eszközök, ugyanaz a felszerelés, ugyanaz a taktika. Még az esernyőket is pont ugyanúgy viszik magukkal és ugyanúgy használják Portlandben, mint Hongkongban. Csak Hongkongban nem voltak fekete fosztogatók. De az antifa pont ugyanúgy rombol, pusztít, erőszakoskodik, mint Hongkongban. Még a mozgásukon is látszik, hogy ugyanazt az NGO kiképzést kapták.
Az sem titok, hogy erős átfedés van a hongkongi tüntetéseket finanszírozók és az amerikai tüntetések finanszírozói közt.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 461
113
Nézd meg mindegyikről a videókat és üvöltően nyilvánvaló, hogy ugyanazok szervezték mindkettőt. Ugyanazok a módszerek, ugyanazok az eszközök, ugyanaz a felszerelés, ugyanaz a taktika. Még az esernyőket is pont ugyanúgy viszik magukkal és ugyanúgy használják Portlandben, mint Hongkongban. Csak Hongkongban nem voltak fekete fosztogatók. De az antifa pont ugyanúgy rombol, pusztít, erőszakoskodik, mint Hongkongban. Még a mozgásukon is látszik, hogy ugyanazt az NGO kiképzést kapták.
Az sem titok, hogy erős átfedés van a hongkongi tüntetéseket finanszírozók és az amerikai tüntetések finanszírozói közt.

Rákérdezek. Párhuzamos?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kin...leloen-bezarta-houstoni-kepviseletet-8426334/
"Kína bezárta péntek este houstoni főkonzulátusát, az amerikai kormány utasításának megfelelően. A válaszlépésként bezáratott csengtui amerikai konzulátuson pedig folytak az előkészületek erre szombaton, miközben az épület körül szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a kínai hatóságok – jelentették hírügynökségek...
...miután Washington nagyon rövid határidőt, 72 órát adott kedden a houstoni képviselet bezárására, Peking is ennyit adott péntek délelőtt 10 órakor. Közben a kínai hatóságok szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be az épület körül. A Reuters hírügynökség tudósítója szerint sok rendőrt lehetett ott látni, köztük civilruhásokat is, és lezárták a forgalom elől a képviselet utcáját.
A csengtui amerikai konzulátust 1985-ben nyitották meg, honlapja szerint csaknem kétszáz alkalmazottja volt a koronavírus-járvány kitörése előtt, köztük 150 helyi ember. Hatáskörébe tartozott egyebek között a Kína által 1950-ben megszállt Tibet emberi jogi helyzetének, valamint a kínai haderő mozgásának figyelése az ország nyugati részében..."


Az USA saját magának is nagy kárt okozott... És lehet hogy ez volt az egyik cél is. Egyre jobban elszigetelni magát Kínától, nem csak Kínát az USA-tól. Ez viszont, - mivel több millió kínai él az USA-.ban - az USA kínai népességében biztosan nem az USA iránti hűséget fogja fokozni. Mivel pedig Kínában gyakorlatilag csak diplomáciai és üzleti jelleggel élnek amerikaiak, alapvetően az USA fog veszíteni belbiztonságilag, hírszerzési képesség vesztést illetően pedig kizárólag az USA.
 
B

b4l4g3

Guest

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2020/07/25/amerika_donald_trump_illegalis_bevandorlok_nepszamlalas_per/
"Amerikai tagállamok és városok közösen fordultak bírósághoz pénteken Donald Trump elnök rendelete ellen, amely kizárná a népszámlálásból az illegális bevándorlókat – írja az MTI.
Összesen 35 szövetségi állam és város adta be közösen a keresetet egy manhattani bíróságon, hogy megakadályozza a szóban forgó rendelet hatálybalépését.
Szerintük a rendelet alkotmányellenes, mert az alkotmány egyik kiegészítése szerint az országban népszámláláskor mindenkit számba kell venni, jogi státuszától függetlenül.
Trump kedden írt alá memorandumot arról, hogy az illegális bevándorlókat a népszavazáskor nem vehetik nyilvántartásba. Ezzel lényegében azt is kizárta, hogy a választási körzetek kialakításánál figyelembe vegyék ezeknek az embereknek a létszámát.
Az Egyesült Államokban a tízévente tartott népszámlálások adatai alapján szabják meg a választási körzeteket, az ezeket a körzeteket megillető képviselőházi helyek számát, illetve azt, hogy hogyan osztják el a szövetségi forrásokat a tagállamoknak és a településeknek.
Az elnöki rendelet az őszi voksolásra már nem lenne hatással, de a 2022-ben tartandó, úgynevezett félidős választások, továbbá a 2024-es és a 2028-as elnökválasztások eredményét befolyásolhatja...'
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
https://index.hu/kulfold/2020/07/25/amerika_donald_trump_illegalis_bevandorlok_nepszamlalas_per/
"Amerikai tagállamok és városok közösen fordultak bírósághoz pénteken Donald Trump elnök rendelete ellen, amely kizárná a népszámlálásból az illegális bevándorlókat – írja az MTI.
Összesen 35 szövetségi állam és város adta be közösen a keresetet egy manhattani bíróságon, hogy megakadályozza a szóban forgó rendelet hatálybalépését.
Szerintük a rendelet alkotmányellenes, mert az alkotmány egyik kiegészítése szerint az országban népszámláláskor mindenkit számba kell venni, jogi státuszától függetlenül.
Trump kedden írt alá memorandumot arról, hogy az illegális bevándorlókat a népszavazáskor nem vehetik nyilvántartásba. Ezzel lényegében azt is kizárta, hogy a választási körzetek kialakításánál figyelembe vegyék ezeknek az embereknek a létszámát.
Az Egyesült Államokban a tízévente tartott népszámlálások adatai alapján szabják meg a választási körzeteket, az ezeket a körzeteket megillető képviselőházi helyek számát, illetve azt, hogy hogyan osztják el a szövetségi forrásokat a tagállamoknak és a településeknek.
Az elnöki rendelet az őszi voksolásra már nem lenne hatással, de a 2022-ben tartandó, úgynevezett félidős választások, továbbá a 2024-es és a 2028-as elnökválasztások eredményét befolyásolhatja...'


Azélt az dulva , hogy ha illegálisan van valaki Amelikában akkol nem kitoloncolják hanem megszámlálják !
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/blm...mokat-is-elerheti-a-liberalis-orulet-8427282/
"...A kulturális értékeket és történelmi emlékeket egyre gyakrabban érintik a BLM-mozgalom kritikái, ezekkel azonban nem mindenki ért egyet. A Washington Post és az ABC News közös közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak több mint 50 százaléka ellenzi a konföderációs tábornokok szobrainak eltávolítását. Ezen belül a republikánusok 80 százaléka szeretné azokat megtartani, a pártot nem választó személyek 56 százaléka és a demokraták 74 százaléka."
 
  • Tetszik
Reactions: zztop and LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 558
113
Azélt az dulva , hogy ha illegálisan van valaki Amelikában akkol nem kitoloncolják hanem megszámlálják !
Eredetileg a lakosság és az állampolgárság között nem volt nagy difi, így az elektori kerületeket a cenzus alapján szabták meg. Namost az illegális bevándorlás révén ez választási manipuláció része lett, mert a cenzus alapján több elektort küldhetnek azok az államok, ahol többen élnek! Igaz, ez csalás lesz, mert ezek az elektorok kevesebb valódi választót fognak képviselni, de törvényes.

_107380821_us_unauthorised_immigration_pop_640-nc.png

DWyzg.png