Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 199
113
Elnézést hogy belerondítok a vallásvitába de itt van egy nagyon jó hír amit még azt hiszem nem tettek be eddig. :)
Több születés, kevesebb halálozás
Az előzetes adatok szerint 2020 első félévében a születések száma 5,5%-kal több, a halálozásoké 5,5%-kal kevesebb volt, mint 2019 azonos időszakában. Ennek következtében a természetes fogyás 23%-kal, 6024 fővel csökkent 2019 első félévéhez képest. 2020 júniusában az élveszületések száma 8,2%-kal nőtt, a halálozásoké 6,8%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest. Az 1645 fős júniusi természetes fogyás 43%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

Részletes adatok a linkre kattintva
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nep/nep2006.html
 
W

Wilson

Guest
"Félreértész"

Figyelj Wilson.

Nem tűnik fel, hogy mindenki félreért Téged ? Vagy, hogy mindenkinek szövegértelmezési gondjai vannak, aki neked válaszol ? :D:D:D

Nem gyanús, ugye ?! :D

Ezért írtam Neked korábban, hogy olyan vagy, mint Papajoe, Ő is azthiszi és Te is azthiszed, hogy Ti sz@rtátok a spanyolviaszt. Ha nagyon rosszindulatú lennék, azt gondolnám, hogy két nick névvel nyomod.

Kissé több alázat kéne. ;)

Én befejeztem a veled való diskurzust... nincs értelme, látom. Teljesen egyértelmű kiknek a szekerét tolod, melyik narratívába illik a véleményed. Ezzel a csoportosulással, szektával, érdemi vitát folytatni nem lehet, nagyon sok forumon bizonyítják nap, mint nap.

További szép napot! :)

Először is nem tudom milyen mindenkiről beszélsz a félreértés kapcsán úgy látom ez csak a már megszokott ferdítés a részedről,másodszor te beszélsz alázatról aki itt ezen a fórumon akar agresszív és személyeskedő stílusban meggyőzni másokat a saját igazáról és akinek más a véleménye azt a tények ellenére lehazudozod és kiosztod ez nagyon nem illik össze az általad fennen hangoztatott jézusi tanításokkal.Örök igazság ha elfogynak az érvek,akkor megjelenik az indulat figyeld meg most is ott vannak a vádaskodások (amivel nem árt csínján bánni főleg az alaptalan két nick neves megjegyzésedre gondolok) a hozzászólásodban amúgy nem tudom,hogy honnan veszed,hogy én nem fogadom el a másik véleményét pár kommentel korábban is leírtam,hogy én elfogadom az illető álláspontját,és azt is elárulom neked,hogy a saját szekeremen kívül én nem tolom senkinek a szekerét megtapasztaltam a saját bőrömön mind a két oldal hazugságait és ennél nem kell jobb tanítás.Amúgy megsúgom ezen a fórumon bizony hangot adnak a saját véleményüknek az emberek erre készülj fel,de ha túl tudsz lépni a korlátaidon ez számodra egy jó lehetőség arra,hogy gyakorold a mások véleményének tiszteletben tartását:).

További szép napot neked is:)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 009
10 806
113
A kereszténység nagyon sokban hozzájárult, hogy a nyugati civilizáció olyan lett amilyen. A régmúltban a kereszténységnek, ahogyan szinte mindegyik vallásnak megvolt a maga pozitív hatása a társadalomra. Messze nem ismerem egyiket sem annyira mint itt előttem néhány kommentelő, de amennyit tudok a felszínes tudásommal az az, hogy a tiszteletre, becsületre alapvetően arra, hogy jó és hasznos tagjai legyünk a közösségünknek, az erre való terelgetés egyik eleme, ha nem valós végső célja. Ezzel együtt kaptunk a nyakunkba egy csomó szart is, háborúkat, terrorizmust, a technológiai fejlődésünk pár százéves szüneteltetését.

Tudok politizálni, de nem vagyok politikus. Tudok a vallásról értekezni, de nem vagyok pap. Viszont ahogy egy közösség egy országot sem irányíthat politikusok nélkül, úgy a vallás sem létezhet egyház nélkül. Az egyház pedig előbb utóbb kifacsarja, kihasználja akár rendszerszinten, és így háborúkat indítva, a társadalmat befolyásolva, hatalmát kiterjesztve, vagy a másik irányban akár csak helyi szinten imitt amott megjelenő hatalmát a helyi közösség fölött kihasználó szónok aki adott esetben mondjuk terrorakciókra szólít fel.

Teljesen mindegy, milyen pozitív gondolatokat tartalmaz egy vallás, ha 20 oldallal később gyilkolásra és a vallás erőszakkal történő terjesztésére buzdít. Ugyanakkor ha még ilyen nem is szerepel benne, gyakorlatilag mindegy milyen előremutató, csak és kizárólag pozitív és a társadalom számára hasznos és jó tanításokból áll maga a vallás, ugyanúgy mint a politikát, és mint minden egyéb dolgot, ezt is mint minden mást maguk az emberek mérgezik majd meg végső soron.

A vallás egy primitívebb, vagy másképpen fogalmazva inkább egy egyszerűbb kor visszanézve, talán szükségszerűsége volt, minden pozitívumával és negatívumával. De a nyugati világ ezen már túl van. Igaz sok helyen átestek a ló túloldalára, az amerikai helyzetet nézve sok helyen inkább már a posványban élnek az emberek, a genderfaszságaikkal, a kicsit is konzervatívok ellehetetlenítésével, kiközösítésével. De ezeken a helyeken a 0,1% kényszeríti rá az akaratát a 99,9%-ra.

Az elsődleges probléma az iszlámmal szerintem az a pár százéves lemaradás a társadalmaink között. Lehet, hogy 500 év múlva problémamentesen be lehetne illeszteni őket akár ide is, amikor majd generációk nőnek fel úgy, hogy az anyjuk nem lepedőben megy strandra, nem kövezik halálra azt akinek kilátszik a bokája, nem lesz elfogadott a nemi erőszak stb. Ezek persze nem mind vallási problémák. Viszont többé kevésbé azt a népcsoportot érinti akik az iszlámnak a követői. És amíg a gondolkodásmód, a társadalom nagy részének, szerintem megkockáztathatom, hogy nagy többségének ilyen primitív az élethez való hozzáállása addig nem kell csodálkozni azon, hogy hetven szűzért cserébe pukkantanak egy mozit, vagy egy templomot egy keresztény városban, mert a próféta ezt mondta.

Lehet, hogy fordított esetben is így lenne. Lehet, hogy ha a kereszténység legsötétebb korából, a legelvakultabb boszorkányégetőket, azokat a vakbuzgó balfaszokat akik halálra kínoztak minden másként gondolkodót csak mert azt mondták, hogy a föld nem lapos, ha ezeket az embereket nagy tömegben rázúdítanánk egy fejlett, civilizált, felvilágosult arab világba akkor ugyanakkora pusztítást vinnének végbe mint azok akiket mi terroristaként ismerünk Európában. A módszerek lehet, hogy mások lennének, de a végeredmény hasonló lenne.

De ez nem változtat a helyzetünkön. Egyszerűen olyan nagy társadalmi és kulturális különbségek vannak, hogy kódolva van a katasztrófa a beengedésükben.


10/10
Talán ez a vélemény áll a legközelebb az igazsághoz!.

Főleg ez tetszett:

"Teljesen mindegy, milyen pozitív gondolatokat tartalmaz egy vallás, ha 20 oldallal később gyilkolásra és a vallás erőszakkal történő terjesztésére buzdít. Ugyanakkor ha még ilyen nem is szerepel benne, gyakorlatilag mindegy milyen előremutató, csak és kizárólag pozitív és a társadalom számára hasznos és jó tanításokból áll maga a vallás, ugyanúgy mint a politikát, és mint minden egyéb dolgot, ezt is mint minden mást maguk az emberek mérgezik majd meg végső soron."

Ebből is a második mondat.

Ezért álltam bele Papa és Wilson véleményébe, mert undorító, hányingerkeltő módon csúsztatnak.

Hogy lehet egy platformra helyezni egy olyan vallást, amely azt parancsolja a követőinek:

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Amelynek létrehozója meghalt értünk a kereszten, a bűneinket ezáltal megváltotta.
Ha mondjuk ateisták vagyunk és nem is hisszük el ezt szóról szóra, ez akkor is egy csodálatra méltó cselekedet vagy atestiák szerint: történet. 0lyan cselekedet, amely arra sarkall, hogy jobbak legyünk, a nagyobb jót keressük mindig, ne magunkra gondoljunk.

Példával illusztrálva, egy tűzoltó aki berohan az égő, összedőlő házba, kihozza a számára tök idegen és ismeretlen nőt és két gyerekét, de a férjet már nem tudja, és vele együtt bent ég és meghal. Lehet, hogy köze nincs a tűzoltónak Jézushoz és a vallásához, nincs megkeresztelkedve... még is Jézus nyilvánult meg a tűzoltóban, hiszen feláldozta magát tök idegen, általa soha nem ismert vagy látott emberekért... ez egy felsőbbrendű, nem evilági cselekedet, amikor Te /önszántadból/ meghalsz azért, hogy más éljen.

Szembe megy a racionalitással, a józan ésszel, még az ember legfőbb, legerősebb ösztönével, az élni akarással is, és még is megteszi a tűzoltó...
Ezért is sokkolóan csodálatos és elképesztően nemes cselekedet ez. Ezért csodálatos a keresztény hit és megalkotója: Jézus.

----

Ezt a kereszténységet helyezi egy platformra ez a két lelki szegény, a 6 éves Aisával megházasodó mohamed által létrehozott iszlámmal.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/01/09/mohamed-a-pedofil/

Amely ezt parancsolja a muzulmán híveknek:


„Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a pogányokat, ahol csak
föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az
összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak [Allahhoz], elvégzik az
istentiszteletet és zakatot adnak, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah
megbocsátó és kegyes.”(Korán 9:5)


„Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek
benneteket! A megkísértés (fatima) rosszabb, mint az ölés. Ne harcoljatok azonban
ellenük a Szent Mecsetnél, amíg ők nem harcolnak ellenetek ott. Ám, hogyha harcolnak
ellenetek, akkor öljétek meg őket! Ez lesz a hitetlenek fizetsége. Ha azonban fölhagynak
[istentelen magatartásukkal és megtérnek], úgy Allah megbocsátó és
könyörületes.”(Korán 2:191-192)"

”Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor
vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan
kötözzétek meg őket”(Korán 47:4)
Ti hivők!
Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd
érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!” (Korán
9:123)

stb...
---

A Bibliában sehol, senki, se az elején, se a végén, nem fog arra buzdítani, hogy öld meg azt, aki nem keresztény.

A Biblia arra fog buzdítani, hogy ami a Tízparancsolatban szerepel, azt teljesítsd és ezáltal az olvasó is egy a mai korban élő, valódi, földön járó Jézus legyen.

---

Nagyon tömören:

A keresztény vallástól több, jobb lesz az ember, nem csak magához, hanem másokhoz is ?

Igen.

Követtek el a keresztény vallás nevében rossz dolgokat ?

Sajnos igen.
Viszont azok az emberek nem voltak keresztények, hiába volt rajtuk kereszt, vagy pápai ruha.

A Biblia nem ad teret a tetteiknek, nem igazolja vissza.

Ezért nem a keresztény vallás a hibás, nem a Biblia, hanem az a gonosz ember, aki vagy direkt nem vette figyelembe, vagy félre magyarázta, vagy nem is érdekelte.

A keresztény vallás jó és abszolút jó, A Biblia egyértelműen, világosan fogalmaz... csak az ember tudja elrontani, megmérgezni, bűnbe vinni.

Az iszlámmal nem ez a helyzet, ott maga a Könyv is velejéig romlott és bűnre, gyilkosságra, mások elnyomására buzdít, elrendelés szerűen.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 009
10 806
113
Először is nem tudom milyen mindenkiről beszélsz a félreértés kapcsán úgy látom ez csak a már megszokott ferdítés a részedről,másodszor te beszélsz alázatról aki itt ezen a fórumon akar agresszív és személyeskedő stílusban meggyőzni másokat a saját igazáról és akinek más a véleménye azt a tények ellenére lehazudozod és kiosztod ez nagyon nem illik össze az általad fennen hangoztatott jézusi tanításokkal.Örök igazság ha elfogynak az érvek,akkor megjelenik az indulat figyeld meg most is ott vannak a vádaskodások (amivel nem árt csínján bánni főleg az alaptalan két nick neves megjegyzésedre gondolok) a hozzászólásodban amúgy nem tudom,hogy honnan veszed,hogy én nem fogadom el a másik véleményét pár kommentel korábban is leírtam,hogy én elfogadom az illető álláspontját,és azt is elárulom neked,hogy a saját szekeremen kívül én nem tolom senkinek a szekerét megtapasztaltam a saját bőrömön mind a két oldal hazugságait és ennél nem kell jobb tanítás.Amúgy megsúgom ezen a fórumon bizony hangot adnak a saját véleményüknek az emberek erre készülj fel,de ha túl tudsz lépni a korlátaidon ez számodra egy jó lehetőség arra,hogy gyakorold a mások véleményének tiszteletben tartását:).

További szép napot neked is:)

Imádkozni fogok a Te lelkedért is! :)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az iszlámmal nem ez a helyzet, ott maga a Könyv is velejéig romlott és bűnre, gyilkosságra, mások elnyomására buzdít, elrendelés szerűen.

Iszlámnál azért külön kell választani a keleti, buddhista nézetekkel keveredett Síita és a sztyeppei török ráhatású Szunnita irányzatot, tűz és víz a kettő!
Meg ezeknek is megvannak a maguk reformált, szektás irányzatai.
Ehhez még hozzájön az egyes népek kulturális, történelmi, genetikai különbségei és kiderül, hogy ők is ugyanolyan megosztottak, mint a keresztények.
A főfőfő probléma, hogy akik Európába illegálisan jönnek azok a népük legalját képviselik, piti tolvajok, gyilkosok, utcagyerekek... akiknek semmi vesztenivalójuk nincs, mivel odahaza is kivette őket a társadalom.
 
W

Wilson

Guest
Ezért álltam bele Papa és Wilson véleményébe, mert undorító, hányingerkeltő módon csúsztatnak.

Ha már így megint előkerült a személyem légy szives másold már ide be nekem,hogy én mivel kapcsolatban is csúsztattam "undorító és hányingerkeltő módon"?De vigyázz mivel a fórumban könnyen le lehet ellenőrizni minden állítást:)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 960
113
10/10
Talán ez a vélemény áll a legközelebb az igazsághoz!.

Főleg ez tetszett:

"Teljesen mindegy, milyen pozitív gondolatokat tartalmaz egy vallás, ha 20 oldallal később gyilkolásra és a vallás erőszakkal történő terjesztésére buzdít. Ugyanakkor ha még ilyen nem is szerepel benne, gyakorlatilag mindegy milyen előremutató, csak és kizárólag pozitív és a társadalom számára hasznos és jó tanításokból áll maga a vallás, ugyanúgy mint a politikát, és mint minden egyéb dolgot, ezt is mint minden mást maguk az emberek mérgezik majd meg végső soron."

Ebből is a második mondat.

Ezért álltam bele Papa és Wilson véleményébe, mert undorító, hányingerkeltő módon csúsztatnak.

Hogy lehet egy platformra helyezni egy olyan vallást, amely azt parancsolja a követőinek:

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Amelynek létrehozója meghalt értünk a kereszten, a bűneinket ezáltal megváltotta.
Ha mondjuk ateisták vagyunk és nem is hisszük el ezt szóról szóra, ez akkor is egy csodálatra méltó cselekedet vagy atestiák szerint: történet. 0lyan cselekedet, amely arra sarkall, hogy jobbak legyünk, a nagyobb jót keressük mindig, ne magunkra gondoljunk.

Példával illusztrálva, egy tűzoltó aki berohan az égő, összedőlő házba, kihozza a számára tök idegen és ismeretlen nőt és két gyerekét, de a férjet már nem tudja, és vele együtt bent ég és meghal. Lehet, hogy köze nincs a tűzoltónak Jézushoz és a vallásához, nincs megkeresztelkedve... még is Jézus nyilvánult meg a tűzoltóban, hiszen feláldozta magát tök idegen, általa soha nem ismert vagy látott emberekért... ez egy felsőbbrendű, nem evilági cselekedet, amikor Te /önszántadból/ meghalsz azért, hogy más éljen.

Szembe megy a racionalitással, a józan ésszel, még az ember legfőbb, legerősebb ösztönével, az élni akarással is, és még is megteszi a tűzoltó...
Ezért is sokkolóan csodálatos és elképesztően nemes cselekedet ez. Ezért csodálatos a keresztény hit és megalkotója: Jézus.

----

Ezt a kereszténységet helyezi egy platformra ez a két lelki szegény, a 6 éves Aisával megházasodó mohamed által létrehozott iszlámmal.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/01/09/mohamed-a-pedofil/

Amely ezt parancsolja a muzulmán híveknek:


„Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a pogányokat, ahol csak
föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az
összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak [Allahhoz], elvégzik az
istentiszteletet és zakatot adnak, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah
megbocsátó és kegyes.”(Korán 9:5)


„Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek
benneteket! A megkísértés (fatima) rosszabb, mint az ölés. Ne harcoljatok azonban
ellenük a Szent Mecsetnél, amíg ők nem harcolnak ellenetek ott. Ám, hogyha harcolnak
ellenetek, akkor öljétek meg őket! Ez lesz a hitetlenek fizetsége. Ha azonban fölhagynak
[istentelen magatartásukkal és megtérnek], úgy Allah megbocsátó és
könyörületes.”(Korán 2:191-192)"

”Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor
vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan
kötözzétek meg őket”(Korán 47:4)
Ti hivők!
Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd
érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!” (Korán
9:123)

stb...
---

A Bibliában sehol, senki, se az elején, se a végén, nem fog arra buzdítani, hogy öld meg azt, aki nem keresztény.

A Biblia arra fog buzdítani, hogy ami a Tízparancsolatban szerepel, azt teljesítsd és ezáltal az olvasó is egy a mai korban élő, valódi, földön járó Jézus legyen.

---

Nagyon tömören:

A keresztény vallástól több, jobb lesz az ember, nem csak magához, hanem másokhoz is ?

Igen.

Követtek el a keresztény vallás nevében rossz dolgokat ?

Sajnos igen.
Viszont azok az emberek nem voltak keresztények, hiába volt rajtuk kereszt, vagy pápai ruha.

A Biblia nem ad teret a tetteiknek, nem igazolja vissza.

Ezért nem a keresztény vallás a hibás, nem a Biblia, hanem az a gonosz ember, aki vagy direkt nem vette figyelembe, vagy félre magyarázta, vagy nem is érdekelte.

A keresztény vallás jó és abszolút jó, A Biblia egyértelműen, világosan fogalmaz... csak az ember tudja elrontani, megmérgezni, bűnbe vinni.

Az iszlámmal nem ez a helyzet, ott maga a Könyv is velejéig romlott és bűnre, gyilkosságra, mások elnyomására buzdít, elrendelés szerűen.





Isten Király!
Az a nagy helyzet, hogy a Bibliát is csak maximum Károli óta ismerhetjük magyarul. Azért bizton állíthatjuk - az ókori, középkori stb. - hatalmi viszonyok bizony, nagyban befolyásolhatták. Lásd az Apokrif köteteket. Minden kornak megvolt a maga keresztényi magyarázata a hatalom érdekében, amíg a szekularizáció szét nem választotta az államot és a vallást. Ez így van jól. A vallás térjen vissza oda, ahová való, a lelkekbe! 2020-ban!! Véleményem NEM tükrözi a kánoni véleményt.
A Koránt pedig ne az alapján ítéld meg, amit egyes értelmezők belelátnak. Volt szerencsém elolvasni a nem tudom, mennyire hiteles fordítását a Pannonhalmi Könyvtárban. Csodálatos mű az is! Jellemző arra a korra, melyben született. Az ő időszámításuk szerint - azt hiszem - 1441 van. Milyen volt a Kereszténység 1441-ben? Ha a muszlim vallás is szekularizálódik majd, akkor nem sokban fog különbözni a kereszténységtől.
Adjon Néked türelmet az Úr!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Na most kicsit állítsál magadon.
Hova ez a nagy gõg ? Ne tudd már jobban, mint Szent István. Ahhoz meg pláne nagypofa kell, hogy ezer év elteltével egy kis porszem (akár te akár én) felülbírálja a fotelbõl vagy épp jobban tudja, hogy mit kellett volna.

Nézzük a tényeket.
Még élünk, magyarként, az egyik legrégebbi állam vagyunk Európában. Tehát jól döntött, mert még mindig él, amit létrehozott. Ez az igazság, és a minden magyar által megélhetõ valóság.


Hol hülyéztelek le ? Kaptál egy szép bizonyítványt.
Az 1-esrõl te tehetsz, ami benne van.

És ha irl vagyunk, ezért az összehasonlításért (francia gyilkosok forradalma és magyar államalapítás) kaptál volna mást is. Na az tényleg nem lett volna túl keresztényi és Bibliába illõ.


Gőg ? Nagy pofa ? Még élünk ? Szerintem te ülsz fordítva a lovon és látod elég szűk sávban a világot ! Jól döntött ? KI István/Vajk ? Az anyja meg a német lovagok döntöttek még a feleségéről is ! Nem Ő ! A bűn az meg bűn marad ! " Idegeneket hív Magyarok ellen segítségül ! Pogánynak tartanak pedig Bizánc jegyét magamra vettem ! Csak az volt a cél , hogy szabadságunk megőrizzem !" . Kicsit el kellene merülni a ma már könnyen elérhető információban elengedve a több 100 éves történelem hamisítást ! Elég erős volt Magyarország az erőszakos katolizáció előtt , de utána mennyire maradt az amikor a katona korú férfi lakosság több mint fele hiányzott ? És pont azok német rabló lovagok szórták el magvaikat akik oly bőszen irtották a Magyart ! Mielőtt lenézel vagy minősítesz valakit előbb gondolkodj ! Az egy oldalú szemlélet ostobaságot szül az Einsteini világban minden több oldalról kell megvizsgálni . De látod ez a baj veled és a hozzád hasonló szögletes gondolkodású "hívő" emberrel nincsenek észérvek csak jól begyakorolt mantrák pedig a föld se lapos hanem gömbölyű amit az szentegyház még 400 éve eretnek tannak minősített ! Tudom én is eretnek lennék és szimplán megégetnének az álszentek !
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 049
2 743
113
A főfőfő probléma, hogy akik Európába illegálisan jönnek azok a népük legalját képviselik, piti tolvajok, gyilkosok, utcagyerekek... akiknek semmi vesztenivalójuk nincs, mivel odahaza is kivette őket a társadalom.

"Tilcsák be az illegális tevékenységet".
És ez nem irónia hanem meg kellene csinálni.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
10/10
Talán ez a vélemény áll a legközelebb az igazsághoz!.

Főleg ez tetszett:

"Teljesen mindegy, milyen pozitív gondolatokat tartalmaz egy vallás, ha 20 oldallal később gyilkolásra és a vallás erőszakkal történő terjesztésére buzdít. Ugyanakkor ha még ilyen nem is szerepel benne, gyakorlatilag mindegy milyen előremutató, csak és kizárólag pozitív és a társadalom számára hasznos és jó tanításokból áll maga a vallás, ugyanúgy mint a politikát, és mint minden egyéb dolgot, ezt is mint minden mást maguk az emberek mérgezik majd meg végső soron."

Ebből is a második mondat.

Ezért álltam bele Papa és Wilson véleményébe, mert undorító, hányingerkeltő módon csúsztatnak.

Hogy lehet egy platformra helyezni egy olyan vallást, amely azt parancsolja a követőinek:

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Amelynek létrehozója meghalt értünk a kereszten, a bűneinket ezáltal megváltotta.
Ha mondjuk ateisták vagyunk és nem is hisszük el ezt szóról szóra, ez akkor is egy csodálatra méltó cselekedet vagy atestiák szerint: történet. 0lyan cselekedet, amely arra sarkall, hogy jobbak legyünk, a nagyobb jót keressük mindig, ne magunkra gondoljunk.

Példával illusztrálva, egy tűzoltó aki berohan az égő, összedőlő házba, kihozza a számára tök idegen és ismeretlen nőt és két gyerekét, de a férjet már nem tudja, és vele együtt bent ég és meghal. Lehet, hogy köze nincs a tűzoltónak Jézushoz és a vallásához, nincs megkeresztelkedve... még is Jézus nyilvánult meg a tűzoltóban, hiszen feláldozta magát tök idegen, általa soha nem ismert vagy látott emberekért... ez egy felsőbbrendű, nem evilági cselekedet, amikor Te /önszántadból/ meghalsz azért, hogy más éljen.

Szembe megy a racionalitással, a józan ésszel, még az ember legfőbb, legerősebb ösztönével, az élni akarással is, és még is megteszi a tűzoltó...
Ezért is sokkolóan csodálatos és elképesztően nemes cselekedet ez. Ezért csodálatos a keresztény hit és megalkotója: Jézus.

----

Ezt a kereszténységet helyezi egy platformra ez a két lelki szegény, a 6 éves Aisával megházasodó mohamed által létrehozott iszlámmal.

http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/01/09/mohamed-a-pedofil/

Amely ezt parancsolja a muzulmán híveknek:


„Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a pogányokat, ahol csak
föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az
összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak [Allahhoz], elvégzik az
istentiszteletet és zakatot adnak, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah
megbocsátó és kegyes.”(Korán 9:5)


„Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek
benneteket! A megkísértés (fatima) rosszabb, mint az ölés. Ne harcoljatok azonban
ellenük a Szent Mecsetnél, amíg ők nem harcolnak ellenetek ott. Ám, hogyha harcolnak
ellenetek, akkor öljétek meg őket! Ez lesz a hitetlenek fizetsége. Ha azonban fölhagynak
[istentelen magatartásukkal és megtérnek], úgy Allah megbocsátó és
könyörületes.”(Korán 2:191-192)"

”Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor
vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan
kötözzétek meg őket”(Korán 47:4)
Ti hivők!
Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd
érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!” (Korán
9:123)

stb...
---

A Bibliában sehol, senki, se az elején, se a végén, nem fog arra buzdítani, hogy öld meg azt, aki nem keresztény.

A Biblia arra fog buzdítani, hogy ami a Tízparancsolatban szerepel, azt teljesítsd és ezáltal az olvasó is egy a mai korban élő, valódi, földön járó Jézus legyen.

---

Nagyon tömören:

A keresztény vallástól több, jobb lesz az ember, nem csak magához, hanem másokhoz is ?

Igen.

Követtek el a keresztény vallás nevében rossz dolgokat ?

Sajnos igen.
Viszont azok az emberek nem voltak keresztények, hiába volt rajtuk kereszt, vagy pápai ruha.

A Biblia nem ad teret a tetteiknek, nem igazolja vissza.

Ezért nem a keresztény vallás a hibás, nem a Biblia, hanem az a gonosz ember, aki vagy direkt nem vette figyelembe, vagy félre magyarázta, vagy nem is érdekelte.

A keresztény vallás jó és abszolút jó, A Biblia egyértelműen, világosan fogalmaz... csak az ember tudja elrontani, megmérgezni, bűnbe vinni.

Az iszlámmal nem ez a helyzet, ott maga a Könyv is velejéig romlott és bűnre, gyilkosságra, mások elnyomására buzdít, elrendelés szerűen.


Csak csendben megkérdem hány pap és pápa áldotta meg a kardot , hogy öljétek a pogányok hadát ? Hány papnak , egyházfinak van törvénytelen gyereke a cöllibrátus ellenére ? Hány pap és egyházfi rontott meg gyerekeket , nőket , asszonyokat a nevezett 10 parancsolat ellenére ? Ugyan honnan van az egyház , a Vatikán a papság mérhetetlen vagyona ? Ezeket nem a Biblia tanítja , nem lehet rá fogni mert ez a kereszténység elkorcsosult szolgáinak gyarló és bűnös tetteiből eredezik !

Egy könyv egy szent írás se lehet bűnös ! Bűnös az ember aki rosszra , saját érdekeire használja a vallást és azzal takarózik !

Inshalla/Isten akaratával béke legyen a földön !

As-Salamu alaykum / Shalom Aleichem / A béke legyen veletek
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Szóval egy nyelvészeti kérdést sikerült megcáfolni genetikai módszerekkel.
Gratulálok az "újságírónak" !


Az nem közös származás ha valahol együtt vadásztam valakivel , a genetika nem hazudik honnan jöttünk . Az , hogy az Ural környékén együtt rettegtünk a medvéktől a finnek őseivel még nem leszünk rokonok . Mint ahogyan a nyelvi rokonság is erőltetett !
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gőg ? Nagy pofa ? Még élünk ? Szerintem te ülsz fordítva a lovon és látod elég szűk sávban a világot ! Jól döntött ? KI István/Vajk ? Az anyja meg a német lovagok döntöttek még a feleségéről is ! Nem Ő ! A bűn az meg bűn marad ! " Idegeneket hív Magyarok ellen segítségül ! Pogánynak tartanak pedig Bizánc jegyét magamra vettem ! Csak az volt a cél , hogy szabadságunk megőrizzem !"

A teuton lovagrendet is azért hozták létre a német lovagok, hogy a kereszténységet terjesszék a pogány keleti népek között és oltalmazzák az ott élő keresztényeket.
Erre amikor Novgorod segítséget kért a tatárok ellen szépen hátba támadták őket, mert az eretnek keresztény rosszabb, mint a pogány barbár...
Mikor később az egyesülő szlávok már túl erősnek bizonyultak akkor meg nekimentek a katolikus lengyeleknek...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Iszlámnál azért külön kell választani a keleti, buddhista nézetekkel keveredett Síita és a sztyeppei török ráhatású Szunnita irányzatot, tűz és víz a kettő!
Meg ezeknek is megvannak a maguk reformált, szektás irányzatai.
Ehhez még hozzájön az egyes népek kulturális, történelmi, genetikai különbségei és kiderül, hogy ők is ugyanolyan megosztottak, mint a keresztények.
A főfőfő probléma, hogy akik Európába illegálisan jönnek azok a népük legalját képviselik, piti tolvajok, gyilkosok, utcagyerekek... akiknek semmi vesztenivalójuk nincs, mivel odahaza is kivette őket a társadalom.


Jól látod azok akik itt vannak úgy akarnak iszlám hitűek lenni , hogy annak csak előnyeit élvezhessék de a kötelmek már nem érdekesek, lexarandók ezért igen népük legalja mind !
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 946
19 232
113
Gőg ? Nagy pofa ? Még élünk ? Szerintem te ülsz fordítva a lovon és látod elég szűk sávban a világot ! Jól döntött ? KI István/Vajk ? Az anyja meg a német lovagok döntöttek még a feleségéről is ! Nem Ő ! A bűn az meg bűn marad ! " Idegeneket hív Magyarok ellen segítségül ! Pogánynak tartanak pedig Bizánc jegyét magamra vettem ! Csak az volt a cél , hogy szabadságunk megőrizzem !" . Kicsit el kellene merülni a ma már könnyen elérhető információban elengedve a több 100 éves történelem hamisítást ! Elég erős volt Magyarország az erőszakos katolizáció előtt , de utána mennyire maradt az amikor a katona korú férfi lakosság több mint fele hiányzott ? És pont azok német rabló lovagok szórták el magvaikat akik oly bőszen irtották a Magyart ! Mielőtt lenézel vagy minősítesz valakit előbb gondolkodj ! Az egy oldalú szemlélet ostobaságot szül az Einsteini világban minden több oldalról kell megvizsgálni . De látod ez a baj veled és a hozzád hasonló szögletes gondolkodású "hívő" emberrel nincsenek észérvek csak jól begyakorolt mantrák pedig a föld se lapos hanem gömbölyű amit az szentegyház még 400 éve eretnek tannak minősített ! Tudom én is eretnek lennék és szimplán megégetnének az álszentek !
Egy kis István a király idézet, egy kis Einstein namedropping... Eretnekség a föld gömbölyűsége 1000x cáfolt jakobinus hazugság mantrázása... Eléggé Vágópistás. További jó szabad"gondolkodást" kívánok!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Molon Labe

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Mielőtt végképp kitörne a vallásháború, közelítsük meg másképpen. Sztem a jézusi tanításokban az a remek, hogy a jelenidejű szabad akaratra alapoznak. Az iszlám az eleve elrendelésben és a makacs szabálytartásban hisz, a judaizmus egy prófétikus jövőbe néz, amikor majd a Messiás rendet tesz.

Egészen más mentális beállítódás keresztény alapkon úgy élni, hogy minden pillanat fontos, és belső iránytűnkkel kell döntsünk helyes és helytelen között. És ez nem a szabályokkal, hanem embertársainkkal való viszonyainkban fejeződik ki. Ez a beállítódás még a totál ateisták gondolkodása mélyén is ott van mifelénk.

A haladás, a jobb világ felé való fejlődés eszméje közvetlenül következik a messiásváró mentális beállítódásból -- nem véletlen, hogy a forradalmárok között mindig sok zsidót találunk. És a muszlim hátterű népek gondolkodásában is ott vannak a fatalista elemek, amikből szintén következik egy csomó minden.

Sztem érdemes ezt a témát így is elemezni, mert ez hitetlenként is tárgyalható. Az pedig, hogy vallási alapon ki ölt meg kit, mire hivatkozva, puszta politika.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 009
10 806
113
Gőg ? Nagy pofa ? Még élünk ? Szerintem te ülsz fordítva a lovon és látod elég szűk sávban a világot ! Jól döntött ? KI István/Vajk ? Az anyja meg a német lovagok döntöttek még a feleségéről is ! Nem Ő ! A bűn az meg bűn marad ! " Idegeneket hív Magyarok ellen segítségül ! Pogánynak tartanak pedig Bizánc jegyét magamra vettem ! Csak az volt a cél , hogy szabadságunk megőrizzem !" . Kicsit el kellene merülni a ma már könnyen elérhető információban elengedve a több 100 éves történelem hamisítást ! Elég erős volt Magyarország az erőszakos katolizáció előtt , de utána mennyire maradt az amikor a katona korú férfi lakosság több mint fele hiányzott ? És pont azok német rabló lovagok szórták el magvaikat akik oly bőszen irtották a Magyart ! Mielőtt lenézel vagy minősítesz valakit előbb gondolkodj ! Az egy oldalú szemlélet ostobaságot szül az Einsteini világban minden több oldalról kell megvizsgálni . De látod ez a baj veled és a hozzád hasonló szögletes gondolkodású "hívő" emberrel nincsenek észérvek csak jól begyakorolt mantrák pedig a föld se lapos hanem gömbölyű amit az szentegyház még 400 éve eretnek tannak minősített ! Tudom én is eretnek lennék és szimplán megégetnének az álszentek !

Akkor megismétlem... nagyon kicsi porszem vagy te ahhoz, hogy kritizáld Szent Istvánt és jelenleg is élő életművét, amelynek köszönhetően itt fröcsöghetsz rá.

Az István a király dalszövegét szánod érvként, amely 83-ban, még a komcsi érában íródott ? :D Azt a jó büdös k..rva élet, már bocsánat xDDDD Újabb mélységek...
Nagyon jó rockopera, de ennyi, történelmi következtetéseket talán nem kéne belőle levonni, hány éves vagy ? 12 ? Akinek jobbak a dalai, menőbb, az a jó fiú ? :D:D:D

Tessék, ez a cikk talán eloszlatja a fejedben lévő téveszméket.

https://www.valaszonline.hu/2019/08/19/szent-istvan-tevhitek-mitoszok-augusztus-20/


"A keresztény Európához való csatlakozás pedig nem nyugati, hanem magyar érdek volt: István király és az előtte utat egyengető Géza fejedelem is rájött, hogy az egyedüli járható út a csatlakozás az európai keresztény királyságok sorába. Ez hatalmas felismerés volt: a keletről érkezett lovas, íjfeszítő népek közül csak a magyar alapított tartósan államot a Kárpát-medencében. Megtérés és nyugati szövetségkeresés nélkül a magyar nép feltehetően ugyanolyan lábjegyzet lenne a mai történelemkönyvekben, mint az avarok és a besenyők."

Nem feltehetően, hanem biztos.
És akkor most te sem tudnád itt nagy pofával, gőgösen fikázni Szent Istvánt, mert Vujic vagy Lothar néven tengetnéd a tyúkszaros életedet...
 
  • Tetszik
Reactions: Kiebra and fip7

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 009
10 806
113
Isten Király!
Az a nagy helyzet, hogy a Bibliát is csak maximum Károli óta ismerhetjük magyarul. Azért bizton állíthatjuk - az ókori, középkori stb. - hatalmi viszonyok bizony, nagyban befolyásolhatták. Lásd az Apokrif köteteket. Minden kornak megvolt a maga keresztényi magyarázata a hatalom érdekében, amíg a szekularizáció szét nem választotta az államot és a vallást. Ez így van jól. A vallás térjen vissza oda, ahová való, a lelkekbe! 2020-ban!! Véleményem NEM tükrözi a kánoni véleményt.
A Koránt pedig ne az alapján ítéld meg, amit egyes értelmezők belelátnak. Volt szerencsém elolvasni a nem tudom, mennyire hiteles fordítását a Pannonhalmi Könyvtárban. Csodálatos mű az is! Jellemző arra a korra, melyben született. Az ő időszámításuk szerint - azt hiszem - 1441 van. Milyen volt a Kereszténység 1441-ben? Ha a muszlim vallás is szekularizálódik majd, akkor nem sokban fog különbözni a kereszténységtől.
Adjon Néked türelmet az Úr!

Nem az értelmezők alapján ítélem meg a koránt, hanem abból, ami benne szerepel.

"a a muszlim vallás is szekularizálódik majd, akkor nem sokban fog különbözni a kereszténységtől."

Jaj, naiv felebarátom... hát... reménykedjünk.. :D
 
Status
Not open for further replies.