Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
W

Wilson

Guest
És ha már vallás a budhizmus a legbékésebb vallás mit is sikerult kihozni belőle pl:Miamarban.

" A túlnyomórészt buddhista országban a muszlim kisebbséghez tartozó rohingyák évtizedek óta jogaiktól megfosztottan, az oktatás lehetősége nélkül, gyakran táborokba zárva élik életüket.
2017 augusztusában etnikai tisztogatások kezdődtek Myanmarban azzal a feltételezett céllal, hogy a rohingyákat elüldözzék otthonaikból és tömeges gyilkosságokkal félemlítsék meg őket. Teljes falvak tűntek el a térképről – a műholdas felvételek alapján feltehetően felégették azokat -, az erőszak elsőszámú áldozatai a nők és a gyerekek, legalábbis a túlélők elmondásai szerint elsősorban őket érték a minden képzeletet felülmúló brutális támadások.
2017 óta 1,2 millió rohingya civil – köztük 720 ezer gyermek – menekült át a zöldhatáron a szomszédos, szegénységtől sújtott Bangladesbe, hogy védelmet találjon családja számára. Sokan közülük árván, vagy félárván maradt gyermekek, akik végignézték szüleik erőszakos halálát, valamint olyan nők, akik gyermekeiket veszítették el a vérontásban."

Forrás Unicef.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Az egyház megvédése nem dolgom , én sem vagyok vele túl elégedett, meg a történelem során nagyon sokszor elhagyták a Jézusi utat, szóval bőven van vaj a fülük mögött. Én a keresztény (Ortodox,Katolikus) egyházra mindig úgy tekintettem , mint a világ legrégebbi zárt körű részvénytársaságára.
A Tulajdonos Isten, az ügyvezető igazgató a pápa, a menedzsment meg a bíborosok. A fő baja a cégnek az, hogy a tulajdonos mindent ráhagy a cégvezetésre, pedig jó lenne ha néha rájuk szólna, hogy ezt azért már mégsem kellene. :hadonaszos:

Viszont, és ez nagyon fontos! A Jézusi út, a keresztény ideológia alapvetően arról szól, hogy a világunk nem tökéletes, és soha nem is lesz az.
Ennek az oka pedig a szabad akarat!
A tanítás pedig az, hogy Önmagunk jóságával tegyük jobbá a világot. Ítélkezés is csak a másvilágon van, ott derül majd ki, hogy mennyit is érsz, és csak ott létezik a tökéletes világ.
Én úgy gondolom, hogy ez egy gyönyörű gondolat, amely alapvetően jobbá tette a világot.

Sajnos ebbe rondított bele a reformáció, amely kivette a szabad akaratot, bele tette az eleve elrendelést (felelősség hárítást) és megszületett a "Lázár Jánosi" gondolat, hogy mindenki annyit ér amennyije ezen a világon van. Hiszen biztos azért vagyok gazdag mert Isten szeret engem.
És ebből nagyon sok minden következik ám, bele értve a rabszolga kereskedelmet, az élet tér gondolatát, alsóbb-felsőbb rendű fajokat stb...
Szerintem így lehet elbaszni egy békés önfejlesztő vallást. :(

Magának a keresztény gondolatnak pont az az erénye, (és amire vissza térnék), hogy tökéletlen a világ és az is marad.
Ugyanis a legtöbb ideológia azon a véleményen van (fasizmus, nácizmus, kommunizmus, neoliberalizmus, genderizmus stb...), hogy a világ nem tökéletes, de ha majd mi fogunk uralkodni :hadonaszos:
Így lesznek mindig meszes gödrök és népírtások. A "tökéletességre" való törekvés oltárán mennek milliók a másvilágra....
A kereszténységből ideológiailag ez nem következik. (Még így is mentek félre dolgok...)

A keresztes védekező háborúkról már meséltek. A középkor se volt olyan sötét, mint gondolták.
Meg elég sok tudós volt igen vallásos a történelem során. Pár Példa:. Isaac Newton (fizikus), Leonardo Da Vinci (polihisztor), Aquinói Szent Tamás (filozófus és teológus)

A Dél-Amerikai népírtás meg elég kettős dolog. Ugyanis egyrészt ott már eleve egy haldokló, őskori civilizáció volt, amely folyamatosan embereket áldozott fel.
Vagyis Európai szemmel egy sátánista tömeggyilkos barbár kultúrát találtak ott Dél-Amerikában. Másrészt a nagyrészük járványban halt meg, nem kard vagy más eszköz által. Ez is egy árnyaltabb kép, mint ahogyan azt eladják.

Elég össze tett téma, és én úgy gondolom, hogy az összkép is igen árnyalt. De ettől függetlenül úgy ítélem meg, hogy a kereszténység egy nagyon értékes ideológia és világ szemlélet, amely jobbá tette a világot amiben élünk. És én szeretném is megőrizni ezt a világszemléletet.

Összességében kár méricskélni, hogy mi mennyire ment félre vagy sem, illetve ki hibázott többet a múltban, és ki csinált meg nagyobb disznóságokat!
..
Mert mindettől függetlenül a képlet az az, hogy mi a keresztény kultúrkör letéteményesei vagyunk! Így alakult! A muszlimok szemében meg mindenképpen. Függetlenül attól, hogy ki-ki hogyan vélekedik ezekről a múltbeli kérdésekről egyénileg!
..
Ezt kellene szem előtt tartanunk, mert a muszlimok jönnek fel mint a talajvíz!
Ha azzal foglalatoskodunk majd, hogy egymás kezébe adogatjuk a fűrészt a fa nyeszeteléséhez amin vagyunk, akkor csak még nagyobb bajt hozunk magunkra.
..
Nincs idő új kulturális, eszmei-vallási talapzatot alkotni. Meg kell találnunk egymás között a legkisebb közös többszöröst és aztán lehetőleg minél többen egy irányba húzni majd a közös fenyegetésnek ellenállva!
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Mennyit tudsz az iszlámról és a Koránról?Én utána olvastam,hogy vajon az iszlám vallás annyira erőszakos-e mint ahogy beállítják íme egy idézet a Koránból:

"Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná. (Az asztal 5:32)"

Hát,nekem nem úgy tűnik mint aki keresztények vérében való gázolásra buzdít de még számtalan példát tudnék idézni.Az a lényeg,hogy az iszlámot is ahogyan a kereszténységet is arra használta fel az emberiség,hogy a nevükben öljön raboljon és fosztogasson így aztán egyik vallás sem jobb a másiknál.


Te most komolyan beálltál ügyvédnek a muszlimok védelmében ? Ez meg a buddhizmusos kommented...

Biztos, hogy magyar vagy ? :D Magyar történelem megvan ? 1366-tól 1700-ig ? Hódoltság kora ?

Hogy ha ilyen bugaci turáni kurultáj féle "törökmagyar két jóbarát" emberke vagy, akkor tényleg ne erőltessük az eszmecserét, nagyon más világképünk van. :D

Csak egy valamit ígérj meg, őszintén kérlek, a jövőben ne hivalkodj a tudatlanságoddal, ostobaságoddal.

https://ateistavilag.blog.hu/2015/0..._tobb_tucat_eroszakot_tamogato_vers_talalhato

Tessék, itt egy neked való ateista blog.
Elég jól kivesézi azt, amiről neked gőzöd sincs.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Az egyház megvédése nem dolgom , én sem vagyok vele túl elégedett, meg a történelem során nagyon sokszor elhagyták a Jézusi utat, szóval bőven van vaj a fülük mögött. Én a keresztény (Ortodox,Katolikus) egyházra mindig úgy tekintettem , mint a világ legrégebbi zárt körű részvénytársaságára.
A Tulajdonos Isten, az ügyvezető igazgató a pápa, a menedzsment meg a bíborosok. A fő baja a cégnek az, hogy a tulajdonos mindent ráhagy a cégvezetésre, pedig jó lenne ha néha rájuk szólna, hogy ezt azért már mégsem kellene. :hadonaszos:

Viszont, és ez nagyon fontos! A Jézusi út, a keresztény ideológia alapvetően arról szól, hogy a világunk nem tökéletes, és soha nem is lesz az.
Ennek az oka pedig a szabad akarat!
A tanítás pedig az, hogy Önmagunk jóságával tegyük jobbá a világot. Ítélkezés is csak a másvilágon van, ott derül majd ki, hogy mennyit is érsz, és csak ott létezik a tökéletes világ.
Én úgy gondolom, hogy ez egy gyönyörű gondolat, amely alapvetően jobbá tette a világot.

Sajnos ebbe rondított bele a reformáció, amely kivette a szabad akaratot, bele tette az eleve elrendelést (felelősség hárítást) és megszületett a "Lázár Jánosi" gondolat, hogy mindenki annyit ér amennyije ezen a világon van. Hiszen biztos azért vagyok gazdag mert Isten szeret engem.
És ebből nagyon sok minden következik ám, bele értve a rabszolga kereskedelmet, az élet tér gondolatát, alsóbb-felsőbb rendű fajokat stb...
Szerintem így lehet elbaszni egy békés önfejlesztő vallást. :(

Magának a keresztény gondolatnak pont az az erénye, (és amire vissza térnék), hogy tökéletlen a világ és az is marad.
Ugyanis a legtöbb ideológia azon a véleményen van (fasizmus, nácizmus, kommunizmus, neoliberalizmus, genderizmus stb...), hogy a világ nem tökéletes, de ha majd mi fogunk uralkodni :hadonaszos:
Így lesznek mindig meszes gödrök és népírtások. A "tökéletességre" való törekvés oltárán mennek milliók a másvilágra....
A kereszténységből ideológiailag ez nem következik. (Még így is mentek félre dolgok...)

A keresztes védekező háborúkról már meséltek. A középkor se volt olyan sötét, mint gondolták.
Meg elég sok tudós volt igen vallásos a történelem során. Pár Példa:. Isaac Newton (fizikus), Leonardo Da Vinci (polihisztor), Aquinói Szent Tamás (filozófus és teológus)

A Dél-Amerikai népírtás meg elég kettős dolog. Ugyanis egyrészt ott már eleve egy haldokló, őskori civilizáció volt, amely folyamatosan embereket áldozott fel.
Vagyis Európai szemmel egy sátánista tömeggyilkos barbár kultúrát találtak ott Dél-Amerikában. Másrészt a nagyrészük járványban halt meg, nem kard vagy más eszköz által. Ez is egy árnyaltabb kép, mint ahogyan azt eladják.

Elég össze tett téma, és én úgy gondolom, hogy az összkép is igen árnyalt. De ettől függetlenül úgy ítélem meg, hogy a kereszténység egy nagyon értékes ideológia és világ szemlélet, amely jobbá tette a világot amiben élünk. És én szeretném is megőrizni ezt a világszemléletet.


Köszönöm, hogy leírtad ezt a kommentet.
Maximálisan egyetértek!

És ha már manapság úgy is Konstantinápolyból jönnek hírek a Hagia Sophia újra mecsetté alakításáról, hadd tisztelegjek Bizánc emléke előtt eme yt-n talált remekművel:



Ha már Konstantinápoly, akkor Róma se maradjon le mögötte, katolikusként:


 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Mennyit tudsz az iszlámról és a Koránról?Én utána olvastam,hogy vajon az iszlám vallás annyira erőszakos-e mint ahogy beállítják íme egy idézet a Koránból:

"Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná. (Az asztal 5:32)"

Hát,nekem nem úgy tűnik mint aki keresztények vérében való gázolásra buzdít de még számtalan példát tudnék idézni.Az a lényeg,hogy az iszlámot is ahogyan a kereszténységet is arra használta fel az emberiség,hogy a nevükben öljön raboljon és fosztogasson így aztán egyik vallás sem jobb a másiknál.

Azt ugye tudod, hogy a Korán úgy épül fel, hogy Mohamed elkezdte írni, az elején még normális volt, igy az első fejezetek elég békések. Most annyira nem érdekel ,hogy google-t megnyissam, de elpicsázták, meg ő is radikalizálódott. A lényeg, hogy nem tudom milyen esemény utáni fejezetek már sokkal erőszakosabbak, és keményebbek. Tehát ott van, hogy mit tudom én, megölheted, rabszolgának vetheted a hitetlent, Allah megengedi hogy az igaz ügy érdekében hazudj, vagy hamis esküt tegyél a nevére stb.
A biztonság kedvéért még beleirta Mohamed a végére, hogy ha a Koránban valahol ellentmondás van, akkor mindig a később irt fejezet az érvényes. Tehát kurvára nem számit semmit, hogy egy ilyen békés idézet van a Korán elején mondjuk, ha pl, az utolsó előtti fejezet meg azt irja, hogy " Nyirj ki minden hitetlent nyugodtan." Mindig, minden esetben a későbbi erőszakos fejezetek felül írják a korábbi békés verseket.

Továbbá Mohamed azt is beleirta, hogy a Koránt nem szabad értelmezni, meg átgondolni, hanem ami le van írva, az úgy van. Tehát nincs belemagyarázás a versekbe még 1500 év elteltével sem, hogy valahogy 21-ik századdal kompatibilis legyen. Ha Mohamed elvette a 8 éves csajt és megdugta, akkor az ma sem bűn, mert amit a Próféta csinált, az minden követendő.

Libiskéék meg a migránssimogatók mindig az első fejezetekkel takaróznak, meg azokat citálják, sőt a nyilvánosság előtt az iszlám tudósok is. A vallásuknak valahogy nem annyira propagált része az, hogy ezek a fejezetek semmit nem számítanak abban az esetben, ha a Korán végén van egy másik, erőszakosabb tanítás.
 
W

Wilson

Guest
Te most komolyan beálltál ügyvédnek a muszlimok védelmében ? Ez meg a buddhizmusos kommented...

Biztos, hogy magyar vagy ? :D Magyar történelem megvan ? 1366-tól 1700-ig ? Hódoltság kora ?

Hogy ha ilyen bugaci turáni kurultáj féle "törökmagyar két jóbarát" emberke vagy, akkor tényleg ne erőltessük az eszmecserét, nagyon más világképünk van. :D

Csak egy valamit ígérj meg, őszintén kérlek, a jövőben ne hivalkodj a tudatlanságoddal, ostobaságoddal.

https://ateistavilag.blog.hu/2015/0..._tobb_tucat_eroszakot_tamogato_vers_talalhato

Tessék, itt egy neked való ateista blog.
Elég jól kivesézi azt, amiről neked gőzöd sincs.

Én nem vagyok egyetlen vallás ügyvédje sem (de elolvastam a Koránt ahogyan a Bibliát is) ahogy kurultájos szittyakipcsakmagyar sem én csupán a tények kedvéért idéztem a koránból nem vagyok hívő de te úgy látom nem igen gyakorlod Jézus tanításait /bár fennhangon hirdeted) úgy ítélsz meg,hogy egyáltalán nem ismersz. A Bibliában van egy ide vonatkozó tanítás amivel bár nem vagyok hívő de egyetértek.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! – mikor a magad szemében ott a gerenda? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát. (Máté 7:1–5)"

Nagyon remélem ismerős számodra ez a tanítás és remélem eszedbe jut legközelebb mielőtt egy tényeket közlő hozzászólás után alpári módon le tudatlanozol és leostobázol másvalakit is.Én úgy látom ,hogy nincsenek normális érveid a vita folytatására ha esetleg ez változik akkor én nagyon szivesen folytatom az eszmecserét de előre szólok Jézus tanításain kívül a (a Korán mellett) Bibliát is ismerem.Ja és azt azért még megjegyzem,hogy annak ellenére,hogy nem vagyok hívő mindenkit megtisztelek azzal,(veled ellentétben)hogy nem személyeskedem vele és ezért nyomatékosan arra kérlek,hogy a jövőben a személyemmel kapcsolatban az összes negatív,pejoratív,jelzőt hanyagold,Azt azért jó szándékkal és felebarátilag tanácsolnám neked,hogy mielőtt intelektuális vitába bonyolódnál néz alaposan utána az adott vallásnak mert ez a hasznos ismereteken túl tágítja a világnézeted és segít neked mások véleményének és nézőpontjának (személyeskedés nélküli) elfogadásában az általad oly szívesen hangoztatott jézusi tanítások jegyében.
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Mennyit tudsz az iszlámról és a Koránról?Én utána olvastam,hogy vajon az iszlám vallás annyira erőszakos-e mint ahogy beállítják íme egy idézet a Koránból:

"Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná. (Az asztal 5:32)"

Hát,nekem nem úgy tűnik mint aki keresztények vérében való gázolásra buzdít de még számtalan példát tudnék idézni.Az a lényeg,hogy az iszlámot is ahogyan a kereszténységet is arra használta fel az emberiség,hogy a nevükben öljön raboljon és fosztogasson így aztán egyik vallás sem jobb a másiknál.

Eleje a Koránnak:
„Nincs kényszer a vallásban. Bizony, a helyes út egyértelműen elkülönült a hibástól. És aki elutasítja a hamis istenségeket, és Allahban hisz, az szilárd kapaszkodót ragadott meg, amely sosem fog eltörni. És Allah mindent hall, mindent tud.” (2:256)

Aztán a későbbi versek:
“Aztán, amikor a sérthetetlen hónapok elmúltak, öljétek meg a társítókat, ahol találjátok őket, ragadjátok meg őket, ejtsétek foglyul, és ostromoljátok meg őket, és várjatok lesben rájuk minden leshelyen. De ha megbánják, amit korábban cselekedtek, és megtartják az imát, és megadják a zakátot, akkor hagyjátok, hogy folytassák az útjukat. Bizony, Allah Megbocsátó, Irgalmas.” (9:5)

“Harcoljatok azokkal, akik nem hisznek Allahban és az Utolsó Napban, és nem teszik tiltottá azt, amit Allah és a Küldötte megtiltott, és nem ismerik el az igaz vallást, az Iszlámot, azok közül, akiknek a Könyv adatott, amíg készségesen megfizetik a dzsizját, megadva magukat.” (9:29)

Korán (4:89): „Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.”

orán (5:33): „Hanem részesedése azoknak, kik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetek, vagy keresztre feszítettnek, avagy lévágattatnak kezeik és lábai egymással szemben (mindkettő), avagy kiűzettetek a földről. Ez nékik megaláztatottság az evilágon, s övék a Túlvilágon a hatalmas szenvedés.”


Korán (8:12): „Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.”

Korán (9:29): „Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak.”

Korán (9:73): „Ó, Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen! Légy dühös rájuk. Hajlékuk a Pokol, s ínség a végzetük.”

Korán (9:123): „Ó, kik hisznek! Harcoljatok azokkal a hitetlenekkel, kik a közeletekben vannak, s hadd találjanak ők haragot bennetek...”

Korán (47:3-4): „Ez hát, miáltal kik tagadnak, a hamisat követik. Eképpen veti Allah az embereknek példáikat. S midőn ha találkoztok azokkal kik tagadnak, hát (legyen) nyakszegés, míg fel nem morzsoljátok ők s rabláncra nem fűzitek őket. S majd a kegyelem ezután, avagy a váltság addig, míg a háború le nem fekteti terhét. Ez hát. S ha Allah akarná, hát győzne felettük (egyedül is), hanem (Ő ezt teszi), hogy próbára tegyen titeket egyiket a másikon. S azok kik Allah útján ölettek le, hát sohasem lesznek hiábavalók az ő cselekedeteik. ”

Maradjunk már annyiban, hogy azt sem tudod mit mosdatsz. A Korán a legalja minden vallásnak, egy tébolyodott, karizmatikus faszi deliriumos irása, amit ma is feltétel nélkül követnek.

Majd találj már egy erőszakos utalást az Újszövetségben. Az Ószövetség nem érdekel, keresztény vagyok, nem zsidó.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Én nem vagyok egyetlen vallás ügyvédje sem (de elolvastam a Koránt ahogyan a Bibliát is) ahogy kurultájos szittyakipcsakmagyar sem én csupán a tények kedvéért idéztem a koránból nem vagyok hívő de te úgy látom nem igen gyakorlod Jézus tanításait /bár fennhangon hirdeted) úgy ítélsz meg,hogy egyáltalán nem ismersz. A Bibliában van egy ide vonatkozó tanítás amivel bár nem vagyok hívő de egyetértek.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! – mikor a magad szemében ott a gerenda? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát. (Máté 7:1–5)"

Nagyon remélem ismerős számodra ez a tanítás és remélem eszedbe jut legközelebb mielőtt egy tényeket közlő hozzászólás után alpári módon le tudatlanozol és leostobázol másvalakit is.Én úgy látom ,hogy nincsenek normális érveid a vita folytatására ha esetleg ez változik akkor én nagyon szivesen folytatom az eszmecserét de előre szólok Jézus tanításain kívül a (a Korán mellett) Bibliát is ismerem.Ja és azt azért még megjegyzem,hogy annak ellenére,hogy nem vagyok hívő mindenkit megtisztelek azzal,(veled ellentétben)hogy nem személyeskedem vele és ezért nyomatékosan arra kérlek,hogy a jövőben a személyemmel kapcsolatban az összes negatív,pejoratív,jelzőt hanyagold,Azt azért jó szándékkal és felebarátilag tanácsolnám neked,hogy mielőtt intelektuális vitába bonyolódnál néz alaposan utána az adott vallásnak mert ez a hasznos ismereteken túl tágítja a világnézeted és segít neked mások véleményének és nézőpontjának (személyeskedés nélküli) elfogadásában az általad oly szívesen hangoztatott jézusi tanítások jegyében.

Jaj, tisztelt kommenttársam, ti ketten a papajoe-val ilyen igazi művészlelkek lehettek.

0lyan kis érzékeny, mimóza lelkivilágotok van, hogy az valami elképesztő. Libsik vagytok ? :D Nem gáz, nem azért kérdezem, csak akkor így értem ezt az érzékeny, szenzitív reakciót.

Nem igazán veszi be a gyomrotok, ha valaki megcáfolja és élesen megcáfolja azt a sok sületlenséget, amit összehordtatok.
Ilyenkor egyből jön a sértődés.

Nem ítélkeztem, csak feltettem pár kérdést, továbbá tettem egy feltételes mondatot.
Majd folytattam egy link átadásával, amit ha megnyitottál volna, egyből eloszlatta volna a fejedben lévő sötétséget az iszlámról, amit rajtam kívül még nem egy, nem kettő kommentelő leírt Neked és Papajoe-nak is.

Sajnálom, hogy az érzékeny, asszonyi lelkivilágotok a tudásotok bővítésének útjában áll a vallásokkal kapcsolatban.

De, hogy gyakoroljam keresztényi erényeimet, ha olyat írtam, ami sok volt törékeny benső egyensúlyodnak, akkor fogadd elnézést kérésem!

Szép napot! :)
 
W

Wilson

Guest
Azt ugye tudod, hogy a Korán úgy épül fel, hogy Mohamed elkezdte írni, az elején még normális volt, igy az első fejezetek elég békések. Most annyira nem érdekel ,hogy google-t megnyissam, de elpicsázták, meg ő is radikalizálódott. A lényeg, hogy nem tudom milyen esemény utáni fejezetek már sokkal erőszakosabbak, és keményebbek. Tehát ott van, hogy mit tudom én, megölheted, rabszolgának vetheted a hitetlent, Allah megengedi hogy az igaz ügy érdekében hazudj, vagy hamis esküt tegyél a nevére stb.
A biztonság kedvéért még beleirta Mohamed a végére, hogy ha a Koránban valahol ellentmondás van, akkor mindig a később irt fejezet az érvényes. Tehát kurvára nem számit semmit, hogy egy ilyen békés idézet van a Korán elején mondjuk, ha pl, az utolsó előtti fejezet meg azt irja, hogy " Nyirj ki minden hitetlent nyugodtan." Mindig, minden esetben a későbbi erőszakos fejezetek felül írják a korábbi békés verseket.

Továbbá Mohamed azt is beleirta, hogy a Koránt nem szabad értelmezni, meg átgondolni, hanem ami le van írva, az úgy van. Tehát nincs belemagyarázás a versekbe még 1500 év elteltével sem, hogy valahogy 21-ik századdal kompatibilis legyen. Ha Mohamed elvette a 8 éves csajt és megdugta, akkor az ma sem bűn, mert amit a Próféta csinált, az minden követendő.

Libiskéék meg a migránssimogatók mindig az első fejezetekkel takaróznak, meg azokat citálják, sőt a nyilvánosság előtt az iszlám tudósok is. A vallásuknak valahogy nem annyira propagált része az, hogy ezek a fejezetek semmit nem számítanak abban az esetben, ha a Korán végén van egy másik, erőszakosabb tanítás.

Én elovastam a Koránt és az Iszlám számos emberi jogot fektetett le, amelyek legfontosabbika az élethez való jog. Tehát nem megengedett az ártatlan lelkek megtámadása. Sőt a Korán egyenesen így szól erről:

"Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná. (Az asztal 5:32)"

Ezt idéztem fentebb is sőt az iszlám pont arra tanítja a híveit, hogy bánjanak jól a nem muszlimokkal, azokkal, akik nem harcolnak ellenünk, és nem támadnak rájuk.

"Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat. (A jószágok 60:8)"

A dzsihád kifejezést sem az iszlám eredeti tanítása szerint használják azok akik a dzsihád nevében követnek el terrorista cselekményeket.A Dzsihád „szent háború”-ként való értelmezése helytelen, mert szándékosan elferdíti annak eredeti jelentését, ami nem más, mint valamiért a legvégsőkig fáradozni. Dzsihádnak tekinthető tehát minden erőfeszítés a mindennapi életben, mely az Isteni parancsolatok teljesítésére vonatkozik.
A muszlim ember dzsihádja az a törekvése, hogy megtisztítsa önmagát, hogy legyőzze önnön zsarnokságát, és önzőségét. A dzsihád lényege benne rejlik az ember minden Istenért tett cselekedetében, például a jótékonyságban, vagy abban a törekvésében, hogy becsületes életet éljünk. Dzsihádot jelent az is, ha egy muszlim megvédi országát és vallását idegen támadóktól. Háború esetén azonban tilos az olyan polgári személyek életét kioltani, akik nem vesznek részt közvetlenül a hadműveletekben, s a foglyokkal emberhez méltóan kell bánni. A muszlimok nem lehetnek agresszívek, nem sérthetik meg a másokkal kötött egyezséget. Fontos alapelv, hogy a földek, a gyümölcsfák, települések, templomok és állatok elpusztítását l el kell kerülni.
Azok az emberek, akik tehát az nevében terrorcselekményeket követnek el, nem az szellemében cselekszenek.
Az iszlámnak két fő ágán belül jó pár irányzata van csak egy apró kiragadott példa.Az ortodox szunnita iszlám tiszteletben tartja a vallási sokszínűséget és különleges státuszt biztosít a „könyv népének” (ahl al kitab: zsidók és keresztények). Ezzel szemben a vahhábizmus(Szaúd Arábia) türelmetlen más vallásokkal szemben, beleértve a judaizmust és a kereszténységet is,

Én nem vagyok híve egyik vallásnak sem de az iszlám tanításait ugyanúgy mint a Biblia tanításait fel lehet használni arra,hogy az iszlám vagy a kereszténység nevében öljenek raboljanak fosztogassanak.
 
  • Tetszik
Reactions: bejczi

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Gyerekek, kár ez a méricskélés. Mivel az érkező muszlimok szemében mi csak hitetlenek leszünk, akiknek minimum túl kell járni az eszén!
Nyilván ott is van, aki nem ilyen alapállású, de ez lesz a döntő! Mert ahol van őslakos kontra muszlim konfliktus ott ezek jönnek a felszínre.
Függetlenül attól, hogy melyikünk mit gondol a világról, hívő-e, avagy sem, ilyen szavazó-e, avagy amolyan!
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Gyerekek, kár ez a méricskélés. Mivel az érkező muszlimok szemében mi csak hitetlenek leszünk, akiknek minimum túl kell járni az eszén!
Nyilván ott is van, aki nem ilyen alapállású, de ez lesz a döntő! Mert ahol van őslakos kontra muszlim konfliktus ott ezek jönnek a felszínre.
Függetlenül attól, hogy melyikünk mit gondol a világról, hívő-e, avagy sem, ilyen szavazó-e, avagy amolyan!


Bonyolult ez nagyon, mert ha például nyugat-európára tekintesz, ott a mainstream, a balliberalizmus által dominált média kifejezetten a muszlimok mellett foglalnak állást az őslakos, konzervatív, normalitás-párti /keresztény, még ha nem is tud róla/ emberekkel szemben.

Nagy a baj nyugaton, nagyon nagy.

Egy identitását vesztett, szivárványszínű, azt se tudja fiú-e vagy lány népmassza áll szemben egy fanatikus, hódító, embereket nyomorban tartó halálszektával szemben, és e kettő szorításában vagyunk mi, a keresztény kultúrára épült Európa hívei.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán
W

Wilson

Guest
Jaj, tisztelt kommenttársam, ti ketten a papajoe-val ilyen igazi művészlelkek lehettek.

0lyan kis érzékeny, mimóza lelkivilágotok van, hogy az valami elképesztő. Libsik vagytok ? :D Nem gáz, nem azért kérdezem, csak akkor így értem ezt az érzékeny, szenzitív reakciót.

Nem igazán veszi be a gyomrotok, ha valaki megcáfolja és élesen megcáfolja azt a sok sületlenséget, amit összehordtatok.
Ilyenkor egyből jön a sértődés.

Nem ítélkeztem, csak feltettem pár kérdést, továbbá tettem egy feltételes mondatot.
Majd folytattam egy link átadásával, amit ha megnyitottál volna, egyből eloszlatta volna a fejedben lévő sötétséget az iszlámról, amit rajtam kívül még nem egy, nem kettő kommentelő leírt Neked és Papajoe-nak is.

Sajnálom, hogy az érzékeny, asszonyi lelkivilágotok a tudásotok bővítésének útjában áll a vallásokkal kapcsolatban.

De, hogy gyakoroljam keresztényi erényeimet, ha olyat írtam, ami sok volt törékeny benső egyensúlyodnak, akkor fogadd elnézést kérésem!

Szép napot! :)

Hogy jön ide papajoe?Mit cáfoltál meg én hoztam egy példát te pedig leostobáztál és letudatlanoztál ez lenne a cáfolat milyen sötétségről beszélsz? Majd ha elovastad a Koránt vagy veszed a fáradságot és alaposan utána nézel pl az iszlámnak és nem kiguglizott kiragadott részletekkel jössz akkor beszélgethetünk.Mint írtam hanyagold a személyeskedést a személyemmel kapcsolatban de úgy látom szövegértelmezési problémáid vannak ezzel kapcsolatban.A jézusi krisztusi tanításról beszélsz de te egyáltalán nem ennek a jegyében nyilvánulsz az a baj,hogy te minden az (általad mások felé súlykolt) világnézeteddel ellentétes véleményt támadásnak vélsz hasonló vallási türelmetlenség miatt törtek ki Európában a vallási háborúk.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Hogy jön ide papajoe?Mit cáfoltál meg én hoztam egy példát te pedig leostobáztál és letudatlanoztál ez lenne a cáfolat milyen sötétségről beszélsz? Majd ha elovastad a Koránt vagy veszed a fáradságot és alaposan utána nézel pl az iszlámnak és nem kiguglizott kiragadott részletekkel jössz akkor beszélgethetünk.Mint írtam hanyagold a személyeskedést a személyemmel kapcsolatban de úgy látom szövegértelmezési problémáid vannak ezzel kapcsolatban.A jézusi krisztusi tanításról beszélsz de te egyáltalán nem ennek a jegyében nyilvánulsz az a baj,hogy te minden az (általad mások felé súlykolt) világnézeteddel ellentétes véleményt támadásnak vélsz hasonló vallási türelmetlenség miatt törtek ki Európában a vallási háborúk.

Mi lenne, ha arra válaszolnál, amit írtam vagy amit kérdeztem, már megint az érzékenységed a téma. Kérlek, nekem kínos, lapozz már.

Szóval a világképeddel megegyező, ateista blognak sem hiszel ?
Belinkelem még1szer, hátha van kedved megnyitni: https://ateistavilag.blog.hu/2015/0..._tobb_tucat_eroszakot_tamogato_vers_talalhato

Szóval azt állítod, hogy amit halhattunk a migráció kezdetekor, olyan 2015 november tájékán és 2016ban, hogy az iszlám a béke vallása, az igaz ? Főleg a balliberális oldalról jöttek, ilyen, hogy is írjam... "elemzések, vélemények".

Te úgy gondolod, hogy egészen idáig agysebészek és atomfizikusok özönlöttek be Európába ? Afrikából és a Közel-keletről ?

Komolyan érdekel az álláspontod, fejtsd ki légyszíves bővebben.
 
W

Wilson

Guest
Mi lenne, ha arra válaszolnál, amit írtam vagy amit kérdeztem, már megint az érzékenységed a téma. Kérlek, nekem kínos, lapozz már.

Szóval a világképeddel megegyező, ateista blognak sem hiszel ?
Belinkelem még1szer, hátha van kedved megnyitni: https://ateistavilag.blog.hu/2015/0..._tobb_tucat_eroszakot_tamogato_vers_talalhato

Szóval azt állítod, hogy amit halhattunk a migráció kezdetekor, olyan 2015 november tájékán és 2016ban, hogy az iszlám a béke vallása, az igaz ? Főleg a balliberális oldalról jöttek, ilyen, hogy is írjam... "elemzések, vélemények".

Te úgy gondolod, hogy egészen idáig agysebészek és atomfizikusok özönlöttek be Európába ? Afrikából és a Közel-keletről ?

Komolyan érdekel az álláspontod, fejtsd ki légyszíves bővebben.

Én tisztelem a te személyedet cserébe te is tiszteld az én "érzékenységemet".
Az eredeti felvetésed az volt hogy a jézusi tanítás jobb mint az iszlám mert az egy vérgőzös minden fele szent háborút hírdető sátáni vallás,holott egyáltalán nem az ha velaki veszi a fáradságot és utána olvass akkor rá jön,hogy akik az iszlám nevében robbantgatnak és gyílkolnak azok az eredeti iszlám tanításaival köszönő viszonyban sincsenek.Nekem vannak az iszlám tanításait a mindennapokban is követő ismerőseim itt Magyarországon kívétel nélkül mindegyik megéli a hitét mégsem akarja magát felrobbantani a villamoson a Hungária körúton vagy magyar iskolás gyerekeket késelni valamelyik iskolában.Kivétel nélkül mindegyik talpig becsületes keményen dolgozó családját és Magyarországot nagyon szerető ember,Voltam kint Egyiptomban ismerősök révén találkoztam kopt keresztényekkel akiket rendszeresen érnek erőszakos támadások nekik aztán lenne miért gyűlölni az iszlámot még sem teszik mert pontosan tudják,hogy akik az iszlám nevében a honfitársaikat gyilkolják azoknak nincs közük az iszlám igazi tanításához.Folyt köv migráció.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Milenne, ha végre linkekkel támasztanátok alá a keresztény lovagok által legyilkolt, ártatlan milliókat ?

Kérek mindenkit, hogy ne süllyedjünk egy bizonyos szint alá... borzasztóan primitív az efféle, "kik öltek meg több embert" című verseny... Már csak azért is, mert ezt a versenyt torony magasan vezetik az istentelenek, ateisták, a francia forradalomtól a hitleren át, sztálinig.

Õk valóban milliókat öltek meg.

Ne kelljen már bemásolnom az adatokat.. szerintem itt mindenki tanult történelmet, ha pedig nem, googleban utána lehet nézni.


A szent inkvizíció áldozatai elég sokan vannak és sok sok évszázadot ölelnek át , sőt kontinenseket is ! A keresztény hódítók a világ minden részén erőszakkal hódítottak és nem szeretettel ! Meg lehet kérdezni Amerika , India , Ausztrália , Afrika nagyon sok népét ! Persze voltak mezítlábas hittérítők is de mondjuk nem is jutottak sokra ! Mint már írtam a jelenlegi kereszténységet a mostani iszlámmal brutalitásban összevetni már nem lehet . Mert sokkal szofisztikáltabbak lettek , a módszereik mesteriek ! Úgy váltottak pápát , hogy a szeme sem rebbent a tisztelt hívő társadalomnak és így elérték , hogy a migránsok (akiknek java muszlim ) keresztény segítséggel foglalják el Európát ! Szóval nem a kereszténységnek hanem a keresztény egyháznak bőven van oka helyet foglalni az általad felsorolt illusztris tömeggyilkosok között ! Csak nézd meg a Magyar keresztény állam megalapítását és annak ember áldozatát és a Francia forradalom már nem is olyan rémisztő !
 
  • Tetszik
Reactions: Galthran and Wilson

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Én tisztelem a te személyedet cserébe te is tiszteld az én "érzékenységemet".
Az eredeti felvetésed az volt hogy a jézusi tanítás jobb mint az iszlám mert az egy vérgőzös minden fele szent háborút hírdető sátáni vallás,holott egyáltalán nem az ha velaki veszi a fáradságot és utána olvass akkor rá jön,hogy akik az iszlám nevében robbantgatnak és gyílkolnak azok az eredeti iszlám tanításaival köszönő viszonyban sincsenek.Nekem vannak az iszlám tanításait a mindennapokban is követő ismerőseim itt Magyarországon kívétel nélkül mindegyik megéli a hitét mégsem akarja magát felrobbantani a villamoson a Hungária körúton vagy magyar iskolás gyerekeket késelni valamelyik iskolában.Kivétel nélkül mindegyik talpig becsületes keményen dolgozó családját és Magyarországot nagyon szerető ember,Voltam kint Egyiptomban ismerősök révén találkoztam kopt keresztényekkel akiket rendszeresen érnek erőszakos támadások nekik aztán lenne miért gyűlölni az iszlámot még sem teszik mert pontosan tudják,hogy akik az iszlám nevében a honfitársaikat gyilkolják azoknak nincs közük az iszlám igazi tanításához.Folyt köv migráció.


Én nem csak, hogy tiszteletben tartom a személyed, de még a muszlimok személyét is tiszteletben tartanám, ha mondjuk Isztambulban járnék és meglátogatnám a Hagia Sophiát. Ők vannak otthon/sajnos/, nekem kell alkalmazkodni a házszabályokhoz. Vita nincs.

Fordítva, részükről ez miért nem működik ?
Amikor elárasztják nyugat-európát ?

Többször leírták már, sajnálom, hazai és külföldi újságírók is.. nincs mérsékelt iszlám. Egyelőre ez a tapasztalat.
Hány európai embernek, ateistának és kereszténynek kell még meghalnia ny-európában, terrorcselekmények következtében, hogy a szivárványhártya átszakadjon a liberálisok szemén ?

Ő is az ismerősöd ?
https://kuruc.info/r/6/171446/
 
W

Wilson

Guest
Mi lenne, ha arra válaszolnál, amit írtam vagy amit kérdeztem, már megint az érzékenységed a téma. Kérlek, nekem kínos, lapozz már.

Szóval a világképeddel megegyező, ateista blognak sem hiszel ?
Belinkelem még1szer, hátha van kedved megnyitni: https://ateistavilag.blog.hu/2015/0..._tobb_tucat_eroszakot_tamogato_vers_talalhato

Szóval azt állítod, hogy amit halhattunk a migráció kezdetekor, olyan 2015 november tájékán és 2016ban, hogy az iszlám a béke vallása, az igaz ? Főleg a balliberális oldalról jöttek, ilyen, hogy is írjam... "elemzések, vélemények".

Te úgy gondolod, hogy egészen idáig agysebészek és atomfizikusok özönlöttek be Európába ? Afrikából és a Közel-keletről ?

Komolyan érdekel az álláspontod, fejtsd ki légyszíves bővebben.

Migráció.

Az általad említett migrácriót nagy részben azok a keresztény nagyhatalmak idézték elő akik saját önös érdekuktől vezérelve aktívan közreműködtek az arab tavasz végrehajtásában.És számomra érthetetlen módon nem is akarják megakadályozni azt pedig ezt könnyen megtehetnék,az az ellenőrizetlen népvándorlás amit megtapasztaltunk az nettó hülyeség volt az EU (Németország) részéről.Mint,hogy a párhuzamos társadalmak kialakításának támogatása is,azok a tömegek amelyek útrakeltek a nyugati hatalmak beavatkozása és részben hívószavára (Muti) indultak útnak egy hamis Európa kép és jobb életkörülmények jegyében 99% ezért indult útnak és nem azért,hogy tűzzel vassal terjesszék az iszlámot és,hogy kereszteseket gyilkoljanak.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
orthodox-szovjet unió

L5iJDPZ.png
wxgbzFt.png
IZAlJ86.png
ZwJD1SP.jpg
1NO8cix.png
g2FIfVg.png
tELw0Kl.png
vJcJo4Q.png
mOgQFFA.png
osh7ztp.png
 
Status
Not open for further replies.