[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Nincs meg, de érdekesen hangzik
Egy brutál disztópia az új amerikai polgárháborúról, az amcsi széljobb egyik kedvence. Fajháború, fehér forradalom stb. Szar magyar fordításban is elérhető letöltésre, irodalmilag nem egy nagy durranás, tiltott gyümölcs mivolta miatt túlértékelt.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Turner-naplók megvan? Ott finoman le is nukizzák a felkelők a fél bolygót. :)
Zsíros-pattanásos neonáci tinédzserek butuska képzelgése volt az elmúlt hónapig. Most viszont nagy vonalakban az történik Amerikában, amivel a Turner-naplók indít.

Nem csoda, hogy a blm kapcsán az amúgy erős amerikai neonáci és milicista mozgalmak nem exponálják magukat. Valószínűleg ezerrel építik a partizán háttérbázisaikat, készülve a demokrata hatalomátvételre és az azzal szembeni ellenállásra pont a Turner-naplók eredetileg bugyuta rémálma alapján.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A következő a helyzet:

Kína megelőzi az USA-t, egy kínai világrendben Izrael nem jut jelentős szerephez. Kína támogatja Iránt... Pakisztánt. Tehát nem szabad, hogy Kína legyen a világelső. Mit lehet tenni? Az USA önmagában kevés Kína ellen. Szembe kell fordítani Oroszo.-ot Kínával. Csinálni kell nekik egy új Szovjetuniót, visszaadni nekik a régi befolyási övezetüket, aztán szembefordítani őket Kínával. Trump bácsi és Izrael ezt támogatja, és ezzel, izraeli közvetítéssel létrejött az USA-Oroszo. paktum, amely a Szovjetunió visszaállításáról szól.

Kína ettől bepánikolt, és beindította a balhét az USA-ban. Válaszul erre az USA elkezdte kiutasítani a kínaiakat az országból. Egy kicsit az oroszok is rásegítettek, mivel egy gyenge USA jobban hajlandó az alkura. A demokraták nagyrészt ellenzik az USA-Oroszo. paktumot, ezért ők most ebben a balhéban látják Trump megbuktatásának esélyét, hogy ne legyen USA-Oroszo. paktum.

Tehát kik vannak az amerikai erőterek mögött?

Trump-ot és az USA-Oroszo. paktumot a SZU visszaállításáról támogatók: Izrael és Oroszo.
A paktumot ellenző demokratákat támogatók: Kína

Kik támogatják a tüntetőket: Kína, az anarchista kommunisták (Soros), a paktumot ellenző demokraták, és egy kis részben Oroszo. is, mivel ezzel biztosítható, hogy az USA-nak ne legyen ereje visszatáncolni a paktumból. Ugyanakkor Oroszo. érdeke, hogy ne bukjon meg Trump, bár egy elemzés szerint, amit nemrég láttam, Biden is része a paktumnak, csak Trump-pal ellentétben ő megtámadná Oroszo.-ot azért, hogy Oroszo. elindíthassa a terület-visszaszerző háborúját. Ami végülis megintcsak a SZU visszaállításához vezet.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Tehát bárki bármit tesz, új Szovjetunió lesz.
Ámen.

A régi Szovjetuniót nem az emberi jogok széleskörű elismerése tartotta egybe.
Mi lesz az újjal? Múltunk a jövőben?
 
  • Tetszik
Reactions: hunter85

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Bagolynak nagyon mániája a Szovjet restart, én viszont kötve hiszem, hogy az oroszok egyik napról a másikra meglépnék a teljes SZU, és érdekszféra visszaállítását.
Egy kifekvő anarchiába süllyedő Usa esetén is max a stratégiailag fontos és oroszlakta területeket vennék vissza a Krímhez hasonlóan.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Tehát bárki bármit tesz, új Szovjetunió lesz.
Ámen.

A régi Szovjetuniót nem az emberi jogok széleskörű elismerése tartotta egybe.
Mi lesz az újjal? Múltunk a jövőben?

Hát, ahogy láttam, az oroszok túltettek az én képzelőerőmön: összemixelték az orthodoxiát a szovjettel. Lásd az "orthodox-szovjet unió" képsorozatomat a Társadalmi folyamatok topikban.

Oroszo.-ban egyébként az zajlik, hogy az oligarchák a globális kapitalizmus hanyatlása és az Oroszo. ellen hozott szankciók miatt bukásra vannak ítélve, és mivel Putyin hatalma nagyrészt az oligarchákon alapszik, ezért látszik az, hogy Putyin hatalma kissé inog.
Márészt, Putyin hatalma az orthodox egyházon és a szovjet-rendszer hívein is alapszik, ezért végülis logikus, hogy az oligarchák bukása után ez a kettő össze kell, hogy fogjon.

Tehát: úgy néz ki orthodox-szovjet unió lesz...
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Bagolynak nagyon mániája a Szovjet restart, én viszont kötve hiszem, hogy az oroszok egyik napról a másikra meglépnék a teljes SZU, és érdekszféra visszaállítását.
Egy kifekvő anarchiába süllyedő Usa esetén is max a stratégiailag fontos és oroszlakta területeket vennék vissza a Krímhez hasonlóan.

Ez logikusnak tűnhet, de az oroszok ötlete most más. Azt próbálják bizonyítani, hogy a SZU jogtalanul szűnt meg. Ha ez sikerül, akkor a SZU jogilag állítható vissza, és akkor nem tűnik úgy, mintha az oroszok területeket foglalnának katonailag.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Anno írtam ebben a témában egy hozzászólást, de nem találom, ahhoz tú sokat írtam már...
De valahogy erről szólt:
Nekem akkor az ütött szöget a fejembe, amikor egy híres színésznőt megkérdeztek, hogy - valahogy így - milyen érzés fehér amerikai színésznőnek lenni?
Erre azt válaszolta, hogy ő nem fehér amerikai színésznő, hanem...
Aztán ugye volt egy trauma, mint az örményeknek az ellenük elkövetett népirtás, meg a Közel-Keleten szokásos szemet szemért, fogat fogért elv.
Van még kérdés?

Ui:
Természetesen nem az átlagemberre kell gondolni, hanem akinek küldetéstudata van és ehhez ráadásul pénze/befolyása/hatalma.
Natalie Portman
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Tehát: úgy néz ki orthodox-szovjet unió lesz...

És az milyen?

Egyfajta vallási-ideológiai szinkretizmus, amely egyszerre építkezik az ortodox hagyományvilágra, meg a szovjet birodalmi eszmére!
Illetve szerintem van egy harmadik lába is ennek a dolognak, méghozzá az az idea, hogy tudatosan fognak arra apellálni, hogy ellenpólust
képezzenek a nyugati-liberális-homoszexuális agybajnak! Erre az állameszményre alapozva így egyszerre megnyerve támogatónak az ortodoxokat,
meg azokat az ateista is tömegeket is, akiktől ez mérhetetlenül távol áll, s akik bár öndefiníció szempontjából nem, de külső szemlélő számára
valójában konzervatív embertömegek!
..
Távlatilag, meg ha sikerül "kimocorognia" az Orosz Medvének, hogy visszaállítsa Konstantinápoly dicsőségét, (amire most már ürügy is van, mert Erdogan "megbecstelenítette") értsd egyfajta Vatikánhoz
hasonló státuszba helyezni a Szent Szófia Székesegyházat, akkor azáltal ezt még tovább is lehet fokozni!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A következő a helyzet:

Kína megelőzi az USA-t, egy kínai világrendben Izrael nem jut jelentős szerephez. Kína támogatja Iránt... Pakisztánt. Tehát nem szabad, hogy Kína legyen a világelső. Mit lehet tenni? Az USA önmagában kevés Kína ellen. Szembe kell fordítani Oroszo.-ot Kínával. Csinálni kell nekik egy új Szovjetuniót, visszaadni nekik a régi befolyási övezetüket, aztán szembefordítani őket Kínával. Trump bácsi és Izrael ezt támogatja, és ezzel, izraeli közvetítéssel létrejött az USA-Oroszo. paktum, amely a Szovjetunió visszaállításáról szól.

Kína ettől bepánikolt, és beindította a balhét az USA-ban. Válaszul erre az USA elkezdte kiutasítani a kínaiakat az országból. Egy kicsit az oroszok is rásegítettek, mivel egy gyenge USA jobban hajlandó az alkura. A demokraták nagyrészt ellenzik az USA-Oroszo. paktumot, ezért ők most ebben a balhéban látják Trump megbuktatásának esélyét, hogy ne legyen USA-Oroszo. paktum.

Tehát kik vannak az amerikai erőterek mögött?

Trump-ot és az USA-Oroszo. paktumot a SZU visszaállításáról támogatók: Izrael és Oroszo.
A paktumot ellenző demokratákat támogatók: Kína

Kik támogatják a tüntetőket: Kína, az anarchista kommunisták (Soros), a paktumot ellenző demokraták, és egy kis részben Oroszo. is, mivel ezzel biztosítható, hogy az USA-nak ne legyen ereje visszatáncolni a paktumból. Ugyanakkor Oroszo. érdeke, hogy ne bukjon meg Trump, bár egy elemzés szerint, amit nemrég láttam, Biden is része a paktumnak, csak Trump-pal ellentétben ő megtámadná Oroszo.-ot azért, hogy Oroszo. elindíthassa a terület-visszaszerző háborúját. Ami végülis megintcsak a SZU visszaállításához vezet.

A törekvések érthetőek és akceptálhatóak, de az eljövő világkorban Kína felemelkedése úgy tűnik meggátolhatatlan...
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ez mostanában izgalmas kérdés, mert a zsidókat hagyományosan egyfajta "fehérként" észlelte és kezelte az amerikai társadalom, de most a fehérellenes mozgalmak miatt egyre több zsidó határolódik el ettől. Ez persze azonnal disszonanciákat szül, mert felveti a kérdést, hogy valójában kik a lerombolni kívánt fehér hatalom és előjogok birtokosai. Az értelmesebb feketék már kezdenek rájönni, hogy ők csak hasznos hülyék ebben a játszmában
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
  • Tetszik
Reactions: plushun

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Egyfajta vallási-ideológiai szinkretizmus, amely egyszerre építkezik az ortodox hagyományvilágra, meg a szovjet birodalmi eszmére!
Illetve szerintem van egy harmadik lába is ennek a dolognak, méghozzá az az idea, hogy tudatosan fognak arra apellálni, hogy ellenpólust
képezzenek a nyugati-liberális-homoszexuális agybajnak! Erre az állameszményre alapozva így egyszerre megnyerve támogatónak az ortodoxokat,
meg azokat az ateista is tömegeket is, akiktől ez mérhetetlenül távol áll, s akik bár öndefiníció szempontjából nem, de külső szemlélő számára
valójában konzervatív embertömegek!
..
Távlatilag, meg ha sikerül "kimocorognia" az Orosz Medvének, hogy visszaállítsa Konstantinápoly dicsőségét, (amire most már ürügy is van, mert Erdogan "megbecstelenítette") értsd egyfajta Vatikánhoz
hasonló státuszba helyezni a Szent Szófia Székesegyházat, akkor azáltal ezt még tovább is lehet fokozni!

Így van!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A hatóságok arra kérik az érintetteket, hogy még véletlenül se ültessék el a küldemények tartalmát, mert azok akár invazív fajok magjai is lehetnek, amelyek jelentősen veszélyeztethetik az amerikai flórát.
Az Egyesült Államok 27 államában több ezer lakossági bejelentés érkezett az elmúlt napokban a helyi mezőgazdasági hivatalokhoz olyan kéretlen, Kínai Posta feladójú küldeményekről, amelyek tartalma valamilyen ismeretlen növényi mag – számolt be róla a New York Times nyomán a Business Insider.
KÉRETLEN VETŐMAGCSOMAGOKAT KÉZBESÍTETTEK SZERTE AMERIKÁBAN KÍNAI FELADÓVAL
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Tehát: úgy néz ki orthodox-szovjet unió lesz...
Az egyháznak van besúgó szolgálata, de nincs erőszak szervezete.
Az ateisták száma meg egyre nő. Lehetnek ők konzervatívok, de nem hajtanak fejet az ortodoxiának.
Az (orosz)ortodox egyház múltja pedig egyébként is igen sötét a felekezeten kívül lévőkkel szemben.

Ugyanakkor ez a szekularitás feladását jelenti. Pont úgy mint Erdogannál.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A hatóságok arra kérik az érintetteket, hogy még véletlenül se ültessék el a küldemények tartalmát, mert azok akár invazív fajok magjai is lehetnek, amelyek jelentősen veszélyeztethetik az amerikai flórát.
Az Egyesült Államok 27 államában több ezer lakossági bejelentés érkezett az elmúlt napokban a helyi mezőgazdasági hivatalokhoz olyan kéretlen, Kínai Posta feladójú küldeményekről, amelyek tartalma valamilyen ismeretlen növényi mag – számolt be róla a New York Times nyomán a Business Insider.
KÉRETLEN VETŐMAGCSOMAGOKAT KÉZBESÍTETTEK SZERTE AMERIKÁBAN KÍNAI FELADÓVAL

Nagyon megy a sz.rkeverés...
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis